Burcu'nun katil zanlısı 6 yıl sonra tutuklandı

Burcu'nun katil zanlısı 6 yıl sonra tutuklandı

Burcu'nun katil zanlısı 6 yıl sonra tutuklandı ANTALYA'da 6 yıl önce 5'inci kattaki dairesinden zemindeki elektronik mağazasının terasına düşen manken 22 yaşındaki Burcu Çağlayan'ın ölümüyle ilgili hakkında yakalama kararı çıkarılan İbrahim Tokgöz, katıldığı duruşmada...

ANTALYA'da 6 yıl önce 5'inci kattaki dairesinden zemindeki elektronik mağazasının terasına düşen manken 22 yaşındaki Burcu Çağlayan'ın ölümüyle ilgili hakkında yakalama kararı çıkarılan İbrahim Tokgöz, katıldığı duruşmada tutuklandı.

Bir deri mağazasında mankenlik yapan evli ve 1 çocuk annesi Burcu Çağlayan, 24 Temmuz 2010 tarihinde erkek arkadaşı İbrahim Tokgöz'ün, Fener Mahallesi 1964 Sokak Akanay Sitesi 5'inci kattaki dairesinden, zemindeki elektronik mağazasının beton terasına düşerek yaşamını yitirdi. Çağlayan'ın kanında 0.74 promil alkol tespit edildi. Çağlayan'ın, erkek arkadaşı İbrahim Tokgöz'ü başka kadınlardan kıskandığı için intihar ettiği ileri sürüldü. Olaydan sonra tutuklanan İbrahim Tokgöz, ifadesinde Burcu Çağlayan'ın intihar ettiğini söyledi. Tokgöz daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

BALKONDAN ATILDIĞI İDDİASI

Cumhuriyet savcılığının yaptığı araştırmada Burcu Çağlayan'ın balkondan atıldığı kanaatine varılması üzerine İbrahim Tokgöz hakkında 'kasten adam öldürme', üst kattaki dairede kalan komşusu, aynı zamanda yakın arkadaşı Murat Ergüç hakkında ise 'kasten adam öldürmeye yardım etme' suçlamasıyla ömür boyu hapis cezası istemiyle Antalya 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. İbrahim Tokgöz hakkında ise yakalama kararı çıkarıldı. Tokgöz, aradan geçen süreye rağmen bulunamadı. 

6 YIL SONRA DURUŞMAYA KATILDI

6 yıldır firari olan İbrahim Tokgöz, bugünkü duruşmaya yakınları ve avukatlarıyla birlikte katıldı. Mahkemede ilk kez ifade veren İbrahim Tokgöz, olay gecesi Burcu Çağlayan'ın bir barda eğlenmeye gittiğini, kendisini de arayıp davet ettiğini söyledi. Tokgöz, dışarda Murat adlı arkadaşıyla alkol aldıktan sonra Çağlayan'ın bulunduğu bara gittiklerini belirtti. Çağlayan'ın yanında bir de kız arkadaşı olduğunu aktaran Tokgöz, "Biz arkadaşlarımla ayrı bir standa oturduk, o ise başka bir standa oturdu ama Burcu ara ara yanımıza gelip gidiyordu, eğleniyordu" dedi. Tokgöz, daha sonra başka bir bara geçerek eğlenmeye devam ettiklerini, Çağlayan'ın da kendisini telefonla arayarak, oldukları yere geldiğini aktardı. Saat 04.30'da Burcu Çağlayan ve arkadaşı ile bardan ayrıldıklarını kaydeden Tokgöz, şunları belirtti:

"Murat ile aynı binada oturuyorum ve o evine gitti. Ben de Burcu ile evime geçtim. Çok alkol aldığım için ikili koltukta uyudum. Burcu ise telefonda sürekli biriyle konuşuyor, küfürler ediyordu. Kiminle konuştuğuna baktığımda benim telefonumla Merve isimli arkadaşımla konuştuğunu gördüm. Telefonu aldım ve Merve'ye 'Kusura bakma' gibi bir şeyler söyledim ve kapattım. Daha sonra 'Bunlar benden daha mı değerli, kendimi atarım' şeklinde sözler söyledi. Hemen ardından, yaklaşık 1-2 saniye sonra 'tak' şeklinde çok güçlü bir ses geldi. İrkildim, balkona çıktım. Burcu'nun balkondan kendisini attığını gördüm."

Tokgöz, sonrasında aynı binada oturduğu arkadaşının yanına gittiğini ve durumu anlattığını, düştüğü yere hiç bakmadığını ve polisi aradıklarını söyledi. Tokgöz, hakkında yakalama kararı çıkarılması üzerine 'gereksiz yere cezaevinde yatmamak için' ifade vermeye gitmediğini dile getirdi.

Mahkeme-, sanığın daha önce yakalama emrinin infazına engel olarak kaçması nedeniyle bu aşamada adli kontrol tedbirinin yetersiz kalacağını göz önünde bulundurarak, 'kasten öldürme' suçundan tutuklanmasına hükmetti.

"Burcu'nun katil zanlısı 6 yıl sonra tutuklandı" haberi, 17 Aralık 2016 tarihinde yazılmıştır. 17 Aralık 2016 tarihinde de güncellenmiştir. 3. Sayfa kategorisi altında bulunan Burcu'nun katil zanlısı 6 yıl sonra tutuklandı haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Burcu'nun katil zanlısı 6 yıl sonra tutuklandı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. 3. Sayfa konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:42 TÜİK açıkladı: Şubat ayında tarımsal girdi tutarları yüzde 36,71 arttı!
  2. 12:36 Dolar sahipleri dikkat: Merkez Bankası yıl sonu dolar tahminini açıkladı
  3. 12:32 İsrail-İran Gerilimi ve Fed Belirsizliği Küresel Piyasalara Dalgalandırıyor
  4. 12:25 TÜİK Raporu: Türkiye'nin Çocuk Nüfusu ve Popüler İsimler 2023'te Belli Oldu
  5. 12:12 CIA Direktörü Burns: Ukrayna'nın Savaşı Kaybetme Riski Artıyor, ABD'nin Yardımı Acilen Gerekli
  6. 12:07 Suudi Arabistan'da Keşfedilen Lav Tüpleri, İlk Çobanlık Faaliyetlerine Işık Tutuyor
  7. 11:50 Altın Fiyatları Yükseliyor: Çeyrek Altın 4.257,00 Liraya Ulaştı
  8. 11:39 CHP'li belediye ile MHP arasında afişli borç atışması
  9. 11:33 NASA Uyarıyor: Starlink Uyduları Dünya'nın Manyetosferini Tehdit Ediyor!
  10. 11:30 Cem Yılmaz'ın "CMXXIV" Gösterisinde Espri Konusu: Nafaka!
  11. 11:28 Yüzde 50+1 kuralına Saray'dan olumsuz yanıt geldi: Boşuna uğraşmasınlar
  12. 11:23 Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar: Doğalgaz ve elektriğe mayıs ayında zam yok
  13. 11:20 İzmir Seferihisar Açıklarında 4,5 Büyüklüğünde Deprem: AFAD'dan Son Dakika Açıklaması
  14. 11:18 Nuri Alço'nun sağlık durumunda yeni gelişme
  15. 11:16 Rusya'nın Stavropol Bölgesinde Tu-22M3 Bombardıman Uçağı Düştü
  16. 10:59 İstanbul'da 2 İETT otobüsü çarpıştı: Yaralılar var
  17. 10:51 İkinci el otomobilde fiyatlar uçtu
  18. 10:48 Mehmet Şimşek açıkladı: Kamuda kemerler sıkılacak
  19. 10:40 Trol çeteleri, kendilerini besleyenleri hedeften çıkarabilmek için sağa sola pervasızca saldırıyor
  20. 10:35 İstanbul’da feci kaza: Kamyon ile otomobil çarpıştı: 2 ölü 4 yaralı
3. Sayfa Haberleri