CHP'li Gürsel Tekin'den iç savaş uyarısı

CHP'li Gürsel Tekin'den iç savaş uyarısı

CHP'li Gürsel Tekin'den iç savaş uyarısı Gürsel Tekin, kimi siyasilerin de açıklamalarıyla bireysel silahlanmayı açıkça teşvik ettiğini ve iç barışın tuzağa düşürülmek istendiğini savundu.TBMM’ne verdiği kanun teklifi gerekçelerinde çarpıcı sayılara da yer...

Gürsel Tekin, kimi siyasilerin de açıklamalarıyla bireysel silahlanmayı açıkça teşvik ettiğini ve iç barışın tuzağa düşürülmek istendiğini savundu.
TBMM’ne verdiği kanun teklifi gerekçelerinde çarpıcı sayılara da yer veren CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Türkiye’nin biran önce silah kullanmanın neredeyse doğal görüldüğü bir ülke görüntüsünden kurtulması gerektiğini ve bireysel silahlanmanın sonuçlarını ortadan kaldıracak düzenlemeleri ivedilikle gerçekleştirmesi gerektiğini de belirtti.
Tekin’in, siyasilerin de sorumluluklarını da hatırlattığı tehlikenin boyutlarını gösteren kanun değişikliği teklifinin gerekçeleri şöyle:
Bireysel silahlanma eğilimi ne yazık ki dünyada olduğu gibi ülkemizde de hızla yayılarak devam etmedir. Ülkemizde her yıl ortalama 5000 kişi bireysel silahlarla ölmektedir. Bu küçük çaplı bir savaş demektir.
Bireysel silahlanma artıkça, suç sayısı ve insan hakları ihlallerini artmakta, sosyal adalete, gelişmeye ve barışa zarar vermektedir.
Umut Vakfı verilerine göre; Türkiye’de 2016'nın ilk 9 ayında, kesici aletler ve ateşli silahların kullanıldığı olaylarda 1549 kişi hayatını kaybetti. Bu olayların yüzde 77'sinde ateşli silah kullanıldı.
Ateşli Silah Sayısı 25 Milyona Ulaştı
2012 yılında TBMM İçişleri Bakanlığı Silah Kanun Tasarısı Komisyonu’nda gündeme gelen silah sayılarına göre; o dönem Türkiye’de yüzde 15’i ruhsatlı, yüzde 85’i ruhsatsız 17 milyon bireysel silah bulunurken, 2016 itibarı ile bu sayının 25 milyona kadar ulaştığını düşünülüyor.
Siyasiler Bireysel Silahlanmayı Teşvik Ediyor
Veriler bu denli çarpıcı bir noktaya ulaşmışken ve siyasilere önemli görevler düşerken, 15 Temmuz darbe teşebbüsü sonrasında bazı siyasilerin yaptığı açıklamalarda; toplumun büyük bir kısmının silahlanmaya başladığı ve önümüzdeki günlerde ülkemizde bir  iç savaşın çıkabileceğine yönelik beyanları, iç barışımıza tuzak olarak görüyorum.

Bu beyanlar, bireysel silahlanmayı açıkça teşvik etmekte olup, toplumu silah karşıtlığı noktasında bilinçlendirmeye açıkça gölge düşürmektedir.

Ülkemizde zaten yüksek olan suç oranları göz önüne alındığında, öncelikle vatandaşlarımızın can güvenliğinin sağlanması, kanun dışı yaşam ve davranışların önlenmesi, güven ve huzur ortamının sağlanabilmesi için yasadışı ve yasal olarak silahlanmanın önüne geçilmesi zaruriyet oluşturmaktadır.

Silah Ruhsatından Alınan Vergiler Artırılmalı

İnsanlarımızın silah taşıması ve kullanmasının neredeyse doğal görüldüğü bir ülke görüntüsünden biran önce kurtulmalıyız ve bireysel silahlanmanın sonuçlarını ortadan kaldıracak düzenlemeleri ivedilikle gerçekleştirmeliyiz.
Toplumsal sorunlarımızın çözümünde, barışçı, uzlaştırıcı ve sağduyulu olmalıyız. Öfkeye, şiddete ve silaha gerek duymayan bir gelecek oluşturmak için silah ruhsatlarından beş yılda bir alınan vergiyi iki yıla indirerek daha fazla vergi ödemek zorunda kalan bulundurma ve taşıma ruhsatı sahiplerinde caydırıcı etkisi yaratmak amaçlanmıştır.

MADDE GEREKÇELERİ

MADDE 1- 6136 Sayılı Ateşli Silahlar Ve Bıçaklar İle Diğer Aletler Hakkında Kanunun 6. Maddesinde yapılacak değişiklik ile silah taşıma ve bulundurma ruhsatlarında yenileme harcı süresi beş yıldan iki yıla indirilerek caydırıcılık sağlanması amaçlanmıştır.

MADDE 2- Yürürlük maddesidir.

MADDE 3- Yürütme maddesidir.

6136 SAYILI ATEŞLİ SİLAHLAR VE BIÇAKLAR İLE DİĞER ALETLER HAKKINDA KANUNUN 6. MADDESİNİN DEĞİŞTİRİLMESİNE DAİR KANUN TEKLİFİ

MADDE 1- 6136 Sayılı Ateşli Silahlar Ve Bıçaklar İle Diğer Aletler Hakkında Kanunun 6. Maddesinin 1.fıkrası aşağıdaki gibi değiştirilmiştir.
“Bu Kanun kapsamına giren silahlar için verilen taşıma ve bulundurma ruhsatları yenileme harcı alınmak şartı ile iki yıl için geçerlidir. Ruhsatların veriliş sebeplerinin ortadan kalkması halinde ruhsat sahibi durumu ruhsatı veren makama altı ay içinde bildirmekle yükümlüdür. Aksine hareket edenlere bir daha silah ruhsatı verilmez.''

MADDE 2- Bu Kanun; Kanunun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3- Bu Kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.

"CHP'li Gürsel Tekin'den iç savaş uyarısı" haberi, 14 Ekim 2016 tarihinde yazılmıştır. 14 Ekim 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan CHP'li Gürsel Tekin'den iç savaş uyarısı haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP'li Gürsel Tekin'den iç savaş uyarısı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:49 Kahramanmaraş'ta 6 Şubat Deprem Şehitleri Anısına Anıt Yapıldı
  2. 14:44 Muğla'nın Datça İlçesi Açıklarında 3.9 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Verilerine Göre Detaylar
  3. 14:40 Fenerbahçe-Trabzonspor Maçı Sonrası Cezalar Neden Açıklanmadı?
  4. 14:35 Uraz Kaygılaroğlu Yeni Aşkıyla İlk Kez!
  5. 14:35 Kocaeli Sahillerinde Ölü Yunuslar Endişe Yaratıyor: Veteriner Hekimler Alarmda
  6. 14:31 Sulu Köftelerde Mükemmel Dengenin Sırları
  7. 14:27 Beyşehir'in İlkbahar Misafirleri: Leylekler Geri Döndü!
  8. 14:23 Carlo Ancelotti'nin Radarındaki Genç Yetenek: Arda Güler
  9. 14:20 Fenerbahçe'ye La Liga Şoku! İspanyol Basını: "Hukuki Engel Var!"
  10. 14:18 Dünya Zenginleri Yeniden Sıralandı: İstanbul İlk Kez Listede!
  11. 14:14 Islam Memiş: Gram Altın ve Gümüşte Yatırım Fırsatları!
  12. 13:48 Özel: "Mithat Bülent Özmen, tam Eyüpsultan gibi bir başkan"
  13. 13:47 CHP Parti Meclis Üyesi Turgay Özcan "şüpheli" sıfatı ile ifade verdi
  14. 13:46 Dilan Polat ve Nez Demir davasında mahkeme kararı verdi!
  15. 13:23 "TKP'liyim, AKP'ye oy vereceğim" demişti, AKP'nin Gençlik Kolları yöneticisi olduğu ortaya çıktı!
  16. 13:23 Anket şirketi şaşkına döndü, sonuçları yeniden kontrol edecek!
  17. 13:04 Ankara seçim anketi şok etti: Asal Araştırma inanmakta zorlandı!
  18. 12:58 Ekrem İmamoğlu: "Anketlerde hep öndeyiz, seçimi de kazanacağız!"
  19. 12:58 Yaz saati uygulaması başlıyor: Saatler bir saat ileri alınacak!
  20. 12:58 Ankara ve İstanbul için yepyeni bir seçim Kararı!
Politika Haberleri