Ceylan Ertem: Barış suçsa, hepimiz suçluyuz

Ceylan Ertem: Barış suçsa, hepimiz suçluyuz

Ceylan Ertem: Barış suçsa, hepimiz suçluyuz Toplumsal olaylara yönelik açıklamalarıyla dikkat çeken şarkıcı Ceylan Ertem, “Birçok şeye karşıyım ama hiçbir politik yalanın yanlısı değilim'' diye konuştu. Gzone’un sorularını yanıtlayan Ertem’in açıklamasından...

Toplumsal olaylara yönelik açıklamalarıyla dikkat çeken şarkıcı Ceylan Ertem, “Birçok şeye karşıyım ama hiçbir politik yalanın yanlısı değilim'' diye konuştu. Gzone’un sorularını yanıtlayan Ertem’in açıklamasından öne çıkan bölümler şöyle:

Toplumsal olaylarla ilgili ses çıkarmaya korkmuyorsunuz. Ancak bunun sıkıntılarını da yaşıyorsunuzdur eminiz. Kendinizi Türkiye’de sanatınızı icra ederken özgür hissediyor musunuz?

Hissetmiyorum (Kahkaha atıyor) Bunu düşünerek “Aman da susayım'' demiyorum. Hatta bir konuda çağırılıp ifade verdim, haklı da bulunduğum için bunu artık paylaşabiliyorum sizlerle. “Son Bakış'' şarkısında, yıllar içinde yitirdiğimiz isimlerin adını saydığımız için, birisi rahatsız olmuş ve beni şikayet etmiş. Elbette ifade vermek için karakola giderek “yahu bu bir şarkıdır, ben de bu şarkıda yitişlerine üzüldüğümüz, haksızlığa uğradığını düşündüğümüz birçok ismi anıyorum'' demek ağırıma gitti. O şarkıda Neşet Ertaş’ın da Müzeyyen Senar’ın da ve doğal olarak Berkin Elvan’ın da, Özgecan’ın da, Hande Kader’in de adı geçiyor.

2010 yılında ilk albümüm çıktı. Ondan önce de Anima vardı ama solo olarak 6 yıldır şarkı söylüyorsam ilk defa böyle bir şey oluyor. Bu sanki “biraz dikkat edin'' uyarısı gibi. Ben o kadar “bir şey yanlısı'' olmayan bir insanım ki. Birçok şeye karşıyım ama hiçbir politik yalanın yanlısı değilim. Dahil olabileceğim bir parti veya bir politik görüş yok. Yanlısı olabileceğim şeyler ise sadece barış, kardeşlik ve hoşgörü. Hepsi bu kadar. Bunlar da suçsa hepimiz suçluyuz.

''NAZIM SANSÜRLENMEK İSTENİYOR’

“Son Bakış''ı söylediğimizde, Anadolu’nun bir şehrinde, gitar çalan arkadaşımın üzerine bira şişeleri ve benim kafama bira bardakları da atıldı. Herhalde o şarkıyı aşk şarkısı zannetmiş yıllarca, gerçeği duyunca öfkeleniyor. Halbuki ben onu da anlayacağım izin verse.

Eminim Selda abla da çok şeyler yaşadı, belki bir Kürt müzisyen olan Aynur daha beterini yaşadı veya bir hip/hop, rap müzisyeni de bunu yaşadı. Yani varlığını belli eden, başkaldıran, hepimizin kardeş olduğunu avazlayan herkes bunları yaşıyor. Ben de bir müzisyen olarak aşk acısı çekiyorum ama 24 saat o acıyı yaşamıyorum ki, hayatta başka acılar da var. Birçok şeye üzülüyorum ve bunlarla ilgili de şarkılar söyleyeceğim elbette. Mesela “Nazım’a'' diye bir şarkı yazdım. Nazım Hikmet için. Video çektik. Videonun sonunda “Nazım’a, Uğur’a (Mumcu)'' diye bir yazı var. Yazıyı kaldırmadığımız için hiçbir kanal yayınlamadı. Yani andığımız insanlar Nazım Hikmet ve Uğur Mumcu, düşünün ki bu bile sansürlenmek isteniyor. Yazık.

"Ceylan Ertem: Barış suçsa, hepimiz suçluyuz" haberi, 17 Ekim 2016 tarihinde yazılmıştır. 17 Ekim 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Kültür Sanat kategorisi altında bulunan Ceylan Ertem: Barış suçsa, hepimiz suçluyuz haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ceylan Ertem: Barış suçsa, hepimiz suçluyuz 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Kültür Sanat konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 05:03 25 Nı̇san 2024 günlük burç yorumları
  2. 01:30 Mobil operatör abone sayısı şaşırttı: Türkiye nüfusundan fazla!
  3. 01:28 Yeni robot hem hazırlayacak hem de pişirecek
  4. 01:15 Range Rover'ın Yerine Göz Atın! Jeep'in 2 Milyon Satış Barajını Aşan Modeli Artık Türkiye'de!
  5. 00:42 Evlilik Gününüz Hayatınızı Etkileyebilir: Astrolog Günlerin Anlamlarını Açıklıyor!
  6. 00:40 'Bahçeli' Paylaşımı! 'Ben Sana Dost Oldum, Sen Bana Düşman'
  7. 00:35 Kupada gol düellosunu Trabzonspor elde etti!
  8. 00:31 Fatih Terimli Panathinaikos'a, AEK'dan Fark!
  9. 00:25 Yepyeni Tesla Model 3 Performance modeli resmi olarak duyuruldu!
  10. 00:21 ABD üniversitelerindeki Filistin gösterileri, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun endişesini uyandırdı
  11. 00:18 Fenerbahçe Beko'dan; Final Four'a Dev Adım Atıldı!
  12. 00:17 Mehmet Yılmaz değerlendirdi: "Erdoğan’ın MHP’yi itekleme gücü yok!"
  13. 00:14 Batman'da, DEM Parti'nin il binasında arama gerçekleştirildi
  14. 00:03 Özgür Özel'in Steinmeier Görüşmesi Detayları Tek Tek Ortaya Çıktı!
  15. 23:56 Ali Koç'tan Ahmet Ketenci'ye sitem geldi!
  16. 23:44 Estetik Yaptıran Selen Görgüzel Beğeni Yağmuruna Tutuldu!
  17. 23:39 BM, Gazze'deki toplu mezarlarla ilgili bağımsız bir soruşturma yapılması çağrısında bulundu
  18. 23:34 Valilik, iki gün boyunca Kuzey Afrika'dan toz taşınacağını bildirdi: Halkı uyardı
  19. 23:26 Koç Ailesi'ne büyük bir darbe geldi: Bir haftada 150 milyon dolarlık bir değer kaybı yaşadılar
  20. 23:19 Yeliz Yeşilmen'den Hadise'ye Tam Destek!
Kültür Sanat Haberleri