ÇGD'den muhabiri tersleyen Bahçeli'ye sert tepki

ÇGD'den muhabiri tersleyen Bahçeli'ye sert tepki

ÇGD'den muhabiri tersleyen Bahçeli'ye sert t... Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD), MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, ANKA muhabirinin sorusunu beğenmeyerek, “Zaten siz böyle soru sorarsınız'' şeklinde tepki göstermesine ilişkin açıklamada bulundu.Çağdaş Gazeteciler...

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD), MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, ANKA muhabirinin sorusunu beğenmeyerek, “Zaten siz böyle soru sorarsınız'' şeklinde tepki göstermesine ilişkin açıklamada bulundu.

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD), MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, ANKA muhabirinin sorusunu beğenmeyerek, “Zaten siz böyle soru sorarsınız'' şeklinde tepki göstermesine ilişkin açıklamada bulundu.

Açıklamada, “Gerçek gazeteciler, beğenmediniz, hoşunuza gitmeyen soruları soran; gerçeklerin ortaya çıkması için halk adına kamusal faaliyet yürütenlerdir. ANKA Ajansı’nın, onurlu geçmişini tüm siyasetçilerin öğrenmesi, yarın yapabilecekleri benzeri hataların önüne geçmeleri açısından ciddi önemdedir'' ifadeleri kullanıldı.

“Gazetecilik beğenilmeyen soruları sorma; saklanılan gerçekleri ortaya çıkarma işidir''başlığıyla yayımlanan açıklamada, Türkiye’de düşünce özgürlüğüne yönelik baskı ve yok etme politikalarının kanserli bir hücre gibi yayıldığı belirtilirken, söz konusu olay şöyle özetlendi:

“MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, bugün Meclis’te bir gazetecinin sorusunu beğenmeyerek, terslemesi, iktidarıyla muhalefetiyle Türkiye’de siyasetçilerin geldiği noktanın özetidir. MHP Genel Başkanı Bahçeli, ''başkanlık sistemi’yle ilgili bir gazetecinin ''Neden şimdi bu tartışmayı gündeme getirdiniz, 15 Temmuz soruşturması var, Türkiye'nin öncelikleri var, AK Parti'nin gündeminden düşen bir tartışmayı zamanlama olarak neden gündeme getirdiniz?’ sorusuna, ''Onu ileriki günlerde çok daha iyi anlayacaksınız. Türkiye'de fiili durumun devamını arzulayanlar 15 Temmuz'dan sonra çok ciddi olayların yaşandığı bir ortamda kaos kriz arzulayanlar ikinci dalga darbecilerdir. Onu da önümüzdeki günlerde hep beraber görürsünüz’ yanıt verirken; aynı gazetecinin ''Bekleyin görün dediniz. FETÖ ile ilgili ikinci bir risk mi var? Hala tehlike geçmiş değil mi?’ sorusu üzerine, ''Siz hangi gazetenin mensubusunuz efendim?’ deyip, ''ANKA Ajansı’ yanıtı verilince de ''Zaten siz böyle soru sorarsınız’ demiştir.''

“GAZETECİLER YANINIZDA DOLAŞTIRDIĞINIZ ''BASIN DANIŞMANLARINIZ’ DEĞİLDİR''

Gerçek gazetecilerin konu mankeni olmadığını, MHP lideri Bahçeli’nin ve tüm siyasetçilerin bilmesi gerektiğinin altını çizen ÇGD, “Gazeteciler yanınızda dolaştırdığınız ''basın danışmanlarınız’ da, önceden hazırladığınız yanıtları verebilmeniz için sorular soranlar kişiler de değildir. Gerçek gazeteciler, beğenmediniz, hoşunuza gitmeyen soruları soran; gerçeklerin ortaya çıkması için halk adına kamusal faaliyet yürütenlerdir. İngiliz gazeteci ve romancı George Orwell'in da dediği gibi ''Gazetecilik, birilerinin basılmasını istemediği şeyi yayımlayabilmektir. Geri kalan her şey, halkla ilişkiler faaliyetidir’''değerlendirmesinde bulundu.

"ÇGD'den muhabiri tersleyen Bahçeli'ye sert tepki" haberi, 27 Ekim 2016 tarihinde yazılmıştır. 27 Ekim 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Medya kategorisi altında bulunan ÇGD'den muhabiri tersleyen Bahçeli'ye sert tepki haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. ÇGD'den muhabiri tersleyen Bahçeli'ye sert tepki 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:05 Macron: Avrupa'nın Güçlenme Mücadelesi Geride Kalıyor, Ölüm Riskiyle Karşı Karşıya
  2. 17:00 İstanbul'da Hafta Sonu Güneşli Hava Bekleniyor
  3. 16:56 Meta'nın WhatsApp İle İlgili İddiaları: İsrail'in Hedef Belirleme Sisteminde Rolü mü Var?
  4. 16:52 Gazze'de Son 24 Saatte İsrail Saldırılarında 43 Filistinli Hayatını Kaybetti
  5. 16:45 Antalya'da Çöl Tozu Taşınımı: Görüş Mesafesi Azaldı
  6. 16:41 Kaspersky'den Telegram Kullanıcılarına Toncoin Dolandırıcılığı Uyarısı
  7. 16:36 Dunsborough'da 160 Balina Karaya Vurdu: 26 Hayvan Kurtarılamadı
  8. 16:10 Ekonomik Kriz Türkiye'de Çocuk İşçiliğini Artırıyor
  9. 16:08 Dikkat Edilmeli! Maske Takma Zorunluluğu Geri Dönebilir!
  10. 16:08 Sergen Yalçın İmzasını Attı! Yeni Takımı Resmen Açıklandı
  11. 16:08 Konut Piyasasında Son Dakika Gelişme! Fiyatlar Neden Düşüyor?
  12. 16:08 Yeşilçam'ın Efsanesi Kaza Geçirdi! Yoğun Bakıma Alındı
  13. 16:03 Karasu'da Köpeğin Ezilmesi Olayı: Sürücünün Düyarsızlığı Toplumsal Tepkiyle Karşılandı
  14. 16:00 Fenerbahçe - Beşiktaş Derbisinin Hakemi Belli Oldu: Volkan Bayarslan
  15. 15:52 Fenerbahçe Beko EuroLeague'de Monaco'yu Uzatmada Geçerek Seride 1-0 Öne Geçti
  16. 15:51 Belarus Lideri: Rusya-Ukrayna Barışı İçin İstanbul Anlaşması Önemli
  17. 15:45 Enerji Dönüşümünde Batarya Teknolojilerinin Yükselişi: IEA Raporu
  18. 15:43 Sokak Köpeğinin Saldırısında Yaralanan Genç Kızın Ayağı Kırıldı
  19. 15:32 Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev: Ermenistan'ın İntikamcı Eğilimleri Endişe Verici
  20. 15:29 EURO 2024: Almanya'da Heyecan Dorukta!
Otomotiv Haberleri