CHP'li Cankurtaran: 19 Mayıs ihbarın amacı katılımı düşürmek mi?

CHP'li Cankurtaran: 19 Mayıs ihbarın amacı katılımı düşürmek mi?

CHP'li Cankurtaran: 19 Mayıs ihbarın amacı k... CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, Emniyet’in 19 Mayıs törenlerine saldırı olabileceği uyarısına dikkat çekerek, “Emniyet’in görevi saldırı ihtimalini engellemektir. 1 Mayıs’tan günler önce saldırı...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, Emniyet’in 19 Mayıs törenlerine saldırı olabileceği uyarısına dikkat çekerek, “Emniyet’in görevi saldırı ihtimalini engellemektir. 1 Mayıs’tan günler önce saldırı olabilir denilerek katılım düşürüldü. Şimdi de saldırı olabilir denilerek 19 Mayıs törenlerine gölge mi düşürülmek isteniyor'' dedi.

Emniyet Genel Müdürlüğü, Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın kutlanacağı 19 Mayıs Perşembe günü, IŞİD tarafından gerçekleştirilmesi muhtemel saldırılara ilişkin 81 ilin emniyet müdürlüklerini 'gizli' ibareli bir yazıyla uyarmış, bu basında yer almıştı. MİT’e dayandırılan başka bir haberde ise 19 Mayıs’ta Anıtkabir’in de IŞİD’in hedefleri arasında yer aldığı öne sürülmüştü.

Her iki haberin basına yansıması üzerine bir açıklama yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tehditlerin kendilerini korkutamayacağını belirterek, 19 Mayıs günü gençlerle birlikte Anıtkabir’e yürüyeceklerini söyledi.

BEŞ YIL İÇİNDE SEKİZ MİLLİ BAYRAM KUTLAMASI İPTAL EDİLDİ

Konuyla ilgili olarak Antalya’da basına bir değerlendirme yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, “2011’den beri toplam sekiz milli bayram kutlaması terör olayları, şehitler, Van Depremi, Soma’daki maden faciası nedeniyle iptal edildi. Ortada büyük bir acı varsa bayram iptal edebilir. O konuda bir tabumuz yok. Ancak milli bayramları iptal etmek için hiçbir bahaneyi kaçırmayanlar ne düğünlerini ne de herhangi bir etkinliklerini iptal etmiyor. Bu iptallerin halkımızı milli bayramlardan soğutmak amacını taşıdığı insanlarımız arasında bir kanaat olarak yerleşmiştir'' diye konuştu.

“DÜĞÜNE TEPKİ OLMASAYDI 19 MAYIS TÖRENLERİNİ DE İPTAL EDERLERDİ''

Cankurtaran, onca şehit olmasına karşın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kızının nikahının iptal edilmediğini hatırlatarak, “Toplum ikircilikli tavrın farkında. Daha bir ay önce şehitler var denilerek 23 Nisan kutlamalarını iptal edenler 8 şehidin ardından düğün yaptı. İnanın toplumda bu düğüne yönelik eleştirileri görmeselerdi yine şehitler var diyerek 19 Mayıs törenlerini de iptal ederlerdi'' dedi.

7378422b-cd1d-4df4-9db2-2da6b4e34fbb.jpg

“NEDEN AKP ETKİNLİKLERİ ÖNCESİ HİÇ SALDIRI İHBARI VAR DENİLMİYOR?''

Türkiye’nin terör tehditi altında olan bir ülke olduğunu ve bu nedenle sürekli saldırı ihbarlarının olabileceğini belirten Cankurtaran, “Ancak bugüne kadar AKP’nin düzenlediği bir mitinge, etkinliğe saldırı olabileceğine dair bir ihbarın basına yansıdığı görülmedi. Ancak son olarak 1 Mayıs öncesi saldırı olabileceği ihbarları günler öncesinde medyaya servis edildi ve sonuç olarak bu 1 Mayıs’a katılımı düşürdü. Emniyet’in görevi saldırı ihtimalini ortadan kaldırmaktır. Acaba 19 Mayıs’a iptal ettiremeyenler bu tür ihbarları medyaya da duyurarak 19 Mayıs törenlerine gölge düşürerek katılımı düşürmek mi istiyor diye düşünmeden edemiyorum'' diye konuştu.

"HİÇBİR TEHDİT BİZİ YOLUMUZDAN ALIKOYAMAZ"

Cankurtaran, hiçbir tehditin ve saldırının CHP’nin cumhuriyetin değerlerini korumasını engelleyemeyeceğini belirterek, “Birileri kimi zaman iptaller ile kimi zaman saldırı olacak diyerek halkımızın milli bayramlarımıza olan ilgisini azaltmak isteyebilir. Ancak CHP olarak milli bayramlarımızın ve cumhuriyetimizin değerlerinin unutulmasına asla izin vermeyeceğiz. Her 19 Mayıs, mücadelede yeni bir başlangıçtır. 19 Mayıs günü CHP Gençliği, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğünde Atası’nın huzuruna çıkacaktır.  Bayram tüm Türkiye genelinde CHP kadrolarının öncülüğünde coşkuyla kutlanacaktır'' dedi.

"CHP'li Cankurtaran: 19 Mayıs ihbarın amacı katılımı düşürmek mi?" haberi, 18 Mayıs 2016 tarihinde yazılmıştır. 18 Mayıs 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan CHP'li Cankurtaran: 19 Mayıs ihbarın amacı katılımı düşürmek mi? haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP'li Cankurtaran: 19 Mayıs ihbarın amacı katılımı düşürmek mi? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 05:47 Sadettin Saran açıkladı: Göreve gelirsek Fenerbahçe’yi şampiyon yapacağız
  2. 05:35 Başkentte ucuz alışverişin adresi! Markette fiyatlar artarken orada düşüyor
  3. 05:31 Otomobillerde Nisan ayı kampanyasını başlattı! Bu listeye bakmadan karar vermeyin
  4. 05:29 Hyundai fiyatlamalarını güncelledi! Türkiye'nin en ucuz aracıydı
  5. 05:27 Bakan Şimşek para politikaları hakkında konuştu: Harcamalarda kesintiye gideceğiz
  6. 05:25 Tesla'dan Türkiye'ye özel ucuz model sunuldu: Tek motorlu Model Y satışta
  7. 05:17 Tesla'dan Türk müşterilere müjde geldi: Model Y'ye özel 1,3 milyon lira indirim sunuyorlar
  8. 05:15 AYM'den ek vergi kararı verildi: 75 bin mükellef bunu bekliyordu
  9. 05:11 Mehmet Şimşek'e 'yerel halk' tepkisi: Sömürge valisi böyle konuşur
  10. 05:08 Zamanaşımına uğrayan hesaplarda önemli değişiklik yapılacak
  11. 05:02 CHP’den Et ve Süt Kurumu'na tepki geldi: Zam geri alınmalı
  12. 04:59 Merkez Bankası'nın rezervlerinde artış gözlemlendi
  13. 04:57 Tüketici kredilerinde artış gözlemlendi
  14. 04:54 Kafe ve restoranlardaki fahiş fiyat boykotuna ticaret odasından tepki geldi
  15. 04:52 Ekvador'da son 2 günde 2 belediye başkanı suç çeteleri tarafından öldürüldü
  16. 04:48 Ünlü oyuncu sette kaza geçirdi: Chris Pratt film setinde ayağını yaraladı
  17. 04:46 AB yetkilisinden Trump’a yanıt geldi: Putin'den korkmayın
  18. 04:43 İspanyol bakan uluslararası topluma seslendi: Gazze'ye odaklanın!
  19. 04:41 MB açıklamasından sonra planlar değişti! Temmuz zamları ne kadar olacak?
  20. 04:39 Türkiye'de eğitim gören yabancı öğrenci sayısı belli oldu: işte o rakamlar
Politika Haberleri