Çavuşoğlu'ndan Türkiye Raportörü Kati Piri'ye sert tepki

Çavuşoğlu'ndan Türkiye Raportörü Kati Piri'ye sert tepki

Çavuşoğlu'ndan Türkiye Raportörü Kati Piri'y... Çavuşoğlu açıklamasında “Türkiye Raportörü Kati Piri, Türkiye’nin meseleleri hakkında tarafsızlığını yitirmiştir'' ifadelerini kullandı.İşte Çavuşoğlu’nun açıklamasının tamamı:Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü...

Çavuşoğlu açıklamasında “Türkiye Raportörü Kati Piri, Türkiye’nin meseleleri hakkında tarafsızlığını yitirmiştir'' ifadelerini kullandı.

İşte Çavuşoğlu’nun açıklamasının tamamı:

Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Kati Piri ve beraberinde yine AP üyelerinden oluşan bir heyet geçtiğimiz hafta Diyarbakır’ı ziyaret etmiştir.

Kati Piri, ziyaretinin ardından kendine ait web sitesinde bir metin yayımlamıştır. Bu metnin tek bir yerinde bile, Avrupa Birliği’nin resmen terör örgütü olarak tanımladığıPKK’ya terör örgütü denilmemektedir. Türk askerinin kesintisiz olarak sivillerin yaşadığı yerleri ateş altında tuttuğu iddia edilmektedir. Bölgedeki terör eylemlerinden ve yürütülen terörle mücadeleden bahsedilmezken, bütün yaşananlar iç savaş olarak tanımlanmaktadır.


Bu heyetin, Ankara’ya uğrama ihtiyacı duymadan doğrudan Diyarbakır’da terör örgütü PKK ile mücadelemizin en yoğun olduğu yerlere gitmesi, PKK terör örgütünü açıkça destekleyen örgütlerle görüşmelerde bulunması manidardır.

Bu ziyaretiyle PKK’nın algı yönetimi operasyonuna hizmet eden Kati Piri’nin, gittiği yerlerde PKK’nın kanalizasyonları, evlerin bodrum katlarını cephaneliğe çevirmesinden, güvenlik güçlerimize sürekli saldırı düzenlemesinden, bölgede sözde otonom yapılar kurmak için şehirleri yakıp yıkmasından, okullara, hastanelere, ve hatta ambulanslara saldırılarıyla masum sivilleri evlerini terk etmek zorunda bırakmasından hiç bahsetmemesi de ilginçtir. Ülkemizin durumuyla karşılaştırıldığında, bu saydıklarımdan çok daha az terör tehdidine maruz kalan bazı batı Avrupa ülkeleri Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinin belirli maddelerinin uygulanmasını dahi askıya almaktadır.

Kati Piri’nin ve beraberindeki heyetin, Ankara’daki terörist saldırıda 28 vatandaşımızın katledilmesinden hemen sonra cenaze töreninin ertesi günü, Sur’da 7 şehit verdiğimiz günü PKK destekçileriyle geçirmesi Türkiye’nin acısına ve can kayıplarına saygısızlıktır.

Geçtiğimiz yıl, Avrupa Parlamentosu’nun Türkiye Kararında 1915 olayları “soykırım'' olarak nitelendirildiği için raporu iade edilen ve Türkiye’nin bugün karşı karşıya olduğu en hayati meseleyi dahi anlayamamış olduğu aşikar olan Türkiye Raportörü Kati Piri, Türkiye’nin meseleleri hakkında tarafsızlığını yitirmiştir.


Türkiye’yi anlamaktan uzak olan ve bu derece tarafgir davranan bir raportörün Türkiye hakkında hazırladığı ve Avrupa Parlamentosunda görüşülmeye başlanmış raporun ne kadar sağlıklı olabileceğini AB’deki dostlarımızın takdirlerine bırakıyoruz.

AB ülkelerinde bir terör eylemi olduğunda acıları paylaşan ve terörü kınayan, ancak Türkiye’de her gün terörist saldırılarla canlarımız giderken bunu iç savaş gibi göstermeye çalışan hiçbir anlayışı kabul etmemiz, hoş görmemiz mümkün değildir.

Bu yaklaşımında ısrarcı olması halinde Türkiye Raportörü Kati Piri’nin Türkiye’de kendine bundan sonra Diyarbakır’da ziyaret ettiği örgütler dışında muhatap bulması da çok zor olacaktır.

Birçok AB ülkesinin nüfusundan daha çok sayıda 2,6 milyon Suriyeliye dinine, etnik kökenine ve niteliklerine bakmadan kapılarını açan Türkiye en kuvvetli insani duruşu sergilemektedir. İnsani duruş konusunda sicili temiz olan Türkiye’yi, her gün onlarca can alan terör örgütüne sert davranıyor diye eleştirmenin iyi niyetle, insani değerlerle, siyasi doğruculukla izahı mümkün değildir.

Her gün canlarımızı alan, çocukları babasız, insanları evlatsız, eşsiz bırakan bu terör örgütüyle hukukun üstünlüğü çerçevesinde en sert şekilde mücadele hakkımızdır ve eli kanlı teröristler silahlarını kesin olarak bırakana kadar devam edecektir. Bu hayati mücadelemizde yanımızda olanları da, PKK terör örgütünün yanında saf tutanları da unutmayacağız.

"Çavuşoğlu'ndan Türkiye Raportörü Kati Piri'ye sert tepki" haberi, 22 Şubat 2016 tarihinde yazılmıştır. 22 Şubat 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Çavuşoğlu'ndan Türkiye Raportörü Kati Piri'ye sert tepki haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Çavuşoğlu'ndan Türkiye Raportörü Kati Piri'ye sert tepki 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:46 AK Parti MYK'da 31 Mart analizi: En büyük darbe eski AK Partililerden
  2. 09:41 Göçmen işçi dönemi başladı: Özlem Zengin inkar etti, AK Parti'nin programında yer aldı
  3. 09:36 George Russell: Şu anda ince marjlarla dolu bir savaşın içindeyiz
  4. 09:32 Ahmet Tatlıses'in avukatı: İbrahim Tatlıses'in akli dengesi yerinde değil
  5. 09:27 Mahkemeden Dilan ve Engin Polat’a bir suçtan tahliye kararı
  6. 09:23 Bolu'da damat vahşeti: Eşini ve kayınpederini öldürdü
  7. 09:17 İstanbul'da holding binasına silahlı saldırı
  8. 09:11 Ekrem İmamoğlu yabancı basına konuştu: Türkiye rotasını çizdi
  9. 09:06 Bakan Yerlikaya duyurdu: İstanbul'da "Mahzen-29" operasyonları
  10. 09:03 AK Parti'de “Kent Lokantaları” tartışması: Erdoğan sinirlendi
  11. 08:54 Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu ihalesi MHP'li Eyyup Yıldız ile AKP'li Cevat Olçok’a verildi
  12. 08:50 AK Parti’de Rolex 'kazası': “Biz bu milletin ta kendisiyiz” diye paylaştığı fotoğrafı sildi
  13. 08:45 Yenilenen Jeep Renegade e-Hybrid Türkiye'de: İşte fiyat listesi
  14. 08:39 Cem Yılmaz’ın nafaka esprisine Mehmet Esen’den sert tepki: Aşağılık bir benzetme
  15. 08:36 Kızılcık Şerbeti'nin Görkem'i Özge Özacar'dan tessettür yanıtı
  16. 08:28 Depremde oteli yıkılan AK Partili isme hizmet plaketi verildi
  17. 08:25 Nuray Babacan: Erdoğan’ın Marmaris tatilinden kritik detay, damat hariç herkes oradaydı
  18. 08:20 İsmail Saymaz: Facetime’dan talimat, Haliç Köprüsü’nde suikast
  19. 08:16 Aytunç Erkin yazdı: 15 Temmuz öncesi uyaran albay bir kez daha uyardı
  20. 08:11 Fehmi Koru: Birileri, CHPlilere, basit gündemlerin peşine takılmanın yanlışlığını hatırlatmalı
Politika Haberleri