Bursa -İzmir yolu kısmen ulaşıma açıldı

Bursa -İzmir yolu kısmen ulaşıma açıldı

Bursa -İzmir yolu kısmen ulaşıma açıldı Bursa İzmir karayolunun 45'nci kilometresindi iki otobüsün devrilmesi sonucu kapanan karayolu saat 16.30 itibariyle tek şeritten kontrollü olarak ulaşıma açıldı.. BAŞKAN ALTEPE'DEN AÇIKLAMA Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep...

Bursa İzmir karayolunun 45'nci kilometresindi iki otobüsün devrilmesi sonucu kapanan karayolu saat 16.30 itibariyle tek şeritten kontrollü olarak ulaşıma açıldı..
 
BAŞKAN ALTEPE'DEN AÇIKLAMA
 
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşımın durduğu Bursa-Karacabey karayolunda yaşanan mağduriyetin giderilmesi için gerekli önlemlerin alındığını, belediye olarak mahsur kalanlara kumanya ve yakıt ulaştırdıklarını bildirdi. Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, belediye ekipleri, yoğun kar yağışı sonucunda Bursa-Karacabey yolunun 45'inci kilometresinde araçların yan yatması ve ulaşımın durması nedeniyle yolda kalan vatandaşlar için kumanya ve yakıt desteği sağlamak üzere yola çıktı.
Konuyla ilgili değerlendirmelerine yer verilen Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe, ekiplerin karla mücadelede etkin çalıştığını ve Karacabey yolu ile ilgili Karayolları Bölge Müdürlüğünden gelen bilgi ve yardım talebi üzerine harekete geçildiğini bildirdi.

Büyükşehir Belediyesi olarak ekip, ekipman ve araçlarını bölgeye gönderdiklerini belirten Altepe, şunları ifade etti:
 
"Bir yandan araçlarımızı gönderirken bir yandan da uzun saatlerdir yolda bekleyen vatandaşlarımıza 5 bin kumanya gönderdik. Bu 5 bin kumanya gerekirse daha da artacak. Saatlerdir bekleyen vatandaşlarımızın yakıtlarının bitmesi durumu da var, bundan dolayı yine daire başkanlıklarımız harekete geçti. Bölgeye yakıt da ulaştırmış olacağız. Büyükşehir Belediyesi olarak Karayolları Bölge Müdürlüğüne hem ekip ekipman hem de malzeme anlamında her türlü destekle yardımcı oluyoruz."

Belediye ekiplerinin yola çıktığını ve kısa sürede bölgedeki vatandaşlara ulaşacaklarını vurgulayan Altepe, "Büyükşehir yardımları yolda, o bölgede sıkıntı bitinceye kadar yardımcı olacağız. Bizler de sevkiyatı destekleyecek lojistik desteği takip ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

bursa-izmir-yolu-1000.jpg
 
4,5 SAAT MAHSUR KALDILAR
 
Dün gece başlayan yoğun kar yağışı sebebiyle Bursa-İzmir yolu ulaşıma kapandı. 2 otobüsün ve TIR'ların yoğun kar ve buzlanma sebebiyle yolun dışına çıkması sonucu  uzun kuyrukların oluştuğu öğrenildi. Kurtarma ekipleri, Bursa tarafından konvoyun başına ulaşamıyor. Balıkesir ve Bandırma tarafından gelmeye çalışan kurtarma ekipleri ise, yolu açmak için seferber oldu. Yaklaşık 4.5 saattir yolda mahsur kalan sürücülerin bazıları ise benzinliklere sığındı. Bursa’dan İzmir yönüne araç salınmıyor. Şehirlerarası Otobüs Terminali'nden Balıkesir ve İzmir yönüne otobüslerin çıkışına izin verilmiyor. Konvoyun uzunluğunun 40 kilometreyi bulduğu öğrenildi. 
 
Görgü tanıkları, 5 bin civarında araç ile otobüsün yolda mahsur kaldığını ifade ettiler. Bölgede yoğun kar yağışı etkili olmaya devam ediyor.

bursa-izmir-yolu-1000-2.jpg

BURSA’DAN YİYECEK YARDIMI YAPILIYOR

Kapanan karayolunda, oluşan kuyrukta mahsur kalan sürücü ve yolculara, Bursa AFAD kontrolünde yiyecek ve içecek yardımı yapılıyor.

Yetkililer, Büyükşehir Belediyesi’nin 5 bin kişiye, Karacabey Kaymakamlığı’nın 500 ve Kızılay’ın ise 250 kişiye dağıtılmak üzere hazırladığı erzağı dağıtılmak üzere bölgeye gönderdi.

AKUT ve NAK ekipleri de mahsur kalan kişilere yardım amacıyla kayan araçların çekilmesi için bölgeye araç ve ekip gönderdi.

 
7 İL KARDAN ÇOK ETKİLENDİ

Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Kütahya, Eskişehir, Yalova ve Bilecik'te, yoğun kar yağışı yaşamı olumsuz yönde etkiliyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Ulaşım Daire Başkanlığı ekipleri, kar nedeniyle gece kapanan 17 ilçedeki 93 kırsal mahalle yoluna müdahale etti.

132 araç ve 320 personelle sürdürülen karla mücadele çalışmaları kapsamında, Büyükorhan'da 6, Gemlik'te 3, Gürsu'da 3, İnegöl'de 7, İznik'te 8, Karacabey'de 10, Keles'te 7, Kestel'de 7, Mudanya'da 8, Mustafakemalpaşa'da 12, Orhaneli'de 6, Orhangazi'de 3, Yenişehir'de 6, merkez Osmangazi'de 3, Nilüfer'de 4 kırsal mahalle yolu trafiğe açıldı.

Devam eden kar yağışının açılan yolları yeniden kapatması nedeniyle çalışmalar aralıksız sürdürülüyor.

Ekiplerin özellikle Uludağ yolu, Alacahırka, Kuştepe, Teleferik gibi kentin yüksek kesimlerindeki karla mücadele çalışmaları da kesintisiz devam ediyor.

Öte yandan, Bursa'yı Ankara, Yalova ve Balıkesir'e bağlayan karayollarının bazı mevkilerinde yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşım zaman zaman aksıyor.

Bursa-Ankara karayolu "Mezitler" ve Bursa-Yalova karayolu "Süpürgelik" mevkileriyle Bursa-Balıkesir karayolu Mustafakemalpaşa ve Susurluk yakınlarında araç sürücüleri tedbirli olmaları konusunda uyarılıyor. Bu mevkilerde zaman zaman araçların kayması yüzünden trafikte aksamalar yaşanıyor.Beklenen kar felç etti! 110 santime ulaştı

 Çanakkale

Çanakkale'de de kar yağışı nedeniyle kentin tamamı beyaza büründü. Belediye ekipleri, ulaşımda aksama yaşanmaması için ana arterlerde tuzlama yaptı.

Çanakkale ile İzmir ve Bursa arasında ulaşımı sağlayan karayollarında da kar yüzünden ulaşım aksadı, bazı araçlar kaydı, uzun araç kuyrukları oluştu. Çanakkale-İzmir karayolu "Taştepe" mevkisinde de bazı araçlar yolda kaldı.

Karayolları ekipleri, iş makineleriyle bölgede kar küreme ve tuzlama çalışması gerçekleştirdi.

Bu arada, yağış nedeniyle Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Lapseki Meslek Yüksek Okulunda (MYO) çalışan güvenlik görevlileri de mahsur kaldı. Bölgeye giden belediye ekipleri, 2 güvenlik görevlisini kepçeyle bulundukları yerden alıp ilçe merkezine getirdi.

Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, Meteorolojinin yaptığı uyarılar doğrultusunda gerekli önlemleri aldıklarını belirterek, "Ekiplerimiz devriye gezerek, yoldan çıkan araçları kurtarıyor. Lapseki MYO'da mahsur kalan güvenlik görevlilerinin yerine nöbeti devralacak arkadaşları da götürdük. İlçede şu an itibariyle herhangi bir sıkıntı yok." dedi.

 Balıkesir

Balıkesir'de ise Kepsut-Dursunbey karayolu ile 592 kırsal mahalle yolu ulaşıma kapandı. Birçok kırsal mahalleye elektrik verilemiyor. İli, İstanbul, İzmir, ve Çanakkale'ye bağlayan karayollarında da zincir takmayan araçların geçişine izin verilmiyor. Söz bölgelerde çok sayıda araç yolda kaldı.

Vali Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ile gazetecilere yaptığı açıklamada, il genelinde dün geceden bu yana devam eden kar yağışının, özelikle ulaşımda aksamalara neden olduğunu belirtti.

Yazıcı, bazı yollarda zaman zaman trafiğin kısa süreyle tek şeritten sağlandığını ancak şehirlerarası yolların açık olduğunu vurgulayarak, şunları aktardı: "Sadece Kepsut-Dursunbey yolu sıkıntılı, arada da açma çalışmaları devam ediyor. Diğer bütün ana yollar açık. Ulaşım zaman zaman tek şeritten sağlanıyor. Dün geceden itibaren kamyon ve tırların seyahat etmesine izin vermiyoruz. Çünkü bu araçlar kaza yaptığında veya kaydığında yol kapandığında açılması çok zor. Gerekmedikçe vatandaşların araç kullanmamalarını ve kış lastiği veya zincir takmalarını rica ediyoruz." Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur da ekiplerin aralıksız çalıştığını ifade ederek, "Balıkesir'in 900 köyünün 592'si ulaşıma kapalı. 18 tuzlama aracı ve iş makineleriyle 50 ayrı noktada yolların açılması için çalışan ekiplerimiz var. Biz 24 saat aralıksız çalışmaları sürdüreceğiz. Ancak yoğun tipi dolayısıyla açılan yol tekrar kapanabiliyor." diye konuştu.

 Yalova, Kütahya, Eskişehir, Bilecik

Yalova, Eskişehir, Kütahya ve Bilecik'te de kent merkezleri beyaza büründü. Belediye ekipleri yol açma ve tuzlama çalışması yapıyor.

Bilecik'te ayrıca 100 köy ile ulaşım sağlanamıyor.

"Bursa -İzmir yolu kısmen ulaşıma açıldı" haberi, 07 Ocak 2017 tarihinde yazılmıştır. 07 Ocak 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Bursa -İzmir yolu kısmen ulaşıma açıldı haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bursa -İzmir yolu kısmen ulaşıma açıldı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  2. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  3. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  4. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  5. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  6. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  7. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  8. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  9. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  10. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  11. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  12. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  13. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  14. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  15. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  16. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  17. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  18. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  19. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  20. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
Gündem Haberleri