CHP'li Altıok Hırvatistan rezaletini Meclis gündemine taşıdı

CHP'li Altıok Hırvatistan rezaletini Meclis gündemine taşıdı

CHP'li Altıok Hırvatistan rezaletini Meclis ... CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, Devlet Tiyatroları Genel Müdür Vekili Necat Birecik ve İstanbul Devlet Tiyatrosu Müdür Vekili Zafer Kayaokay’ın UNESCO Uluslararası Tiyatro Enstitüsü (ITI) Hırvatistan...

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, Devlet Tiyatroları Genel Müdür Vekili Necat Birecik ve İstanbul Devlet Tiyatrosu Müdür Vekili Zafer Kayaokay’ın UNESCO Uluslararası Tiyatro Enstitüsü (ITI) Hırvatistan Merkezi’nin Hırvat Tiyatro Festivali’ne (Croatian Showcase)  tüm masrafları ITI Hırvatistan Merkezi tarafından karşılanmak üzere davet edildikleri, festivale katılmak üzere Hırvatistan’a gittikleri fakat dil bilmedikleri gerekçesiyle herhangi bir seminer ve oyun izlemedikleri, Türkiye Büyükelçiliği’ne başvurup turist rehberi talep ettikleri, bu rehber eşliğinde Zagreb gezisi gerçekleştirdikleri, bu duruma tüm Festival Yönetim Kurulu üyeleri ve uluslararası seçkin davetlilerin tanıklık ettikleri, 26/05/2016 tarihli bir mektupla ITI Hırvatistan Başkanı Zeljka Turcinovic imzasıyla ülkemize bildirildiğine ilişkin yazılı soru önergesi verdi. 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını saygılarımla dilerim.

   Zeynep Altıok

  İzmir Milletvekili

Devlet Tiyatroları Genel Müdür Vekili Necat Birecik ve İstanbul Devlet Tiyatrosu Müdür Vekili Zafer Kayaokay’ın UNESCO Uluslararası Tiyatro Enstitüsü (ITI) Hırvatistan Merkezi’nin Hırvat Tiyatro Festivali’ne (Croatian Showcase)  tüm masrafları ITI Hırvatistan Merkezi tarafından karşılanmak üzere davet edildikleri, festivale katılmak üzere Hırvatistan’a gittikleri fakat dil bilmedikleri gerekçesiyle herhangi bir seminer ve oyun izlemedikleri, Türkiye Büyükelçiliği’ne başvurup turist rehberi talep ettikleri, bu rehber eşliğinde Zagreb gezisi gerçekleştirdikleri, bu duruma tüm Festival Yönetim Kurulu üyeleri ve uluslararası seçkin davetlilerin tanıklık ettiği, 26/05/2016 tarihli üzücü bir mektupla ITI Hırvatistan Başkanı Zeljka Turcinovic imzasıyla ülkemize bildirildiği sosyal medyada ve çeşitli basın yayın organlarından öğrenmiş bulunmaktayız. 

Bu kapsamda;

Bahse konu mektup hangi kuruma ulaştırılmıştır? 

Hangi tarihler arasında gitmişlerdir? Hırvatistan’da bulundukları süre zarfında resmi izinleri var mıdır? Bu izin hangi tarihte, kim tarafından verilmiştir?

Türkiye Cumhuriyeti’nin, yabancı dil dahi bilmeyen üst düzey bürokratları tarafından Hırvatistan’da rezil edildiğini, devletin itibarının zedelendiğini, görev gerekçesiyle gittikleri Hırvatistan’dan turistik geziye katılarak görevi kötüye kullandıkları konu?sunda? her iki isim için idari ve hukuki işlemler başlatılmış mıdır? ?Bu kişiler hala görevlerinin başında mıdır? 

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü ve İstanbul Devlet Tiyatroları Müdürlüğü gibi kritik öneme sahip görevlerine, bu denli iş bilmez, dil bilmez, devlet geleneği ve devlet ciddiyeti bilmez şahısların görevlendirilmesinde hangi liyakat ilkeleri?  esas alınmıştır? Türkiye’nin itibarını ayaklar altına alan bu şahıslar neye göre, hangi gerekçeyle bu denli kritik pozisyonlarda görevlendirilmiştir?

"CHP'li Altıok Hırvatistan rezaletini Meclis gündemine taşıdı" haberi, 01 Haziran 2016 tarihinde yazılmıştır. 01 Haziran 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan CHP'li Altıok Hırvatistan rezaletini Meclis gündemine taşıdı haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP'li Altıok Hırvatistan rezaletini Meclis gündemine taşıdı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:42 Evlilik Gününüz Hayatınızı Etkileyebilir: Astrolog Günlerin Anlamlarını Açıklıyor!
  2. 00:40 'Bahçeli' Paylaşımı! 'Ben Sana Dost Oldum, Sen Bana Düşman'
  3. 00:35 Kupada gol düellosunu Trabzonspor elde etti!
  4. 00:31 Fatih Terimli Panathinaikos'a, AEK'dan Fark!
  5. 00:25 Yepyeni Tesla Model 3 Performance modeli resmi olarak duyuruldu!
  6. 00:21 ABD üniversitelerindeki Filistin gösterileri, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun endişesini uyandırdı
  7. 00:18 Fenerbahçe Beko'dan; Final Four'a Dev Adım Atıldı!
  8. 00:17 Mehmet Yılmaz değerlendirdi: "Erdoğan’ın MHP’yi itekleme gücü yok!"
  9. 00:14 Batman'da, DEM Parti'nin il binasında arama gerçekleştirildi
  10. 00:03 Özgür Özel'in Steinmeier Görüşmesi Detayları Tek Tek Ortaya Çıktı!
  11. 23:56 Ali Koç'tan Ahmet Ketenci'ye sitem geldi!
  12. 23:44 Estetik Yaptıran Selen Görgüzel Beğeni Yağmuruna Tutuldu!
  13. 23:39 BM, Gazze'deki toplu mezarlarla ilgili bağımsız bir soruşturma yapılması çağrısında bulundu
  14. 23:34 Valilik, iki gün boyunca Kuzey Afrika'dan toz taşınacağını bildirdi: Halkı uyardı
  15. 23:26 Koç Ailesi'ne büyük bir darbe geldi: Bir haftada 150 milyon dolarlık bir değer kaybı yaşadılar
  16. 23:19 Yeliz Yeşilmen'den Hadise'ye Tam Destek!
  17. 23:13 Seda Sayan ve Çağlar Ökten'in yeni aşk yuvası! Yuva değil saray!
  18. 22:53 İsveçlilerin mutluluk sırrı: İşte fikanın anlamı ve tarihi
  19. 22:50 Bunu yaparsanız marul daha uzun süre taze kalacak
  20. 22:41 Dünyanın en zengin yüzde 0,001'i parasını buna yatırıyor!
Politika Haberleri