CHP'den 'OHAL kıyımı' raporu: Atatürkçüler FETÖ diye açığa alınıyor

CHP'den 'OHAL kıyımı' raporu: Atatürkçüler FETÖ diye açığa alınıyor

CHP'den 'OHAL kıyımı' raporu: Atatürkçüler F... CHP Emek Büroları, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından emek cephesinde yaşanan gelişmeleri mercek altına aldı. Cumhuriyet'in haberine göre, CHP Emek Büroları Koordinatörü Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın hazırladığı...

CHP Emek Büroları, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından emek cephesinde yaşanan gelişmeleri mercek altına aldı. Cumhuriyet'in haberine göre, CHP Emek Büroları Koordinatörü Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın hazırladığı rapordan dikkat çeken başlıklar şöyle:

Başka tarikatlar yerleştiriliyor:

FETÖ’nün yerine başka tarikatlar yerleştiriliyor, yeni paralel yapılar inşa ediliyor. FETÖ devlete sızmadı, AKP eliyle yerleştirildi. Dolayısıyla AKP, kimin FETÖ’cü olup olmadığını herkesten daha iyi biliyor. FETÖ kapsamında darbeye bulaştığı iddia edilen kamu çalışanlarının açığa alınma ve işten çıkarılma süreci, bir cadı avına dönüştürülmeye başlandı. 40 bini aşkın kamu çalışanının işine son verildi.

Örneklere göre durum vahim:

CHP olarak FETÖ üyelerinin, darbecilerin, devleti işlevsiz kılmaya çalışan herkesin ilk günden beri devletten temizlenmesinden yanayız. Ancak bu süreçte birçok masum yurttaşımız, bu örgütle alakası olmayan solcular, sosyal demokratlar, devrimciler, Atatürkçüler ve farklı inanç gruplarından vatandaşlarımızın, fırsat bu fırsat denilerek açığa alındığını ya da işsiz bırakıldığını görüyoruz. Elimizdeki örnekler bize durumun vahametini gösteriyor.

Atatürkçüler FETÖ diye açığa alınıyor:

Devlet Personel Başkanlığı’nda çalışan bir kamu çalışanına 8 yıl boyunca “Sen solcusun'' denilerek vekâlet dahi verilmiyor, aynı kişi 15 Temmuz’dan sonra FETÖ’cü diye açığa alınıyor. Sinop’ta Atatürkçü Düşünce Derneği üyesi, Nükleer Karşıtı Platform üyesi bir kişi FETÖ’den açığa alınıyor. Çanakkale’de Eğitimİş üyesi ve aynı zamanda Birleşik Haziran Hareketi’nden bir yurttaş hükümeti eleştiren sosyal medya paylaşımları gerekçesi ile açığa alınıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde TKP’li bir çalışan, “Gezi Direnişi’ne katıldı'' denilerek FETÖ kılıfına sokularak açığa alınıyor. Isparta’da dağda keçi güden CHP’li ve aynı zamanda KESK’li bir vatandaş FETÖ’den açığa alınıyor.

Kayyımlar silahla tehdit ediyor:

Kayyım atanan şirketlerde emekçiler mağdur ediliyor. Atanan kayyımların bellerinde silahla çalışanları tehdit ettiği bize gelen duyumlar arasında. Yani OHAL süreci açıkça “AKP’yi desteklemezsen FETÖ’cüsün'' sürecine dönüştü.

AKP üniversite sistemini çökertti:

AKP kendi eliyle kurduğu FETÖ üniversitelerini kapatırken kendi eliyle akademiye yerleştirdiği örgüt üyelerini tasfiye ederken bu örgütle hiçbir ilişkisi olmayan bilim emekçilerini de aynı torbaya koymaktadır. Üniversitedeki demokrat ve devrimci kadroları tasfiye etmek için FETÖ yaftasını kullanan AKP, üniversite sistemini çökertti.

KHK’ler fırsata çevrildi:

AKP, 16 yıldır yaptığı gibi yine devleti öfke, kin ve intikamla yönetmeye devam ediyor. Kendi eliyle devlete yerleştirdiği FETÖ’cüleri bilmesine rağmen, kurunun yanında yaşı da yakıyor ve KHK’leri iktidarını ve baskıyı pekiştirmek için fırsata çeviriyor. AKP karanlığı KHK’lerle sürüyor. İnsanları, yıllarca kamu adına hizmet vermiş emekçileri bir gecede işsiz bırakıyor.

Fırsatçılığa karşıyız

Konuyla ilgili açıklama yapan Ağbaba, “Dün FETÖ ile sarmaş dolaş olup devleti FETÖ’cülere parsel parsel dağıtanlar bugün emekçilere saldırıyor. CHP olarak darbelerin ne kadar karşısındaysak, darbe girişimini fırsat bilip OHAL’i kullanarak emekçilerimize yapılmakta olan saldırıların da karşısındayız'' dedi

"CHP'den 'OHAL kıyımı' raporu: Atatürkçüler FETÖ diye açığa alınıyor" haberi, 06 Eylül 2016 tarihinde yazılmıştır. 06 Eylül 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan CHP'den 'OHAL kıyımı' raporu: Atatürkçüler FETÖ diye açığa alınıyor haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP'den 'OHAL kıyımı' raporu: Atatürkçüler FETÖ diye açığa alınıyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:39 Kosova'nın Kuzey Mitroviça Bölgesinde Türkçe Resmi Dil Oldu!
  2. 14:37 Babacan'dan Erdoğan'a maaşı çağrısı: "Milyonlarca emekliyi aldatmaktan vazgeçin!"
  3. 14:34 Osayi-Samuel Trabzonspor Fenerbahçe Maç’ı İçin "Şiddet Maçı Bıraktırmalıydı”dedi
  4. 14:30 Maryland'deki Köprü Faciası: 60 Milyon Dolarlık Kurtarma Çabaları Devam Ediyor
  5. 14:26 Bayraktar: Üretici ve Market Arasındaki Fiyat Farklarına Dikkat Çekiyor
  6. 14:18 Premier Lig'den Radikal Karar: Top Toplayıcı Çocuklar Artık Oyunculara Top Vermeyecek!
  7. 14:14 Goldman Sachs: İstanbul Seçimleri Türk Lirası Üzerinde Olumlu Etki Yaratabilir
  8. 14:06 Yeniden Refah Partisi'ne TGRT'ten Engel: İstanbul Adayları Programa Alınmadı
  9. 14:01 Tacikistan'dan Rusya'daki Konser Salonu Saldırısıyla İlgili 9 Şüpheli Gözaltına Alındı
  10. 13:57 Nida Tüfekçi Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencileri Şehitler İçin Vefa Hareketinde
  11. 13:54 Özel Okul Ücretleri Dudak Uçuklatıyor! 1 Milyon Liraya Ulaştı!
  12. 13:52 İEKKK Toplantısında Tunç Soyer'e Veda: "Yola Devam Ediyorum"
  13. 13:50 CHP'den İYİ Parti'ye Sert Tepki: "Kölelik İddialarına Karşı Duruş"
  14. 13:48 Bursa'da Metrobüs Projesi İçin Ön Sipariş Verildi: Mustafa Bozbey'in İncelemeleri
  15. 13:45 Çalışma Bakanı Işıkhan: "31 Mart'ta Yeni Bir Dönem Başlayacak"
  16. 13:45 Süper Lig 31. Hafta Hakemleri Belli Oldu: Öne Çıkan Maçlarda Kimler Düdük Çalacak?
  17. 13:41 Mert Çiller'e Eşine Yönelik Şiddet Davasında Adli Para Cezası Verildi
  18. 13:40 Tacikistan'da Moskova Saldırısıyla İlgili 9 Kişi Tutuklandı!
  19. 13:40 Madagaskar, Kasırga Felaketiyle Sarsıldı: 14 Kişi Hayatını Kaybetti!
  20. 13:37 Rusya'da Asker Alma Süreci: Sonbaharda 130.000 Yeni Asker Göreve Alındı
Politika Haberleri