CHP'li Şeker: Sağlık sisteminde Güner Sernikli vakası

CHP'li Şeker: Sağlık sisteminde Güner Sernikli vakası

CHP'li Şeker: Sağlık sisteminde Güner Sernik... Ali Şeker yapılan doktor atamalarını Vizontele Tuuba filmindeki Tarık Akan’ın canlandırdığı kütüphanesi olmayan Hakkari’ye atanan kütüphane müdürü Güner Sernikli olayına benzeterek, Eylül ayında 70. Devlet hizmet yükümlülüğü...

Ali Şeker yapılan doktor atamalarını Vizontele Tuuba filmindeki Tarık Akan’ın canlandırdığı kütüphanesi olmayan Hakkari’ye atanan kütüphane müdürü Güner Sernikli olayına benzeterek, Eylül ayında 70. Devlet hizmet yükümlülüğü kurası ile gerçekleştirilen 1016 doktor atamasının sağlık sorunlarını çözmek yerine sağlık sistemini yeni sorunlara boğduğunu belirtti.

DOKTORLAR ATANDI AMA BİNALARI YOK

Sağlık Bakanlığının internet sitesinde yer alan ihtiyaç listelerinde toplum sağlığı merkezi olmayan yerler için de doktor atamasının yapıldığını söyleyen CHP’li Ali Şeker “AKP iktidarı sağlık ocakları ile başlayan sistemi tamamen metalaştırarak ve sürekli ismini değiştirerek sorun yaratan bir sarmala çevirdi. Binasını yapmadığı toplum sağlığı merkezlerini atadığı doktorlara kurdurdu. Tayini gelen başka yere giden doktorlar ise kendilerinin yerine atanan doktorlardan sanki bir ticari işletmeymiş gibi yaptıkları masrafların karşılığı olarak “hava parası'' ister duruma geldi. Yeni atanan doktorlar için var olan TSM’lerde çalışacak mekan, yardımcı personel ve sağlık ekipmanı yok. Durum böyle olunca merkezlerde kalabalık gözükmemesi için doktor arkadaşlarımız saha çalışmalarına gitmeye mecbur bırakılıyor. Bir doktor bir hemşirenin yapabildiği aşı ve diğer basit sağlık hizmetlerini üç veya dört doktor ile gördürmeye kalkıyorlar. Bu da doktor ve sağlık çalışanlarının verimli olarak çalışmasını engeller bir durum ortaya koyuyor. Anadolu'nun birçok yerinde de TSM’ler olmasına rağmen içinde çalışacak doktor bulunmuyor'' dedi.

SEMA HASTANESİNİN BEZMİALEME DEVRİ

Dr. Ali Şeker basın toplantısında Özel Kartal Sema Hastanesine önce el koyulup daha sonra ise  Bezmialem Vakıf Üniversitesine devredilmesini de gündeme getirdi.

22 Temmuzda yayınlanan 667 Sayılı KHK ile Kartal Dragos’ta bulunana Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi Sema Uygulama Ve Araştırma Hastanesi’ne FETÖ’ye ait olduğu gerekçesiyle el konulduğunu, bu hastanenin 28 Temmuz 2016 tarihinde yapılan törenle Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak hizmet vermeye başladığını hatırlatan Şeker, binanın yeni tabela asılmış fotoğraflarını göstererek Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi olarak çalışmaya başladığını belirtti.

Binası olmayan TSM’lere doktor ataması yapan Sağlık Bakanlığı’nın KHK ile el koyduğu sağlık tesisini bir yazı ile özel vakıf üniversitesine devretmesini eleştiren İstanbul Milletvekili “ Bölgedeki hasta yoğunluğunu azaltan ve sağlık hizmeti sunan bu hastane bir yağma mantığı ile özel bir vakfa devredilmiş durumda. Aynı bölgede tekel arazilerinin bölge halkının yoğun itirazına rağmen İstanbul Şehir Üniversitesi’ne devredilmesi nasıl yanlışsa, bu hastanenin paralı sağlık hizmeti sunan vakıf üniversitesine devri de o ölçüde yanlıştır. Bu yanlıştan acilen d?önülmesi gerekmektedir'' dedi.

DOKTORLAR STRATEJİK MESLEK GRUBUNDA MI?

30 Eylül 2016 tarih 29843 sayılı Resmi Gazete’de yer alan atama yönetmeliği değişikliği ile doktorların stratejik meslek grubu bünyesine alındığını ifade eden Ali Şeker, yapılan bu düzenleme ile eş durumundan tayinlerin durdurulduğunu ve bunun da yeni mağduriyetlere yol açtığını söyledi.

Özellikle İstanbul’da çalışacak yeri olmayan doktorlar var iken, stratejik meslek grubundan bahsedilemeyeceğini söyleyen Şeker bu yaklaşımın da doğru olmadığını belirtti.

"CHP'li Şeker: Sağlık sisteminde Güner Sernikli vakası" haberi, 19 Ekim 2016 tarihinde yazılmıştır. 19 Ekim 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan CHP'li Şeker: Sağlık sisteminde Güner Sernikli vakası haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP'li Şeker: Sağlık sisteminde Güner Sernikli vakası 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:38 Hasan Can Kaya'dan Şaşırtan Açıklama: 'Hayranımla Birlikte Olurum'
  2. 16:34 Brad Pitt ve Penelope Cruz, Fransız Moda Devi İçin Unutulmaz Bir İşbirliğine İmza Attı
  3. 16:29 Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan Çarpıcı Açıklamalar: Terör Saldırısı ve Ukrayna'nın Barış Planı
  4. 16:27 Gurur Verici Başarı: Dev Türk Şirketi NATO'dan Dev İhale Kazandı!
  5. 16:27 İstanbul'da CHP'ye Yelken Açan İlçeler: Artıbir Araştırma'dan Çarpıcı Veriler
  6. 16:26 Huawei, 2023'te Gelirlerini Artırarak Başarıyı Yakaladı
  7. 16:23 Balıkesir'in 'Kirli Hanım' Peyniri Norveç'te Bronz Madalya Kazandı
  8. 16:12 Goldman Sachs Türkiye analizi yaptı: Yerel seçimler Türkiye'nin ekonomisini nasıl etkileyecek?
  9. 16:12 Yeniden Refah Partisi'nin adayı, AKP'nin lehine geri adım attı!
  10. 16:04 Fenerbahçe'nin Transfer Hızı: Lorran ve Rodriguinho Gündemde!
  11. 15:58 ABD'de Şubat Ayında Tüketim Harcamaları Yükseldi, Ancak Gelirler Beklentilerin Altında Kaldı
  12. 15:55 Mossad Başkanı Hamas ile Rehine Takası Önerdi, Netanyahu Reddetti
  13. 15:52 Güven Hokna'nın Set İtirafı: Yaprak Dökümü'nde Tuvalet Temizliği!
  14. 15:47 Kırlangıçların Uzun Mesafeli Uçuş Yetenekleri: İsveç Araştırması Detayları Ortaya Çıktı
  15. 15:33 RTÜK, Yerel Seçim Öncesi Siyasi Reklamların Yasaklanacağını Duyurdu!
  16. 15:28 Fiorentina, Zaniolo Hamlesiyle Transfer Pazarında Hareketlilik Yaratıyor
  17. 15:21 İsrail'in Halep'e Hava Saldırısında 38 Kişi Öldü
  18. 15:15 Beşiktaş, 2024-2025 Sezonu İçin Transfer Komitesi Kurdu
  19. 15:10 Xabi Alonso, Gelecek Sezon İçin Kararını Verdi: Leverkusen'de Kalacak!
  20. 15:05 Kurtuluş Kuş'un Evlilik Heyecanı Acı Haberle Karıştı: Eşi Nezaket Şimşek'in Düşük Haberi
Politika Haberleri