CHP'li Çetin Arık: Başka cemaatler gelecek

CHP'li Çetin Arık: Başka cemaatler gelecek

CHP'li Çetin Arık: Başka cemaatler gelecek CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, FETÖ/PDY dışında da tehlikelerin beklediğini belirterek, bu konunun araştırılması için TBMM Başkanlığı’na araştırma önergesi verdi.Arık, bir yanda FETÖ/PDY yapılanması ile mücadele...

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, FETÖ/PDY dışında da tehlikelerin beklediğini belirterek, bu konunun araştırılması için TBMM Başkanlığı’na araştırma önergesi verdi.
Arık, bir yanda FETÖ/PDY yapılanması ile mücadele edilirken diğer yanda farklı cemaat ve tarikatların devlette ciddi bir yapılanmaya gittikleri yönünde iddiaların olduğu belirterek, şu görüşleri dile getirdi: “Bir zamanlar toplumun farklı kesimlerinin sempatiyle baktığı FETÖ yapılanması, tüm uyarılara rağmen, 14 yıllık AKP iktidarı ile birlikte devletin en kritik noktalarını ele geçirdi. Ardından da 15 Temmuz 2016 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı bir darbe girişiminde bulundu. Milletimizin sağduyusu ile atlatılan bu tehlikenin yeniden yaşanmaması, tarihin tekerrür etmemesi için sorunların doğru tespit edilmesi ve gerekli önlemlerin bir an önce alınması gerekiyor. Bir yanda FETÖ ile mücadele edilirken, diğer yanda devlet kadrolarında farklı cemaatlerin hızla kadrolaştığı konusunda ciddi iddialar vardır. Dini hassasiyetleri kullanan bu yapıların, yarın FETÖ benzeri bir hainliğe imza atmayacağını kimse garanti edemez. Çözüm devlette liyakatin esas alınması ve farklı baskı gruplarının devlet işleyişi içerisinde yer bulmasının önlenmesidir.''
YARIN O YAPILARDA BAŞKALDIRIR
Arık, TBMM Başkanlığı’na sunduğu araştırma önergesinin gerekçesini de şu sözlerle anlattı: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kuruluş aşamasında “Efendiler ve ey millet, biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler ve meczuplar memleketi olamaz. En doğru en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır'' sözleriyle, devlet yönetimin tarikatlara, cemaatlere bırakılmasının tehlikesine dikkat çekmiş, bu tehlikenin yaşanmaması için gerekli adımları o günden atmıştır. Ancak ilerleyen süreçte milletimizin dini duygularını istismar eden siyasi partiler bu konuda birçok taviz vermiş, cemaat ve tarikatların güçlenmesinin yolunu açmıştır.
Özellikle 14 yıllık AKP iktidarında başta FETÖ olmak üzere milletimizin dini duygularını istismar eden yapılara büyük tavizler verilmiştir. Devletin en kritik noktalarına, bu cemaat yapılanmalarının elamanları yerleştirilmiş, adeta devletin yönetimi din kisvesine bürünen bu teröristlere teslim edilmiştir. 
Güçlenen FETÖ 15 Temmuz 2016 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı bir darbe girişiminde bulundu. Darbe girişiminin ardından FETÖ’ye yönelik geniş çaplı bir operasyon başlatıldı. Ancak bu yeterli değildir. Bize gelen istihbaratlarda FETÖ dışındaki cemaat ve tarikatların da devlet içinde ciddi bir şekilde yuvalandıkları yönündedir. Devlet içinde böyle bir yapıya izin verilmesi önümüzdeki süreçte, bu yapıların güçlenmesiyle birlikte FETÖ benzeri bir tehlikenin ortaya çıkmasına neden olacaktır. FETÖ de 17/25 Aralık sürecine kadar görmezden gelinmiş, devlet içinde yuvalanmasına izin verilmiş, yaptığı kumpaslara ortak olunmuş, güçlenen yapı iktidara ortak olmak istemiştir. Ardından yaşanan iktidar kavgası ile FETÖ gerçek niyetini ortaya koyarak, Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı bir darbe girişiminde bulunmuştur. Bugün devlet içinde kadrolaşmasına izin verilen, görmezden gelinen yapılar da yarın güçlendiklerinde, iktidara ortak olmak isteyeceklerdir.
Kurulacak araştırma komisyonu ile tarihin tekerrür etmemesi sağlanacak, devlet içinde liyakate dayanmayan terfi ve atamalar önlenecek, Türkiye Cumhuriyeti’nin yeniden iktidar kavgası kaynaklı bir darbe girişimine sahne olmasının önüne geçilecektir.''

"CHP'li Çetin Arık: Başka cemaatler gelecek" haberi, 16 Ekim 2016 tarihinde yazılmıştır. 16 Ekim 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan CHP'li Çetin Arık: Başka cemaatler gelecek haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP'li Çetin Arık: Başka cemaatler gelecek 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:20 Portakal Şerbetli Kurabiye: Nostaljik Lezzetin Modern Yorumu
  2. 16:19 DEM Parti'den Yerlikaya'ya 'müfettiş' yanıtı geldi
  3. 16:15 Süper Lig'in küme düşen ilk takımı belli oldu!
  4. 16:14 Antalya-Isparta Yolunda Feci Kaza: 1 Ölü, 7 Yaralı ve Trafik Kilitlendi
  5. 16:11 O beklenen maraton başlıyor!
  6. 16:07 TESK Genel Başkanı: Yüksek Otel Fiyatları Yerli Turisti Yurtdışına Yönlendiriyor
  7. 16:05 Ankaragücü'den Kupa Açıklaması Sertti!
  8. 16:01 Metin Akpınar'ın Kızı Duygu Nebioğlu Sessiz Kalmadı: "2. Bölüm Geliyor"
  9. 16:01 Emekli Maaşı Bombası: Uzmanlar Zam Oranlarını Açıkladı! En Düşük Emekli Aylığı Ne Kadar Olacak?
  10. 15:59 Özgür Özel'den açıklama: 'yüzde 25'lik cam tavanı nasıl kırdıklarını' anlattı
  11. 15:59 Mart Ayında Türkiye'de Konut Satışlarında İstanbul Öne Çıkıyor: İşte İl İl Satış Rakamları
  12. 15:55 Diyarbakır'da Kentsel Dönüşüm Şirketi Tevfik İnşaat İflas Etti: Mağduriyet ve Belirsizlik
  13. 15:53 Araba alacaklara müjde! Yerli ve daha ucuz olan TOGG için müjdeyi verdi
  14. 15:52 Fransız Gazeteci Filistin Desteği Nedeniyle 'Terör Propagandası' İddiasıyla İfade Vermeye Çağrıldı
  15. 15:49 Galatasaray Kulübü Olağan Genel Kurulu için Tarih Belirlendi
  16. 15:46 Dünyaki en tehlikeli ülkeler belli oldu: Türkiye kaçıncı sırada?
  17. 15:46 Heyecan Verici Başlangıç: Moskova Film Festivali Uluslararası Sinema Dünyasını Ağırlıyor
  18. 15:45 Beşiktaş'a 15 milyon euroluk savunmacısı!
  19. 15:42 İstanbul ve Marmara Bölgesi'nde Yoğun Yağış ve Fırtına Uyarısı: İBB'den Açıklama
  20. 15:41 Real Madrid-Barcelona Karşılaşmasında, Arda Güler Sürprizi!
Politika Haberleri