CHP'li Böke: Karlov'un öldürülmesinde sorumlu AKP

CHP'li Böke: Karlov'un öldürülmesinde sorumlu AKP

CHP'li Böke: Karlov'un öldürülmesinde soruml... CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında genel merkezde toplandı. Basına kapalı olarak yaklaşık iki saat süren toplantının ardından basına açıklamalarda bulunan parti sözcüsü Selin...

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında genel merkezde toplandı. Basına kapalı olarak yaklaşık iki saat süren toplantının ardından basına açıklamalarda bulunan parti sözcüsü Selin Sayek Böke, Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov suikastının sıradan bir olay olmadığını ifade etti.

''UTANÇ ZİNCİRİ’

Anka'da yer alan habere göre; Ankara’nın kalbinde, en güvenlikli olması gereken bölgede Rus büyükelçisinin bir polis tarafından katledildiğini belirten Böke, suikasta dair yaşananların bir “utanç zinciri'' barındırdığını söyledi. Böke, “Çünkü Türkiye kendine emanet edilmiş diplomatı koruyamadı. Çünkü büyükelçinin katili bir polis. Çünkü katilin canlı ele geçirilmesi mümkünken böyle yapılmadı. Çünkü soruşturmayı Türkiye’nin sağlıklı yürütebileceğine dair bir güven oluşmuş değil, Rusya kendi ekibini gönderdi. Ortaya çıkan bu utanç zincirinin tek bir sorumlusu var, AKP. Bu utanç Türkiye’yi 14 yıldır yöneten AKP’nin utancıdır'' dedi.

''YİNE ÜST AKIL HİKAYESİ’

Böke, böyle bir olay karşısında AKP’nin yine “üst akıl'' lafına sığındığını ifade ederek, şöyle devam etti:

“Bu kendi başına bir rezalettir. AKP’nin 14 yıllık iktidarının sonucunda Türkiye’de kimsenin can ve mal güvenliği yok, ne vatandaşlar, ne diplomatlar. Türkiye birden fazla terör örgütünün tehdidi altında, PKK, IŞİD, FETÖ, Nusra, liste uzayıp gidiyor. Ülke sınırları kevgire dönmüş, ülke cihatçıların geçiş merkezine dönüşmüş. MİT, sosyal medyada cumhurbaşkanına hakaret kovalıyor, diğer ülkelerin istihbarat ajanları Türkiye’de cirit atıyor ve ülkeyi yönetenlerin bütün bu çöküşe karşı sığındıkları yalan, üst akıl. Can veriyoruz, diplomatlar ölüyor, darbe yapılıyor, Gazi Meclis bombalanıyor, Türk lirası her gün eriyor, tek bir cevap var, ''üst akıl’.

''SİZ NE İŞE YARIYORSUNUZ?’

Herkes Türkiye üzerinde madem istediği oyunu kuracaksa, Türkiye gibi büyük ve saygın bir ülke başkalarının insafına kaldıysa siz ne yapıyorsunuz kardeşim, neredesiniz? Siz niye varsınız? Halk ölürken taziye dilemek için mi, lanet okumak için mi, nutuk atmak için mi varsınız, hamaset yapmak için mi varsınız? Siz ne işe yarıyorsunuz? Kendi suçlarınızı örtbas etmek için sürekli başvurduğunuz bu üst akıl hikayesinden bezdik, bu yalandan sıkıldık. Gerçeğin adını koymak zorundayız. Türkiye’nin sorunu bir üst akıl sorunu değildir, AKP’nin aklını yitirmesine neden olan iktidar hırsıdır, saray rejimi hırsıdır.

''TÜRKİYE’Yİ BU NOKTAYA AKP’NİN İDEOLOJİK TERCİHLERİ GETİRDİ’

Yaşanmış olan bu katliamda tetiği çeken el ister FETÖ, ister El Nusra olsun bu cinayetin işlenmesine yol açmış olan durum, AKP’nin 14 yıldır bizzat, bilerek, isteyerek yaratmış olduğu ideolojik atmosferdir. Tetiğin arkasındaki güç eğer FETÖ’yse FETÖ’ye o tetiği çektirme imkanı veren, laik cumhuriyetle hesaplaşmak için FETÖ’yü devletin başına bela eden sizlersiniz. Suç ortaklığınızı örtbas etmek için FETÖ ile gerektiği gibi mücadele etmeyen de yine sizsiniz.

Eğer tetiğin arkasındaki güç Nusra ise yıllardır ''Suriye’de rejim değiştireceğiz’ diye cihatçı örgütlere her türlü desteği veren de sizsiniz. Bu örgütlerin Türkiye’ye yerleşmesine göz yuman da sizsiniz. Bu örgütler Suriye’den Türkiye’ye rahatça giriş-çıkış yapabilsinler diye sınır güvenliğini ortadan kaldıran da sizsiniz. Sorumlu sizsiniz.''

''TEMSİLCİLİKLERİN ÖNÜNDE CİHAT BAYRAKLARI AÇILDI’

Böke, 14 yılda yaratılan bu ideolojik atmosferin, Halep’te yaşananlarla ilgili insanları galeyana getirip Rusya’nın temsilcilikleri önünde taşıdığını kaydederek, “O temsilciliklerin önünde cihat bayrakları açıldı. ''OHAL var’ deyip kimseye demokratik hakları kullandırılmazken, cihatçı bayraklarla protestolara izin verildi, buna göz yumuldu. 15 yıl önce Türkiye’de böyle bir polis olmazdı'' dedi.

''MOSKOVA ANLAŞMASI SURİYE POLİTİKASININ İFLASININ TESCİLİ’

Bu ideolojik yaklaşımın Türkiye’yi Suriye’de batağa soktuğunu da belirten Böke, Moskova Anlaşması’nın ise AKP’nin Suriye politikasının başarısızlığa uğradığının resmi tescili olduğunu belirtti. Böke, “6 yıldır Suriye’de rejimi değiştirmeyi hedeflemiş olan AKP siyaseti bugün itibariyle Suriye rejimini ayakta tutmaya söz veren bir konuma gelmiştir. Madem bu noktaya gelinecekti neden Türkiye’nin son 6 senesini, kısıtlı kaynaklarını, uluslararası saygınlığını, bölgedeki lider ülke olma iddiasını heba ettiniz? Neden, ne uğruna?'' diye sordu.

''YENİ ANAYASA TEKLİFİ CUMHURİYETİ YOK ETME TEKLİFİDİR’

Yeni anayasa teklifinin ise bir “diktatörlük tasarısı'' olduğunu ifade eden Böke, cumhuriyetin ve demokrasinin hedefte olduğunu kaydetti. Bunun açıkça bir rejim değişikliği teklifi olduğunu belirten Böke, “Bu bir diktatörlük önerisidir. Bu diktatör her şeye dokunabilir ama kendisine asla dokunulmaz. Bu teklif Meclis’i ve demokrasiyi fiilen yok etme, Türkiye’yi otoriterliğe, tek adama teslim etme teklifidir. Türkiye’yi sürekli OHAL rejimine mahkum etme teklifidir, kısacası savaşla, bu ülkenin vatandaşlarının direnişiyle, devrimle kurulmuş olan bildiğimiz anlamdaki cumhuriyeti yok etme teklifidir'' dedi.

Böke, “Cumhuriyeti el kaldırıp indirerek yok edeceğini sananlara, buradan bir çağrımız var; karşınızda Türkiye Cumhuriyeti’ne, Türkiye demokrasisine canla, başla sahip çıkacak olan milyonları bulacaksınız. Türkiye Cumhuriyetini ve Meclis’i fiilen yok eden bu girişime karşı, Meclis’te bugün de yaptığımız gibi mücadele edeceğiz. Gerekirse meydanlarda, gerekirse sandıkta biz bu mücadeleyi kazanan kadar vermeye devam edeceğiz'' diye konuştu.

"CHP'li Böke: Karlov'un öldürülmesinde sorumlu AKP" haberi, 21 Aralık 2016 tarihinde yazılmıştır. 21 Aralık 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan CHP'li Böke: Karlov'un öldürülmesinde sorumlu AKP haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP'li Böke: Karlov'un öldürülmesinde sorumlu AKP 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 18 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:40 Diyadin İlçesinde İmamın Öğrencilere Şiddet İddiası: Gözaltı ve Soruşturma Başladı
  2. 22:36 Türkiye'deki Enflasyon Artışı: Ankara Havalimanı'nda Bir Bardak Çay 100 TL!
  3. 22:27 Kenya'da Helikopter Kazası: Genelkurmay Başkanı Ogolla ve 10 Askeri Personel Hayatını Kaybetti
  4. 22:22 Bahar Geldi, Flamingolar Ankara'nın Gölbaşı İlçesine Misafir Oldu!
  5. 22:22 Çin BM Güvenlik Konseyi'nde İsrail'e Gazze Çağrısı Yaptı
  6. 22:09 Türkiye'nin Önde Gelen Mobilya Devi İflas Etti!
  7. 22:05 Netanyahu açıkladı: "Varoluşsal bir tehlikeyle karşı karşıyayız"
  8. 21:57 Hindistan'da 47 Milyon Yıllık Dev Yılan Fosili Bulundu!
  9. 21:20 Türk Kargo Şirketi GKN İflas Etti: Beşiktaş ve Galatasaray'ın da Sponsoruydu!
  10. 21:14 Ünlü Reçel Markası İflas Etti: 139 Yıl Önce Kurulmuştu!
  11. 21:01 Zeytin Değil Altın Hasat Etti: Bahçesinde Çapa Yaparken Altın Dolu Bizans Hazinesini Buldu!
  12. 19:26 Trabzonspor'dan Salih Uçan ve Oliver Torres Hakkında O Açıklama Geldi!
  13. 19:19 Fenerbahçe'nin THY Avrupa Ligi play-off'unda Monaco ile karşılaşmaları belli oldu!
  14. 18:56 Piyasalarda Dalgalı Seyir: BIST 100 Düşüşle Kapanış Yaptı, Bankacılık Endeksi Arttı
  15. 18:51 TCMB'den Piyasa Düzenlemesi: Menkul Kıymet Tesis Oranı %1'e İndiriliyor
  16. 18:44 Sağlıklı ve Lezzetli Atıştırmalık: Pratik Hurma Topları Tarifi
  17. 18:37 Rönesans Rezidans Faciası: Müteahhidin Çarpıcı Savunması 'Bina Yan Yattı, Çökme Olmadı'
  18. 18:31 Tokat'ta meydana gelen 5.6 büyüklüğünde deprem
  19. 18:26 Arsenal, Ferdi Kadıoğlu'nu Gözlemlemek İçin İstanbul'a Gözlemci Gönderdi
  20. 18:20 Web Bağlantısı Sorunlarına Hızlı Çözümler: İnternet Deneyiminizi İyileştirin!
Politika Haberleri