CHP'de dokunulmazlık çatlağı: Devrimci Demokratlar 'Hayır' dedi

CHP'de dokunulmazlık çatlağı: Devrimci Demokratlar 'Hayır' dedi

CHP'de dokunulmazlık çatlağı: Devrimci Demok... CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, AKP'nin bakanlarla ilgili dokunulmazlıkların kadlırılmasını kapsamayan ve tek seferlik dokunulmazlıkların kaldırılması için Anayasa değişikliği önerisine destek vereceklerini CNN Türk canlı...

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, AKP'nin bakanlarla ilgili dokunulmazlıkların kadlırılmasını kapsamayan ve tek seferlik dokunulmazlıkların kaldırılması için Anayasa değişikliği önerisine destek vereceklerini CNN Türk canlı yayınında açıklamıştı. Kılıçdaroğlu'nun 'Anayasaya aykırı olduğunu biliyoruz, ama bunu istismar edip partimizi hedef göstermemeleri için bu öneriye destek vereceğiz' sözlerine parti içinden itirazlar yükselmeye başladı.

Kendilerine 'CHP’de Devrimci Demokratlar' diyen ve gündemdeki bazı gelişmeler karşısında CHP yönetimine yönelik çağrılarla dikakt çeken grup, yayınladıkları bildiri ile AKP'nin dokunulmazlıklarla ilgili anayasa değişikliğine destek vermenin doğru olmadığı vurgulandı.

"AKP'nin dokunulmazık oyununa Hayır" diyen CHP’de Devrimci Demokratlar, AKP'nin muhalefetsiz MEclis dizayn etmeye çalıştığını ve teklifin de bu yolda bir adım olduğunu ve CHP'nin bu teklife destek vermemesi gerektiği yönünde parti yönetimine çağrıda bulundula.

İşte o bildiri:

AKP’NİN DOKUNULMAZLIK OYUNUNA “HAYIR''!

Partimiz hakkında “yalan haberler yapacaklar, istismar edecekler'' diye, bu dokunulmazlık sahtekarlığına “evet'' diyemeyiz, sessiz de kalamayız! CHP, kendine yakışanı yapmalı, Saray’a da, sarayın dokunulmazlık oyununa da “hayır'' demelidir!

MUHALEFETSİZ BİR MECLİS İSTENİYOR!

Ülkemizi her gün biraz daha kutuplaştıran, düşmanlığı arttıran, yeni saldırılara ve ölümlere zemin hazırlayan AKP “milletvekili dokunulmazlığını'' da istismar ederek gündeme taşıdı.

CHP’nin “milletvekillerin, bakanların kürsü dokunulmazlığı hariç, bütün dokunulmazlıklar kalksın'' yaklaşımı prensip olarak doğru olsa da, yargının bütünüyle AKP iktidarının emrinde olduğu bir ortamda bu yaklaşımın hiçbir karşılığı yoktur. Bugün kabul edilen Avrupa Birliği 2015 İlerleme Raporu’na da yansıdığı gibi AKP iktidarı, ilerlemenin değil tam anlamıyla gerilemenin adı olmuştur. Yargıyı tam anlamıyla siyasallaştıran AKP’nin derdi, yolsuzlukla, hırsızlıkla, terörle mücadele değildir.  AKP, Saray’dan aldığı talimatla, sarayın her dediğine onay veren muhalefetsiz bir parlamento planlamaktadır.

Geçici Anayasa maddesi ile AKP’nin yapmak istediği “milletvekili dokunulmazlığını'' kaldırmak değildir. AKP’nin yapmak istediği, HDP milletvekilleri başta olmak üzere, kendi kararlarına itiraz eden bütün milletvekillerini meclisten atmaktır!  AKP’nin bu yasa önerisi ile, fezlekeleri kendi siyasi amaçlarına uygun olarak kullanmak istediği açıktır. AKP’nin bu yasa önerisi ile,  hem meclis çoğunluğu ile, hem de yargı eli ile, yolsuzları, hırsızları, arsızları yargılamayacağı açıktır! 14 yıllık deneyden sonra AKP’ye güvenmek, sahte söylemelerine inanmak mümkün değildir! AKP’nin “yargısı ile yargılamadan'' çıksa çıksa bir kez daha adaletsizlik çıkacaktır!


AKP’nin mevcut “Anayasa’ya bile aykırı olan, halkımızı kandırmaya yönelik'' bu yeni hamlesine “evet'' demek, parlamentoyu tamamen işlevsiz kılmak, meclisteki muhalefeti tümüyle tasfiye etmek anlamına gelir!

HER GERİ ADIM ÇÜRÜMÜŞ REJİMİ GÜÇLENDİRİR!

Partimiz CHP, AKP’nin bu sahte yasa önerisine asla “evet'' dememelidir!

Erdoğan’ın talimatı sonucunda geçici yasa ile “fezlekeli milletvekillerinin'' dokunulmazlıklarının kaldırılmasına “evet'' demek, çatışmaların artmasına, daha fazla ölüme “evet'' demek anlamına da gelecektir!

“CHP’yi HDP destekçisi gösterecekler'' diye, yalana, dolana ortak olamayız!

Partimiz hakkında “yalan haberler yapacaklar, istismar edecekler'' diye, bu dokunulmazlık sahtekarlığına “evet'' de diyemeyiz, sessiz de kalamayız!

Her geri adım çürümüş olan mevcut rejimi güçlendirir, ideolojik hegemonyayı yaygınlaştırır ve diktatörlüğü meşrulaştırır!

Gün teslim olma değil, yalana, dolana, baskıya cesaretle tavır alma, sesimizi daha da yükseltme günüdür!

CHP, kendine yakışanı yapmalı, Saray’a da, sarayın dokunulmazlık oyununa da da “hayır'' demelidir!

Herkes bilmeli ki, bu düzeni mutlaka değiştireceğiz ve AKP’ye yaptıklarının hesabını soracağız!

14 Nisan 2016, İstanbul

CHP’de Devrimci Demokratlar

"CHP'de dokunulmazlık çatlağı: Devrimci Demokratlar 'Hayır' dedi" haberi, 15 Nisan 2016 tarihinde yazılmıştır. 15 Nisan 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan CHP'de dokunulmazlık çatlağı: Devrimci Demokratlar 'Hayır' dedi haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP'de dokunulmazlık çatlağı: Devrimci Demokratlar 'Hayır' dedi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 23 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:59 Madonna, Washington'da Hayranlarını Bekletme Davasıyla Karşı Karşıya
  2. 22:47 Fenerbahçe, İsmail Kartal ile Yola Devam Kararı Aldı
  3. 22:45 Ünlü ton balığı üreticisi, ürünlerini acil toplatıyor: İçinde civa bulundu!
  4. 22:43 Tacizde Bulunan Doktorun Mağdurlarına 138 Milyon Dolarlık Tazminat!
  5. 22:36 Nuri Alço'nun Son Durumu Ortaya Çıktı!
  6. 22:35 Gizemli Kayboluş: Ekonomist Korhan Berzeg'in Evine Yakın Ormanda İskelet Parçaları Bulundu
  7. 22:34 Milli Eğitim Bakanı açıkladı: Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?
  8. 22:31 Premier Lig'de Oynayan İki Futbolcu Tecavüz Suçlamasıyla Gözaltına Alındı!
  9. 22:31 Parke Temizliğinde Püf Noktaları: Aseton Kullanımı ve Doğru Yöntemler
  10. 22:29 Merdan Yanardağ’dan Oktay Saral'ın montajlı fotoğrafına tepki: "Büyük bir provokasyon"
  11. 22:27 Zıngıl Tatlısı: Mardin Mutfağının Pratik Lezzeti!
  12. 22:24 Sandık Kokusu final mi yapıyor?
  13. 22:10 Temmuz'da Memur ve Emeklilere Maaş Zammı Şoku!
  14. 22:01 Korhan Berzeg 10 aydır aranıyordu: Kemik parçaları ve kıyafetleri bulundu!
  15. 22:01 Bakan Uraloğlu X açıklaması yaptı: "Kanuni düzenleme gerekecek"
  16. 21:39 Özgür Özel, Erdoğan'la TBMM'deki görüşmesini şu şekilde anlattı!
  17. 21:21 İçkili Araç Kullanma Davasında, Alkol Üreten Vücuda Sahip Kişi Hakkında Karar Verildi!
  18. 21:06 Koç Holding'den Uyarı: Sahte Hesaplar ve Web Siteleri!
  19. 20:56 İflas Dalgası Sürüyor: Türkiye'nin İki Dev Şirketi Daha Battı!
  20. 20:47 Tüm Tazminatı Almak İçin Yeni Bir Yöntem Geliyor! İstifa Edenler Dikkat!
Politika Haberleri