CHP’li Altıok: İzmir’i Milli Eğitim eliyle rehabilite etmek istiyorlar

CHP’li Altıok: İzmir’i Milli Eğitim eliyle rehabilite etmek istiyorlar

CHP’li Altıok: İzmir’i Milli Eğitim eliyle r... CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, Ankara’ya  görevlendirilen Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı’dan son günlerde liselerden bildirilerle ard arda yükselen öğrencilerin itirazlarına, İzmir’de...

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, Ankara’ya  görevlendirilen Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı’dan son günlerde liselerden bildirilerle ard arda yükselen öğrencilerin itirazlarına, İzmir’de imam hatip okullarına dönüştürülen okullardan, imam hatip okullarıdaki öğretmenlere yönelik baskılara kadar İzmir eğitimini kapsamlı bir yazılı soru önergesiye Meclis gündemine taşıdı. 

İzmirliler’e hakaret eden Müdür ödüllendirildi

Kısa süre önce İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne atanan Vefa Bardakçı’nın 2014 yılında dönemin CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu’nun gündeme getirdiği “İzmirliler’in beyinleri uyus¸mus¸, dumura ugˆramıs¸. Bunlar dogˆruyu, ahlakı, imam hatiplerden ögˆrenecekler. Yaptıklarımızın sonuçlarını 15 yıl sonra görecegˆiz'' şeklindeki ifadelerini hatırlatarak bu isme bugüne kadar herhangi bir soruşturma açılıp açılmadığını soran Altıok, Bardakçı’nın Ankara İl Milli Eğitim Müdürü olarak görevlendirilmesinin Bakanlık tarafından bir ödüllendirme olduğunu savundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın İzmir’de Vali ve Milli Eğitim Müdürleri ile gerçekleştirdiği toplantıyı da hatırlatan Altıok; İzmir’de okulların imam hatip okullarına dönüştürülmesinin bu toplantılar ve uygulamalarla ilgisinin olup olmadığını Bakanlık’tan yanıtlamasını istedi. 

İzmir’in her yeri imam hatip oldu

Konak’ta Gültepe Ortaokulu, Yes¸ilyurt’un köklü okullarından Nevzat Ayaz Lisesi, Karabagˆlar Yurtogˆlu Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu, Kadriye Mahallesinde Fatih Mehmet Ortaokulu, Buca’da Çamlıpınar I·lk ve Ortaokulu imam hatip okullarına dönüs¸türülmek istendiğini belirten Zeynep Altıok, geçmis¸te Karabagˆlar’da Kız Meslek Lisesi diye yapılıp bittikten sonra I·mam Hatip Lisesi’ne dönüs¸türülen bölgenin en büyük okulunu hatırlatarak; İzmir’de kaç okulun imam hatip okuluna dönüştürüldüğünü, dönüştürülmesi planlanan kaç okul olduğu, yeni yapılan binalardan kaçının imam hatipe tahsis edileceğinin yanıtlarını Bakanlık’tan isteyen Altıok, İzmir’de mahallelerin tek okullarının da imam hatipe dönüştürüldüğünü, merkezi, başarılı okulların, yeni yapılan büyük binaların mutlaka imam hatip okuluna tahsis edildiğini, İzmir’in her yerinin imam hatip olduğunun altını çizdi. 

Liselilerin sesine kulak verdiniz mi? 

Zeynep Altıok son günlerde ard arda bildirilerle okullarındaki uygulamalara ve yöneticilere tepkilerini dile getiren liselileri de unutmadı. Altıok soru önergesinde; “Bornova Anadolu Lisesi, I·zmir Atatürk Lisesi, I·zmir Fen Lisesi, Çigˆli Fen Lisesi , Aliagˆa Alp Ogˆuz Anadolu Lisesi, Bornova Cem Bakiogˆlu Anadolu Lisesi, Karşıyaka Anadolu Lisesi ögˆrencilerinin kaygılarını ve itirazlarını dile getirdikleri bildirileri dikkate alınmıs¸ mıdır? Bu ögˆrencilerin sesi duyulmus¸ mudur? Bu ögˆrencilerin itiraz ettigˆi konuların düzeltilmesi hususunda her hangi bir giris¸im olmus¸ mudur? Yoksa ''biz yaptık olduk, hiç kimseyi dinlemeyiz’  mi denilmektedir?'' sorusunu Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a yöneltti. 

izmir-001.jpg

İzmir’de İmam hatiplerde öğretmenler ayrımcılığa uğruyor

Egˆitim-Sen I·zmir 5 No’lu S¸ube Bas¸kanı Savas¸ Candemir’in bir basın açıklamasıyla kamuoyuna duyurduğu, Buca da bulunan; Kız Anadolu I·mam Hatip Lisesi, Ahmet Yesevi I·mam Hatip Lisesi, Buca I·mam Hatip Lisesi ve Menderes ilçesinde bulunan Menderes I·mam Hatip Ortaokulu’nun müdürlerinin, ögˆretmenlerin okullarda çay, kahve içtikleri ocakları kapatıp kaldırdıgˆı, okullarında oruç tutmayan ögˆretmenleri bu s¸ekilde cezalandırmaya çalıs¸tıgˆını iddialarını da Meclis gündemine taşıyan CHP’li Altıok, öğretmenlerin ötekileştirildiğini, ayrımcılığa maruz kaldığını belirterek “Bu yöneticiler hakkında soruşturma başlatılmış mıdır?'' diye sordu.

İzmir’i rehabilite etmek mi istiyorsunuz? 

Hükümetin İzmir’e dair Milli Eğitim Müdürlüğü eliyle yürüttüğü gizli bir ajandası olduğunu ifade eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok, “I·zmir’in kendi sosyolojisini tamamen yadsıyan egˆitimdeki bu imam hatiples¸tirme ve muhafazakarlas¸tırma uygulamalarıyla, I·zmir’i Milli Eğitim aracılıgˆıyla sistematik bir biçimde “rehabilite etmek mi'' amaçlanmaktadır?'' sorusunun yanıtını İzmir kamuoyunun beklediğini belirtti. 

"CHP’li Altıok: İzmir’i Milli Eğitim eliyle rehabilite etmek istiyorlar" haberi, 15 Haziran 2016 tarihinde yazılmıştır. 15 Haziran 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan CHP’li Altıok: İzmir’i Milli Eğitim eliyle rehabilite etmek istiyorlar haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP’li Altıok: İzmir’i Milli Eğitim eliyle rehabilite etmek istiyorlar 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:12 Yüzyıllık bir geçmişe sahip olan dondurma fabrikası, beklenmedik bir şekilde iflas etti
  2. 01:00 TBMM'nin İliç Komisyonu üyeleri Resmi Gazete'de yayımlandı
  3. 00:53 Elite World Hotels & Resorts, Van Kahvaltısını Türkiye'nin Dört Bir Yanına Taşıyor
  4. 00:51 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik başvurusunu veto etti
  5. 00:51 Resmi Gazete 19 Nisan 2024 kararları
  6. 00:50 Dubai'yi Vuran Şiddetli Yağış: Okullar Tatil, Havalimanı Sular Altında
  7. 00:47 Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan mahkemeden tahliye kararı çıktı
  8. 00:47 Türk Bilim İnsanlarından Şaşırtıcı Keşif: Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Tespit Edildi
  9. 00:44 Bugün yüzde 25 zam gelmişti: Kırmızı ete yüzde 50 zam daha açıklanmış bulundu!
  10. 00:43 Sigorta Sektöründe Önemli Gelişmeler: Kefalet Sigortası ve ZAS'ın Hayata Geçmesi Öngörülüyor
  11. 00:41 Prof. Dr. Naci Görür' den Tokat Depremleri İçin Uyarı: "Dikkatli Olunmalı"
  12. 00:35 Tokat'ta Son 24 Saatte 5 Deprem: Vatandaşlar Büyük Korku Yaşıyor
  13. 00:29 Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 4.1 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Açıkladı
  14. 00:23 Okul Etkinliği Sırasında Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Zehirlendi: 48 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
  15. 00:22 ABD, BM'de Filistin Devleti'nin Tanınmasına "Hayır" Diyor
  16. 00:20 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralı
  17. 00:16 UNFPA'nın Raporu: Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Eşitsizlikleri Artıyor
  18. 00:13 1 Mayıs'ın Taksim'de Kutlanması İşçi Sınıfının, Halkın Hakkıdır!
  19. 00:13 İran Cumhurbaşkanı, İsrail ile savaş ortamında sert uyarıda bulundu
  20. 00:10 Bill Gates, ''Milletlerden'' büyülenmiş olduğunu açıkladı
Politika Haberleri