CHP'den 'Hedef Kılıçdaroğlu değildi' diyen PKK'ya tepki!

CHP'den 'Hedef Kılıçdaroğlu değildi' diyen PKK'ya tepki!

CHP'den 'Hedef Kılıçdaroğlu değildi' diyen P... Artvin’deki suikast gişiriminde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanında bulunan Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, "Kılıçdaroğlu büyük tepki vermedi. ''Panik yapmayın’ deyip telefonla video çekti" dedi.Genel...

Artvin’deki suikast gişiriminde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanında bulunan Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, "Kılıçdaroğlu büyük tepki vermedi. ''Panik yapmayın’ deyip telefonla video çekti" dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, saldırıyı üstlenen PKK'nin “Askeri aracı hedef almıştık; Kılıçdaroğlu’nu hedef almamıştık'' açıklamasına ilişkin olarak, "Madem hedef askeri araçtı, bizim olduğumuz bölgede neden çatışma çıktı? Bizim etrafımızda aralıklarla yaklaşık yarım saat süren yoğun bir çatışma oldu. Bu saldırının hiçbir hafifletici gerekçesi olamaz. Kılıçdaroğlu’nun nasıl bir canı varsa oradaki askerimizin de aynı canı var. Hepimiz can taşıyoruz" ifadesini kullandı.

PKK, Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıyla ilgili açıklama yaptı

Habertürk'ten Kübra Par'ın sorularını yanıtlayan Seyit Torun'un açıklamaları şöyle:

Filmi biraz başa saralım. Perşembe günü program nasıl başlamıştı?

Aslında o program 15 Temmuz darbe girişiminden dolayı daha önce 2 kez ertelenmişti. Kardeş belediyeler uygulaması kapsamında, Beylikdüzü Belediyesi, Ardanuç belediye binasının yapımına katkıda bulunmuştu. Onun açılış törenini yapacaktık. 08.55 uçağıyla Kars Havaalanı’na hareket ettik. Karayoluyla Ardahan üzerinden Şavşat İlçesi’ne gittik. Genel başkan otobüs üzerinde bir konuşma yaptı. Daha sonra bir çay bahçesinde yurttaşlarımızla sohbet etti. Konvoyla birlikte oradan ayrıldık. Genel başkanımızla aynı minibüsteydim. Önümüzde 2 eskort vardı. Polis, jandarma ve jammer vardı. Bir viraja gelmeden koruma arabası önümüzü kesti. Araçlar durdu. Korumalar araçlardan fırladı. Hepsi çelik yeleklerini giydi. Çatışma başladı. Roketatarlı sistem olduğu için araçları bilinçli şekilde durdurup ateş edeceklermiş. Korumalardan biri, yukarıda roketatar gördüğünü ve herkesin dikkatli olması gerektiğini söyledi. Belirtilen bölgeye yoğun ateş açtılar. Güvenlikten Ali arkadaşımız roketatarlıyı etkisiz hale getirmiş.

Normalde konvoyda hem jammer hem askeri araç oluyor muydu? Yoksa düne özel bir önlem mi vardı?

Daha önce jammer’a rastlamamıştım.

Kim karar veriyor güvenlik seviyesine?

Güvenlik şubemiz güzergâh bildiriyor. Genel başkanın koruma ekibi de gidilecek yere bir gün önceden gidip keşif yapıyor ve güvenlik güçlerine bildiriyor.

Çatışma ne kadar sürdü?

Aralıklı yarım saat. Biz çatışma esnasında aracın içinde kaldık. Bizi takip eden bir ambulans vardı. Bir askerin ağır yaralı olduğunu öğrendik ve ambulansımızı askerin yanına gönderdik. Çatışma hâlâ devam ediyordu. Polisin zırhlı aracını bizim kapıya yaklaştırdılar, bindik ve oradan uzaklaştık.

Çatışma başlayınca aranızda ne konuştunuz?

Araçlar bir anda durunca yol çalışması var sandık. Silah sesi duyunca bir avcıyla karşılaşmış olabileceğimizi düşündük. “Suikast olamaz'' dedik.

Korkuya kapılıp “Her şey bitti'' dediğiniz bir an oldu mu? 

Sakindik ama araca mermi isabet etseydi kaygılanabilirdik. Güvenlik görevlilerimiz oradaydı. Aracın içindeydik. Dışarıdakiler için kaygılandık.

Kılıçdaroğlu’nun ilk tepkisi ne oldu? 

Büyük bir tepki vermedi. Sadece “Ne oluyor?'' dedi. Panik yapmamamızı söyledi ve kendi telefonuyla video çekmeye başladı. Basın müşavirimiz Okan Bey aracın dışındaydı. Lastiğin altına yatmıştı. “Şimdi ben de seni yakaladım'' der gibi onu görüntüledi (Gülüyor). Şehit haberini alana kadar sakindi. Şehit olduğunu öğrendiği an çok üzüldü.

İlk kiminle konuştu?

İlk başta pek telefon gelmedi. Zırhlı araçla oradan ayrılıp Karayolları şantiyesine gittiğimizde daha çok telefon geldi. İlk arayan İçişleri Bakanı oldu. Ardından Başbakan ve Cumhurbaşkanı aradı. Genel başkanımız aileden ilk kızıyla konuştu.

Karayolları şantiyesine gitmeye nasıl karar verdiniz?

Güvenli bir bölgeye ulaşma telaşındaydık. Artvin İl Başkanı’mız da bizimleydi. Şantiyeye gitmemizi o önerdi.

Sonra neler oldu?

Ulusal basından ve yakınlarımızdan arayanlar oldu. Sonra bir anda şantiyeyi de boşaltmamız gerektiği haberi geldi. Teröristler bir gün önce oradan ekmek istemişler. Bu haberden sonra Şavşat’a geri geldik. Kaymakamın odasında beklemeye başladık. Genel başkanımız yolda açılışa mutlaka gideceğimizi söyledi. Programı aksatmak istemedi. İçişleri Bakanı açılışa gitmemiz için helikopter tahsis edeceğini söyledi. Bir organizasyon hatası oldu, önce yanlış piste gittik. Sonra bölge komutanının getirdiği helikopterle Ardanuç’a geçtik. Açılışımızı yaptık. Genel başkanımız konuşma yaptı. Hava muhalefeti nedeniyle helikopterle Erzurum’a, oradan uçakla Ankara’ya geçtik.

PKK saldırıyı üstlendi ama “Askeri aracı hedef almıştık; Kılıçdaroğlu’nu hedef almamıştık'' diye açıklama yaptı. Ne diyorsunuz bu sözlere?

Madem hedef askeri araçtı, bizim olduğumuz bölgede neden çatışma çıktı? Bizim etrafımızda aralıklarla yaklaşık yarım saat süren yoğun bir çatışma oldu. Bu saldırının hiçbir hafifletici gerekçesi olamaz. Kılıçdaroğlu’nun nasıl bir canı varsa oradaki askerimizin de aynı canı var. Hepimiz can taşıyoruz.

Sizce Kemal Bey’e neden saldırdılar?

Türkiye’yi karıştırmak, yeni bir kaos ortamına sürüklemek istemiş olabilirler. Genel başkanımız, Türk ordusunun IŞİD’e karşı başlattığı harekâtı desteklediğini açıkladı. Biz bu ülkenin birlik ve bütünlüğü için mücadele ediyoruz. Terörün her şekline karşıyız. Saldırı esnasında şehit olan askerimizin babasıyla görüştüm. Televizyondan izleyince günlük olaylarmış gibi görünüyor ama şehit olanın yakınınız olduğunu düşünün... O acıyı hissetmiyorsanız duyarlı değilsiniz demektir. Cizre saldırısında da şehitlerimiz var. Bir acımızı atlatırken yeni bir acıyla karşı karşıya kalıyoruz. Türkiye artık bundan kurtulmalı. CHP olarak terörün bitmesi için açık çek veriyoruz. Nasıl bir karar alınırsa altına imza atmaya hazırız. Bunu her zaman söyledik. Suikast girişimi başarılı olsaydı, bu ülkede sözün bittiği yer olurdu. Ülkemizin her yeri tehdit altında. Ciddi bir can kaygısı yaşıyoruz. Terör bize ekonomiyi, sağlığı, eğitimi unutturdu. Bilinen terör örgütleri vardı. Başımıza bir de FETÖ çıktı. Ne olursa olsun bu ülkeyi yönetenler sonuçtan sorumludur. Olağanüstü bir dönemden geçiyoruz. Türkiye biraz daha normalleştiğinde bunları yeniden gözden geçireceğiz.

Peki bu olay karşısında bundan sonra ne yapacaksınız?

Bir anamuhalefet liderinin böyle bir terörist eylemle karşı karşıya kalması çok üzücü. Eylem gerçekleşmiş olsaydı, Allah korusun bu ülkede iç savaş bile çıkabilirdi. Asla moralimizi bozmayacağız. Yılmayacağız. Programlarımız aynı şekilde devam edecek. Teröre prim vermeyeceğiz.

Kılıçdaroğlu saldırı bölgesinden böyle uzaklaştırılmıştı:

"CHP'den 'Hedef Kılıçdaroğlu değildi' diyen PKK'ya tepki!" haberi, 28 Ağustos 2016 tarihinde yazılmıştır. 28 Ağustos 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan CHP'den 'Hedef Kılıçdaroğlu değildi' diyen PKK'ya tepki! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP'den 'Hedef Kılıçdaroğlu değildi' diyen PKK'ya tepki! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:53 Elite World Hotels & Resorts, Van Kahvaltısını Türkiye'nin Dört Bir Yanına Taşıyor
  2. 00:50 Dubai'yi Vuran Şiddetli Yağış: Okullar Tatil, Havalimanı Sular Altında
  3. 00:47 Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan mahkemeden tahliye kararı çıktı
  4. 00:47 Türk Bilim İnsanlarından Şaşırtıcı Keşif: Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Tespit Edildi
  5. 00:44 Bugün yüzde 25 zam gelmişti: Kırmızı ete yüzde 50 zam daha açıklanmış bulundu!
  6. 00:43 Sigorta Sektöründe Önemli Gelişmeler: Kefalet Sigortası ve ZAS'ın Hayata Geçmesi Öngörülüyor
  7. 00:41 Prof. Dr. Naci Görür' den Tokat Depremleri İçin Uyarı: "Dikkatli Olunmalı"
  8. 00:35 Tokat'ta Son 24 Saatte 5 Deprem: Vatandaşlar Büyük Korku Yaşıyor
  9. 00:29 Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 4.1 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Açıkladı
  10. 00:23 Okul Etkinliği Sırasında Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Zehirlendi: 48 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
  11. 00:22 ABD, BM'de Filistin Devleti'nin Tanınmasına "Hayır" Diyor
  12. 00:20 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralı
  13. 00:16 UNFPA'nın Raporu: Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Eşitsizlikleri Artıyor
  14. 00:13 1 Mayıs'ın Taksim'de Kutlanması İşçi Sınıfının, Halkın Hakkıdır!
  15. 00:13 İran Cumhurbaşkanı, İsrail ile savaş ortamında sert uyarıda bulundu
  16. 00:10 Bill Gates, ''Milletlerden'' büyülenmiş olduğunu açıkladı
  17. 00:01 İbrahim Tatlıses ve Oğlu Ahmet Tatlıses Arasındaki Mahkeme Süreci Sürüyor: İddialar ve Açıklamalar
  18. 23:57 Netflix'in İlk Çeyrek Geliri Yüzde 15 Arttı: Abone Sayısı 37 Milyon Kişi Arttı
  19. 23:36 UEFA Avrupa'da, Aston Villa ve Fiorentina ilk iki finalist oldu!
  20. 23:26 CHP'li Zeyrek, Manisa'da indirim sözünü yerine getirdi!
Politika Haberleri