CHP'li Eren Erdem'den İsmail Kahraman'a sert sözler

CHP'li Eren Erdem'den İsmail Kahraman'a sert sözler

CHP'li Eren Erdem'den İsmail Kahraman'a sert... Meclis’te düzenlediği basın toplantısında Kahraman’ın “Cumhuriyet'i kuran kadro pozitivistti. Pozitivist nedir? Gördüğüne ve tuttuğuna inanır. Peki ayeti tutuyor muyum? Hayır... Vahiy gördüm mü? Hayır... Ayeti reddederler....

Meclis’te düzenlediği basın toplantısında Kahraman’ın “Cumhuriyet'i kuran kadro pozitivistti. Pozitivist nedir? Gördüğüne ve tuttuğuna inanır. Peki ayeti tutuyor muyum? Hayır... Vahiy gördüm mü? Hayır... Ayeti reddederler. Şimdiki tabiri ile olguculuk. Pozitivizm Cumhuriyet'i kuranların ideolojisi oldu, dinden uzaklaştılar" açıklamasını hatırlatan Erdem şu açıklamalarda bulundu:

“İktidar partisinin seçmiş olduğu bir meclis başkanı olması hasebiyle Kahraman’ın sözlerinin tamamı iktidar partisi açısından bağlayıcıdır ve iktidar partisi bu görüşlere katılmıyorsa bunu belirtmek zorundadır. TBMM Başkanı 2014 yılında yaptığı konuşmada diyor ki “Cumhuriyet'i kuran kadrolar dinsizdi. Bu kadrolar pozitivistti’ diyor. Bu pozitivist kafa dinden uzaklaştı diyor. Ben de kendisine ''Nazitivist’ diyorum. Bu arkadaş pozitivizmin ne olduğunu bilmiyor, bilmesini de beklemiyorum; çünkü böyle bir dağarcığı yok. Ama diyor ya ''pozitivistler ayetler elle tutulmadığı için inanmazlar’ diye. Akşama kadar ayet okuyup işkembesini kul hakkıyla dolduranlardan bu çok daha evladır. Hiçbir şekilde bu anlayışın dinimizi sömürmesine müsaade etmeyeceğiz."

ERDEM: KIBLESİ EMPERYALİZM OLANLARIN, KIBLESİ PARA OLANLARIN BİZE DİN ÖĞRETMESİNE MÜSAADE ETMEYİZ!

CHP’li Erdem, İsmail Kahraman’ın 6. Filoyu protesto edenleri dövdürten kişilerden olduğunu hatırlatarak “Kahraman bu kadroların dinsiz olduğunu söylüyor, kendisi dinli olsa gerek. Kendisi pozitivizmi bilmediği gibi İslam’ı da bilmiyor. Kendisi Kur’an’ın ayetini okuyup tatbik ediyor mu acaba. Kur’an’da yaklaşık 20 yerde, Bakara Suresinin bazı ayetlerinde yetim hakkından bahseder. Yetim hakkını kollama üzerine kurulu bir dini savunan zihniyetin hırsızlığa yolsuzluğa batmış olması bunların ikiyüzlülüğünü göstermek için yeterli bir durum. Cumhuriyeti kuranlar dinsiz diyor da peki Irak’ta 1 milyondan fazla kardeşimizi katleden Amerikan emperyalizminin 6. Filosunu protesto edenleri dövenler dinli miydi? Kahraman denen şahıs o gün protesto edenleri dövdürtmüştü. Kıblesi Amerika olanların, emperyalizm olanların, kıblesi para olanların bize din ders vermesine müsaade etmeyiz, etmeyeceğiz. Onlar belki ayetleri tuttular ama haram lokma yuttular. İslam’a 1400 yıl içerisinde en zararı veren anlayış bu anlayıştır. İslam tarihinde 2 defa kaçak saray yaptırılmıştır. Birincisini Muaviye halkın sahip olduğu malların üzerine konarak yaptırmıştır. Peygamberimizin en yakın dostu Ebu Zer bu saraya tarihi bir cevap vermiştir ve bu yüzden sürgün ettirilmiştir. İkinci kaçak sarayı da birinciyi yaptıran zihniyetin bugünkü temsilcisi olan anlayış yaptırmıştır ve yine bugünün Ebu Zer’lerini linç ettirmektedirler. Parlamentodan sokaklara kadar şiddeti kurumsallaştırmaktadırlar. Siz önce tekbir ederek kafa kesenlere gönderdiğiniz silahların hesabını verin. Bu anlayış 2. Muaviye anlayışıdır.'' dedi.

ERDEM: ONLAR POZİTİVİST DEĞİLDİ AMA SEN NAZİTİVİSTSİN!
Meclis Başkanı Kahraman’ın dinsiz açıklamasını sert sözlerle eleştiren Erdem, “Bugün bu topraklarda Ezanı Muhammedi okunuyorsa bunun birinci dereceden sorumlusu Kurtuluş Savaş’ında Çanakkale’de yedi düvel emperyalizmle mücadele eden aziz şehitler ve onların kanıyla şereflenen bu topraklarda yeşeren cumhuriyettir. Bugün de cumhuriyeti inanç özgürlüğü adına daha ileri taşımak gerekirken, Meclis Başkanı olmuş bir şahıs bugün insan aklının kabul edemeyeceği gerçekleri dillendirmektedir. Sen bu milletin mukaddesatına hakaret edemezsin. Pozitivizmi bilmiyorsan boş vaktinde gel sana anlatalım, vaktin yoksa twitter’dan dm’den anlatalım. Bu Nazitivistler, bu ülkenin kurucusu aziz şehitlere söverken kendi imanlarını tartışmaya açamıyorlar. Kahraman’ın zerre kadar namusu varsa, ben İslam tarihi üzerine 9 tane eser yazdım, gelsin bir canlı yayında onun münafık olduğunu ayetlerle hadislerle ispat ederim. O da bana Cumhuriyeti kuranların dinsiz olduğunu ispat etsin, edemezse namussuzdur. Bugün milletvekili arkadaşlarımız bir suç duyurusunda bulundular. Ben de müdahil olarak o suç duyurusuna imzamı koydum.'' dedi.

ERDEM: CUMHURİYETİ KURAN KADRONUN İMANINI SORGULAMAK BİR AVUÇ RANT DÜŞKÜNÜNÜN HADDİ DEĞİLDİR!
Basın toplantısında İslam tarihinden örnekler veren Erdem, “Peygamber efendimiz, Medine’de Mekke’den hicret eden Müslümanların dışında kalan toplulukların inançlarını hiçbir şekilde kısıtlamamıştır. Yahudi Yahudi kimliğiyle yaşamını sürdürmüştür, Mecusi Mecusi kimliğiyle; hatta Müşrikler bile bir saldırganlık ve ihanet içinde bulunmadıkları sürece kendi inançsal normlarıyla yaşama noktasında özgür bırakılmışlardır. Ortada bir anayasa gibi Medine Sözleşmesi bulunmaktadır. Bu anayasada ''Medine’de bulunan farklı topluluklar arasında adaletle hükmedilir’ denilmektedir. Siz içinde Allah’ın peygamberin ve onun Ehlibeyt’inin anıldığı Cemevlerine bile tahammül edemiyorsunuz. Siz nasıl Müslüman olabilirsiniz ki? AİHM kararlarına rağmen neden hala Alevilere ne temel ibadet hakkı verilmemektedir? İslam dini tarihin en büyük devrimini gerçekleştirmiş bir dindir. Din, bu şahısların elinde oyuncak edilemez. Cumhuriyeti kuran kadronun imamının sorgulamak bir avuç rant düşkününün haddi değildir. Siz 28 Şubat faşizminin üstüne abdest suyu dökmek dışında vesayete yönelik tek bir şey yapmadınız. Bu anlayışın ne dini, ne imanı, ne itikadı, ne de irfanı vardır. Bu anlayış, 3 kuruşa tamah etmiş, ruhunu Saray’a satmış bir köleler yığınından ibarettir. Ben onlara üzülüyorum. Havuz bataklığında boğulmuş o insanların özgürlüğü için de mücadele ediyorum. Biz bunların özgürleşmesi için mücadele ederken, bunlar özgür insanları köleleştirmek için çabalamaktadır. Hangisi İslami, hangisi insani, hangisi dinli insanlar karar verecektir.'' dedi.

ERDEM: GEÇİCİ MADDE GEÇERSE EMSAL OLSUN DİYE HAKARET SUÇU İŞLEYECEĞİM!
Dokunulmazlık tartışmasına değinen Erdem, ilginç bir çıkış yapacağından bahsederek, “Bu geçici madde kapsamında fezlekeler işleme konuluyor. Mesela benim bir fezlekem TCK 299, yani cumhurbaşkanına hakaret. Eğer benden ifade alınmak istenirse, sırf emsal teşkil etsin diye, ifade sırasında cumhurbaşkanına bir hakaret edeceğim. Bu madde geçtiğinde benim dokunulmazlığım kalkmıyor, mevcut fezlekem işleme giriyor. Dolayısıyla benim o mahkemede gerçekleştireceğim hakaretten beni yargılayamazlar, çünkü dokunulmazlığım devam etmiş olacak. Böyle garabet olur mu? Cumhurbaşkanına hakaretten yargılanacağım davada yeni bir hakaret edersem dokunulmazlık kapsamına girecek. 550 milletvekilinin de dokunulmazlığını kaldıralım dedik, iki tane paralel savcı darbe yapar diye korkup kaçtılar. Böyle ülke mi yönetilir. Bu madde geçerse birçok ucubeliğe tanık olacağız. 276 milletvekili var, isteseler zaten dokunulmazlığı kaldırırlar ama ille de topluca fezleke işleme sokalım diye yalandan politika yapıyorlar. 

"CHP'li Eren Erdem'den İsmail Kahraman'a sert sözler" haberi, 04 Mayıs 2016 tarihinde yazılmıştır. 04 Mayıs 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan CHP'li Eren Erdem'den İsmail Kahraman'a sert sözler haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP'li Eren Erdem'den İsmail Kahraman'a sert sözler 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:10 İnci taneleri yine bomba gibi! Azem ters köşe yapacak gibi!
  2. 18:00 Icardi, gol sıralamasında tarihi bir geri sayıma mı gidiyor?
  3. 17:52 Amerikalı Tüketicilerin Güveni Endeksi Mart Ayında Yükseldi
  4. 17:48 İzmir'de Zeki Müren'e Özel Heykel: Sanatın Mirası Sonsuza Kadar Yaşayacak
  5. 17:44 Zelyut Yorumuyla: Türkiye'de Dolar ve Sermaye Girişi Tartışmaları
  6. 17:41 İsrail'in Batı Şeria'da Filistin Topraklarına El Koyması: Raporun Şok Edici Bulguları
  7. 17:36 Oyuncu Kadir İnanır İyileşme Sürecinde: Türkan Şoray'dan Destek Mesajı Geldi
  8. 17:32 Fransa'da Milli Takımda Oruç Yasak Tartışması: Diawara Kamptan Ayrıldı
  9. 17:29 Peygamber Efendimiz’in Mukaddes Emanetlerinin Restorasyonu: Şişli’de Bir Mirasın Geleceğe Taşınışı
  10. 17:14 YEO Teknoloji ve Robo Otomasyon İş Birliğiyle Türkiye'nin Enerji Geleceğine Yön Veriyor
  11. 17:08 Salihli'de Şaka Görünümlü Tragedya: Arkadaşını Kazara Vuran Genç Tutuklandı
  12. 17:05 Aile ve Gençlik Fonu'na Başvurular Artıyor: Bakan Göktaş'tan Açıklamalar
  13. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
  14. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  15. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  16. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
  17. 15:28 Simpsons Dizisi ve Baltimore'daki Kargo Gemisi Kazası: Gerçeklik ile Kurgu Arasındaki İnce Çizgi
  18. 15:24 Olympiakos'un Türkiye hakkındaki açıklaması: "Bu söylentiler tamamen hayal ürünü"
  19. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
  20. 15:18 İş Bankası'ndan heyecan verici duyuru: 16 İl ve 21 ilçede memur alımı başlıyor!
Politika Haberleri