CHP'li Özel'den HDP açıklaması: Terörist örgütlerin ekmeğine yağ sürmek

CHP'li Özel'den HDP açıklaması: Terörist örgütlerin ekmeğine yağ sürmek

CHP'li Özel'den HDP açıklaması: Terörist örg... HDP eş başkanlarının da aralarında bulunduğu HDP'li milletvekillerinin gözaltına alınmasıyla ilgili CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, Manisa'da açıklama yaptı.HDP ile taban tabana zıt görüşler savunduklarını...

HDP eş başkanlarının da aralarında bulunduğu HDP'li milletvekillerinin gözaltına alınmasıyla ilgili CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, Manisa'da açıklama yaptı.

HDP ile taban tabana zıt görüşler savunduklarını vurgulayan Özel, gözaltı işlemlerini doğru bulmadıklarını ifade etti.

Özel, "Ben HDP'li ya da HDP'ye yakın biri değilim. Eğer öyle olsaydı Halkların Demokratik Partisi'nde siyaset yapıyor olurdum. Bugün geldiğimiz noktada HDP'nin savunduğu görüşe taban tabana zıt görüşlerimiz var. HDP'nin söylediği birçok şeyi de doğru bulmuyor olabiliriz. Ama Voltaire bundan 250 yıl önce şunu söylemişti. 'Seninle aynı şekilde düşünmüyorum ama senin fikirlerini söylemeni ömrüm boyunca savunacağım.' Çünkü kişiler fikirlerini özgürce ifade edebilecekleri bir ortam bulamazlarsa işte o zaman başka yollar ortaya çıkıyor" dedi. 

"AKP'LİLERE YAPILSAYDI DA KARŞISINDA BİZ OLURDUK"

HDP gibi partilerle siyaset yapmanın oldukça zor olduğunu öne süren Özel, "HDP gibi partiler son derece zor partiler. 90'lı yıllarda en sert dönemi yaşayanlar 'dağdan inin siyaset yapın' demeye başlamışlardı. Bugün geldiğimiz noktada bir siyasi partinin temsilcileri tutuklanırlarsa fikirlerine ne kadar katılmasak da Türkiye demokrasisinin ciddi şekilde yara almasına tanık olacağız. 1990'larda ensesinden bastırılarak meclis bahçesinde beyaz Toroslara bindirilen milletvekili görüntüleri o gün yapanlar açısından meşruydu. Ama Türkiye bundan hiçbir fayda görmedi. Bugün geldiğimiz süreçte ise o görüntüler Türkiye'yi utandıran görüntülerdir. Temel ilke seçimle gelen seçimle gider. 15 Temmuz gecesi de biz bunu savunduk. Eğer darbeciler başarılı olsaydı AKP'nin bakanlarını gözaltına alacaklardı. Eğer bugün yapılan muamele AKP'li bir bakan, milletvekili yada grup başkanvekiline yapılırsa da bunun en şiddetle karşısında duracak olanlar yine bizler oluruz. Bir kişiye seçilmiş olmak suç işleme özgürlüğü vermez. Eğer bu insanlar suç işledilerse ifadelerini verip yargılama sürecinin başlatılması ama bu yargılamaların tutuksuz olarak yapılması gerekir" diye konuştu. 

"GERİLİMLERİ KÖRÜKLEMEYİN"

HDP'li siyasetçilere yönelik operasyonların PKK'nın işine yarayabileceği endişesi taşıdıklarını dile getiren CHP'li Özel, gerilimi artıracak adımlar atılmaması gerektiğini savundu. Özel, "Gözaltılar tutuklamaya dönerse onların değil ama onlara oy veren seçmenin sesinin kısılması anlamına gelir. O seçmen mecliste temsil edilmediğini gördüğünde kendisini temsil etmeye çok meraklı hukuk dışı, kanun dışı yapılara doğru itilir diye endişe ediyoruz. Ben PKK'ya en ufak tavizi olmayan, şiddetle kınayan ve lanetleyen, her şehit cenazesinde şehidin anne ve babasıyla ağlayan bir milletvekili olarak bu zor dönemde herkesin akli selim davranması gerektiğini düşünüyorum. Aksi taktirde ülkemizde ellerine kına yakıp yolladığımız kınalı kuzuların al bayraklarla dönüşüne 1990'lardaki bu yöntemler mani olamadı. Biz bu terörün duracağı bir yolu yöntemi bulmak zorundayız. 7 Haziran gecesine kadar bir şehit yoktu. Yeni gerilimleri körükleyecek davranışlardan uzak durmak gerekiyor. HDP ile aynı fikirleri savunuyor değiliz, HDP ile taban tabana zıt şeyler söylüyoruz. Ancak HDP'lilerin fikirlerini söylemesini engellemesi onları temsile meraklı, Kürt seçmeni temsile meraklı bir takım illegal terörist örgütlerin ekmeğine yağ sürmekten başka bir işe yaramayacaktır" diye konuştu.

"CHP'li Özel'den HDP açıklaması: Terörist örgütlerin ekmeğine yağ sürmek" haberi, 04 Kasım 2016 tarihinde yazılmıştır. 04 Kasım 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan CHP'li Özel'den HDP açıklaması: Terörist örgütlerin ekmeğine yağ sürmek haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP'li Özel'den HDP açıklaması: Terörist örgütlerin ekmeğine yağ sürmek 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 18 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:32 MSB'den Yeni Karar: İncirlik Üssü'nde Ad Değişikliği!
  2. 12:26 Manuel Neuer'in Şampiyonlar Ligi'nde Tarihi Rekoru: 58 Maçta Gol Yemedi
  3. 12:23 Uğur Dündar, Metin Akpınar'ın Kızının Babalık İddiasını Reddediyor
  4. 12:17 Unilever'den Magnum Dondurmalarda Geri Çağırma Kararı: Metal parçacıkları endişesi!
  5. 12:11 Gazze'deki Refah'a İlişkin Askeri Operasyon Planı: Amerika ve İsrail Anlaştı
  6. 12:05 Beypazarı Maden Suyu Skandalı: Bor İddiaları Türkiye'de Gıda Güvenliği Endişesini Arttırıyor
  7. 11:57 Yükseköğretim Kurulu: Türkiye, Uluslararası Öğrenciler için Tercih Edilen Bir Eğitim Merkezi
  8. 11:50 Aselsan, Türkiye'ye Hava Savunma Sistemleri İçin Önemli Sözleşme İmzaladı
  9. 11:47 Türkiye'de Hanehalkı Harcamalarında Kredi Kartı Kullanımında Hızlı Artış: Fitch Ratings Raporu
  10. 11:43 Kavala ve Demirtaş şartı konmuştu: Bakan Fidan, Hollanda'ya gidiyor
  11. 11:43 Fatih Altaylı'dan Merkez Bankası Başkanı Karahan'a İddialı Teklif
  12. 11:39 YÖK'ten Türkiye'de eğitim gören yabancı öğrencilere yönelik açıklama
  13. 11:29 KAP'a açıklama yapıldı: 39 katlı Torun Tower Ofis binası Denizbank'a satıldı
  14. 11:26 TÜİK verileri: Yabancılara bin 778 konut satıldı
  15. 11:22 Fenerbahçe'nin Muhtemel 11'i Belli Oldu: Olympiakos Karşısında Tur İçin Sahada!
  16. 11:20 Dev Mobilya Şirketi İflas Etti: Yüzlerce İşçi İşsiz Kaldı
  17. 11:19 CHP'den 1 Mayıs açıklaması: Taksim Meydanı çağrısı yapıldı
  18. 11:12 Altın Fiyatlarındaki Artış Dolandırıcılığı Tetikledi: Kuyumcular Paketli Altını Tercih Ediyor
  19. 11:08 Mikroplastiklerin Vücuda Sızması: Sağlık İçin Ciddi Tehlike!
  20. 11:03 Yapay Zeka Güzellik Yarışması: Miss AI'nin Arayışı
Politika Haberleri