CHP'li Çakırözer, yeni 'cemaat' tehlikesine dikkat çekti

CHP'li Çakırözer, yeni 'cemaat' tehlikesine dikkat çekti

CHP'li Çakırözer, yeni 'cemaat' tehlikesine ... 15 Temmuz FETÖ darbe girişimini hatırlatan ve yaşananlardan ders alınmasını isteyen Çakırözer, “15 Temmuz’a giden süreçte okul ve yurt meselelerinin denetimsiz cemaat ve tarikat vakıflarına bırakılmasının rolü büyüktür....

15 Temmuz FETÖ darbe girişimini hatırlatan ve yaşananlardan ders alınmasını isteyen Çakırözer, “15 Temmuz’a giden süreçte okul ve yurt meselelerinin denetimsiz cemaat ve tarikat vakıflarına bırakılmasının rolü büyüktür. O faciadan ders çıkarmalı ve gelecekte ''kandırıldık’ dememek için, sosyal devlet olmanın gereğini yerine getirmeliyiz. Devlet temel eğitimde okul ve barınma ihtiyacının karşılanmasında baş aktör olmalı, sivil topluma bırakılan alan ise son derece artırılmalıdır'' dedi.

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, AKP tarafından Meclis''e getirilen ve 3 Ocak’tan itibaren TBMM Genel Kurulu’nda görüşmelerine başlanacak Torba Yasa’da eğitim ve yurt faaliyeti veren vakıflara, devlet elindeki kamu taşınmazlarının ve devletin elindeki yerlerin (kıyı, göl, dağ, orman vb yerler) bedelsiz verilmesine, geçmişte verilen yerlerden ise artık bedel alınmamasına ilişkin düzenlemeye karşı çıktı.

15 Temmuz FETÖ darbe girişimine giden sürecin cemaat ve tarikat okul, dershane ve yurtlarından geçtiğini anımsatan Çakırözer, “Geçmişten ders çıkarmalıyız. FETÖ’cü yapılanmanın en önemli yapı taşlarından birini eğitim sistemi oluşturuyordu. Bir dönem çocukları egˆitiyorlar, çocukların yurt sorununu kars¸ılıyorlar, dershane sorununu kars¸ılıyorlar diye hoşgörüyle baktıgˆınız, teşvik ettiğiniz önünü açtığınız bu yapının sonunda o çocuklarla Türkiye’de nasıl devlet içinde devlet hâline geldigˆinin acı sonuçlarını hep birlikte yaşadık. Geçmişte hep aynı bu düzenlemeye benzer maddelerle desteklendiler. Her türlü devlet imkânı, yardımı sagˆlandı. Sonuç, ülkemizde kanlı bir darbe girişiminde 250’ye yakın yurttas¸ımız s¸ehit oldu, yüzlerce yurttas¸ımız yaralandı. Ama siz 15 Temmuz’dan hala ders çıkarmıyorsunuz'' dedi.

AKILCI VE ATATÜRKÇÜ EĞİTMELİYİZ

Geçmişin hatalarından ders almak gerektiğini belirten Çakırözer, “Bir daha böyle hainlikler yaşanmaması için, gelecekte ''kandırıldık’ dememek için yavrularımızı aklın, bilimin ve Atatürkçü düşüncenin ışığında yetiştirmeliyiz. Bunu da Anayasamız gereği sosyal devletin sağlaması gerekir. Devletin okul ve barınma ihtiyacını karşılama çalışmalarını artırması beklenirken, siz bunun tam tersine yine kendi düşüncenize yakın vakıf ve cemaatlere verilmesini savunuyorsunuz. Bu son derece yanlıştır'' dedi.

OKUL VE YURT SORUNUNU DEVLET ÇÖZMELİ

Çakırözer konuşmasına şöyle devam etti:

“Aladağ’da yanarak hayatın kaybeden yavrularımız, Karaman’da sapık bir canavarın eline emanet edilen miniklerimiz…Bakın FETÖ darbesinde de bu ihmal ve denetimsizliklerde de hep ''Bu dernek ve vakıflar bizden. Onlar zarar vermez’ anlayışının rolü var. İşte bu anlayış nedeniyle çok vahim yanlışlara göz yumulmakta ve bunun bedelini minicik yavrularımız çekmekte. Türkiye’nin, çoçuklarımızın geleceği için, imkanlarımızı daha fazla seferber ederek, eğitim ve yurtlar konusunda vakıfları teşvik etmenin değil, devletin sosyal devlet olmasının yollarını sağlamamız gerekiyor. Devletin karşılayamadığı sınırlı alanda hizmet verecek sivil toplum örgütleri ise sıkı denetlenmelidir'' dedi.

"CHP'li Çakırözer, yeni 'cemaat' tehlikesine dikkat çekti" haberi, 25 Aralık 2016 tarihinde yazılmıştır. 25 Aralık 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan CHP'li Çakırözer, yeni 'cemaat' tehlikesine dikkat çekti haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP'li Çakırözer, yeni 'cemaat' tehlikesine dikkat çekti 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:29 Çocukluk İstismarı ve Beyin: Yapay Zeka İncelemesi, Travmanın Genç Beyinleri Nasıl Etkiliyor?
  2. 14:25 Orta Akdeniz'de Düzensiz Göç: 23 Nisan Kazasıyla Ölü Sayısı 510'a Yükseldi
  3. 14:22 ABD'nin Asya'daki Stratejik Hareketi: USS George Washington Japonya'ya Yola Çıktı
  4. 14:18 Mangalın Vazgeçilmezi: Enfes Mangal Sosu Tarifi!
  5. 14:11 Süper Lig'de Heyecan Dorukta: 34. Hafta Mücadeleleri Başlıyor!
  6. 14:08 ABD Stokları Düşerken Brent Petrol Fiyatları Yükselişte
  7. 13:58 TFF, Euro 2024'ü takip etmek isteyen vatandaşlara Schengen uyarısında bulundu
  8. 13:53 İzmir'de Çöl Tozu Bulutu: Görüş Mesafesi Azalırken Hava Kalitesi Değişiyor
  9. 13:53 Getir, o ülkede faaliyetlerini durdurma kararı aldı!
  10. 13:52 BAE Başbakanı, Dubai'deki Şiddetli Yağışlar İçin 545 Milyon Dolarlık Yardım Onayladı
  11. 13:48 O Banka 15.000 TL'lik nakit emekli promosyonunu resmen açıkladı!
  12. 13:46 Emeklilerin Alım Gücü Azalıyor: TÜED'den Çağrı
  13. 13:45 Rusya, THY'nin Latin Amerika uçuşlarına kabul etmemesinde ABD baskısını iddia ediyor
  14. 13:42 Pratik ve Lezzetli: Ev Yapımı Patatesli Rulo Börek Tarifi!
  15. 13:41 Borsa İstanbul günün ilk yarısını yükselişle tamamladı
  16. 13:38 Max Kruse'un Sıra Dışı Geri Dönüşü: BSV Al-Dersimspor'un Yeni Takım Kaptanı
  17. 13:34 AB'den Çevre İçin Önemli Adım: Tek Kullanımlık Plastikler Yasaklanıyor
  18. 13:34 Gazze'de yaşam savaşı devam ediyor: Can kaybı 34 bin 305, yaralı sayısı ise 77 bin 293'e yükseldi
  19. 13:30 İş Bankası'nın 100. Yıl Bonosu Yeşil Finansman halka arzında rekor talep gördü
  20. 13:27 Kahramanmaraş'ta 4 Yaşındaki Çocuk Vahşice Katledildi
Politika Haberleri