CHP'li Engin Altay'dan AKP'ye sert Kılıçdaroğlu yanıtı

CHP'li Engin Altay'dan AKP'ye sert Kılıçdaroğlu yanıtı

CHP'li Engin Altay'dan AKP'ye sert Kılıçdaro... CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Milli Güvenlik Kurulunun (MGK) bugün toplanacağını hatırlatan Altay, Türkiye'nin 20 aydır olağanüstü...

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Milli Güvenlik Kurulunun (MGK) bugün toplanacağını hatırlatan Altay, Türkiye'nin 20 aydır olağanüstü hal (OHAL) ile yönetildiğini belirtti.

'MGK VE HÜKÜMET TÜRKİYE'Yİ BU AYIPTAN KURTARMALIDIR'
Bazı hükümet yetkililerinin kendi alanlarında 'FETÖ' ile mücadelenin tamamlandığı yönünde açıklamaları olduğunu ifade eden Altay, "Hükümetin bu saatten sonra OHAL'i sürdürmesi, 20 Temmuz'un bir sivil darbe olduğu iddiamızı güçlendirecek en büyük kanıt olur. MGK ve hükümet bugün OHAL'in uzatılmaması konusunda bir karar almak suretiyle Türkiye'yi bir ayıptan kurtarmalıdır." diye konuştu.

"CÜBBEYLE DE GİRİLECEK, ATATÜRK'LE DE GİRİLECEK"
CHP'nin dünkü grup toplantısına üzerinde Atatürk resimli tişört ile girmek isteyen bir vatandaşın engellendiğini hatırlatan ve bugün bir gazetede yer alan cübbe giymiş bir vatandaşın meclis kulisindeki fotoğrafını basın mensuplarına gösteren Altay, bu duruma da eleştirdi.

Altay, "Cübbeyle de girilecek, Atatürk'le de girilecek. Burası milletin Meclis'i. Millet sokakta giydiği her kıyafetle bu Meclis'e girecek." dedi.

Meclis bürokratlarının ve görevlilerin AKP'ye yaranmak için haddini aşan yaklaşımlar sergilediğini ve Atatürk resimli tişört giyen vatandaşı içeri almak istemediklerini kaydeden Altay, bu kişiler hakkında işlem yapılmasını istedi. Sorumlularla ilgili Meclis Başkanlığına da başvuracaklarını söyleyen Altay, "Bürokratları uyarıyorum; AKP'ye yalakalık yapacağız diye edepsizlik, hadsizlik yapmayın. AKP'den de bu konuda bir kınama bekliyorum." diye konuştu.

"CAMİDE İÇKİ İÇTİLER DİYEN ERDOĞAN MI MİTOMANİ HASTASI, KILIÇDAROĞLU MU?"
AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal'ın Kılıçdaroğlu'na yönelik "mitomani hastalığına yakalanmış" ifadesini kullandığını belirterek, "Kabataş'ta başörtülü kadını tekmelediler, camide içki içtiler diyen Erdoğan mı mitomani hastası, Kılıçdaroğlu mu mitomani hastası? Mahir Ünal; havuz medyasında bir televizyon kanalında karşı karşıya oturalım, kim koprolali hastası, kim mitomani hastası, kim kleptomani hastası konuşalım. Öyle tek kale atıp tutmakla olmuyor bu işler" ifadelerini kullandı.

"İTTİFAK BİR TAŞIYICI ANNELİK GİBİ GÖRÜLMEMELİ"
Altay, açıklamalarının ardından gazetecilerin Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun ittifaka ilişkin bugün basına yansıyan sözleriyle ilgili soruları yanıtladı.

CHP olarak ittifaka değil, bunun yasal zeminindeki eşitsizliklere karşı olduklarına işaret eden Altay, "Bizim diğer partilerin, yani demokrasiden yana olan partilerin ittifakla ilgili anlayışlarını görmek istememiz gayet doğal. Bu konuda özel olarak formal bir çalışma, kurulmuş komisyon, görevlendirme, görüşme takvimi yok. Ama informal düzeyde siyasi partilerle görüş alışverişleri yapılıyor." diye konuştu.

Altay, her siyasi partinin kendine has ilkeleri bulunduğunu ve ittifakların da bu ilkeler çerçevesinde gerçekleşen yapılar olduğunu belirterek, "Herkesin ilkeleri, yaklaşımları. anlayışları ortaya çıktığında en uygun ittifak modelleri konuşulabilir. Yapılmaya bilir de. CHP mutlaka ittifak yapacak demem, ama yapmayacak da demem." dedi.

Engin Altay, bir başka soruyu da yanıtlarken CHP'nin ittifaka değil, seçim ittifaklarına ilişkin yasadaki eşitsizliklere karşı olduğunun altını çizdi ve "İttifak bir taşıyıcı annelik gibi görülmemeli." dedi. 

"CHP'li Engin Altay'dan AKP'ye sert Kılıçdaroğlu yanıtı" haberi, 28 Mart 2018 tarihinde yazılmıştır. 28 Mart 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan CHP'li Engin Altay'dan AKP'ye sert Kılıçdaroğlu yanıtı haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP'li Engin Altay'dan AKP'ye sert Kılıçdaroğlu yanıtı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:55 Karayip Korsanları yeniden çekilecek... Johnny Depp filme dönüyor mu?
  2. 11:41 Kuşum Aydın isyan etti: Param bitti
  3. 11:35 Süleyman Soylu icralık oldu: Borcunu 7 gün içinde öde yazısı gitti
  4. 11:24 Karar yazarı Mehmet Ali Verçin: Ey Ak Partililer, Ak Partiyi seviyorsanız Ak Parti’ye oy vermeyin
  5. 11:21 YSK seçim hazırlıklarını tamamladı; Türkiye, önce büyükşehirlerde kazananları öğrenecek
  6. 11:19 Evrenin gizemleri birer birer çözülüyor! Kara deliğin manyetik alanları görüntülendi
  7. 11:18 Çakarlı konvoyla gündem olan muhtardan açıklama: "Araçlar bana ait değil, kiralık"
  8. 11:18 TÜİK verileri ortaya koydu: Emeklilere maaşları artık yetmiyor!
  9. 11:18 Vladimir Putin: Diğer silahlar gibi F-16’ları da yok edeceğiz
  10. 10:52 Hollanda'da bir ineğe tecavüz eden Türk sınır dışı edildi
  11. 10:48 Menzil cemaatine bağlı Semerkand Vakfı Cumhur İttifakı'na desteğini açıkladı
  12. 10:42 Çocuklar Duymasın'ın yıldızı Hayal Garip'ten şiddet itirafı: Hakaret, iftira, dayak
  13. 10:35 Cübbeli Ahmet'ten İsmailağa'ya yanıt: Mürit müridi nasıl ihraç edecek
  14. 10:32 Türkiye İstatistik Kurumu: Ekonomiye güven martta arttı
  15. 10:27 Prof. Ahmet Ercan, İstanbul'da riskli 5 ilçeyi açıkladı: İşte en riskli 5 ilçe
  16. 10:24 Eşitsizlik artıyor: Türkiye'de yüzde 1’lik kesim servetin yüzde 40’ını alıyor
  17. 10:20 İspanyol basını: Fenerbahçe'nin La Liga'da yer almasına hukuki engel
  18. 10:07 Orkun Kökçü, Beşiktaş Teklifini Geri Çevirerek Avrupa Macerasına Devam Ediyor
  19. 10:01 Japonya'da Sağlık Skandalı: Kobayashi Pharmaceutical Co.'nun Ürünü Ölümlere Neden Oluyor
  20. 09:57 2024 Ramazan Bayramı Öncesi Bayram Şekeri Fiyatlarında Yüzde 50 Artış: Pazarı Nasıl Etkiliyor?
Gündem Haberleri