Bu sefer Cemaat ve 15 Temmuz darbesi gerçekten tartışılacak!

Bu sefer Cemaat ve 15 Temmuz darbesi gerçekten tartışılacak!

Bu sefer Cemaat ve 15 Temmuz darbesi gerçekt... Halk TV’de bu akşam 21.00'de yayınlanacak Zamanın Ruhu programına, gazeteci-yazar Merdan Yanardağ, E.Yarbay Mustafa Dönmez, E.Emniyet Müdürü Adil Serdar Saçan katılacak. Cüneyt Akman’ın sunduğu proğramda, Cemaatin devlet...

Halk TV’de bu akşam 21.00'de yayınlanacak Zamanın Ruhu programına, gazeteci-yazar Merdan Yanardağ, E.Yarbay Mustafa Dönmez, E.Emniyet Müdürü Adil Serdar Saçan katılacak. Cüneyt Akman’ın sunduğu proğramda, Cemaatin devlet içinde nasıl örgütlendiği ve 15 temmuz darbe sürecine nasıl gelindiği tümü koniunun uzmanı olan konuklarla ve ilk kez ortaya konulacak belgelerle değerlendirilecek.

Merdan Yanardağ, Türkiye'yi 15 Temmuz darbesine getiren süreci bütün yönleriyle 10 yıl önce ortaya çıkarmış, bu konudaki ilk kapsamlı araştırmayı kitap olarak yayımlamış, konferanslar vermiş ve çok sayıda proğram yapmıştı. Yanardağ bu nedenle Ergenekon tertebine dahil edelerek önce gözaltına alanmış ve tutuksuz yargılanmaya başlanmıştı. Ancak Cemaatin devlet içine nasıl sızdığına/sızdırıldığına dair ısrarlı araştırmaları, yazıları, bu konudaki kitapları ve yönettiği medya kuruluşlarının tavizsiz duruşu nedeniyle Merdan Yanardağ 5 Ağustos 2013'te tutuklanmış ve Ergenekon tertibinin çöktüğü Mart 2014'e kadar hapiste kalmıştı.  

E. Yarbay Mustafa Dönmez, TSK'da Cemaat yapılanması hakkındaki ilk raporu hazırlayan subaydı. Ordu içindeki Cemaat yapılanmasını en iyi bilen askerler arasında olduğu kabul edilen Dönmez, Sakarya’daki 1’inci Ana Bakım Merkez Komutanlığı’nda görev yaptığı esnada Ergenekon adına “mühimmat'' gizlediği iddiasıyla tutuklanmış ve Silivri’de 4 yıl 2 ay hapis kalmıştı. 

E. Emniyet Müdürü Dr. Adil Serdar Saçan, Cemaat örgütlenmesine ilişkin Emniyet'te hazırladığı rapor, ülkücü mafya ve Hizbullah’a yönelik en kapsamlı çalışmayı yapmasıyla tanınıyor. Ayrıca AKBİL yolsuzluğu soruşturmasında Tayyip Erdoğan’ın da olayda rolü olduğuna yönelik delilleri ortaya koyan, bu nedenle AKP’nin iktidara geldiğinde ihraç ettiği ilk memur olan Adil Serdar Saçan, Ergenekon kumpasına dahil edilerek tutuklanmış ve 1 yıl 7 ay Silivri'de kalmıştı. Adil Serdar Saçan, Fethullah Gülen Cemaati’nin Emniyet içindeki yapılanmasını en iyi bilen polis şeflerinden biri olarak tanınıyor.

Bu akşam 21.00'de Halk TV'de canlı yayınlanacak programda Cemaat’in başta Emniyet, yargı ve TSK’da nasıl örgütlendiği, 15 Temmuz darbe sürecine nasıl gelindiği, bu süreç içerisinde üzeri hala örtülmeye çalışılan AKP’nin sorumluluğuna oldukça önemli veriler sunulacak ve kritik analizler yapılacak. 

CANLI YAYIN;

"Bu sefer Cemaat ve 15 Temmuz darbesi gerçekten tartışılacak!" haberi, 14 Ağustos 2016 tarihinde yazılmıştır. 14 Ağustos 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Medya kategorisi altında bulunan Bu sefer Cemaat ve 15 Temmuz darbesi gerçekten tartışılacak! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bu sefer Cemaat ve 15 Temmuz darbesi gerçekten tartışılacak! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:18 BM İnsan Hakları Komiseri: İsrail'in Gazze'de Açlığı Silah Olarak Kullanması Savaş Suçu Olabilir
  2. 15:14 Çöl Tozlarından Korunmanın Önemi ve Yöntemleri
  3. 15:10 İlkbaharda Gül Dikimi: Bahçenizi Renklendirin!
  4. 15:05 Türkiye'nin Döviz Rezervleri 22 Mart Haftasında Hızla Eriyor: Brüt Rezervler 4 Milyar Dolar Azaldı
  5. 15:02 Yeniden Refah Parti'li adaydan mevcut iktidarın Gazze politikasını eleştiri
  6. 14:53 Trump Markalı Ürünler: Yüksek Fiyatlar ve Alay Konusu Olmalarıyla Gündemde
  7. 14:49 Kahramanmaraş'ta 6 Şubat Deprem Şehitleri Anısına Anıt Yapıldı
  8. 14:45 Özge Özpirinçci Saçlarını Boyattı! O Haliyle Kime Benzedi!
  9. 14:44 Muğla'nın Datça İlçesi Açıklarında 3.9 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Verilerine Göre Detaylar
  10. 14:40 Fenerbahçe-Trabzonspor Maçı Sonrası Cezalar Neden Açıklanmadı?
  11. 14:35 Uraz Kaygılaroğlu Yeni Aşkıyla İlk Kez!
  12. 14:35 Kocaeli Sahillerinde Ölü Yunuslar Endişe Yaratıyor: Veteriner Hekimler Alarmda
  13. 14:31 Sulu Köftelerde Mükemmel Dengenin Sırları
  14. 14:27 Beyşehir'in İlkbahar Misafirleri: Leylekler Geri Döndü!
  15. 14:23 Carlo Ancelotti'nin Radarındaki Genç Yetenek: Arda Güler
  16. 14:20 Tarım Bakanı Müjdeyi Verdi: Bugün Üreticilere 363 Milyon Lira Değerinde Destek Dağıtılacak!
  17. 14:20 Hz. Meryem olduğunu iddia eden kişiden açıklama geldl!
  18. 14:20 Fenerbahçe'ye La Liga Şoku! İspanyol Basını: "Hukuki Engel Var!"
  19. 14:18 Dünya Zenginleri Yeniden Sıralandı: İstanbul İlk Kez Listede!
  20. 14:14 Islam Memiş: Gram Altın ve Gümüşte Yatırım Fırsatları!
Otomotiv Haberleri