Can Ataklı açıkladı: Ege'de mülteci dramı nasıl bıçak gibi kesildi?

Can Ataklı açıkladı: Ege'de mülteci dramı nasıl bıçak gibi kesildi?

Can Ataklı açıkladı: Ege'de mülteci dramı na... 3 milyona yakın Suriyeli sığınmacıya kapılarını açan AKP hükümeti, uygulanan yanlış dış politika ve buna bağlı olarak 'açık kapı' politikasının neden olduğu drama yönelik eleştirilere 'Vicdan politikası' diye cevap...

3 milyona yakın Suriyeli sığınmacıya kapılarını açan AKP hükümeti, uygulanan yanlış dış politika ve buna bağlı olarak 'açık kapı' politikasının neden olduğu drama yönelik eleştirilere 'Vicdan politikası' diye cevap veriyor. Ancak söylenenin aksine, Suriyeli sığınmacıların Batı'ya karşı bir koz olarak kullanıldığı ve sığınmacıların Ege'de ölüm yolculuğuna çıkmalarına göz yumulduğu açıkça ortaya çıktı. 

KİRLİ ŞANTAJ VE BATI'YAKARI MÜLTECİ KOZU

Mültecilere en çok yardım eden ülke olduklarını övünerek anlatan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Suriyelileri AB'ye karşı nasıl bir pazarlık kozu olarak gördüğünü ortaya koyan tutanaklar basına sızmıştı.

Financial Times Avrupa Diplomasi Editörü Alex Barker’ın bir Yunan sitesinden alarak yayınladığı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve üst düzey AB yetkilileri Jean Claude Juncker ve Donald Tusk arasında geçtiğimiz Ekim ayında gerçekleşen mülteci krizi toplantısının notlarını, Umut Özkırımlı Diken'de yayımlanan yazısı için Türkçeleştirdi.

Özkırımlı'nın yazısında yer verdiği özet şöyleydi:

“Erdoğan, ''3 milyar mı, 6 milyar mı? Ne olursa olsun Türkiye’nin AB’nin parasına ihtiyacı yok’ dedi. Erdoğan AB’den gelecek paraya ihtiyaçları olmadığını, istedikleri zaman Yunanistan ve Bulgaristan sınırlarınnı açıp mültecileri otobüslere bindirip gönderebileceklerini söyledi. ''Eğer iki yıl için 3 milyar avro verecekseniz hiç konuşmayalım.’''

“Erdoğan retorik bir soru sordu. ''Peki anlaşamazsak ne yapacaksınız, tüm mültecileri öldürecek misiniz?’''

NATO GEMİLERİ GELDİ, MÜLTECİ AKINI DURDU

Erdoğan'ın AB'ye yaptığı mülteci şantajı sonuç vermedi. Batı,mülteci kozunu şantaj olarak kullanan Erdoğan'a karşı geri iade anlaşması ve NATO kozunu masaya sürdü. 

Önce Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos, Ege Denizi'nde görev yapacak olan NATO gemilerinin kurtaracağı tüm mültecilerin Türkiye'ye iade edileceğini söyledi.

Ardından mültecilerin Ege’deki umut yolculuklarında ölümleri en aza indirmek ve sınırları kontrol etmek amacı ile devreye giren NATO’ya ait savaş ve kurtarma gemilerinin, Ege’deki uluslararası sularda göreve başladığı açıklandı.

Yunanistan’da yayın yapan ’www.vimatisko.gar’ sitesi, NATO’ya ait gemilerin, Yunanistan’ın Rodos, İstanköy (Kos), Leros, Sakız, Sisam ve Midilli adalarının açıklarında görev yapacağını, üç geminin Ege’deki uluslararası sularda göreve başladığını okuyucularına duyurdu.

CAN ATAKLI İSYAN ETTİ: KÖYLÜ KURNAZLIĞI YAPILIYOR

NATO gemilerinin göreve başlaması ve Almanya Şansölyesi Angela Merkel'in Türkiye ziyaretinin ardından Ege'de tek bir mültecinin bile hayatını kaybetmediğine dikkat çeken gazeteci Can Ataklı, sığınmacılar üzerinen yapılan kirli pazarlığa tepki gösterdi.

Halk TV'de Ayşenur Arslan'ın 'Medya Mahallesi' programına konu olan Can Ataklı, "Neredeyse 10 gün oluyor. Bir tane mülteci ölmedi. Alman donanması gedi, 'bir tane mülteci gönderirsen kırarım bacağını' dedi. 'Çıkamazsın, kırarım kafanı' dedi. Yunanistan bugün 300 kişiyi iade etti. Çünkü ne yapıyorsun sen, Cin kafa ya, köylü kurnazı ya, 'ben buradan gönderirim mültecileri, onlar oradan teslim olurlar'. 3 tane Alman gemisi geldi, NATO havadan denetlemeye başladı geçişler kesildi. Benim askerim değil mi Sahil Muhafaza? Nasıl geçiyor kardeşim, bir kişi hesap sormuyor. O kadar insan öldü, ha babam adam geçiriyorlar. Şimdi niye geçirmiyorsun? Çünkü Alman geldi. Benim lafım, Türk vatandaşının lafı, orada ölen insanların canı, hiç birinin önemi yok Sahil Muhafaza'ya, jandarmaya, polise.. Ama Merkel geldi 'Bir tane geçirmeyeceksin' dedi. Geçiremiyorlar şimdi. 'O geçenleri de alcaksın' dedi, alıyorlar şimdi. Peki yarın dünya bunun hesabını sormayacak mı? Senin bu kurnaz politikan yüzünden çoluk çocuk yüzlerce mülteci öldü. Onalr orada sefil oldu. Şimdi Suriye'de uçak uçuramıyorsun, ayıp değil mi?" diyerek başarısılıkla sonuçlanan 'kurnaz' politikaya tepki gösterdi.

"Can Ataklı açıkladı: Ege'de mülteci dramı nasıl bıçak gibi kesildi?" haberi, 03 Mart 2016 tarihinde yazılmıştır. 03 Mart 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Can Ataklı açıkladı: Ege'de mülteci dramı nasıl bıçak gibi kesildi? haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Can Ataklı açıkladı: Ege'de mülteci dramı nasıl bıçak gibi kesildi? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:29 Karabaş Otu Balı: Doğal ve Etkili Bir Sağlık Destekleyicisi
  2. 12:25 Rusya, Uzayın Barışçıl Kullanımını Sağlamayı Hedefleyen Karar Tasarısını Veto Etti
  3. 12:18 Mardin'de Öğrencilerden Çağrı: Okuma Alışkanlığı Ailede Başlamalı
  4. 12:16 Jose Mourinho Fenerbahçe'ye mi Geliyor? Transfer Dedikoduları Artıyor!
  5. 12:13 Yedigöze İçme Suyu Projesiyle Adana'da Su Sorunu Tarihe Karışıyor
  6. 12:13 Nuri Şahin, Beşiktaş'ın Radarında: Yeni Teknik Direktör Arayışları Hızlanıyor
  7. 12:11 Birecik-Gaziantep Yolunda Çarpışma: Doktor Hayatını Kaybetti, Yaralılar Hastanede
  8. 12:09 Gazze'deki İnsani Kriz: BM Güvenlik Konseyi Kararının Uygulanması Tartışmaları
  9. 12:07 Türkiye Bal İhracatında Güç Gösteriyor: Yılın İlk Çeyreğinde 8 Milyon Dolar Gelir
  10. 12:02 Fenerbahçe'de Szymanski Transfer Krizi: Tottenham'un 20 Milyon Euro Teklifi Tartışma Yaratıyor!
  11. 11:56 25 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  12. 11:52 Ev Yapımı Dondurma Tarifleriyle Yazın Keyfini Çıkarın!
  13. 11:40 Fatih Altaylı: Soylu’nun zeki, akıllı biri olduğunu düşünmüştüm hep
  14. 11:30 Faruk Bildirici: O montaj fotoğraf gazetecilik problemi
  15. 11:30 Akaryakıt Fiyatlarında Büyük İndirim: Motorine 1.17 TL'lik Düşüş!
  16. 11:22 Çorlu tren faciası davasında karar çıktı
  17. 11:18 Hamas'ın üst düzey yetkilisi silah bırakma koşulunu açıkladı
  18. 10:53 Son seçim anketinden AK Parti ve YRP'ye kötü haber: CHP’nin yükselişi sürüyor
  19. 10:49 Filozof Atakan yıllar sonra ortaya çıktı
  20. 10:43 Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan’ın dudak uçuklatan maaşı: 801 bin lira
Gündem Haberleri