CHP'li Erdem "Kaçak sağlık hizmetlerini" Meclis gündemine taşıdı

CHP'li Erdem

CHP'li Erdem "Kaçak sağlık hizmetlerini" Mec... CHP İstanbul Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Eren Erdem, Türkiye’de sağlık kuruluşlarının önemli bir bölümünün “kaçak'' veya “geçici ruhsatla'' faaliyet gösterdiğini belirterek, bu durumun acilen araştırılması...

CHP İstanbul Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Eren Erdem, Türkiye’de sağlık kuruluşlarının önemli bir bölümünün “kaçak'' veya “geçici ruhsatla'' faaliyet gösterdiğini belirterek, bu durumun acilen araştırılması ve bu hastanelerin denetiminin yapılması amacıyla TBMM Başkanlığına araştırma komisyonu kurulması talebinde bulundu.

ERDEM: SAĞLIK REFORMLARIYLA ÖVÜNEN İKTİDAR “KAÇAK SAĞLIK HİZMETİ'' SUNUYOR!

2015 yılına ait Sağlık Bakanlığı'na ilişkin Sayıştay Raporu’nda yer alan bilgileri paylaşan CHP’li Erdem, “Türkiye'de 6 bin 284 sağlık kurumunun ''ruhsatsız’ olarak çalıştığını ve 2 bin 231 sağlık kurumunun da ''geçici’ ruhsatla faaliyet gösterdiği ve sağlık alanında yapılan projelerle övünen siyasi iktidarın yarattığı ''kaçak sağlık hizmeti’ denetlenemediği için ilgili kuruluşların bu hizmeti verebilecek asgari standartları taşıyıp taşımadığının da bilinmediğini ifade etti.
 

Sayıştay Raporu’ndan istatistiksel verileri paylaşan Erdem, “Türkiye’de şu an ''51 devlet üniversitesi hastanesi, 20 vakıf üniversitesi hastanesi, 27 devlet üniversitesi diş hekimliği fakültesi hastanesi, 10 vakıf üniversitesi diş hekimliği fakültesi hastanesi, 859 Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumuna bağlı sağlık tesisi, bin 262 Türkiye Halk Sağlığı Kurumuna bağlı sağlık tesisi ve 2 belediye hastanesi olmak üzere toplam 2 bin 231 sağlık tesisi’ geçici ruhsatla faaliyet yürütüyor. Yine aynı rapora göre, ''Türkiye Halk Sağlığı Kurumuna bağlı olarak hizmet veren 5 bin 675 aile sağlığı merkezi, 160 entegre ilçe hastanesi, 79 halk sağlığı laboratuvarı, 910 toplum sağlığı merkezi olmak üzere toplam 6 bin 824 sağlık tesisi’ kaçak çalışıyor.'' dedi.

ERDEM: AKP’NİN KAÇAK HASTANELERİ HİÇBİR ŞEKİLDE DENETLENMİYOR!

“Ruhsatlandırmak, ruhsatlandırma sürecinde uygunluk kriterlerini denetlemek ve ruhsat sonrası sağlık hizmeti veren kuruluşun faaliyetlerini kontrol etmek, Sağlık Bakanlığının en temel görevleri arasında yer alırken yukarıda yer alan kamu kuruluşlarının hiçbir şekilde incelenip denetlenmemesi, sağlık hizmetinin güvenilirliğini de zedelemektedir.

Sağlık hizmeti nedeniyle ciddi oranda vergi alınmasına ve bir de muayene ücreti gibi tarifelerle parasının kesilmesine rağmen yurttaşların ruhsatsız hastanelerde tedaviye maruz bırakılması, iktidarın sağlık hizmeti verirken neyi gözettiğini de gözler önüne sermektedir. Özel sağlık sektörüyle rekabet edeceği düşüncesiyle açılan sağlık kuruluşlarının ruhsatının dahi olmaması ve dolayısıyla denetlenememesi, ne yazık ki özel sağlık sektörüne talebin daha da artmasına neden olacaktır.''

ERDEM: SAĞLIK SEKTÖRÜNÜ TİCARİ İŞLETME OLARAK GÖREN ANLAYIŞ RUHSATLANDIRMA BİLE YAPAMIYOR

“Sağlık sektörünü ticari işletme olarak gören zihniyetin sağlık hizmetini ruhsatlandırmadan ve denetlemeden yerine getirmesi gerek sosyal devlet gerekse hizmetten yararlanmak isteyen yurttaş açısından ciddi bir sorundur. Bu hastane ve sağlık tesislerinin bir an önce faaliyetlerinin mevzuata uygunluğu denetlenmeli ruhsatlandırılmalıdır. Yanı sıra sağlık hizmeti veren kamu kuruluşlarının özel sektörlerle rekabetini artıracak yasal düzenlemeler ve somut çalışmalar yapılmalıdır. Bu anlamda kaçak veya geçici ruhsatla faaliyet gösteren sağlık kuruluşlarının iyileştirilmesi ve sağlık sisteminin “yurttaş lehinde'' yeniden yapılandırılmasının yollarının araştırılması amacıyla Anayasa’nın 98’inci maddesi ve TBMM içtüzüğünün 104 ve 105’inci maddeleri gereğince bir araştırma komisyonu kurularak konunun tüm boyutları ile araştırılmasını saygılarımla arz ederim.''

"CHP'li Erdem "Kaçak sağlık hizmetlerini" Meclis gündemine taşıdı" haberi, 20 Ekim 2016 tarihinde yazılmıştır. 20 Ekim 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Sağlık kategorisi altında bulunan CHP'li Erdem "Kaçak sağlık hizmetlerini" Meclis gündemine taşıdı haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP'li Erdem "Kaçak sağlık hizmetlerini" Meclis gündemine taşıdı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Sağlık konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 21:40 Yatırımcıların dikkatine: Dolar kurunda tehlike çanları çalıyor!
  2. 21:34 Akşener'den "Oyları bölmeyelim" açıklamalarına tepki geldi
  3. 21:22 Türkiye'nin Uzay Yolculuğu: Türksat 6A Tamamlanma Aşamasında!
  4. 21:21 Erdoğan'dan kendi adayına şaşırtıcı sözler: Boya bak boya!
  5. 21:20 Meral Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştirileri: "Hain ve Zorba!"
  6. 21:19 Erdoğan: "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir"
  7. 21:19 Sağlıklı Yaşamın Anahtarı: Doğal Detoks ve Beslenme Bilgileri
  8. 21:11 Bakan Işıkhan, emekli aylıklarıyla ilgili yeni bir değerlendirme yapılacağını açıkladı
  9. 21:11 Lübnan, İsrail saldırılarını BM'ye resmen şikayet edecek
  10. 21:10 Cevdet Yılmaz: "İkinci bir 5 yıla daha İstanbul'un tahammülü yok"
  11. 21:10 Fenerbahçe Beko, ALBA Berlin'i Ağırlıyor: Rövanş Heyecanı Başlıyor!
  12. 21:09 Bakan Işıkhan'dan emeklilere müjde: Temmuz ayında yeniden değerlendireceğiz!
  13. 21:07 FTX'in kurucusu 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı!
  14. 21:07 200'den Fazla Şubesi Olan Dev Bakliyat ve Kuruyemiş Firması İflas Etti!
  15. 21:05 Gelir İdaresi, Vergi Beyannameleri ve Elektronik Defter İşlemlerinin Süresini Uzattı
  16. 21:00 Gazze hükümeti: "İsrail, Şifa Hastanesi'nde 200 Filistinliyi infaz etti"
  17. 20:59 Sağlık Bakanı Koca: Malpraktis Yasası Türkiye'de Kökten Değişim Getiriyor
  18. 20:58 Kendini En Çok Beğenen 3 Burç Belli Oldu! İşte En Kibirli Burçlar!
  19. 20:57 UAD, İsrail'e karşı açılan soykırım davasında yeni önlemler aldı
  20. 20:52 ABD: "İsrail'in Refah'a saldırmasını görüşmeler olmadan beklemiyoruz"
Sağlık Haberleri