Bu bir sinema yazısı değildir! Reis’in Uyanış’ı mı?

Bu bir sinema yazısı değildir! Reis’in Uyanış’ı mı?

Bu bir sinema yazısı değildir! Reis’in Uyanı... ''Reis’ filmi arkasında sayılamayacak skandallar ve emek hırsızlığı bırakarak 3 Mart’ta gösterime girdiğinde, yazmamaya ve gelişmeleri izlemeye karar verdim. Çünkü, Ali Avcı’nın Yeşilçam ilişkilerini araştırırken,...

''Reis’ filmi arkasında sayılamayacak skandallar ve emek hırsızlığı bırakarak 3 Mart’ta gösterime girdiğinde, yazmamaya ve gelişmeleri izlemeye karar verdim. Çünkü, Ali Avcı’nın Yeşilçam ilişkilerini araştırırken, FETÖ’cülerle sıkı fıkı ilişkileri dikkatimi çekmişti. Ancak, konu hakkında aldığım bilgiler kesin olmadığı için, içimdeki şüpheyi dinleyip, beklemeyi tercih ettim. Doğru mu yaptım, hâlâ bilmiyorum.

Filmin gösterime girmesine az bir zaman kala, ben filmin gösterimden kaldırılacağını beklerken, Yeşilçam dedikoducuları Recep Tayyip Erdoğan’ın da galaya katılacağını yayıyordu. Sonra, bu “düzeltilerek'' Erdoğan’ın tele-konferans yoluyla katılacağı şeklinde yayıldı. Elbette, bunların hiçbirisi olmadı, ama, benim Erdoğan’ın filme tepki göstereceği beklentim de gerçekleşmedi.

''Reis’in yapımcısı Ali Avcı, daha film gösterime girmeden çok önce, örneğin 26 Eylül 2919 tarihli HaberTürk gazetesinde, ''Uyanış’ filminin çekimlerine başladığını ilan ediyordu. Üstelik, film hakkındaki haberler neredeyse bütün Ak Parti medyasında pozitif bir anlayışla tekrar veriliyordu.

Benim hâlâ anlamadığım sorularım şunlar: Ak Partili kimse Reis filmini izlemedi mi? İzlediyse, bu kadar kötü bir filmin aslında Erdoğan’ın saygınlığına zarar verdiğini anlayamadı mı? Kimse Erdoğan’a filmin gişede çakıldığını, çok kötü eleştiriler aldığını, hatta sinemanın en kötü filmi olduğunu söylemedi mi? Yoksa, Ak Parti’nin kültür ve sanat alanındaki yöneticileri filmle ilgili gerçekleri Erdoğan’dan özellikle gizlediler mi? Ya da, “reklamın iyisi kötüsü olmaz'' saçmalığı ile, ortada dönen dolaplara seyirci mi kaldılar? Evet, bir ihtimal daha var, ama onu da artık herkes tahmin edebilir.

Bu soruları neden soruyorum? Çünkü, Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanlığı makamında oturan bir kişi hakkında yazılan her satır, yapılan her yorum öncelikle doğrudan ülkemizi ilgilendirir. Ben ''Reis’ filmini izlerken hicap duydum. Ak Partili seçmenin de filmi beğenmediği, tepki verdiği çok açık. Ülkeyi 15 yıldır tek başına yöneten bir şahsiyet hakkında yapılan filmi sadece 189 bin kişi izliyorsa, ortada bir sorun vardır. O halde, bu duyguyu Ak Partili yöneticilerin neden paylaşmadığı ciddi bir sorudur.

''Uyanış’ sinema filmi değil, mesajdır!


''Uyanış’ filminin fragmanını izledim. Bu fragmanın mesaj olduğu çok açık. Cuma günü yazacağım sinema yazımı bu konuya ayırmayı düşündüm. Çünkü, fragmanın bir film tanıtımı değil, doğrudan son sahneye odaklanmış bir bildiri olduğu anlaşılıyordu. Bugün sabahleyin, Ali Avcı’nın tutuklandığı haberleri gelince, artık bir sinema yazamayacağım ortaya çıktı.

Olayların gelişme seyrine baktığımızda, her bir noktanın kendi başına bir skandal olduğu ortaya çıkıyor.

Ali Avcı’nın herkesin gözü önünde Reis filmini yapıyor. Hatta galasına Recep Tayyip Erdoğan’ın geleceği ilan edilmesine rağmen, başta Erdoğan olmak üzere Ak Parti tarafından hiçbir yalanlama, düzeltme veya itiraz gelmiyor!

Ali Avcı’nın daha film gösterime girmeden, kamuoyuna ikinci filmi ''Uyanış’ı başrol oyuncuları ve yaklaşık konusuyla birlikte ilan ediyor ve yine kimsenin itiraz etmiyor! Özellikle de Ak Parti medyası bu filmin haberini neredeyse kasabalara kadar yayıyor! 

Ali Avcı’nın ''Uyanış’ filminin fragmanı tam bir ay önce, 8 Haziran 2017’de, Havadis Kocaeli gazetesinin YouTube kanalında yayınlandığı halde, kimse sesini çıkarmıyor! 

En sonunda bir gazete haber yapınca tutuklanıyor!

Hatalardan ders çıkarılacak mı?

Burada bir zaaf olduğu kesin. Bu zaafın çalışma tarzı ve anlayışından kaynaklandığı da kesin! Örneğin Soner Yalçın’ı, İstanbul’da değil, Denizli’de kaldığı otelde bulup göz altına almayı başaran güvenlik kuvvetleri, tüm medyayı dolaşıp, filmini ilan eden adamı görmüyor! Filmini gösterime sokan adamı görmüyor! Fragmanını yayınlayıp internet ortamında dağıtan adamı görmüyor! Bunun nedeni hipermetrop hastalığı mı? Yoksa, başka bir şey mi, ciddi olarak üzerine çalışılması gereken bir durum.

Bu fragmanla, fragmanın sonunda Erdoğan’ın kafasına silah dayayıp, selâ okutarak verilen mesaj açıktır. Ancak, bence daha büyük mesaj ise, Ak Parti’nin kendi temizliğini yapması zamanının çoktan geldiğidir. FETÖ ile mücadelenin başarıya ulaşması ve ülkemizin ekonomik ve siyasi esenliğinin kaderi, bu koşullarda, bu temizliğin yapılabilmesine bağlıdır.

"Bu bir sinema yazısı değildir! Reis’in Uyanış’ı mı?" haberi, 13 Temmuz 2017 tarihinde yazılmıştır. 13 Temmuz 2017 tarihinde de güncellenmiştir. ABC Kritik kategorisi altında bulunan Bu bir sinema yazısı değildir! Reis’in Uyanış’ı mı? haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bu bir sinema yazısı değildir! Reis’in Uyanış’ı mı? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. ABC Kritik konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:10 İsmail Saymaz: ‘Solüsyonu kestik’ deyip kesmemişler
  2. 08:06 Fehmi Koru yazdı: Cumartesi akşamı seçim yasakları başlayacak, fakat şapkadan tavşan hala çıkacak
  3. 08:03 İsmail Saymaz: İmamoğlu, AK Parti’nin anketinde 5.3 puan önde
  4. 08:01 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji’den yağış ve toz uyarısı
  5. 05:24 Instagram'a yeni özellik: Blend ile Reels algoritması değişiyor!
  6. 05:14 Ev sahipleri için 1 Nisan son gün: Kira gelirlerinizi bildirin!
  7. 04:18 2024 YDS-1 sonuç tarihi ne zaman?
  8. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
  9. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  10. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  11. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  12. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  13. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  14. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  15. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  16. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  17. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  18. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  19. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  20. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
ABC Kritik Haberleri