CHP, kimlik bilgileri sızıntısında Ankara Büyükşehir Belediyesi'ni gösterdi!

CHP, kimlik bilgileri sızıntısında Ankara Büyükşehir Belediyesi'ni gösterdi!

CHP, kimlik bilgileri sızıntısında Ankara Bü... Başbakan Ahmet Davutoğlu, önceki gün Habertürk’te katıldığı canlı yayında kimlikbilgilerinin sızdırılmasına ilişkin, CHP’yi ve İzmir il örgütünü adres gösterdi. Davutoğlu, “Devletin sızıntısı yok. Ama YSK’nın...

Başbakan Ahmet Davutoğlu, önceki gün Habertürk’te katıldığı canlı yayında kimlikbilgilerinin sızdırılmasına ilişkin, CHP’yi ve İzmir il örgütünü adres gösterdi. Davutoğlu, “Devletin sızıntısı yok. Ama YSK’nın CHP Genel Merkezi’ne; merkezden de İzmir il teşkilatına gönderilmesiyle bilgiler sızıyor'' dedi.

SERTİFİKALAR SAHTE
Hürriyet'ten Rıfat Başaran'ın haberine göre, CHP’nin Bilişimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, Türkiye’nin sertifikalandırma kuruluşu Türktrust şirketinin 2011 yılında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü’ne iki adet SSL sertifikası (Veri güvenliğinin sağlanması için kullanılan uygulama) ürettiğini anımsatarak, şunları söyledi:

“Daha sonra bu sertifikaların SSL sertifikaları değil, ara sağlayıcı sertifikası olarak üretildiği ortaya çıkmıştır. KKTC Merkez Bankası için üretilen sertifika çalışmayınca geri çekilmiş. EGO sertifikası ise yürürlükte kalmış. Üretilen sahte Google sertifikası bir şekilde Chrome tarayıcı üzerinden akan trafik içinde rol almış. Bu durum Google tarafından tespit edilmiş. Google, EGO işletmesi başta olmak üzere pek çok Türk kamu kuruluşunun, sahte güvenlik sertifikası kullandığını ortaya çıkarmış ve internet sertifikalandırılması konusunda yetkili kuruluş Türktrust’ı korsanlık yapmakla suçlamış. 

Türktrust’ın kamu kuruluşlarının siteleri için verdiği güvenlik sertifikalarının sahte olduğu, bu sitelere giriş yapan milyonlarca kullanıcının kişisel bilgilerinin kolaylıkla ele geçirilebileceği belirtilmiştir. Ankara Büyükşehir Belediyesi bu sertifikayı kullandığı 1 yıl boyunca özel bilgilere ulaşabildi. Bunun belgeleri bende var. Gerekirse açıklarım. Bu bilgiler Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde de vardı. Oradan da sızdırılmış olabilir.

2004’le 2009 arasında bu kişisel veriler ortalığa saçıldı. 27 Temmuz 2010’da bir operasyon yapıldı. 12 kişi cezaevinde. Bunları yakalayanların, bu işin kaynağını bilmeleri lazım. ''Anonymous’ defalarca sistemi kırdı. Bilgiler ortalıkta dolaşıyordu. Bu maniplasyonla YSK’nın seçmen listesini siyasi partilere vermesini engelleyerek seçim güvenliğine gölge düşürecekler. YSK’nın siyasi partilere 2009 seçimlerinde gönderdiği seçmen listelerinde, seçmenlerin kimlik bilgileri arasında anne kızlık soyadını da servis edildi. Bu tam bir ciddiyetsizlik.'' 

"CHP, kimlik bilgileri sızıntısında Ankara Büyükşehir Belediyesi'ni gösterdi!" haberi, 13 Nisan 2016 tarihinde yazılmıştır. 13 Nisan 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan CHP, kimlik bilgileri sızıntısında Ankara Büyükşehir Belediyesi'ni gösterdi! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP, kimlik bilgileri sızıntısında Ankara Büyükşehir Belediyesi'ni gösterdi! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:17 Işın Karaca’nın Eski Eşi Sedat Doğan'dan Şok Haber! Tanzanya’da Mahsur!
  2. 18:10 İnci taneleri yine bomba gibi! Azem ters köşe yapacak gibi!
  3. 18:00 Icardi, gol sıralamasında tarihi bir geri sayıma mı gidiyor?
  4. 17:52 Amerikalı Tüketicilerin Güveni Endeksi Mart Ayında Yükseldi
  5. 17:48 İzmir'de Zeki Müren'e Özel Heykel: Sanatın Mirası Sonsuza Kadar Yaşayacak
  6. 17:44 Zelyut Yorumuyla: Türkiye'de Dolar ve Sermaye Girişi Tartışmaları
  7. 17:41 İsrail'in Batı Şeria'da Filistin Topraklarına El Koyması: Raporun Şok Edici Bulguları
  8. 17:36 Oyuncu Kadir İnanır İyileşme Sürecinde: Türkan Şoray'dan Destek Mesajı Geldi
  9. 17:32 Fransa'da Milli Takımda Oruç Yasak Tartışması: Diawara Kamptan Ayrıldı
  10. 17:29 Peygamber Efendimiz’in Mukaddes Emanetlerinin Restorasyonu: Şişli’de Bir Mirasın Geleceğe Taşınışı
  11. 17:14 YEO Teknoloji ve Robo Otomasyon İş Birliğiyle Türkiye'nin Enerji Geleceğine Yön Veriyor
  12. 17:08 Salihli'de Şaka Görünümlü Tragedya: Arkadaşını Kazara Vuran Genç Tutuklandı
  13. 17:05 Aile ve Gençlik Fonu'na Başvurular Artıyor: Bakan Göktaş'tan Açıklamalar
  14. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
  15. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  16. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  17. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
  18. 15:28 Simpsons Dizisi ve Baltimore'daki Kargo Gemisi Kazası: Gerçeklik ile Kurgu Arasındaki İnce Çizgi
  19. 15:24 Olympiakos'un Türkiye hakkındaki açıklaması: "Bu söylentiler tamamen hayal ürünü"
  20. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
Gündem Haberleri