CHP'li vekilden cevapsız kalan iki kritik soru

CHP'li vekilden cevapsız kalan iki kritik soru

CHP'li vekilden cevapsız kalan iki kritik soru ABC Gazetesi/ANKARATBMM'de hafta başında başlayan bütçe görüşmeleri devam ediyor. Dünkü bütçe görüşmeleri sırasında Genel Kurul'da söz alan CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, hükümeti temnsilen kabine sırasında oturan...

ABC Gazetesi/ANKARA
TBMM'de hafta başında başlayan bütçe görüşmeleri devam ediyor. Dünkü bütçe görüşmeleri sırasında Genel Kurul'da söz alan CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, hükümeti temnsilen kabine sırasında oturan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'a iki kiritik soru yöneltti.

Pekşen'in Meclis TV'den de yayınlanan soruları yanıtsız kaldı. Medyanın da 'duymadığı' o iki kritik soru ise AK-MHP uzlaşması ile yapılacak anayasa değişikliği ve 15 Temmuz darbe girişimi öncesi MİT'in hükümete sunduğu iddia edilen rapor hakkındaydı.

AKP REFERANDUMDAN VAZ MI GEÇTİ?

Pekşen, anayasa değişikliği sırasında TBMM'de 367'nin bulunması halinde referanduma gidilmeyeceğini açıklayan Numan Kurtulmuş'a daha önce yaptığı açıklamayı hatırlatarak "Sayın Başbakan Yardımcımızı dikkatlice dinledim. Bugüne kadar anayasa değişikliği konusunda söylenen görüşlere bir yeni söylem geldi diye düşünüyorum. Çünkü daha önce söylenen şey şuydu: 367'yi bulsak dahi halk oylamasına gideceği yönünde bir görüşü vardı siyasi partinizin, iktidarın. Ama bugün Sayın Başbakan Yardımcısı 367'yi bulduklarında halka gitmeyecekleri yönünde bir cümle sarf etti. Yanlış anladım mı, acaba doğrusu bu mu, görüş bu mu?" diye sordu.

MİT'İN İSTİHBARAT RAPORU

CHP'li Haluk Pekşen'in Kurtulmuş'a yönelttiği ikinci soru ise 15 Temmuz darbe girişimi hakkındaydı. Pekşen, "Sayın Başbakan Yardımcısı, yine FETÖ'yle mücadele konusunda her türlü tedbiri titizlikle, dikkatlice aldıklarını söylüyor. Ben de şunu öğrenmek istiyorum: Millî İstihbarat Teşkilatı 15 Temmuzdan önce kendilerine 1.715 kişilik bir isim listesi verdi. 15 Temmuz gecesi bu 1.715'in 1.685'i elinde silahlarla meydanlardaydı. O hâlde niçin tedbir almadıklarını da kamuoyuyla paylaşırsa biz de öğrenmiş oluruz." diye sordu.

KURTULMUŞ "367'Yİ AŞSAK BİLE MİLLETE SORARIZ" DEMİŞTİ

Yapılması planlanan anayasa değişikliğini, 367 oya ulaşması halinde de halka götüreceklerini belirten Kurtulmuş, "Belki CHP Grubundan da Cumhurbaşkanlığı ya da başkanlık sistemine 'evet' diyecek arkadaşlar olur. Bir kez daha söylüyorum; 367'yi bulsak dahi...Türkiye siyaseti için önemli bir değişimdir bu. Bu, parlamentoda yeterli çoğunluğu bulsa dahi bunu millete götürmek boynumuzun borcudur. 367'yi aşsa bile götürür, bunu millete sorarız, çünkü tarihi bir değişimdir." diye konuşmuştu.

Kurtulmuş'un da Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı bu açıklama, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daha önce yaptığı "367'yi bulsak da milletimize gideceğiz" açıklaması üzerine yapılmıştı.

"CHP'li vekilden cevapsız kalan iki kritik soru" haberi, 07 Aralık 2016 tarihinde yazılmıştır. 07 Aralık 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan CHP'li vekilden cevapsız kalan iki kritik soru haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP'li vekilden cevapsız kalan iki kritik soru 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
  2. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
  3. 22:04 Banyonuzdaki Lekeler İçin Aspirinle Kolay Çözüm!
  4. 21:47 İmamoğlu seçime katılımın önemini vurguladı: "Oy kullanacaksınız, oyun bozacaksınız"
  5. 21:40 Yatırımcıların dikkatine: Dolar kurunda tehlike çanları çalıyor!
  6. 21:34 Akşener'den "Oyları bölmeyelim" açıklamalarına tepki geldi
  7. 21:22 Türkiye'nin Uzay Yolculuğu: Türksat 6A Tamamlanma Aşamasında!
  8. 21:21 Erdoğan'dan kendi adayına şaşırtıcı sözler: Boya bak boya!
  9. 21:20 Meral Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştirileri: "Hain ve Zorba!"
  10. 21:19 Erdoğan: "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir"
  11. 21:19 Sağlıklı Yaşamın Anahtarı: Doğal Detoks ve Beslenme Bilgileri
  12. 21:11 Bakan Işıkhan, emekli aylıklarıyla ilgili yeni bir değerlendirme yapılacağını açıkladı
  13. 21:11 Lübnan, İsrail saldırılarını BM'ye resmen şikayet edecek
  14. 21:10 Cevdet Yılmaz: "İkinci bir 5 yıla daha İstanbul'un tahammülü yok"
  15. 21:10 Fenerbahçe Beko, ALBA Berlin'i Ağırlıyor: Rövanş Heyecanı Başlıyor!
  16. 21:09 Bakan Işıkhan'dan emeklilere müjde: Temmuz ayında yeniden değerlendireceğiz!
  17. 21:07 FTX'in kurucusu 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı!
  18. 21:07 200'den Fazla Şubesi Olan Dev Bakliyat ve Kuruyemiş Firması İflas Etti!
  19. 21:05 Gelir İdaresi, Vergi Beyannameleri ve Elektronik Defter İşlemlerinin Süresini Uzattı
  20. 21:00 Gazze hükümeti: "İsrail, Şifa Hastanesi'nde 200 Filistinliyi infaz etti"
Politika Haberleri