"ByLock’u kullanan bakanlar ve vekiller var" iddiası

"ByLock’u kullanan bakanlar ve vekiller var"... Darbe girişimine karıştığı öne süren Gülen Cemaati üyelerinin kendi aralarında haberleşmek için kullandığı ByLock’u kullananlar arasında siyasiler, hâkimler, savcılar, polisler ve üst düzey bürokratların olduğu iddia...

Darbe girişimine karıştığı öne süren Gülen Cemaati üyelerinin kendi aralarında haberleşmek için kullandığı ByLock’u kullananlar arasında siyasiler, hâkimler, savcılar, polisler ve üst düzey bürokratların olduğu iddia edildi.

MİT, 'FETÖ’cülerin iletişim sistemi Bylock programını kullanan 53 bin kişilik listenin ardından 20 bin kişilik yeni bir liste belirledi. Bylock sistemine girdiği saptanan 479 hâkim ve savcı olduğu iddia ediliyor.

Hürriyet’ten Nuray Babacan’ın haberine göre, şu zamana kadar sisteme girdiği saptanan 479 hâkim ve savcı olduğu Ankara kulislerinde konuşulan konulardan biri.

NUMARALAR KİMDE?

ByLock’u kullananlara ilişkin telefon listelerinde milletvekillerinin olduğu iddiasına bir yenisi eklendi. Bazı bakanlar üzerine kayıtlı telefonların da bu sistem içinde görüldüğü öne sürüldü. Bakanlık görevine getirilenlere, imza karşılığında 4 telefon verildiği, bunun çabuk ve ucuz haberleşme amacı taşıdığı anlatıldı. Bu telefonları genellikle ilgili bakanların kullanmadığı, yakın çalışma arkadaşlarına verdiği biliniyor. Şimdi bu numaraların kimde olduğu ve ne amaçla kullanıldığı araştırılıyor.

ORTAK KULLANIM SORUNU

ByLock sistemine girdiği saptanan hâkim ve savcı sayısının 479 olduğu iddia ediliyor. Ancak, bu kişilerin saptanması aşamasında farklı bir sorunun ortaya çıktığı öğrenildi. Haberleşmede, hâkim ve savcıların lojmanlarındaki ortak kullanıma açık ADSL modemlerinin kullanıldığı, dolayısıyla direkt kullanıcının saptanmasında zorluk yaşandığı anlatılıyor.

O BÜROKRATLAR KİM?

ByLock’da toplam 180 bin IP adresi tespit edildiği, ama bunların önemli bir kısmının ortak kullanım alanlarını kapsadığı, bu alanların lojmanlar, bakanlıklar ve kamu binaları olduğu saptandı. Şimdi, teknik inceleme yapılarak gerçek kullanıcı tespit edilemeye çalışılıyor. Henüz bu konuda teknik delillendirme aşamasına gelinmediği de kulislerde anlatılan bilgiler arasında.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nde 4 daire başkanı, 2 daire başkan yardımcısı ve 1 il emniyet müdürünün ByLock listesinde isimlerinin geçtiği haberleştirilmişti. Şimdi herkes, emniyet dışındaki bürokrat isimlerinin kimler olduğunu merak ediyor.

BAKAN VE VEKİLLER DE VAR

İddialardan biri bazı bakanların ve milletvekillerinin de ByLock sistemini kullandığı yönünde. Buna göre sistem içinde bazı bakanların da üzerine kayıtlı telefonlar görülüyor. Bu bakanların genellikle telefonları kendilerinin kullanmadığı, yakın çalışma arkadaşlarına verdiği söyleniyor. İmza karşılığında bakanlara dört telefon verildiği, bunun da çabuk ve ucuz haberleşme aracı amacıyla olduğu söylendi.

Hakim ve savcılarda programı kullandığı söylenen toplam 479 kişi olduğu iddia ediliyor. Ancak bu kişilerin saptanmasında lojmanlardaki ortak kullanıma açık ADSL modemlerinin kullanması nedeniyle zorluk yaşandığı belirtiliyor.

Keza ByLock’ta şimdiye kadar 180 bin IP adresi tespit edildi. Bunların büyük bir kısmı ortak kullanım alanlarını kapsıyordu. Lojmanlar, bakanlıklar, kamu binaları da yine programın kullanıldığı yerler oldu.

""ByLock’u kullanan bakanlar ve vekiller var" iddiası" haberi, 26 Eylül 2016 tarihinde yazılmıştır. 26 Eylül 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan "ByLock’u kullanan bakanlar ve vekiller var" iddiası haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. "ByLock’u kullanan bakanlar ve vekiller var" iddiası 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:44 Çaykur Rizespor, İstanbulspor Maçı Öncesi Sıkı Hazırlıklara Devam Ediyor
  2. 18:42 Türkiye'de Kart Kullanımı Hızla Yükseliyor: 2023 BKM Verileri
  3. 18:30 30 Mart günlük burç yorumları!
  4. 18:26 Adana'da Bit Pazarından Satın Aldığı Montun İçinden Çıkan Not ve Para, Duygusal Anlar Yarattı
  5. 16:38 Hasan Can Kaya'dan Şaşırtan Açıklama: 'Hayranımla Birlikte Olurum'
  6. 16:34 Brad Pitt ve Penelope Cruz, Fransız Moda Devi İçin Unutulmaz Bir İşbirliğine İmza Attı
  7. 16:29 Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan Çarpıcı Açıklamalar: Terör Saldırısı ve Ukrayna'nın Barış Planı
  8. 16:27 Gurur Verici Başarı: Dev Türk Şirketi NATO'dan Dev İhale Kazandı!
  9. 16:27 İstanbul'da CHP'ye Yelken Açan İlçeler: Artıbir Araştırma'dan Çarpıcı Veriler
  10. 16:26 Huawei, 2023'te Gelirlerini Artırarak Başarıyı Yakaladı
  11. 16:23 Balıkesir'in 'Kirli Hanım' Peyniri Norveç'te Bronz Madalya Kazandı
  12. 16:12 Goldman Sachs Türkiye analizi yaptı: Yerel seçimler Türkiye'nin ekonomisini nasıl etkileyecek?
  13. 16:12 Yeniden Refah Partisi'nin adayı, AKP'nin lehine geri adım attı!
  14. 16:04 Fenerbahçe'nin Transfer Hızı: Lorran ve Rodriguinho Gündemde!
  15. 15:58 ABD'de Şubat Ayında Tüketim Harcamaları Yükseldi, Ancak Gelirler Beklentilerin Altında Kaldı
  16. 15:55 Mossad Başkanı Hamas ile Rehine Takası Önerdi, Netanyahu Reddetti
  17. 15:52 Güven Hokna'nın Set İtirafı: Yaprak Dökümü'nde Tuvalet Temizliği!
  18. 15:47 Kırlangıçların Uzun Mesafeli Uçuş Yetenekleri: İsveç Araştırması Detayları Ortaya Çıktı
  19. 15:33 RTÜK, Yerel Seçim Öncesi Siyasi Reklamların Yasaklanacağını Duyurdu!
  20. 15:28 Fiorentina, Zaniolo Hamlesiyle Transfer Pazarında Hareketlilik Yaratıyor
Gündem Haberleri