CHP'li Eren Erdem'den çocuk mahkumlar için kanun teklifi paketi

CHP'li Eren Erdem'den çocuk mahkumlar için kanun teklifi paketi

CHP'li Eren Erdem'den çocuk mahkumlar için k... CHP İstanbul Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Eren Erdem, çocuk mahkûmların cezaevi koşullarının iyileştirilmesi amacıyla TBMM Başkanlığına kanun teklifi paketi verdi.ERDEM: ÇOCUK MAHKÛMLARA YÖNELİK ZİYARETÇİ SINIRLAMASI...

CHP İstanbul Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Eren Erdem, çocuk mahkûmların cezaevi koşullarının iyileştirilmesi amacıyla TBMM Başkanlığına kanun teklifi paketi verdi.

ERDEM: ÇOCUK MAHKÛMLARA YÖNELİK ZİYARETÇİ SINIRLAMASI KALDIRILSIN!

İlk teklifte çocuk mahkûmlara yönelik ziyaretçi sınırlandırılmasının kaldırılmasını öngören Erdem, çocuk mahkûmun cezasını çekerken ailesiyle bağının güçlü tutulmasının sağlanması, çocuğun cezasını çektikten sonra toplumsal yaşama daha hızlı adapte olmasını da sağlayacağını belirtti.

Cezaevindeki çocuğunu ziyarete gelen ailelerin yol masraflarının da devlet tarafından karşılanmasını içeren kanun teklifinde Erdem, teklif gerekçesi olarak “Cezaevine düştüğü için büyük bir psikolojik bunalım ve yalnızlık çeken çocukların yetişkin bireylere uygulanan cezaevi koşullarına tabi tutulması bu anlamda büyük bir hak ihlali ve adaletsizliğe neden olmaktadır. Nitekim cezaevindeki çocuğun toplumla tek bağı ailesi ve ziyaretçileridir. Tutuklu veya hükümlü çocukların dış dünyayla ilişkisinin kuvvetlenmesi, çocuk üzerinde rehabilite edici sonuçlara ulaşılmasını sağlayacaktır. Öte yandan, sadece ziyaret kısıtlanmasının kaldırılması değil, birçoğu yoksul olan ailelerin ziyareti için belgeleyeceğiyol masraflarının devlet tarafından karşılanması bu ziyaretlerin daha sık gerçekleşmesini sağlayacak ve cezaevi adaletsizliğinin çocuk üzerindeki etkisini minimize edecektir.'' dedi.

ERDEM: ÇOCUK MAHKÛMLARIN YİYECEK MASRAFINI DEVLET KARŞILAMALIDIR!

İkinci kanun teklifinde, çocuk mahkûmların yiyecek bedellerinin devlet tarafından karşılanması için 2548 Sayılı Kanunda değişiklik öngören CHP’li Erdem, çocuk cezaevlerinin uluslararası hukuk ve iç mevzuatta “son çare olarak başvurulması gereken'' tedbir olarak yer aldığını belirterek “Cezaevlerindeki yiyecekler her ne kadar asgari düzeyde ücretlendirilse de cezaevine girme sürecinde yaşadığı zorluklar ve çocuğu suça iten koşullar dikkate alındığında, çocuğun cezaevindeki yiyecek ücretlerini karşılayabilecek maddi gücünün karşılayamayacağı kadar pahalı olmaktadır. Üstelik hiçbir suçu olmadığı halde, annesinin tutuklu veya hükümlü olmasından dolayı cezaevi koşullarına maruz kalan çocukların günlük belli tarifelerle ücretlendirilmesi de hem annenin cezasını ağırlaştırmakta, hem de çocuk hakları açısından da büyük sıkıntı yaratmaktadır. Üstelik geliri olmayan çocukların bu durumu yiyecek bedellerinden dolayı cezaevlerinde ağalık sistemini pekiştirmektedir. Geliri olmayan çocukların yiyecek bedellerinin karşılanması sosyal devlet ilkesinin bir gereği olacak ve çocuk cezaevleri adaletsizliğini bir nebze azaltacaktır.'' dedi.

İŞTE CHP'Lİ ERDEM’İN ÇOCUK MAHKÛMLAR İÇİN MECLİS?E SUNDUĞU KANUN TEKLİFİ PAKETİ!

İşte CHP’li Erdem’in çocuk mahkûmlara yönelik ziyaret kısıtlamasını kaldıran, cezaevindeki çocuğunu ziyaret eden ailelerin yol masraflarının ve çocuk mahkûmların yiyecek bedelinin devletçe karşılanmasını sağlayan ve kanun teklifleri:

2548 SAYILI CEZA EVLERİYLE MAHKEME BİNALARI İNŞASI KARŞILIĞI OLARAK ALINACAK HARÇLAR VE MAHKÜMLARA ÖDETTİRİLECEK YİYECEK BEDELLERİ HAKKINDA KANUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TEKLİFİ

MADDE 1- 30/06/1934 tarihli ve 2548 sayılı Ceza Evleriyle Mahkeme Binaları İnşası Karşılığı Olarak Alınacak Harçlar ve Mahkûmlara Ödettirilecek Yiyecek Bedelleri Hakkında Kanunun 2nci Maddesinin 1inci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir:

“Tutuklu ve hükümlü bulunan çocuklar hariç her mahkûm cezaevinde bulunduğu müddetçe yiyecek bedelini ödemeğe mecburdur.''

MADDE 2- Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3- Bu Kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.

CEZA VE GÜVENLİK TEDBİRLERİNİN İNFAZI HAKKINDA KANUN İLE KAMU KURUM VE KURULUŞLARININ ÜRETTİKLERİ MAL VE HİZMET TARİFELERİ İLE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA İLİŞKİN KANUN TEKLİFİ

MADDE 1- 13/12/2004 tarihli ve 5275 sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunun 83 üncü Maddesinin birinci fıkrasının ikinci cümlesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“Çocuk hükümlüler için, çocuğun ve velisinin rızası dışında, ziyaret sıklığı ve süresine ilişkin kısıtlama yapılamaz.''

MADDE 2- 5275 sayılı Kanunun 114 üncü Maddesinin ikinci fıkrasının ikinci cümlesinde yer alan “soruşturmanın veya davanın selameti bakımından'' ibaresinden sonra gelmek üzere “, çocuk tutuklu hariç olmak üzere'' ibaresi eklenmiştir.

MADDE 3- 5275 sayılı Kanunun 115 inci Maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

“(2) Birinci fıkranın (b) bendi hükmü çocuk tutuklular hakkında uygulanmaz.''

MADDE 4- 08/01/2002 tarihli ve 4736 sayılı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Ürettikleri Mal ve Hizmet Tarifeleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunun 1 inci Maddesine onuncu fıkrasından sonra gelmek üzere aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

 “Çocuk tutuklu ve hükümlülerin birinci derece yakınlarınca gerçekleştirilen ziyaretlerine ilişkin yol harcamaları, belgelendirilmek koşuluyla, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bütçesinden karşılanır. Bu fıkranın uygulanmasına ilişkin usul ve esaslar, bu fıkrayı ihdas eden Kanunun yayım tarihini izleyen altı ay içinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca çıkarılacak yönetmelikle düzenlenir.''

MADDE 5- Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer. 

MADDE 6- Bu Kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.

"CHP'li Eren Erdem'den çocuk mahkumlar için kanun teklifi paketi" haberi, 02 Kasım 2016 tarihinde yazılmıştır. 02 Kasım 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan CHP'li Eren Erdem'den çocuk mahkumlar için kanun teklifi paketi haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP'li Eren Erdem'den çocuk mahkumlar için kanun teklifi paketi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:34 Marmara Bölgesi'nde Şiddetli Yağış Uyarısı
  2. 14:25 "Beylikdüzü'nde Bir Giyim Dükkanına Silahlı Saldırı: Şüpheliler Henüz Yakalanamadı"
  3. 14:22 "Tesla Model Y, Türkiye'de Ön Siparişe Açıldı: İşte Fiyatı ve Özellikleri"
  4. 14:22 Milletvekili Zamı Tartışması: Asgari Ücrete Zam Yok, Milletvekillerine 43.302 TL'lik Artış
  5. 14:19 "Konya'da Oto Hırsızlığı Operasyonu: 13 Milyon Liralık Değerde Araç ve Parçalar Ele Geçirildi"
  6. 14:14 "Diyarbakır'da Kadın Kafa ve Yüzünden Bıçaklandı: Eş Şiddetle Suçlanıyor"
  7. 14:12 TBMM lokantasının fiyatları gündeme bomba gibi düştü: Simitten bile daha ucuz bir menü fiyatı!
  8. 14:11 Tokat'taki deprem, büyük bir depremin habercisi olabilir mi?
  9. 14:09 "Ölümcül Bakteriler İnsan Kanını Hedef Alıyor: WSU'deki Araştırmada Tespit Edildi"
  10. 14:06 "Meteoroloji'den Fırtına Uyarısı: Yurdun İç ve Batı Kesimlerinde Etkili Olacak"
  11. 14:02 "Prens William, Çevre ve Topluluklarla Çalışan Kuruluşları Ziyaret Etti"
  12. 13:54 Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü belli oldu! Siyah-beyazlılar, yeni hocayı İngiltere'de buldu
  13. 13:54 Ünlü ekonomist, et fiyatlarına gelecek olan yüzde 50'lik zam için tarih erdi
  14. 13:54 Galatasaray, iki önemli futbolcu için toplamda 60 milyon Euro hedefliyor
  15. 13:50 "Mağdur, Sanık Tarafından İşyerinde Kilitlenerek Darbedildiğini İddia Ediyor"
  16. 13:36 Borsa İstanbul'da günün ilk yarısında gerileme yaşandı
  17. 13:16 Şubat ayında, özel sektörün yurt dışından sağladığı kredi borcu azaldı
  18. 13:16 Kanalizasyon çalışması sırasında yaşanan göçük sonucunda bir işçi hayatını kaybetti
  19. 13:16 G7 dışişleri bakanlarına "soykırımı durdurun" protestosu
  20. 13:14 Türkiye'nin önde gelen gıda devi halka arz için gün sayıyor!
Politika Haberleri