Bülent Arınç: AYM kararını sevinçle karşıladım

Bülent Arınç: AYM kararını sevinçle karşıladım

Bülent Arınç: AYM kararını sevinçle karşıladım Anayasa Mahkemesi'nin 'yetki gaspı' yaptığını savunan AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan’ı isim vermeden eleştirdi.  Anayasa Mahkemesi'nin kararının ardından bazı genç siyasetçilerin yüzleri kızarmadan yanlış yaptıklarını...

Anayasa Mahkemesi'nin 'yetki gaspı' yaptığını savunan AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan’ı isim vermeden eleştirdi.  Anayasa Mahkemesi'nin kararının ardından bazı genç siyasetçilerin yüzleri kızarmadan yanlış yaptıklarını ifade eden Arınç, “Anayasa Mahkemesi kararında, adam diyor ki ''Hayır, bu şöyledir veya böyledir’. Niye bunu söylüyor? Kendi hukuki fikri olduğu için değil. Birisi öyle söylüyor da onun hoşuna gitmek için söylüyor. Hatta birisi ilk sorulduğunda çok samimi olarak 'Hocam bu böyledir'. dedi. Ama bir baktı ki o çok sevdiği kişi farklı bir şey söylüyor. Hemen Tornistan yaptı. Başka bir şey söylemeye kalktı.'' diye konuştu.

'TROLCÜLÜK BÖYLE BİR ŞEY'

Sosyal medyada attıkları tweetlerini daha sonra silmek zorunda kalan siyasileri de eleştiren Arınç, “Tweetçiler de böyledir. İlk anda tweeti atarlar. Fakat bakarlar ki çok sevdikleri kişiden başka bir mesaj geldi. Hemen o tweeti silerler başka bir şey yazarlar. Trolcilik böyle bir şey. Vicdanını satmışsan, ahlak diye bir şey kalmamışsa sende, sen gerçeklerin üstünü örtüp de sadece aldığın para karşılığında birinin meddahlığını yapıyorsan bu alçaklıktır, bu insanlık değildir. Fikrini söyle be kardeşim. Şu kadar yıl hukuk okumuşsun. Fikrini söyle de beğenen beğensin beğenmeyen beğenmesin. Hayır böyle değil. Bir dünyevileşme oldu Türkiye’de. Başını bir yere çeviriyor adam. ''O ne söyledi, o ne söylüyorsa ben de onu söyleyeceğim.’ diyor. Ya giderler ona sorarlar kardeşim. Adam sana soruyor, fikrin yok mu? Sen ağaç mısın, taş mısın, ot musun be adam? Sana bir şey soruyor, fikrini söyle. İyi ama yanlış bir şey söylersem bana şunu yaparlar mı? Bu, ne hukukçulukla bağdaşır, ne de insani olmakla bağdaşır. Bir insan fikrini her zaman ve zeminde söylemek zorunda kalmışsa, dürüst olacak, söyleyecek." ifadelerini kullandı. 

'AK PARTİ’Yİ EVLADIM GİBİ BÜYÜTTÜM'
Bülent Arınç, Bilkent Üniversitesi'ndeki 'Dünden Bugüne Türk Siyaseti' konulu konferansta konuştu. Salondaki öğrencilerden gelen, ''Sizin isminizin, Abdullah Gül’le birlikte AKP 'nin kurucuları listesinden silinmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?’ sorusuna Arınç, kendisinin AKP'nin kurucularından olduğunu ve bu yüzden AnayasaMahkemesi'nde yargılandığını hatırlattı. 

Arınç, “Siyasette her şey olur. Benim partimle aramda hiçbir mesele yok. Genel merkezde, merkez teşkilatlarıyla hiç meselem yok. Ben bu partinin kurucusuyum. Onu kendi evladım gibi büyüttüm. Üzerinde titredim. Kendim aday olmadım ama Türkiye’nin her yerinde seçim çalışması yaptım. Şimdi Şırnak kuşatma altında değil mi? Ben o Şırnak’ta seçim çalışması yaptım. Gabar’ın dibine kadar gittim, Cudi’nin altına kadar gittim. Silah zoruyla, insanların tehditle korkutulduğu yerlerde ben seçim çalışması yaptım. Bazı beyefendiler İstanbul’da Beyoğlu’ndan dışarı çıkmadılar. Ben Cudi’de, Gabar’da, Hakkâri’de, Van’da Ağrı’da bu bölgenin her karışında seçim çalışması yaptım. İftihar ediyorum. Bundan sonra da görev verilirse yapmaya hazırım. Ben birkaç kişi veya bir yerlerde meskun bulunan bazı kişiler, ''Bunlar artık kurucu değil’ demişse, hiç sinek ısırığı kadar ehemmiyeti yok. Biz AK Partiliyiz. AK Parti'nin bütün teşkilatları bizi sever, bizi kendi evlatları gibi bilir ve hiçbir zaman dışlamaz.'' diye konuştu.

"Bülent Arınç: AYM kararını sevinçle karşıladım" haberi, 02 Mart 2016 tarihinde yazılmıştır. 02 Mart 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Bülent Arınç: AYM kararını sevinçle karşıladım haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bülent Arınç: AYM kararını sevinçle karşıladım 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:34 Fenerbahçe, Sivasspor Maçı Hazırlıklarına Hızlı Başladı
  2. 17:30 ATO Başkanı: Fiyat Artışlarıyla Mücadelede Birlik ve Sabır Önemli
  3. 17:27 TEKNOFEST 2024 ne zaman ve nerede?
  4. 17:23 Ak parti Başkanı Erdoğan'dan Şaşırtan Açıklama: 'Artık Fenerbahçeli Değilim!'
  5. 17:20 Fenerbahçe'de İsmail Kartal, Eleştiri Yağmuruna Tutuldu!
  6. 17:17 Ankara'da Boşanma Sürecindeki Kadın Cinayete Kurban Gitti
  7. 17:12 Serdar Ortaç'ın Mücadelesi: Playback Konserde Denge Zorluğu
  8. 17:07 Balık Av Yasaklarıyla Fiyatlar Tırmanıyor: Tezgahlar Boş Kalmıyor
  9. 17:03 Fitch Ratings, Türkiye'nin Kredi Notu Yükselmesinin Ardından Panel Düzenleyecek
  10. 16:59 Şubat Ayında Türkiye'de Ücretli Çalışan Sayısında %4,1 Artış Kaydedildi
  11. 16:55 Altın Piyasasında Günlük Yükseliş: Standart Altının Kilogram Fiyatı Arttı
  12. 16:54 İzmirliler, bu gece ve yarına dikkat! Mecburi olmadıkça evden çıkmamaları önemle tavsiye ediliyor
  13. 16:54 Kadın cinayetleri bitmiyor! Karısını öldürebilmek için oğlunu kullandı
  14. 16:54 CHP Milletvekili Kadim Durmaz: "Deprem kapımıza dayandı hâlâ önlem planı yok!"
  15. 16:51 AB Konseyi Başkanı, Ukrayna Yardımlarını Savundu: 'Rusya'dan Korkmuyoruz'
  16. 16:48 İnstagram'a o nostaljik özellik geliyor!
  17. 16:47 Tahran'da İsrail'in İsfahan'a Düzenlediği Saldırı Protesto Edildi
  18. 16:42 Trabzonspor, Kayserispor maçına hazırlanıyor!
  19. 16:41 Google Çalışanlarının İşten Çıkarılması: İsrail Anlaşması Protestosu ve İç Çatışmalar
  20. 16:37 Galatasaray'da 5 oyuncu için bir imza töreni düzenleniyor
Politika Haberleri