CHP'li Eren Erdem: Turizmcinin zararını devlet karşılasın

CHP'li Eren Erdem: Turizmcinin zararını devlet karşılasın

CHP'li Eren Erdem: Turizmcinin zararını devl... Kanun teklifinin gerekçesinde, “…ülke içerisinde tutarsızlık politikalarla terör tehdidinin artmış olması ve dışarıda da yine özürle sonlandırılan kritik hatalar neticesinde, turizm büyük yara almış ve bu süreçte turizm...

Kanun teklifinin gerekçesinde, “…ülke içerisinde tutarsızlık politikalarla terör tehdidinin artmış olması ve dışarıda da yine özürle sonlandırılan kritik hatalar neticesinde, turizm büyük yara almış ve bu süreçte turizm işletmeleri ve seyahat acentaları geri dönülemez maddi kayıplarla zarar etmiştir. Bu süreçte ülke ekonomisinin temel taşlarından biri olan turizmin politik hatalarla bitirilmesinin yaratmış olduğu zarar ne yazık ki “özürlerle'' düzeltilememiş ve esnafından acentasına, ulaşım şirketlerinden otel konaklamacılığına birçok kesimin yaşadığı sıkıntı hiçbir şekilde giderilememiştir.

Turizmde geçen yıla kıyasla yaklaşık yüzde 90’lık gerileme yaşanması ve milyarlarca dolar zarar edilmesinin en temel nedeninin Rusya’yla yaşanan diplomatik kriz olduğu aşikârdır. Bu süreçte ülke çıkarları ekseninde yürütülmesi gereken diplomatik ilişkilerin kişiselleştirilmesi ve iç politikada ''kahramanlık’ malzemesi olarak kullanılması, turizm krizinin daha da derinleşmesine neden olmuştur. İtirazlara ve uyarılara rağmen bu politik tutumdan vazgeçilmemesi de yine işletmelerin birçoğunun kapanmasına ve turizm çalışanlarının işsiz kalmasına zemin hazırlamıştır. Hükûmet tarafından düzenlenen teşvik paketleri ve acil eylem planları, ne yazık ki krizin olumsuz etkilerini giderememiştir. 

Hükûmetin dış politikadaki tutumunu radikal şekilde değiştirmesi ve Cumhurbaşkanlığının turizm krizinin kaynaklandığı ana ülke olarak Rusya’dan özür dilemesi, ülke ekonomisini sarsacak kadar ciddi etkileri olan bu krizin sorumluluğunu kabul etmesi anlamına gelmektedir ve “özür'' kişisel tutum nedeniyle böyle bir zararın ortaya çıktığını gösterir. Bu noktada krizin sorumlusu olarak hükûmetin sosyal devlet anlayışının gereğini yerine getirerek bu zararları tanzim etmesini de gerektirmektedir. Zararın tanzimi, günübirlik değişen kişisel politik tutumlar sonucu ekonominin ana damarlarından birini oluşturan turizm sektörünün ve emekçilerinin yok olmasını bir dereceye kadar önleyecektir. İşbu kanun teklifiyle, Aralık 2015’te başlayan ve hükûmetin özür dileme süreciyle sonlandırdığı belirtilen turizm krizinin işletme ve emekçilere verdiği maddi zararın giderilmesi amaçlanmaktadır.'' ifadeleri yer aldı.

"CHP'li Eren Erdem: Turizmcinin zararını devlet karşılasın" haberi, 13 Temmuz 2016 tarihinde yazılmıştır. 13 Temmuz 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan CHP'li Eren Erdem: Turizmcinin zararını devlet karşılasın haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP'li Eren Erdem: Turizmcinin zararını devlet karşılasın 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta Para Cezası Geliyor!
  2. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  3. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  4. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  5. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  6. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  7. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  8. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  9. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  10. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  11. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  12. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  13. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  14. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  15. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
  16. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
  17. 22:06 Koç Holding'in hisselerindeki hızlı yükselişin nedeni açıklandı!
  18. 22:04 Banyonuzdaki Lekeler İçin Aspirinle Kolay Çözüm!
  19. 21:47 İmamoğlu seçime katılımın önemini vurguladı: "Oy kullanacaksınız, oyun bozacaksınız"
  20. 21:40 Yatırımcıların dikkatine: Dolar kurunda tehlike çanları çalıyor!
Politika Haberleri