Cansel'e tecavüzle suçlanan öğretmen tacizle mücadelede sertifikalıymış!

Cansel'e tecavüzle suçlanan öğretmen tacizle mücadelede sertifikalıymış!

Cansel'e tecavüzle suçlanan öğretmen tacizle... Kayseri’de intihar eden 12. sınıf öğrencisi Cansel Buse K’yi (18) istismar etmek iddiasıyla tutuklanan matematik öğretmeni Bayram Ö’nün (33) daha önce Sabancı Üniversitesi’nin BM desteği ile düzenlendiği Mor Sertifika...

Kayseri’de intihar eden 12. sınıf öğrencisi Cansel Buse K’yi (18) istismar etmek iddiasıyla tutuklanan matematik öğretmeni Bayram Ö’nün (33) daha önce Sabancı Üniversitesi’nin BM desteği ile düzenlendiği Mor Sertifika Programı Semineri kapsamında “cinsel şiddet, şiddetin ruh sağlığı üzerine etkisi, cinsel taciz vakaları, çocuk gelinler'' konularında eğitim gördüğü ve sertifikalandırıldığı ortaya çıktı.

Cumhuriyet Gazetesi'nden Sinan Tartanoğlu'nun haberine göre, Bayram Ö’nün 6 ay önce, eğitimini aldığı ve başarısı nedeniyle sertifikalandırıldığı derslerden bazıları şöyle:

56cc138ac03c0e0f1046f641.jpgKadına yönelik şiddetle mücadele
Şiddeti Konuşalım: Şiddet, Cinsel Şiddet ve Şiddetin Ruh Sağlığına Etkisi Atölyesi
Kadına Yönelik Şiddet ve Hukuk
Cinsel Taciz Atölyesi
Toplumsal Cinsiyet ve Tabu Roller.

Cansel K, geçen çarşamba polis babasının beylik tabancasıyla yaşamına son verdi.

Olayla ilgili soruşturma sürerken, Cansel’in Mustafa Eminoğlu Lisesi’ndeki arkadaşları, intiharına, aynı okuldaki evli matematik öğretmeninin cinsel istismarının neden olduğunu iddia etti.

Bayram Ö. tutuklandı. Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü, hem Bayram Ö’nün hem de okul yönetiminin açığa alındığını açıkladı.

O ÖĞRETMEN HAKKINDA YENİ BİLGİLER

TÜRKİYE'yi sarsan lise öğrencisi Cansel Buse K.’nın intiharıyla ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığı'nca okulun 5 yöneticisi hakkında idari, Kayseri Cumhuriyet Savcılığı'nca da adli soruşturma açıldı. İlişkiye girdiği öğrencisi Cansel'in intiharına neden olduğu iddiasıyla tutuklanan 18 yıllık matematik öğretmeni, 39 yaşındaki Bayram Ö.'nün evli 2 çocuk babası olduğu, bu okulun da üçüncü görev yeri olduğu belirlendi.

Eğitim camiasını şoke eden olayın yaşandığı Mustafa Eminoğlu Anadolu Lisesi’nde açığa alınan okul müdürü E.E.’nin yerine Melikgazi Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Mustafa Kaya geçici olarak vekaleten atandı. Açığa alınan müdür yardımcıları M.T.İ. ve A.E. ile rehber öğretmenler Z.A. ve K.C.’nin hakkında Milli Eğitim Bakanlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce görevlendirilen müfettişler idari soruşturma başlattı. Öğretmeninin cinsel istismarına dayanamayarak canına kıyan Cansel Buse K.’nın intiharını soruşturan Kayseri Cumhuriyet Savcılığı da, öğretmen Bayram Ö.'nün tutuklanmasından sonra görevden el çektirilen okul müdürü ve 2 müdür yardımcısı ile 2 rehber öğretmenle ilgili adli soruşturma açtı.

YENİ MÜDÜR VEKİLİ, BAHÇEDE ÖĞRENCİLERE KONUŞTU
Mustafa Eminoğlu Anadolu Lisesi’nde yeni atanan müdür vekili Mustafa Kaya öğrencileri saat 07.45 sıralarında derse girmeden önce bahçede toplandı. Kaya öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, "Yaşanan olay hepimizi üzdü, ancak okulumuzda eğitim faaliyeti devam etmektedir. Konu Cumhuriyet Savcılığı, polis ve Milli Eğitim Müdürlüğünce en ince ayrıntısına kadar incelenmektedir" dedi. 

Bu arada Milli Eğitim Müdürlüğü'nce, okulda isteyen öğrenciler için Sağlık Müdürlüğü'nce görevlendirilecek psikologlar denetiminde görüşmeler yapılacağı bildirildi. 

18 YILLIK ÖĞRETMENİN 3'ÜNCÜ GÖREV YERİ
Cansel'le ilişkiye girip onu intihara sürüklediği iddiasıyla tutuklanan öğretmen Bayram Ö.’nün 2 çocuk babası ve eşinin ev kadını olduğu belirtildi. 18 yıllık öğretmenin ilk görev yerinin Pınarbaşı İlçesi'ne bağlı Pazarören Öğretmen Lisesi olduğu, daha sonra Kayseri merkez Kocasinan Anadolu Lisesi’ne tayin edildiği, buradan da merkez Melikgazi ilçesindeki Mustafa Eminoğlu Anadolu Lisesi’ne atandığı ortaya çıktı. 

OKULDAN BİR ÖĞRETMENİN ANLATTIKLARI
Aynı okulda görevli ve adının açıklanmasını istemeyen bir öğretmen DHA muhabirine, öğrenci Cansel Buse K.'nın intihardan 2 gün önce öğretmeninin kendisiyle ilişkiye girdiğini sınıf arkadaşlarından bazılarına anlattığını söyledi.

Cansel'in başına gelenleri öğrenen arkadaşlarının da durumu okul yöneticilerine bildirdiğini kaydeden öğretmen, şunları anlattı:
"Bunun üzerine okul yönetimince bir kadın rehber öğretmen, öğrenciyle ve öğretmenle ayrı ayrı görüşmede bulunmuş, çarşamba günü de intihar olayı gerçekleşmiş. Yani okuldaki soruşturma bitmeden Cansel yaşamına son vermiş. Ne olursa olsun bir öğretmenin öğrencisiyle bu tür bir yakınlaşmaya girmesi, bunu ilişkiyle sonuçlandırmasına varacak kadar birliktelik yaşaması kesinlikle doğru değil. Öğretmen- öğrenci arasında bu tür bir ilişki yaşanamaz. "

AİLE KAMAN’A GİTTİ
İntihar eden liseli Cansel Buse K.’nın ailesi, taziyeleri kabul etmek için memleketleri olan Kırşehir’in Kaman İlçesi'ne bağlı bir mezradaki evlerine gitti. 

Kayseri’de olayı öğrenen çeşitli kadın örgütleri ve sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri, ailenin Melikgazi İlçesi Demokrasi Mahallesi'ndeki evlerine taziye için gittiklerinde, bina görevlisinden ailenin dün gece Kaman’a döndüklerini öğrendi. 

470 OKUL POLİSİ GÖREV YAPIYOR
Bu arada, intihar olayının ardından okul çevresinde resmi ve sivil ekipler devriye görevi yaptı. Kayseri Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, Cansel Buse K.’nın intiharının ardından aileye polis teşkilatı adına taziye ziyaretinde bulunduklarını belirterek şunları söyledi:
"Halen okullarımızın çevresinde 'Okul Polisi' adı altında 470 polisimiz görev yapmaktadır. Okul polisleri, öğrencilerin çevredeki güvenliğini sağlamakta, öğretmen ve yöneticilere her konuda yardımcı olmaktadır. Meydana gelen intihar olayı, bir meslektaşımızın kızı olması nedeniyle bizleri daha da üzdü."

KADIN PLATFORMUNDAN, 'İNTİHAR DEĞİL, CİNAYET' AÇIKLAMASI
Liseli öğrencisi Cansel Buse K.'nın intiharı ardından, Kayseri'deki 29 sivil toplum kuruluşunun kadın üyelerinden oluşan 'Kadın Platformu', Cumhuriyet Meydanı'nda basın açıklaması yaptı. 

Kayseri Barosu Kadın Hakları Komisyonu üyesi Avukat Kadriye Aktaş Peker, basın açıklamasında 'Sözün bittiği yer' olarak tanımlanabilecek bir noktaya geldiklerini söyledi. Peker, Özgecan Aslan olayı ardından, kadına yönelik şiddet ve cinsel istismarla ilgili toplumda bir duyarlılık oluştuğunu, kadına uzanan ellerin kırılmasını umutla beklerken yeni şiddet haberleriyle hayal kırıklığına uğradıklarını söyledi.

Peker, "Ergen çağına giren bir öğrenci, içerisinde bulunduğu yer, ortam veya duygusal gelişim sebebiyle, öğretmenine karşı duygusal ve davranışsal bir tutum içine girse dahi, burada onu bertaraf etmesi gereken, ona öğrenci, kendisinin ise öğretmen olduğunu hatırlatması gereken kişi öğretmendir' dedi.

Kadriye Aktaş Peker, son olay nedeniyle bütün öğretmen veya eğitim kuruluşlarının töhmet altında bırakılamayacağını, okul-aile birlikleri ve sivil toplum kuruluşlarının işbirliği içerisinde olması gerektiğini söyledi.

CHP'LİLER KARANFİL BIRAKTI 
Kayseri'de öğretmeninin cinsel istismarına uğraması üzerine babasının tabancasıyla yaşamına son veren lise öğrencisi Cansel Buse için, CHP Kayseri kadın Kolları üyeleri, okul önüne karanfil bıraktı. 

Merkez Melikgazi İlçesi Kızılırmak Caddesi üzerinde bulunan okulun önüne gelen CHP’li grup adına açıklama yapan Kayseri Kadın Kolları Başkanı Şehriban Peker, "Özgecanları, Münevverleri unutmadan, peş peşe şiddet, taciz ve tecavüz olayları yaşanmaya devam ediyor" dedi. Peker, toplumsal çöküşümüzün en belirgin göstergesi olan bu olayların son kurbanı, henüz lise yıllarında karşılaştığı utanç olayı sonucu intihar eden Cansel Buse'nin olduğunu belirterek şöyle dedi:
"Olayın gerçek nedenlerinin kamuoyundan gizlenerek, tecavüz, taciz ve şiddetin önünü alacaklarını zannedenler, neredeyse bu olayları yasal hale getirmişlerdir. Kadın bedeni üzerinden ellerini çekmemekte direnenlere, yine kadınlar gereken yanıtı verecektir. Bu olayların sorumlusu, mini etek giyeni, gece dışarıda gezeni hedef gösterenlerdir. Çocuk, genç kız, kadınların şiddete, tecavüze maruz kalmadığı, hiç kimsenin ölmediği bir ülke dileğimizi tekrarlarken, bu olayın sorumlularının yargı önünde hak ettiği cezaya çarptırılmasını istiyoruz."

CHP Kadın Kolları Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi avukat Eda Sercan Akdoğan ise, bu tip olayların karartılma, üstünün örtbas edilmesine asla izin vermeyeceklerini anlatırken, "Cezaların arttırılmasını ve asla ve asla hafifletici sebeplerin bu failler için, bu sanıklar için uygulanmamasını ve bu konuda da, parlamentoda tüm partilerin, oy birliğiyle bu yasaların ivedilikle çıkartılmasını istiyoruz" dedi.

"Cansel'e tecavüzle suçlanan öğretmen tacizle mücadelede sertifikalıymış!" haberi, 23 Şubat 2016 tarihinde yazılmıştır. 23 Şubat 2016 tarihinde de güncellenmiştir. 3. Sayfa kategorisi altında bulunan Cansel'e tecavüzle suçlanan öğretmen tacizle mücadelede sertifikalıymış! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Cansel'e tecavüzle suçlanan öğretmen tacizle mücadelede sertifikalıymış! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. 3. Sayfa konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:17 Işın Karaca’nın Eski Eşi Sedat Doğan'dan Şok Haber! Tanzanya’da Mahsur!
  2. 18:10 İnci taneleri yine bomba gibi! Azem ters köşe yapacak gibi!
  3. 18:00 Icardi, gol sıralamasında tarihi bir geri sayıma mı gidiyor?
  4. 17:52 Amerikalı Tüketicilerin Güveni Endeksi Mart Ayında Yükseldi
  5. 17:48 İzmir'de Zeki Müren'e Özel Heykel: Sanatın Mirası Sonsuza Kadar Yaşayacak
  6. 17:44 Zelyut Yorumuyla: Türkiye'de Dolar ve Sermaye Girişi Tartışmaları
  7. 17:41 İsrail'in Batı Şeria'da Filistin Topraklarına El Koyması: Raporun Şok Edici Bulguları
  8. 17:36 Oyuncu Kadir İnanır İyileşme Sürecinde: Türkan Şoray'dan Destek Mesajı Geldi
  9. 17:32 Fransa'da Milli Takımda Oruç Yasak Tartışması: Diawara Kamptan Ayrıldı
  10. 17:29 Peygamber Efendimiz’in Mukaddes Emanetlerinin Restorasyonu: Şişli’de Bir Mirasın Geleceğe Taşınışı
  11. 17:14 YEO Teknoloji ve Robo Otomasyon İş Birliğiyle Türkiye'nin Enerji Geleceğine Yön Veriyor
  12. 17:08 Salihli'de Şaka Görünümlü Tragedya: Arkadaşını Kazara Vuran Genç Tutuklandı
  13. 17:05 Aile ve Gençlik Fonu'na Başvurular Artıyor: Bakan Göktaş'tan Açıklamalar
  14. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
  15. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  16. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  17. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
  18. 15:28 Simpsons Dizisi ve Baltimore'daki Kargo Gemisi Kazası: Gerçeklik ile Kurgu Arasındaki İnce Çizgi
  19. 15:24 Olympiakos'un Türkiye hakkındaki açıklaması: "Bu söylentiler tamamen hayal ürünü"
  20. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
3. Sayfa Haberleri