Çağan Irmak: Türk dizileri reyting uğruna izleyiciyi geriyor

Çağan Irmak: Türk dizileri reyting uğruna izleyiciyi geriyor

Çağan Irmak: Türk dizileri reyting uğruna iz... Yönetmen Çağan Irmak, Trakya Üniversitesi Sinema Topluluğu öğrencilerinin daveti üzerine Balkan Yerleşkesi Türkan Sabancı Kültür Merkezi’nde söyleşiye katıldı. Yaklaşık 600 kişinin katıldığı ve soru cevap şeklinde...

Yönetmen Çağan Irmak, Trakya Üniversitesi Sinema Topluluğu öğrencilerinin daveti üzerine Balkan Yerleşkesi Türkan Sabancı Kültür Merkezi’nde söyleşiye katıldı. Yaklaşık 600 kişinin katıldığı ve soru cevap şeklinde geçen etkinlikte Çağan Irmak, geleceğin yazarları ve yönetmenlerine tecrübelerine aktardı.

Söyleşide bir üniversite öğrencisi ''Dizi filmleri izleniyor, ama kalitesi çok düşük, ne düşünüyorsunuz?’ diye sordu. Türk dizilerinin reyting uğruna olması gereken yere gelemediğini anlatan Çağan Irmak, “Ben de dizilerden çok rahatsızım. Televizyon seyircisinin yüzü çok değişti. Yahut da değiştirilmeye çalışıldı, bilmiyorum. O reyting kutucuğu dediğimiz yerler, maalesef olması gereken yerlerde değil. Yahut da olması gereken çeşitliliği göstermiyor. Hep halka inmekten bahsedilir, madem sen halka inmekten bahsediyorsun, madem sen halkın üstünde görüyorsun kendini, peki niye halkı kendine doğru çekmeye çalışmıyorsun diye sorarlar adama. Bu biraz okumak ve farklı bir şeyler yapmak gerektiriyor'' dedi.

120 DAKİKA DOLSUN DİYE İZLEYİCİYE İŞKENCE YAPILIYOR

Televizyonların reyting kaygısıyla izleyiciyi sürekli gerdiğini belirten Irmak, ''Şimdi şu anda bütün televizyonların üzerinden reytingi, reyting kaygısını tamamen kaldırsak öyle ütopik hayal kuralım. Bize Türk film seti olarak beyinleri tokatlayan üç proje yapın deseler de eğer yapabilir miyiz? Yapamayız. Çünkü birbirimizi aşağıya çektik de, çektik. Şimdi bir dizide kapı açılıyor, içeri bir kız giriyor ve dakikalarca bir gergin suratlar, herkes bir gergin oynuyor zaten o dizilerde. 120 dakika sonra ''tuzu ver’ diyor kız. Ben 120 dakikadır neden gerildim sen tuzu isteyeceksen kardeşim. Neden, 120 dakika dolsun diye. Dolayısıyla bu algı seviyesi yerlere düşüyor. Bunu yapan da diyor ki; bunu ev kadını seyrediyor. Orada çocuğunu doyuruyor bir taraftan bir taraftan dizi izliyor, o yüzden bir lafı on kez söyletiyorum diyor. Anlıyorum da bana neden bu işkenceyi yapıyorsun diyecek başka bir izleyici kitlesi lazım. Bu izleyici kitlesi, ''hayır ben bunu seyretmiyorum, kabul etmiyorum’ diyecek, çünkü kabul edeni var zaten. O biraz kendine gelecek biz biraz ona gideceğiz ortada buluşup belki daha akıllı şeyler yapmaya çalışacağız.''

Yaklaşık 3 saat süren söyleşi sonunda, Trakya Üniversitesi tarafından yapılan anket sonucu yılın yönetmeni seçilen Çağan Irmak’a plaket verildi. 

"Çağan Irmak: Türk dizileri reyting uğruna izleyiciyi geriyor" haberi, 17 Aralık 2016 tarihinde yazılmıştır. 17 Aralık 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Kültür Sanat kategorisi altında bulunan Çağan Irmak: Türk dizileri reyting uğruna izleyiciyi geriyor haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Çağan Irmak: Türk dizileri reyting uğruna izleyiciyi geriyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Kültür Sanat konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:46 Fırın Camını Doğal Yöntemle Parlatın: Kabartma Tozu ve Su İle Kolay Temizlik!
  2. 17:45 THY Euroleague Çeyrek Finali Heyecanı: Real Madrid ve Maccabi Tel-Aviv Seride Öne Geçti
  3. 17:41 İstanbul'da Et Fiyatları Yükselirken Tüketiciler Zorlanıyor
  4. 17:32 Tatlı Tutkunlarına Müjde: Prenses Lokumu Tarifiyle Lezzet Dolu Anlar!
  5. 17:31 Uraz Kaygılaroğlu'na Veda Şoku! Son Defa Ekranlarda Görünecek, Tarih Belli Oldu!
  6. 17:31 Uçan Araba Hayali Gerçek Oluyor! Boeing'den Dev Uçan Otomobil Projesi
  7. 17:31 Chery'den Muhteşem Kampanya! 3 Modele Özel Fiyat, Düşük Kredi ve Yakıt Çeki Hediyesi!
  8. 17:29 ABD Adalet Bakanlığı, Larry Nassar Taciz Davası İçin 138 Milyon Dolarlık Tazminat Anlaşması Yaptı
  9. 17:19 Beşiktaş'ta Oxlade-Chamberlain Şoku: Southampton'un 10 Milyon Euro'luk Teklifi!
  10. 17:08 ABD dolarında 34 yıl sonra bir ilk yaşadı!
  11. 16:59 Ünlü Yapımcı: Bruce Willis set çalışanlarına ekstra cebinden para verirdi!
  12. 16:55 İsrail Savunma Bakanı: Lübnan'da Hizbullah Komutanlarının Yarısı Öldürüldü
  13. 16:52 Türkiye Çöl Tozları ve Sıcak Hava Dalgasıyla Mücadele Ediyor
  14. 16:48 EURO 2024: Portekiz ve Türkiye, F Grubu Liderliği İçin Kıyasıya Mücadele Ediyor
  15. 16:47 Kısa vadeli dış borçta yeni rekor belirlendi! Merkez Bankası verileri paylaştı
  16. 16:45 Dolandırıcılar kara para aklamak için her şeyi denedi: Kiralık hesap oyunu
  17. 16:39 Mustafa Keser'e İbrahim Tatlıses'ten Ağır Sözler: "Kör Ol Fakat Nankör Olma!"
  18. 16:38 Yeni Mercedes-Benz G 580, ziyaretçileri ile buluşacak!
  19. 16:38 Gazze'deki Hastanede toplu mezar! Ellerini arkadan bağlayıp infaz etmişler
  20. 16:38 25 Nisan 2024 günlük burç yorumarı
Kültür Sanat Haberleri