CHP'den internet yasakları için kriz masası

CHP'den internet yasakları için kriz masası

CHP'den internet yasakları için kriz masası HDP Eşbaşkanları ve milletvekillerine dönük operasyonun başladığı saatlerde uygulamaya geçirilen engellemenin Facebook, WhatsApp, Twitter ve YouTube başta olmak üzere, yaygın sosyal ağ ve haberleşme platformlarını etkilediğini...

HDP Eşbaşkanları ve milletvekillerine dönük operasyonun başladığı saatlerde uygulamaya geçirilen engellemenin Facebook, WhatsApp, Twitter ve YouTube başta olmak üzere, yaygın sosyal ağ ve haberleşme platformlarını etkilediğini söyleyen Aksünger, CHP Genel Merkezi’nde konuyu takip etmek üzere kriz masası kurduklarını açıkladı. Tespitlerinin sosyal medyaya dönük engellemenin Türkiye genelinde, tüm servis sağlayıcılarda uygulandığı yönünde olduğunu gözlediklerini Aksünger, durumu çok ciddiye aldıklarını ve halkın haber alma özgürlüğünün takipçisi olduklarını söyledi.

Aksünger, hükümet veya servis sağlayıcıların hiçbir açıklama yapmadığı uygulamayla halkın haberleşme ve haber alma özgürlüğünün ihlal edildiğini, bu durumun kabul edilmesinin mümkün olmadığını ve derhal son verilmesi gerektiğini vurguladı. Daha önce de bu tür engellemelerin yapıldığını, ancak WhatsApp’ın ilk kez bu şekilde engellendiğini açıklayan Erdal Aksünger, “hükümet iletişimi engelleyerek halktan ne saklıyor, bilmemizi istemedikleri bir şeyler mi çeviriyorlar?'' diye sordu.

’15 TEMMUZ’DA İNTRERNETTE SORUN YAŞANMADI’

Sosyal medyada provokasyon yapılacağına dair dedikodular üzerine engelleme yapıldığı iddialarını da değerlendiren Aksünger, bu tür bahanelerin hiçbir geçerliliği olamayacağını, hükümetin provokasyonlara karşı önlem bahanesiyle haberleşme özgürlüğünü ortadan kaldırmasının halkta büyük tedirginliğe sebep olduğunu söyledi. 15 Temmuz darbe girişimi sırasında internette hiçbir sorun yaşanmadığını, halkın darbeye karşı sosyal medyada örgütlendiğini hatırlatan Aksünger, akıllara “yeni bir darbe mi yapılıyor?'' sorusu geliyor dedi.

''BAŞBAKAN HUKUKSUZLUĞU DOĞRULADI’

BTK’dan bir yetkilinin “sorun internetle alakalı'' açıklamasından kısa bir süre sonra Başbakan Binali Yıldırım’ın “tedbir aldık, tehlike geçene kadar devam edeceğiz'' dediğini söyleyen Aksünger, BTK kaynaklı açıklamanın zaten akla ve mantığa uygun olmadığını kaydetti. Aksünger, Başbakan’ın hukuksuzluğu büyük bir rahatlık içinde doğrulamasının Türkiye’nin içinde bulunduğu durumun bir özeti olduğunu söyledi.

''SERVİS SAĞLAYICILAR BOYUN EĞİYOR’ 

Aksünger, sosyal medya ve haberleşme platformları dışında hemen her şeyin normal şekilde çalıştığını, farklı internet omurgalarına bağlanan servis sağlayıcılarının tümünde ve aynı anda sorun yaşanmasının hükümet kaynaklı, haksız, hukuksuz bir uygulama dışında başka bir açıklaması olamayacağını kaydetti. Aksünger, servis sağlayıcıların bu tür uygulamalara boyun eğmek zorunda kalmasının Türkiye demokrasisi ve hukuk sistemi açısından trajik bir durum olduğunu belirterek CHP olarak her tür haksızlığın takipçisi olmaya devam edeceklerini söyledi.

"CHP'den internet yasakları için kriz masası" haberi, 04 Kasım 2016 tarihinde yazılmıştır. 04 Kasım 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan CHP'den internet yasakları için kriz masası haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP'den internet yasakları için kriz masası 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:00 Can Yaman "Düşük Maaşlı Projeler Benim Gibi Uluslararası Bir Oyuncuya yakışmaz"
  2. 17:55 Ahmet Ağaoğlu'ndan İlk Açıklama! Ser Verdi, Sır Vermedi!
  3. 17:51 Emre Belözoğlu'dan Türk Futboluna İlişkin Değerlendirmeler
  4. 17:50 Galatasaray seçime gidiyor! Tarih resmen açıklandı
  5. 17:46 İstanbulspor Süper Lig'e veda eden ilk takım oldu
  6. 17:46 Uzmanlar Açıkladı: Yumurta Haşlarken Pratik İpuçları ve Günlük Tüketimin Faydaları
  7. 17:44 Emre Belözoğlu açıkladı: ''Düzelmemiz için 25-30 seneye ihtiyaç var''
  8. 17:44 El Clasico Heyecanı: Real Madrid, Barcelona'yı Ağırlıyor
  9. 17:40 Ahmet Ümit'ten İzmir'e dair yeni roman müjdesi!
  10. 17:40 En düşük emekli maaşı o rakama çıkabilir! Rakam vererek açıkladı
  11. 17:40 Biden'ın Yamyamlık İddiası Papua Yeni Gine'de Tartışma Yarattı
  12. 17:36 Bakan Işıkhan'dan net karar geldi: Asgari ücrete ara zam yapılacak mı?
  13. 17:36 Hasankeyf: Mezopotamya'nın Efsanevi Mirasıyla Büyüleyici Bir Yolculuk
  14. 17:33 İstanbulsporlu Simon Deli, Şok Etti!
  15. 17:31 Bakan Şimşek açıkladı: Yatırımcıların Türkiye'ye bakışı geçen seneye göre değişti
  16. 17:31 Onakoya'nın Satranç Rekoru: Afrika'nın Çocuklarına Destek için New York'ta 58 Saatlik Deneme
  17. 17:29 Filenin Efeleri'nde aday kadro! Filenin Efeleri, Milletler Ligi Telaşında!
  18. 17:28 Anonymous, İsrail Savunma Kuvvetleri'ne Yönelik İddialı Siber Saldırı
  19. 17:27 Jeep sevenlere büyük müjde! Düşük fiyatlara hazır olun
  20. 17:25 Trabzonspor'un İlk 11'i Belli Oldu!
Politika Haberleri