CHP'li Özgür Özel: Meclis çalışmaya başlıyor, OHAL'e ihtiyaç yok

CHP'li Özgür Özel: Meclis çalışmaya başlıyor, OHAL'e ihtiyaç yok

CHP'li Özgür Özel: Meclis çalışmaya başlıyor... CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Bakanlar Kurulu'nda görüşülecek olan OHAL'in uzatılması kararını eleştirerek “Meclis açıldı, o halde OHAL'e (Olağanüstü Hal) ne gerek var? Bakanlar Kurulu'na, hükümete sesleniyoruz: Biz...

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Bakanlar Kurulu'nda görüşülecek olan OHAL'in uzatılması kararını eleştirerek “Meclis açıldı, o halde OHAL'e (Olağanüstü Hal) ne gerek var? Bakanlar Kurulu'na, hükümete sesleniyoruz: Biz buradayız. Meclis'e geldik. Meclis yarın çalışmaya başlıyor. OHAL'e ihtiyaç yok." diye konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Özgür Özel, Milli Güvenlik Kurulu'nda (MGK) alınan OHAL'in uzatılmasına ilişkin tavsiye kararının bugün toplanacak olan Bakanlar Kurulu'nun gündeminde yer alacağını belirterek, "Meclis açıldı, o halde OHAL'e ne gerek var? MGK'yı harekete geçiren kim? Bu kararı ver diyen kim? Bakanlar Kurulu'na, hükümete sesleniyoruz: Biz buradayız. Meclis'e geldik. Meclis yarın çalışmaya başlıyor. OHAL'e ihtiyaç yok. OHAL'i devam ettirmek Meclis'e saygısızlıktır. Meclis'in görevini kendi üstüne almak anayasal sınırları aşmaktır" diye konuştu.

"MECLİS'İ İSMAİL KAHRAMAN VE ARKADAŞLARINA KAPATTIRMAYIZ"

Özgür Özel, 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu'nda çalışmaların parlamentoda grubunu bulunan 4 partiyle ortak bir şekilde yapılacağını belirtti. Özgür Özel, darbe girişiminde bombaların hedefi olan Meclis'te hasar gören yerlerin tadilatının uzatıldığını ileri sürerek onarım çalışmalarından dolayı Meclis çalışmalarına tekrar ara verileceği söylentilerine ilişkin şöyle konuştu: "Meclis'te her tarafta gürültü, tadilat var. Neredeyse çalışamayacak durumda olan Meclis var elimizde. Bu Meclis hızla yaralarını sarmalı, çalışır halde tutulmalıdır. 15 yıldır yönetiminde olduğu Meclis sığınığında su ve tansiyon aleti yoktu o gece. Gerekirse o Kerbela gibi susuz sığınağa gidip çalışmalıyız. Meclis'i açık tutmalıyız. Bu Meclis gazi Meclis'tir. Bu Meclis'i Polatlı'ya kadar gelmiş işgal güçleri, F-16'lar bile kapattırmadı. İsmail Kahraman ve arkadaşlarına, AKP'ye kapattırmayız."

"O KULİS BİZİM KULİSİMİZ, MÜDAHALE ETMEYE ÇALIŞANIN ALNINI KARIŞLARIZ"

Meclis tadilatında muhalefet kulislerinin değiştirildiğini savunan Özgür Özel şunları söyledi: "Kulisimizde değişiklikler yapılıyor. Atatürk ün üniformalı resmi sözde asker üniformasından rahatsızlar ama bir yandan Genelkurmay Başkanı Yenikapı'da apoletleriyle Kenan Paşa edasıyla konuşma yapıyor. Ondan rahatsız olmuyorlar, Atatürk'ün gazilik ve mareşallik unvanıyla bir resmi var ondan rahatsız oluyorlar. Bir loca var orada askerler yapmış diyorlar. Kulisin akustiğini sağlamak için borular var onlar kaldırılmışlar. O borular sesi ayrıştırdığı, uğultuyu kestiği gibi ortam dinlemesine engel olur. O yüzden boruların kaldırıldığı söyleniyor. Meclis'in genel rengi gün ışığı iken maalesef muhalefet kulisini özel hastane bekleme salonuna çevirmişler. Özel hastane bekleme solonu olmuş Meclis. O eski dekora uygun olmayan zevksiz şeylerin oraya monte edildiği kulis haline gelmiş. İsmail Kahraman, yaz boyunca AKP'li dahil hiçbir Meclis Başkanının yapmadığı şeyleri yaptı. Atatürk'ün o resmini dışarıya koymaları ayrı bir tartışmadır. Bu konuda Genelkurmay Başkanının, Meclis'i üniformayla izlemesinden rahatsız olmayanlara söylüyorum. Gazi Atatürk' ün halıya dokunmuş resmini askeri çağrıştırıyor diye kaldırıyorlar. Resmin yeni asıldığı yeri doğru bulmuyoruz. 'Biz biliriz diyorlar.' O kadar kolay değil. O kulis bizim kulisimiz. O kuliste fiili bir durum yaratırız, ona müdahale etmeye çalışanın alnını karışlarız."

"CHP'li Özgür Özel: Meclis çalışmaya başlıyor, OHAL'e ihtiyaç yok" haberi, 03 Ekim 2016 tarihinde yazılmıştır. 03 Ekim 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan CHP'li Özgür Özel: Meclis çalışmaya başlıyor, OHAL'e ihtiyaç yok haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP'li Özgür Özel: Meclis çalışmaya başlıyor, OHAL'e ihtiyaç yok 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  2. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  3. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  4. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  5. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  6. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  7. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  8. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  9. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  10. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  11. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  12. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  13. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  14. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  15. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  16. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  17. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  18. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  19. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  20. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
Politika Haberleri