CHP'li Eren Erdem: Ülkenin de yangın çıkış kapıları AKP eliyle kilitlenmiştir

CHP'li Eren Erdem: Ülkenin de yangın çıkış kapıları AKP eliyle kilitlenmiştir

CHP'li Eren Erdem: Ülkenin de yangın çıkış k... CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Türkiye’nin dış politikadaki sorunlarından, ekonomik kriz tablosuna, Adana’daki yurt yangınına din sömürüsüne önemli açıklamalarda bulundu.? ERDEM:...

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Türkiye’nin dış politikadaki sorunlarından, ekonomik kriz tablosuna, Adana’daki yurt yangınına din sömürüsüne önemli açıklamalarda bulundu.?
 

ERDEM: TÜRKİYE CUMHURİYETİ BAŞKA ÜLKENİN İÇİŞLERİNE KARIŞMAMALI!

CHP’li Erdem, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Beştepe'de muhtarlarla buluşmasında “Operasyonun hedefi bir ülke ya da kişi değil'' açıklamasını hatırlatarak “Cumhurbaşkanı bugünkü konuşmasında ''Fırat Operasyonu’nun amacı herhangi bir kişi değil’ dedi. Normal şartlar altında zaten Türkiye Cumhuriyeti Devleti herhangi bir kişiye yönelik bir operasyon yapmamalı. Ama durum böyle değil, önce ''Dış güçler iç siyasetimize müdahale ediyor, deniyor. Daha sonra kalkıyor, ''Biz Esad rejimini devirmek için gittik’ deniyor. Putin’le telefonda konuşmasından sonra ise tüm sözler değiştirerek ''Bizim yaptığımız harekât bir kişiye yönelik değildir’ deniyor. Türkiye Cumhuriyeti başka ülkelerin içişlerine karışmamalı.'' dedi.
 

DÖVİZ BOZDURULACAKSA CENGİZ İNŞAAT, ÇALIK HOLDİNG, WİKİLEAKS’TE ADI GEÇENLER DÖVİZ BOZDURSUN!

Topluma döviz bozdurma çağrısının yapıldığını ifade eden Erdem, “Şu anda döviz 3,45 TL bandında. Her ne kadar şu an sosyal medyada ''dövizini bozdur’ kampanyaları yapılarak süreç gevşetilmeye çalışılsa da aslında kamunun döviz bozdurmadığından iktisadi teşekküllerin varlığından bozulmalar yapıldığını anlarız. Türkiye yurttaşlarının kenarda sakladığı 50-60 milyar dolar olsaydı şu an çok farklı bir konumda olurduk zaten. Türkiye’de 40 milyon icra dosyası var şu an. Milyarca dolar parası olan bir halkın bu kadar borcu olabilir mi? Dışarıdan gelecek kara paraları meşrulaştırmak için halk döviz bozduruyor algısı yaratılıyor. Kimse bize vatandaşımızın doların ateşini düşerecek gücü olduğunu söylemesin. Şu an kişi başına düşen kredi kartı borcu 3 bin 727 TL. Ben asıl Sn. Cumhurbaşkanının bu krizden çıkış noktasında Wikileaks belgelerinde iddia edilen İsviçre bankalarındaki dövizleri hususunda uygulamasını tavsiye ederim.  Bu dönemin zenginleri var mesela. Cengiz İnşaat var. Liman, Çalık, Sancak Holdingler ve Torun Grup var. Bunlar döviz bozdurmalıdırlar.'' dedi.
 

ERDEM: AKP İKTİDARI VATANDAŞIN AKLIYLA DALGA GEÇİYOR!

“5 TL’ye 80 yaşındaki bir kadın torununu okutmak için bedenini satıyor. Vatandaş bu hale gelmiş, AKP trolleri sosyal medyada dövizi bozdurun çağrısı yapıyor. Bu insanımızın aklıyla dalga geçmektir. İnsanımızın yastık altında dövizi falan yok. Özel sektörün borcu 622 milyar TL’den 732 milyar TL’ye çıktı. Sanayi üretiminde yüzde 3,8 azalma var. Turizmde de durum aynı, Türkiye’ye gelen turist sayısı geçen yıla oranla %38 düştü. Yakında turist yetiştiriciliği bölümü açılacak. Kredi kartı borçları ciddi oranda artmış durumda. Vatandaşın cebinde daha önce 1 kredi kartı varken, şu an 2’ye 3’e çıktı. Hepimiz borçluyuz. Benzin zamları, ÖTV’ler bir yana, bir tarafta da Kasımpaşalılık çıkışları yaparak yatırımcıları ülkemizden kaçıranlar var.''
 

SADECE YURTLARIN DEĞİL, ÜLKENİN DE YANGIN ÇIKIŞ KAPILARI AKP ELİYLE KİLİTLENMİŞTİR!

“Bir yandan Fetullah Gülen Türkiye’ye iade edilmesin diye idam getireceğiz diyenler, bir yandan Avrupa medyasında ''Biz oylama gelirse idama hayır diyeceğiz’ diyen AKP’li milletvekilleri var. Ama en önemlisi idam diyerek yatırımcıları kaçıran ve en önemlisi Gülen’in iadesini engelleyen bir iktidar paradigması var. Sadece yurtların değil, ülkenin de yangın çıkış kapıları bu iktidar eliyle kilitlenmiştir.''
 

ERDEM: CAHİLİYE KABİLECİLİĞİNİ SOLLAYAN BİR İKTİDAR BU ÜLKEYİ YÖNETİYOR!

“İki gündür Adana’daki yurt yangını konuşuluyor, şimdi bilirkişi raporu da ortaya çıktı. Meclis kürsüsünde her çıkan mahkeme-i kübra çağrısı yapıyor. Kur’an’da Tekvir Suresi’nin bir ayeti vardır, orada ''Diri diri gömülen kız çocuklarına hangi günah onların gömülmesine neden olduğu sorulduğunda..'' ifadesi var. Yaşam hakları alınan kız çocuklarının derdiyle dertlenen bu kitabın arkasına saklanıp kız çocuklarını kilitli kapıların arkasında yangına teslim bir iktidar perspektifiyle karşı karşıyayız. Cahiliye kabileciliğini sollayan, benim adamım ne yaparsa doğrudur anlayışı bu günahlardan biridir. Liyakatten ziyade aidiyete tapınan, merhamet ilkesini terk edip zorbalık saraylarına sığınan bu mental çarpıklıktır bu günahın ta kendisi. Ezilmişlerin, mazlumların, arkasızların davasını terk etmektir, bu günah. Sadece miting kürsülerinde havaya kaldırdıkları Kur’an’la kibirlenmektir, bu günah.''
 

ERDEM: TOPLUMUMUZUN İKİ MUKADDES DEĞERİNE SİSTEMATİK SALDIRI VAR!

Bizim toplumumuz iki şey yere düştüğünde öpüp yüksek bir yere koyar, bunlar ekmek ve Kur’an’dır. Bu iki mukaddes değerin ikisine de sistematik saldırı gerçekleştirilmektedir. Dr. Ali Şeriati ''bütün meleklerin secde ettiği Âdem, bugün sermaye baronlarının önünde secdeye kapanmıştır’ diye dua eder. Ben de haddim olmayarak bu duaya şu cümleyi eklemek isterim ''Ya Rabbi, cahiliye döneminin pisliği olarak diri diri gömülen kız çocuklarının derdiyle dertlenen, kölelere özgürlük, eşitlik diye haykıran Kur’an, bugün müflislerin elinde sömürünün, zulmün, vahşet mızraklarının ucuna takılmıştır.’ Cennete gitmek için insan hayatını cehenneme çevirmek ya da hayatı cehenneme çevirenlerin ihmallerinin kader olarak tanımlandığı tek bir ibare bile olmayan o kitaba düşman olan bu anlayış, aynı şekilde tüm toplumsal muhalefeti bu kitaba düşman olarak tanımlamaktadır. Bunun sonucu da Adana’da cayır cayır yanan kız çocukları yani diri diri gömülen kız çocuklarıdır. Hepimizin çocukları var. Benim de bir oğlum var ama geleceği konusunda çok kaygılıyım. Çünkü ortada bu ülkenin insanlarının dertleriyle dertlenmeyen bir anlayış bu ülkeyi yönetiyor. Bunun karşısında en kararlı şekilde mücadeleye devam edeceğiz.'' dedi.
 

MİLLİ SAVUNMA BAKANI IŞİD’İN ELİNDEKİ ASKERLERİMİZ HAKKINDA BİZİ BİLGİLENDİRMEK ZORUNDADIR!

IŞİD’in elindeki askerlerle ilgili açıklama yapan Erdem, “Geçtiğimiz günlerde iki askerimiz IŞİD tarafından alıkonuldu. Askerlerimizin akıbeti hakkında Milli Savunma Bakanı’nı getirip bize bilgi vermesi gerekiyor. Parlamento şu an bu gündemle tekrar toplanmalıdır.'' dedi.

"CHP'li Eren Erdem: Ülkenin de yangın çıkış kapıları AKP eliyle kilitlenmiştir" haberi, 01 Aralık 2016 tarihinde yazılmıştır. 01 Aralık 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan CHP'li Eren Erdem: Ülkenin de yangın çıkış kapıları AKP eliyle kilitlenmiştir haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP'li Eren Erdem: Ülkenin de yangın çıkış kapıları AKP eliyle kilitlenmiştir 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
  2. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  3. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  4. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
  5. 15:28 Simpsons Dizisi ve Baltimore'daki Kargo Gemisi Kazası: Gerçeklik ile Kurgu Arasındaki İnce Çizgi
  6. 15:24 Olympiakos'un Türkiye hakkındaki açıklaması: "Bu söylentiler tamamen hayal ürünü"
  7. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
  8. 15:18 İş Bankası'ndan heyecan verici duyuru: 16 İl ve 21 ilçede memur alımı başlıyor!
  9. 15:18 Yerel seçimlerde kolaylık: THY'den ücretsiz iade ve değişiklik hakkı
  10. 15:18 BM İnsan Hakları Komiseri: İsrail'in Gazze'de Açlığı Silah Olarak Kullanması Savaş Suçu Olabilir
  11. 15:17 İstanbul'dan milyarder sürprizi: Zenginler listesinde beklenmedik isimler!
  12. 15:17 İsrail Eurovision'a Katılıyor! Eden Golan Sahnede Olacak!
  13. 15:14 Çöl Tozlarından Korunmanın Önemi ve Yöntemleri
  14. 15:10 İlkbaharda Gül Dikimi: Bahçenizi Renklendirin!
  15. 15:05 Türkiye'nin Döviz Rezervleri 22 Mart Haftasında Hızla Eriyor: Brüt Rezervler 4 Milyar Dolar Azaldı
  16. 15:02 Yeniden Refah Parti'li adaydan mevcut iktidarın Gazze politikasını eleştiri
  17. 14:53 Trump Markalı Ürünler: Yüksek Fiyatlar ve Alay Konusu Olmalarıyla Gündemde
  18. 14:49 Kahramanmaraş'ta 6 Şubat Deprem Şehitleri Anısına Anıt Yapıldı
  19. 14:45 Özge Özpirinçci Saçlarını Boyattı! O Haliyle Kime Benzedi!
  20. 14:44 Muğla'nın Datça İlçesi Açıklarında 3.9 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Verilerine Göre Detaylar
Politika Haberleri