"Çeber'i nasıl geberttiysek seni de gebertiriz"

"Çeber'i nasıl geberttiysek seni de gebertiriz" İstanbul’da bulunan Maltepe Çocuk Cezaevi’nde tutuklu 17 yaşındaki H.İ. ve M.C.A.’nın işkenceye maruz kaldığı ileri sürüldü. Robokop ekibinin saldırısına uğradığı, darp edildiği ve ters kelepçeyle saatlerce bekletildiği...

İstanbul’da bulunan Maltepe Çocuk Cezaevi’nde tutuklu 17 yaşındaki H.İ. ve M.C.A.’nın işkenceye maruz kaldığı ileri sürüldü. Robokop ekibinin saldırısına uğradığı, darp edildiği ve ters kelepçeyle saatlerce bekletildiği iddia edilen çocukların başlattığı açlık grevi ise 17 gündür devam ediyor. Halkın Hukuk Bürosu avukatları, 17 gündür cezaevinde bulunan H.İ. ve M.C.A.’yı 22 Aralık’ta ziyaret ettiklerini, müvekkillerinin kendilerine her gün işkenceye maruz kaldıklarını söylediğini ifade etti.

"ÇEBER'İ NASIL GEBERTTİYSEK SENİ DE GEBERTİRİZ"

Avukatlar, müvekkillerinin işkenceye maruz kaldıklarına yönelik aktarımlarını şöyle paylaştı:

13.12.2016 Pazartesi günü: H.İ., kapıyı çaldığı için 2,5 saat süngerli odaya atıldı ve darp edildi. Hücre gardiyanlar tarafından alt üst edildi. Ertesi gün, kapıyı çaldığı gerekçesiyle bu kez robokop olarak tabir edilen hazır kuvvet tarafından hücre basılarak darp edildi; yere yatırılarak, elleri ters kelepçelendi, ayaklarına da üç tane demir kelepçe takıldı, 1,5 saat bu şekilde bekletildi.

15.12.2016 Perşembe günü: Kapıyı çaldığı gerekçesiyle robokoplu saldırı ekibi yine geldi. Yanlarında Başgardiyan Bilge de vardı. H.İ., darp edilerek süngerli hücreye atıldı. Elleri ters bir şekilde kelepçelendi, ayaklarına da plastik kelepçeler takıldı. Yaklaşık 30 dakika bu şekilde tutuldu.

16.12.2016 Cuma günü: Göz muayenesi için hastaneye götürülen müvekkilimiz, asker dışarıya çıkmadığı için muayene olmadan zorla ring aracına bindirildi; slogan attığı gerekçesiyle feci şekilde darp edildi. Gözü morardı, yanağı şişti.

17.12.2016 Cumartesi günü: H.İ. kapı dövdüğü gerekçesiyle yine robokop ekibinin saldırısına uğradı. Ellerine ve ayaklarına plastik kelepçe takıldı. Kafası robokoplar tarafından ezildi, suratına, kafasına, tekme ve yumruklar atıldı, diz kapağının üstünde zıpladılar. Saldırı sırasında ''Engin Çeber’i nasıl geberttiysek, seni de gebertiriz akıllı ol’ diye tehditler savurdular ve süngerli odaya atıldılar.

19.12.2016 Pazartesi günü: Müvekkilimiz Kartal Adliyesi’ne dönüşünde hücresine gelen gardiyanlar, Adalet Bakanlığı’ndan yazı geldi diyerek, televizyonunu aldılar; ''3-4 gün sonra vereceğiz’ dediler. Bunun üzerine kapıyı çalmaya başlayan H.İ., tekrar robokop ekibi tarafından darp edildi. Yanlarında Başgardiyan Bilge, Gardiyan Mustafa da vardı. Ellerine 2, ayağıma 3 tane kelepçe taktılar. Elleri morardı, şişti, uyuştu.

"DARP İZLERİ HASTANEDE RAPORLANMIYOR"

Yine 17 gündür açlık grevinde olan M.C.A.’nın aktarımları ise şu şekilde paylaşıldı:

“19 Aralık’ta hücre araması esnasında yine hücreyi bastılar. Gardiyanlardan bir tanesi bana tokat attı. 21.12.2016 tarihinde saat 10.00 sularında hücreme girdiler, yerlerde tekmelendim. Sırtıma yumruk atıldı. 7-8 kişi beni iterek girdiler, kafamı eğerek sırtıma vurdular, yerde sürükleyip süngerli hücreye götürdüler. Beni yüz üstü yatırıp arkadan ellerime iki, ayaklarıma iki kelepçe taktılar. Süngerli hücrede yaklaşık yarım saat kaldım. Sonra gelip aldılar. Kampüs içerisindeki hastaneye götürdüklerinde yaralar tespit edilip raporlanmıyor. Emre ve Bilgi isimli başgardiyanlar ekipleri ile gelip darp ediyorlar.''

""Çeber'i nasıl geberttiysek seni de gebertiriz"" haberi, 27 Aralık 2016 tarihinde yazılmıştır. 27 Aralık 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan "Çeber'i nasıl geberttiysek seni de gebertiriz" haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. "Çeber'i nasıl geberttiysek seni de gebertiriz" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:08 Galatasaray, Şampiyonluk İddiasını Güçlendirmek İçin Victor Lindelöf Transferinde Kararlı
  2. 19:08 TikTok CEO’su Shou ABD'deki yasa için konuştu: "İçiniz rahat olsun, hiçbir yere gitmiyoruz"
  3. 19:03 Gizemli Zaman Yolcusu: 6000 Yıl Sonrasının Şaşırtıcı Görüntüleri Ortaya Çıktı
  4. 18:58 Sırrı Sakık ve Önder Aksakal arasındaki tartışma Meclis'te gergin anlar yaşanmasına neden oldu
  5. 18:55 PKK terör örgütünün Almanya sorumlularından Saim Çakmak yakalandı
  6. 18:53 Biden, Tiktok'un Amerika'da yasaklanması kararını içeren tasarıyı imzaladı
  7. 18:50 Beyaz Saray, Ermeni Soykırımı'nı Anma Açıklamasında Kararlılıkla Duruşunu Sürdürüyor
  8. 18:48 Batuhan A gemisinin battığı yerden ceset çıkarıldı: Mürettebatı arama çalışmaları devam ediyor
  9. 18:46 Borsa İstanbul günü yükselişle tamamladı
  10. 18:44 TikTok CEO'su: ABD'deki Yasal Mücadelede Kararlıyız, Platformun Geleceği Belirsiz
  11. 18:39 Run:ai'nin Satın Alma Değeri 700 Milyon Doları Aştı: Kurumsal Teknoloji Yönetiminde Yeni Adım
  12. 18:36 Galatasaray, Adana Demirspor Maçı İçin Son Hazırlıklarını Tamamlıyor
  13. 18:35 Dolar ve altın yatırımcılarının geleceğini şekillendirecek önemli tarih!
  14. 18:33 Almanya Ekonomik Büyüme Tahminlerini Yükseltti: Habeck'ten Yeni Açıklamalar ve Reform Çağrısı
  15. 18:29 Gazze'de Kritik Kıtlık Tehdidi: İsrail Engelleri ve Çatışmalar Yardımı Zorlaştırıyor
  16. 18:25 Independiente Teknik Direktörü Carlos Tevez Hastaneye Kaldırıldı: Sağlık Durumu İnceleniyor
  17. 18:21 Ankara Tren Garı Katliamı Davasında Polis Takibi Skandalı: Yakub Şahin'in İzleri
  18. 18:17 Kongo'da Mpox Salgını: 19 Vaka Kaydedildi, Önlemler Alınıyor!
  19. 18:13 Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Enflasyonda İkinci Yarıda Düşüş Başlayacak
  20. 18:09 Güney Kore'nin NEONSAT-1 Uydusu Uzaya Fırlatıldı: Dünya Gözlem Misyonu Başlıyor!"ü
Gündem Haberleri