Can Dündar'dan Cumhuriyet yanıtı!

Can Dündar'dan Cumhuriyet yanıtı!

Can Dündar'dan Cumhuriyet yanıtı! Netzwerk Recherche'nin Leuchtturm Ödülü'nü almak için Hamburg'a gelen Can Dündar, Deutsche Welle'ye yaptığı açıklamada genel yayın yönetmenliğini bıraktığı iddalarına yanıt verdi.Aldığı ödüle dair Dündar "Çok gurur...

Netzwerk Recherche'nin Leuchtturm Ödülü'nü almak için Hamburg'a gelen Can Dündar, Deutsche Welle'ye yaptığı açıklamada genel yayın yönetmenliğini bıraktığı iddalarına yanıt verdi.

Aldığı ödüle dair Dündar "Çok gurur duydum açıkçası. Alman meslektaşlarımın bir ödülü. Araştırmacı-gazetecilik ödülü ve Avrupa’nın en prestijli ödüllerden birini aldım bugün ve bana söylendiğine göre hiç Alman olmayan birine verilmemiş, bir ilk aynı zamanda. Bunu iki şekilde yorumluyorum. Bir, Alman meslektaşlarımız bizim çabamızı destekliyor ve arkamızda duruyor. İkincisi, hükümetin bize karşı uyguladığı baskı politikalarına karşı bir tavır koyuyorlar. İkisini de çok önemsiyorum ve çok önemli bir dayanışma mesajı olarak görüyorum." derken Cumhuriyet Genel Yayın Yönetmenliğini bıraktığına dair söylentiler için "Biz bir yandan kendi haberlerimizi savunmaya devam ederken bir de yalan haber ile mücadele gibi ciddi bir misyon üstlendik. Ne yazık ki bu çok sık karşılaştığımız bir şey. Yani benim için ülkeden kaçtı altıncı kez falan haber oluyor. Ya da görevi bıraktı vesaire. Hayır ülkeden kaçmadım ülkedeyim. Görevi bırakmadım görevimin başında olacağım. Sadece her insan gibi bir tatile ihtiyacım vardı. Bir süre tatilde olacağım sonra tekrar işbaşı yapacağım." dedi.

Dündar'ın değerlendirmeleri şu şekilde:

DW: Almanya ve Avrupa liderlerinin Türkiye ile ilişkisinde nasıl bir yaklaşımda bulunmalarını bekliyorsunuz?

Dündar: Türkiye'de görüyorsunuz bir demokrasi mücadelesi veriliyor. Dolayısıyla demokrasi mücadelesinin tarafları, bir tarafta demokrasi, özgürlük, basın özgürlüğü mücadelesi veren insanlar var. Bir yanda da baskıcı bir hükümet var. Burada, bu mücadelede Avrupa liderlerini baskıcı hükümetin yanında görmek tabii bizim için son derece hayal kırıcı oluyor. O yüzden elbette onları bütün bu müzakerelerde Türk hükümetini Avrupa kriterlerine daha yaklaştırmaya teşvik ediyoruz ama aynı zamanda da bizlerle dayanışma içinde olmalarını, en azından Türkiye’nin bir başka yüzü olduğunu bilmelerini ve o sese kulak vermelerini istiyoruz.

DW: Son günlerde Suriyeli mültecilerin neredeyse tümünün vatandaş yapılacağı açıklaması büyük tepki yarattı. Siz bu planı nasıl değerlendiriyorsunuz?

Dündar: Aslında Erdoğan tek adam olmak istiyor ve başkan olmak istiyor ve bunun için de gereken her yolu deniyor. Bu da o yollardan biri. Ne yazık ki ben Suriyeli mültecilerin birçok politik amaç için kullanıldığını düşünüyorum Türkiye’de. Avrupa’ya karşı bu anlaşmada da kullanıldılar Erdoğan tarafından. Şimdi de bir başkanlık yarışında kullanıyorlar. Bunu çirkin buluyorum açıkçası.

"Can Dündar'dan Cumhuriyet yanıtı!" haberi, 09 Temmuz 2016 tarihinde yazılmıştır. 09 Temmuz 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Medya kategorisi altında bulunan Can Dündar'dan Cumhuriyet yanıtı! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Can Dündar'dan Cumhuriyet yanıtı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 16 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 23:02 Süper Lig’den 9 kulüp'ten o haber! Hepsi PFDK’ya sevk edildi!
  2. 22:58 Nesrin Cavadzade yeni aşka yürüdü!
  3. 22:52 Yeni Bulgular: Zihinsel Yaşlanma Süreci 30'lu Yaşlarda Başlıyor!
  4. 22:47 Powell ve Macklem: ABD ve Kanada Ekonomileri Değerlendirildi
  5. 22:42 Ukrayna Parlamentosu Askerlik Şartlarını Sıkılaştıran Yeni Yasayı Kabul Etti
  6. 22:24 Birleşmiş Milletler, Gazze için 2,8 milyar dolarlık yardım çağrısında bulunacak
  7. 22:10 Erdal Beşikçioğlu ilk nikahını kıydı!
  8. 21:56 Özgür Özel, Kobani davası için heyet görevlendirdi!
  9. 21:52 İsrail çocuk parkına saldırdı: 10 kişi yaşamını kaybetti
  10. 21:41 Galatasaray'dan Türk futbol tarihine geçen o transfer!
  11. 21:39 Türkiye ve ABD, Gazze İçin İnsani Yardım ve Güvenlik Konularını Görüştü
  12. 21:35 Selen Görgüzel kendisine yorum yapan takipçisine o cevabı verdi!
  13. 21:34 Doruk Erolçevik, Türk Eskrim Tarihinde Bir İlk: Dünya Şampiyonu!
  14. 21:14 Avrupa'da Doğal Gaz Fiyatları, Jeopolitik Gerilimlerle Yükselişte: TTF'de %7,5 Artış
  15. 21:08 İsrail-İran Gerilimi Yükseliyor: Tel Aviv Karşılık Hazırlığında
  16. 21:06 Fatih Terim'e TFF Başkanlığı Teklifi: Türk Futbolunda Yeni Bir Dönem Mi Başlıyor?
  17. 21:05 Hazine 46,8 milyar TL borçlandı
  18. 21:02 AKP kulislerinden sarsıcı iddialar! Erdoğan, AKP'yi terk mi ediyor?
  19. 21:02 Dejan Radonjic'dan açıklama; "Oyun planımıza sadık kalarak mücadele edeceğiz"
  20. 21:01 Mehmet Şimşek: "KDV oranlarında artış yapmadık"
Otomotiv Haberleri