Canpolat'tan AKP'ye cemevi eleştirisi

Canpolat'tan AKP'ye cemevi eleştirisi

Canpolat'tan AKP'ye cemevi eleştirisi CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, Alevi vatandaşlara yönelik ayrımcı politikalara son vermesi için hükümete çağrı yaptı. Canpolat, Karacaahmet Sultan Dergahı’nda yaptığı konuşmada “Bu kadar baskıya ve ayrımcılığa...

CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, Alevi vatandaşlara yönelik ayrımcı politikalara son vermesi için hükümete çağrı yaptı. Canpolat, Karacaahmet Sultan Dergahı’nda yaptığı konuşmada “Bu kadar baskıya ve ayrımcılığa rağmen Aleviler hiçbir zaman bu ülkenin bölünmesi için uğraşmadılar aksine bir arada kalması için mücadele ettiler. Ülkesini seven, sahip çıkan yurtsever insanları inançları dolayısıyla yok sayamayacaksınız. AİHM kararlarını uygulamak zorundasınız'' dedi.

MUHARREM ORUCUNU VATANDAŞLARLA AÇTI

CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, il başkan yardımcıları ve ilçe başkanları, Karacaahmet Sultan Dergahı’nı ziyaret ederek Muharrem orucunu vatandaşlarla birlikte açtı. İl Başkanı Canpolat, cemevlerinin ibadethane statüsüne alınmasına ilişkin AİHM’in aldığı kararlara rağmen hükümetin Alevi vatandaşlara yönelik ayrımcı politikalarına devam ettiğini söyledi. Hükümetin vatandaşlar arasında bölücülük yaptığını kaydeden Canpolat, cemevlerinin ibadethane statüsüne alınmasıyla ilgili AİHM’in aldığı kararların bir an önce uygulanmasını gerektiğini vurguladı.

"AİHM KARARLARINI UYGULAMAK ZORUNDASINIZ"

Canpolat, “Alevilerin vergilerini alıp haklarını vermeyen mahkeme kararlarını uygulamayan hükümete sesleniyorum; artık kendi vatandaşlarınız arasında artık ayrımcılık yapmayın. Alevileri öteki olarak gösterip sadece kendisi gibi düşünenlere bütçe vererek, Alevilerin hiçbir talebini yerine getirmeyerek, hiçbir hakkını vermeyerek yaptığınız bu ayrımcılığa son verin. AİHM kararlarını uygulamak zorundasınız. Peşinizi bırakmayacağız. Taleplerimizi parlamentoya taşımaya devam edeceğiz'' dedi.

'ALEVİYİM' DİYENLER YÜZDE 25'TEN YÜZDE 10'A DÜŞTÜ

Türkiye’deki inanç gruplarıyla ilgili yapılan bir anketi de örnek gösteren Canpolat, “Kendisini Alevi olarak niteleyen insanların daha önceki anketlerde oranı %25 iken bugün %10 olarak görünüyor. Bu Alevileri vali yapmama, kaymakam yapmama, ülke yönetiminde söz sahibi olmalarını engelleme anlayışının göstergesidir. Bütün bu dışlamalara, bu kadar baskıya, ayrımcılığa rağmen Aleviler hiçbir zaman bu ülkenin bölünmesi için uğraşmadılar aksine bir arada kalması için mücadele ettiler. Devletin yeniden yapılanması sürecinden geçerken bir kez daha söylüyoruz artık bu ayrımcılığa son verin. Ülkesini seven, sahip çıkan yurtsever bu insanları dışarıda tutmayın, tutamayacaksınız da. Bu mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz'' diye konuştu.

"Canpolat'tan AKP'ye cemevi eleştirisi" haberi, 12 Ekim 2016 tarihinde yazılmıştır. 12 Ekim 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Canpolat'tan AKP'ye cemevi eleştirisi haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Canpolat'tan AKP'ye cemevi eleştirisi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 20:19 Isparta'da Uyuşturucu Taciri Kaçmaya Çalışırken Yakalandı
  2. 20:14 Tottenham, Fenerbahçe'nin Yıldızı Sebastian Szymanski İçin Hamle Yapıyor
  3. 20:13 Apple, WhatsApp ve Threats uygulamalarını Çin mağazasından kaldırdı
  4. 20:10 Türkiye'de Yüksek Döviz Kuru: macOS mı, Windows mu? İşletim Sistemleri Karşılaştırması
  5. 20:08 ÖSYM tarafından bu hafta sonu 4 sınav yapılacak
  6. 20:03 İzmir'de Meydana Gelen Trafik Kazasında Bir Kişi Hayatını Kaybetti
  7. 19:53 20 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları
  8. 19:49 Türkiye Ekonomisine IMF Değerlendirmesi: Reformlar Ön Planda
  9. 19:38 Prof. Dr. Canan Karatay'dan Sağlıklı Et Pişirme İpuçları!
  10. 19:37 Milletvekillerinin tüm zamları açıklandı!
  11. 19:33 Limonlu Bisküvili Pasta: Lezzetli ve Kolay Tarif
  12. 19:30 Kartlı ödemelerde rekor kırıldı! Geçen seneye göre yüzde 126 artış gözlemlendi
  13. 19:25 Fırında Mercimek Köftesi: Sağlıklı, Lezzetli ve Vegan Dostu Bir Protein Alternatifi!
  14. 19:24 Çiçeklerdeki Mantar Sivrisineği Sorununa Pratik Çözümler
  15. 19:18 İçişleri Bakanlığından İddialara Müfettiş Ataması: Mardin ve Diyarbakır Belediyeleri İncelemede
  16. 19:13 Samsunspor, Adana Demirspor Maçı Öncesi Eksiklerini Belirledi
  17. 19:12 CHP devraldığı belediyelerin borçlarını halka açtı: Toplam 100 milyar TL borç
  18. 19:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Artık Fenerbahçeli değilim
  19. 18:59 Erdoğan Romanya Cumhurbaşkanı lohannis ile telefonda görüşmesi yaptı
  20. 18:37 Stoltenberg açıkladı: "Ukrayna'ya daha fazla hava savunma sistemi sağlama kararı aldık"
Politika Haberleri