CHP OHAL’e karşı sokağa çıktı: OHAL değil demokrasi istiyoruz

CHP OHAL’e karşı sokağa çıktı: OHAL değil demokrasi istiyoruz

CHP OHAL’e karşı sokağa çıktı: OHAL değil de... CHP, ’OHAL değil demokrasi istiyoruz’ sloganıyla birçok kentte oturma eylemi yaptı.

CHP, 16 Nisan referandumunun yıldönümünde “OHAL değil demokrasi istiyoruz” sloganıyla Türkiye genelinde bir saatlik oturma eylemi yaptı. 
Taksim polis ablukasına alındı: Binlerce CHP’li OHAL’e hayır dedi
CHP Ankara’da sokağa çıktı: ’OHAL değil demokrasi istiyoruz!’?

İZMİR
CHP’nin 16 Nisan referandumunun yıldönümünde ’OHAL değil demokrasi istiyoruz’ sloganıyla 81 ilde düzenlenen oturma eylemi İzmir’de Konak Meydanı’nda gerçekleşti.
Eyleme CHP Genel Başkan Yardımcıları  Seyit Torun, Lale Karabıyık, Tuncay Özkan , Genel Sekreter Akif Hamzaçebi, Milletvekilleri Zeynep Altıok, Ali Yiğit, Mustafa Balbay, Atila Sertel ile CHP İl yönetimi, Belediye Başkanları, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, EMEK Partisi İl Yönetimi ile siyasi parti ve sendikalar da katıldı.
’Ne darbe ne OHAL demokrasi derhal, faşizme karşı omuz omuza, iş, ekmek özgürlük, hak hukuk adalet’ sloganlarının atıldığı eylemde basın açıklamasını CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel okudu. 

izmsr.jpg

DİYARBAKIR
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 16 Nisan referandumu yıl dönümünde "OHAL değil, demokrasi istiyoruz" sloganıyla Diyarbakır Dağkapı meydanında oturma eylemi yaptı. Oturma eylemi öncesi polis meydanda yoğun güvenlik önlemi aldı. Eylemin yapılacağı alanda CHP’liler gelmeden kimse alınmadı. 
Oturma eylemine İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, CHP Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Sayın ve çok sayıda CHP’li katıldı. Oturma eylemine HDP Diyarbakır İl Başkanı M. Şerif Camcı, EMEP, DİSK ve Sur Platformu yöneticileri de katılarak destek verdi. 

Basın açıklamasını okuyan CHP Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Sayın, oturma eyleminin amacını anlattı. AKP iktidarının OHAL’i bir yönetme yöntemi olarak kullandığını belirten Sayın, "OHAL değil, demokrasi istiyoruz" dedi.

Sayın’ın ardından söz alan CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, iktidarın "OHAL’i biz kaldırdık" söyleminin doğru olmadığını söyledi. AKP’nin OHAL’siz bir ortamda iktidara geldiğini anlatan Tanrıkulu, AKP 21 aydir ülkeyi OHAL ile yönettiğini söyleyerek, bu antodemokratik ortamın bir an önce son bulmasını istedi.

da5frz7xcaabh0o.jpg

ADANA
Adana’da CHP üyeleri, Olağanüstü Hal uygulamasının sona erdirilmesi için oturma eylemi yaptı. Türkiye genelinde olduğu gibi eş zamanlı olarak saat 12.00’de merkez Seyhan ilçesindeki Atatürk Parkı’nda bulunan Atatürk Anıtı önünde toplanan yaklaşık 500 CHP üyesine, çeşitli sendika, siyasi parti ve meslek odası ile sivil toplum kuruluşu temsilcisi destek verdi.

OHAL’e karşı dövizler taşıyıp slogan atan partililere seslenen CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, "Biz OHAL değil demokrasi istiyoruz" dedi. Konuşmaların ardından kalabalık, bir saat süreyle oturma eylemi yaptı.

adana1-001.jpgadana2-001.jpg

ESKİŞEHİR
Eskişehir’de CHP’liler, Cumhuriyet Meydanı’nda ’OHAL Değil Demokrasi İstiyoruz’ sloganıyla 1 saatlik oturma eylemi yaptı.

CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, CHP Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel, CHP’li ilçe belediye başkanları Kazım Kurt, Ahmet Ataç, Erdal Şanlı, İshak Gündoğan ve CHP İl Başkanı Sinan Özkar’ın da aralarında bulunduğu yaklaşık 300 kişi, Odunpazarı Meydanı’nda bir araya geldi. Milletvekili Mehmet Göker kalabalığa hitaben yaptığı konuşmasında, "Öngörülen ama önleyemedikleri bir darbe. Fakat sonuçlarından yararlanarak ilan ettikleri OHAL rejiminde biz artık sona geldik. Türkiye’yi laik, demokratik, hukukun üstünlüğüne inanan bir cumhuriyete taşımak için sonuna kadar mücadele edeceğiz. Türkiye demokratik yolda yolunu bulacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" dedi. Bir saat süren eylemin ardından kalabalık olaysız dağıldı.

ANTALYA
Antalya’da CHP’liler, Cumhuriyet Meydanı’nda ’OHAL Değil Demokrasi İstiyoruz’ sloganıyla 1 saatlik oturma eylemi yaptı. Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelen CHP’lilere, sivil toplum örgütleri destek verdi. Eyleme CHP Genel Başkan Yardımcıları Çetin Osman Budak ve Gamze Akkuş İlgezdi, Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul, CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın da katıldı. OHAL’e karşı dövizler taşıyan grup, sloganlar atarak OHAL’in kaldırılmasını istedi.

121.jpg

BURSA
Bursa’nın merkez Osmangazi ilçesi Kent Meydanı’nda CHP İl Başkanlığı tarafından OHAL’e karşı oturma eylemi yapıldı. Bursa Milletvekili Erkan Aydın ve çok sayıda partilinin katıldığı oturma eylemi öncesinde İl Başkanı Hüseyin Akkuş, basın açıklaması yaptı. Akkuş, Türkiye’deki OHAL uygulamasının kaldırılmasını isteyerek, ortak bildiriyi okudu. Akkuş, “Ülkemiz 21 aydır OHAL ile yöneltilmektedir. İlan edilişindeki amacından uzaklaşarak demokrasi ve hukuk sistemine yönelik bir saldırıya dönüşen OHAL rejimi, insan hakları, ifade özgürlüğü ve her türlü protesto eylemini baskılamanın aracı olmuştur. KHK’lar eliyle parlamento, yani halkın iradesi gasp edilmiştir. Türkiye’yi tek tipe sokmak için sivil toplum kuruluşlarına, sendikalara, meslek oda ve birliklerine yönelik operasyonların ardı arkası kesilmemiştir. Sivil darbe ile tek koltukta birleştirilen yasama, yürütme ve yargı erkleri, yeniden çağdaş demokrasilerde olduğu gibi kendi koltuklarına geçmelidir. Sadece bu meydandan değil, Türkiye’nin 81 ilindeki meydanlardan Ankara’daki Saraylıları uyarıyoruz. Bizler OHAL değil demokrasi istiyoruz” dedi.
CHP’lilerin oturma eyleminin ardından dağıldı.

85-002.jpg

ÇANAKKALE
81 ilde olduğu gibi eş zamanlı olarak saat 12.00’de Cumhuriyet Meydanında bulunan Atatürk anıtı önünde toplanan CHP üyelerine, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz, CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık, çeşitli sendika, siyasi parti ve meslek odası ile sivil toplum kuruluşu temsilcisi destek verdi.

Olağanüstü Hal’in yedinci kez uzatılmasını protesto etmek için yurt genelinde gerçekleşen oturma eylemi saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı. OHAL’e karşı slogan atan partililere seslenen Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı İsmet Güneşhan, "Biz OHAL değil demokrasi istiyoruz" dedi. OHAL koşullarında yapılan 16 Nisan Referandum’u YSK tarafından mühürsüz oy pusulaları yasaya aykırı bir şekilde geçerli sayılarak Hayır çıkan Referandum sonuçları baskı ve hile ile Evet’e dönüştürüldüğünü ifade eden Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, referandum sonuçlarını kabul etmediklerini dile getirdi. Mühürsüz referandumun yıl dönümünde güçlü bir şekilde Çanakkale’den haykırdıklarını dile getiren CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, "OHAL, 12 Eylül darbe hukukun tipik bir uygulamasıdır" dedi. OHAL kalkmadığı sürecek Türkiye rahat bir nefes alamayacak diyen Erkek, "Demokrasi ve hukuk devleti için OHAL derhal kaldırılmak zorundadır" dedi. Konuşmaların ardından kalabalık " Hak Hukuk Adalet" sloganları ile , bir saat süreyle oturma eylemi yaptı.

bn.jpg

GAZİANTEP
Gaziantep’te OHAL depil demokrasi istiyoruz Eylemine CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın yanı sıra CHP Milletvekilleri Akif Ekici, Mehmet Gökdağ ve il ve ilçe yöneticileri katıldı. Çok sayıda sivil toplum kuruluşununda destek verdiği eyleme vatandaşlardan yoğun katılım oldu
dd-007.jpg

SAMSUN
CHP Genel Merkezi’nce OHAL Değil Demokrasi İstiyoruz’ sloganıyla ülke genelinde başlatılan oturma eylemi, Samsun’da da düzenlendi. CHP Samsun İl Örgütü tarafından organize edilen ve ilçe örgütleri, sivil toplum kuruluşları ve demokratik kitle örgütlerinin katıldığıoturma eylemi Samsun Cumhuriyet Meydanı’nda yapıldı.

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem’in de destek amacıyla katıldığı oturma eyleminde konuşan CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, "Ülkemizi tek adam rejimine dönüştürme amacıyla hazırlanan ve tarihe mühürsüz seçim olarak geçen 16 Nisan referandumunun üzerinden tam 1 yıl geçti. 15 Temmuz’daki FETÖ darbe girişiminin ardından 20 Temmuz’da ilan edilen OHAL altında gidilen referandum, meşruiyeti olmayan bir rejim değişikliğini ülkemize dayatmıştır. Sivil darbe ortamında, ’Evet’ demenin devletin tüm kurumlarıyla desteklendiği, ’Hayır’ demenin ise adeta yasaklandığı bir dönem yaşanmıştır. Ülkemiz 21 aydır OHAL ile yönetilmektedir. İlan edilişindeki amacından uzaklaşarak demokrasi ve hukuk sistemine yönelik bir saldırıya dönüşen OHAL rejimi; insan haklarını, ifade özgürlüğünü ve her türlü protesto eylemini baskılamanın da aracı olmuştur. KHK’lar eliyle parlamento, yani halkın iradesi gasp edilmiştir. Türkiye’yi tek tipe sokmak için sendikalar, meslek oda ve birlikleri ile sivil toplum kuruluşlarına yönelik operasyonların ardı arkası kesilmemiştir. AKP iktidarının muhaliflerine bir sopa olarak kullandığı OHAL giderek bu faşizan sınırlarını bile aşmış; sağcı-solcu, muhafazakâr-sosyal demokrat, kimseyi ayırmadan tüm toplumu baskı altına alan otoriter bir rejime dönüşmüştür. OHAL ile ülkemizde hiç kimsenin can ve mal güvenliği kalmamıştır. Bizler OHAL değil demokrasi istiyoruz" dedi.

samsun.jpg

KARS
Kars’taki eylemin adresi ise At Heykeli önü oldu. CHP Kars İl Başkanı Mustafa Aras tarafından bir basın açıklaması yapılarak, “OHAL değil demokrasi istiyoruz.” denildi.
Başkan Aras’ın yaptığı basın açıklaması şöyle:
“Ülkemizi tek adam rejimine dönüştürme amacıyla hazırlanan ve tarihe mühürsüz seçim olarak 16 Nisan referandumunun üzerinden tam 1 yıl geçti. 15 Temmuz’daki FETÖ darbe girişiminin ardından 20 Temmuz’da ilan edilen OHAL altında gidilen referandum, meşruiyeti olmayan bir rejim değişikliğini ülkemize dayatmıştır. Sivil darbe ortamında ‘Hayır’ demenin ise  adeta yasaklandığı bir dönem yaşanmıştır.

kars.jpg ORDU

Ordu’da  Süleyman Felek Caddesinde CHP üyeleri OHAL’e karşı oturma eylemi yaptı
az.jpgbz.jpg

ZONGULDAK
Cumhuriyet Halk Partisi(CHP)Merkez İl ve İlçe teşkilatı madenci anıtı önünde OHAL’ın sonlandırılması için oturma eylemi yaptı.Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanı Umut Başoğlu madenci anıtı önünde yaptığı açıklamada şunları söyledi;

Ülkemizi tek adam rejimine dönüştürme amacıyla hazırlanan ve tarihe mühürsüz seçim olarak geçen 16 Nisan referandumunun üzerinden tam 1 yıl geçti. 15 Temmuz askeri darbe girişiminin ardından 20 Temmuz’da ilan edilen OHAL altında gidilen referandum, meşruiyeti olmayan bir rejim değişikliğini ülkemize dayatmıştır. Sivil darbe ortamında, “Evet” demenin devletin tüm kurumlarıyla desteklendiği, “Hayır” demenin ise adeta yasaklandığı bir dönem yaşanmıştır.
z1.jpg

MUĞLA

mugla-001.jpg
CHP Muğla İl Başkanlığı tarafından Menteşe ilçesindeki Sınırsızlık Meydanı’nda yapılan 5 dakikalık oturma eylemine yoğun katılım oldu. CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda partilinin katıldığı eylemde, ’Faşizme karşı omuz omuza’ ve ’OHAL’de yaşamak istemiyoruz’ sloganları atıldı. Eylem öncesi açıklama yapan CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban, "Ülkemizi ’tek adam rejimi’ne dönüştürme amacıyla hazırlanan ve tarihe mühürsüz seçim olarak geçen 16 Nisan referandumunun üzerinden tam 1 yıl geçti. 15 Temmuz’daki FETÖ darbe girişiminin ardından 20 Temmuz’da ilan edilen OHAL altında gidilen referandum, meşruiyeti olmayan rejim değişikliğini ülkemize dayatmıştır. Sivil darbe ortamında ’evet’ demenin devletin tüm kurumlarıyla desteklendiği, ’hayır’ demenin ise adeta yasaklandığı bir dönem yaşanmıştır" dedi.

KARABÜK
karabuk.jpg
KONYA
konya.jpg
SİVAS
sivas.jpg
MALATYA

malatya-001.jpg

KAYSERİ
kayseri.jpg

"CHP OHAL’e karşı sokağa çıktı: OHAL değil demokrasi istiyoruz" haberi, 16 Nisan 2018 tarihinde yazılmıştır. 16 Nisan 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan CHP OHAL’e karşı sokağa çıktı: OHAL değil demokrasi istiyoruz haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP OHAL’e karşı sokağa çıktı: OHAL değil demokrasi istiyoruz 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:56 Putin: Polonya ve Baltık Ülkelerine Yönelik Saldırı İddiaları 'Tamamen Saçmalık'
  2. 12:51 İsrail'in Gazze Saldırıları: 62 Filistinli Hayatını Kaybetti,Kızılay Çalışanları Serbest Bırakıldı
  3. 12:47 Telefon Ekranınızı Ters mi Düz mü Tutmak: Artılar ve Eksiler
  4. 12:40 ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi Yarın Ankara’ya Geliyor
  5. 12:06 İrlanda, Gazze'ye Destek: Soykırım Davasına Müdahale Ediyor!
  6. 11:55 Karayip Korsanları yeniden çekilecek... Johnny Depp filme dönüyor mu?
  7. 11:45 Altaylı, YÖK'ün denklik kararını sert eleştirdi: "Bunun tek sonucu felaket!"
  8. 11:41 Kuşum Aydın isyan etti: Param bitti
  9. 11:35 Süleyman Soylu icralık oldu: Borcunu 7 gün içinde öde yazısı gitti
  10. 11:24 Karar yazarı Mehmet Ali Verçin: Ey Ak Partililer, Ak Partiyi seviyorsanız Ak Parti’ye oy vermeyin
  11. 11:21 YSK seçim hazırlıklarını tamamladı; Türkiye, önce büyükşehirlerde kazananları öğrenecek
  12. 11:20 Sabancı'dan dev hisse devri: Hisselerin satışı tamamlandı!
  13. 11:19 10 Yunan Adası'nda kapıda vize heyecanı! Bayram tatiliniz hazır mı?
  14. 11:19 Evrenin gizemleri birer birer çözülüyor! Kara deliğin manyetik alanları görüntülendi
  15. 11:18 Çakarlı konvoyla gündem olan muhtardan açıklama: "Araçlar bana ait değil, kiralık"
  16. 11:18 TÜİK verileri ortaya koydu: Emeklilere maaşları artık yetmiyor!
  17. 11:18 Vladimir Putin: Diğer silahlar gibi F-16’ları da yok edeceğiz
  18. 10:52 Hollanda'da bir ineğe tecavüz eden Türk sınır dışı edildi
  19. 10:48 Menzil cemaatine bağlı Semerkand Vakfı Cumhur İttifakı'na desteğini açıkladı
  20. 10:42 Çocuklar Duymasın'ın yıldızı Hayal Garip'ten şiddet itirafı: Hakaret, iftira, dayak
Gündem Haberleri