Bursa'da CHP Mahalle Temslciliğine gerici-faşist saldırı

Bursa'da CHP Mahalle Temslciliğine gerici-faşist saldırı

Bursa'da CHP Mahalle Temslciliğine gerici-fa... Daha önce 2 defa tabelası sökülüp camları kırılan CHP Dikkaldırım Mahalle Temsilciliği'ne gelip görevlileri tehdit ettikleri ve duvarlara provokatif yazılar yazdıkları iddiasıyla 5 kişi gözaltına alındı. CHP Bursa Milletvekili...

Daha önce 2 defa tabelası sökülüp camları kırılan CHP Dikkaldırım Mahalle Temsilciliği'ne gelip görevlileri tehdit ettikleri ve duvarlara provokatif yazılar yazdıkları iddiasıyla 5 kişi gözaltına alındı. CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, partilileri tehdit ettiğini söylediği şahısları parti binası önünde görünce gözaltına aldırttı. Şahısların gözaltına alınması sırasında gerginlik ve arbede yaşandı. 

Mahalle temsilciliğinin karşısındaki duvarlara provokatif yazılan yazılar ise Osmangazi Belediyesi temizlik işçileri tarafından boyayla silindi. MHP Bursa İl Başkanı Tevfik Topçu da mahalleye gelerek CHP’lilere destek oldu. 

busa.jpeg

Milletvekili Nur Hayat Kayışoğlu, “Dikkaldırım'da parti temsilciliğini 10 gün önce açtık. Binayı açamadan önce tabelamız söküldü. Biz bunların provokasyon maksadıyla yapıldığını bildiğimiz için çok üstüne gitmedik. Fakat geçtiğimiz günlerde mahalle temsilciliğimiz bir daha saldırıya uğradı. Taşlanıp camları kırıldı. Bugün ise güpe gündüz kendini bilmez 5 kişi temsilciliğimizin içine girip partilileri tehdit etti. Sizi burada yaşatmayız, defolun gidin diyorlar. Temsilciliğin karşı duvarlarına ise başkanımızla ilgili ağza alınmayacak yazılar yazıyorlar. Bugün çıkan olaylardan sonra yetkililerle görüştük, gereken yapıldı sanırken, partililere tehditler savuran kişilerin temsilciliğimizin köşesinde durduğunu gördük. Buna inanamadık. Tekrar yetkililerle görüştük. Biz adalete güvenmek istiyoruz. Bu şahısların bir takım parti isimlerini kullanmaları kendilerini ülkücü olarak adlandırmaları da bize inanılır gelmiyor. Bu ülkede bir kaos planı devreye sokulmuştur. Ülkemiz bölünmeye çalışılıyor'' dedi. 

MHP'DEN CHP'YE ANLAMLI DESTEK

MHP Bursa İl Başkanı Tevfik Topçu ise, “Maalesef son zamanlarda Türkiye içeriden ve dışarıdan terör gruplarının saldırısı altındadır. Bu saldırılara Türk milleti olarak direnmeliyiz. Asla teslim olmamalıyız. Bugün burada yaşanan, adı ne olursa olsun, hangi gruba mensup olduğunu iddia ederse etsin, bu Türk demokrasisine yapılan bir saldırıdır. Bu saldırıyı biz CHP’ye değil, aynı zamanda MHP’ye, Türk milletine ve devletine yapılan bir saldırı olarak görüyoruz. Yapılan saldırılara karşı herkesin uyanık olmasını istiyorum'' şeklinde konuştu. 

Polis ekipleri, gerginliğin yaşandığı mahalledeki vatandaşları sakinleştirirken, olayların son günlerde CHP'nin HDP ile yakınlaşmasına yönelik tepkiden kaynaklandığı ifade ediliyor.

"Bursa'da CHP Mahalle Temslciliğine gerici-faşist saldırı" haberi, 08 Kasım 2016 tarihinde yazılmıştır. 08 Kasım 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Bursa'da CHP Mahalle Temslciliğine gerici-faşist saldırı haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bursa'da CHP Mahalle Temslciliğine gerici-faşist saldırı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:38 Hasan Can Kaya'dan Şaşırtan Açıklama: 'Hayranımla Birlikte Olurum'
  2. 16:34 Brad Pitt ve Penelope Cruz, Fransız Moda Devi İçin Unutulmaz Bir İşbirliğine İmza Attı
  3. 16:29 Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan Çarpıcı Açıklamalar: Terör Saldırısı ve Ukrayna'nın Barış Planı
  4. 16:27 Gurur Verici Başarı: Dev Türk Şirketi NATO'dan Dev İhale Kazandı!
  5. 16:27 İstanbul'da CHP'ye Yelken Açan İlçeler: Artıbir Araştırma'dan Çarpıcı Veriler
  6. 16:26 Huawei, 2023'te Gelirlerini Artırarak Başarıyı Yakaladı
  7. 16:23 Balıkesir'in 'Kirli Hanım' Peyniri Norveç'te Bronz Madalya Kazandı
  8. 16:12 Goldman Sachs Türkiye analizi yaptı: Yerel seçimler Türkiye'nin ekonomisini nasıl etkileyecek?
  9. 16:12 Yeniden Refah Partisi'nin adayı, AKP'nin lehine geri adım attı!
  10. 16:04 Fenerbahçe'nin Transfer Hızı: Lorran ve Rodriguinho Gündemde!
  11. 15:58 ABD'de Şubat Ayında Tüketim Harcamaları Yükseldi, Ancak Gelirler Beklentilerin Altında Kaldı
  12. 15:55 Mossad Başkanı Hamas ile Rehine Takası Önerdi, Netanyahu Reddetti
  13. 15:52 Güven Hokna'nın Set İtirafı: Yaprak Dökümü'nde Tuvalet Temizliği!
  14. 15:47 Kırlangıçların Uzun Mesafeli Uçuş Yetenekleri: İsveç Araştırması Detayları Ortaya Çıktı
  15. 15:33 RTÜK, Yerel Seçim Öncesi Siyasi Reklamların Yasaklanacağını Duyurdu!
  16. 15:28 Fiorentina, Zaniolo Hamlesiyle Transfer Pazarında Hareketlilik Yaratıyor
  17. 15:21 İsrail'in Halep'e Hava Saldırısında 38 Kişi Öldü
  18. 15:15 Beşiktaş, 2024-2025 Sezonu İçin Transfer Komitesi Kurdu
  19. 15:10 Xabi Alonso, Gelecek Sezon İçin Kararını Verdi: Leverkusen'de Kalacak!
  20. 15:05 Kurtuluş Kuş'un Evlilik Heyecanı Acı Haberle Karıştı: Eşi Nezaket Şimşek'in Düşük Haberi
Politika Haberleri