CHP'li Yarkadaş: Meclis'e bu utancı yaşatmayın

CHP'li Yarkadaş: Meclis'e bu utancı yaşatmayın

CHP'li Yarkadaş: Meclis'e bu utancı yaşatmayın CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, "Çocuklara yönelik taciz ve tecavüzde adeta patlama yaşanıyor. Onlar ise Türkiye'nin adını Yeni Türkiye Cumhuriyeti ya da Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı yapmayı aralarında konuşuyor''...

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, "Çocuklara yönelik taciz ve tecavüzde adeta patlama yaşanıyor. Onlar ise Türkiye'nin adını Yeni Türkiye Cumhuriyeti ya da Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı yapmayı aralarında konuşuyor'' dedi. Yarkadaş, Atatürk'ün anayasadaki yemin metninden çıkartılmak, bunun yerine Recep Tayyip Erdoğan'ın ''Kurucu Başkan'' olarak konumlandırılmak istendiğini dile getirdi. CHP'li vekil, "İlçe belediye başkanlıklarını da şube müdürlüğü haline getirmek istiyorlar'' ifadesini kullandı. 

''TACİZCİLER KORUNUYOR'' 
CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında birbirinden ilginç açıklamalar yaptı. ''AKP ve Saray, Türkiye'nin hiçbir sorununu çözemiyor. Gerçek sorunlar ise halının altına süpürülmek isteniyor'' diyen Yarkadaş, buna örnek olarak Kırıkkale ve Adıyaman'da yaşanan tacizi örnek gösterdi. 

''MÜFTÜLÜK TECAVÜZÜ TESPİT ETTİ AMA...''
Yarkadaş, "Adıyaman'da bir müstahdem ile 13 kamu görevlisi 74 çocuğu taciz etti. Kırıkkale'de bir Kuran Kursu'nda tecavüz yaşandı. Bunların tamamı Kırıkkale Müftülüğü’nce tutanak altına alındı. Ancak olayın  üstü örtülüyor, tacizciler, tecavüzcüler adeta ödüllendiriliyor'' dedi. Yarkadaş, Adıyaman'daki tacize karışan müstahdem MSG'nin erkek öğrencilerle aynı yatakhanede kaldığını da belirterek, "İktidar, bunun hesabını vermek zorundadır'' dedi. 

OKULUN MÜDÜRÜNE ÖDÜL GİBİ GÖREV 
Adıyaman'da tacizin yaşandığı okulun müdürü MK'nın, Gürcistan'daki Maarif Vakfı Okulu'nda  görevlendirildiğini belirten Yarkadaş, "Bir el, şüphelileri özenle koruyor, kolluyor'' dedi. Yarkadaş, Karaman'da yaşanan tecavüz sonrası AKP'li Bakan Sema Ramazanoğlu'nun ''Bir kereden bir şey olmaz'' dediğini de anımsatttı. CHP'li vekil, "İşte bu anlayış, tacizcileri ve tecavüzcüleri cesaretlendiriyor'' dedi. 

'TACİZ VAKALARI YÜZDE YEDİ YÜZ ARTTI' 
Çocuklara yönelik tacizin yüzde yedi yüz oranında arttığını belirten Yarkadaş, "2006 yılında çocuklara yönelik taciz vakası iki bin dört yüz iken, 2015 yılında bu sayı on altı bin dokuz yüz elli yediye çıktı'' diye konuştu. 

AKPLİLERE TACİZ - TECAVÜZ MEKTUBU 
Adıyaman ve Kırıkkale'de yaşanan son iki vakanın ardından, AKP'nin bir de ''tecavüzcüleri koruyan bir önerge''yi gündeme getirdiğini belirten CHP'li vekil, Başbakan Binali Yıldırım, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya mektup yazdığını açıkladı. Elindeki mektup metnini basın mensuplarına gösteren Yarkadaş, "Kırıkkale ve Adıyaman'da yaşananları kendilerine anlattım. Ve dün gece apar topar meclise getirdikleri önergeyi geri çekmeleri için çağrı yaptım'' ifadesini kullandı. CHP'li vekil, taciz ve tecavüze uğrayan çocukların psikolojik tedavileri için CHP'nin bakanlığa yardım için hazır olduğunu da sözlerine ekledi. 

'MECLİS'E BU AYIBI YAŞATMAYIN' 
Meclis'e getirilen önergenin, çocuklara yönelik taciz ve tecavüzü teşvik edeceğini, suçluları ise koruyacağını belirten Yarkadaş, "Meclis'e bu utancı yaşatmayın. Yanlış bir adım attınız. Gelin geri dönün. Özür dilemek de erdemdir. Bunu siyasi mesele olmaktan çıkaralım, çocuklarımızın geleceğini tacizcilerin tecavüzcülerin ipoteği altına sokmayalım'' dedi. 
 
 “AKP tacizcilerden ve tecavüzcülerden hesap sormak yerine dün gece bu önergeyi alel acele meclise getirdi'' diyen Yarkadaş, “Yapmayın, bu önergenin altında kalırsınız’’ ifadesini kullandı. 

'12 YAŞINDAKİ ÇOCUKLA EVLİLİK OLMAZ'
 Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile AKP'lilerin önergeyi savunurken büyük bir yanlış yaptığını belirten Yarkadaş, “Bu önerge çocukların tecavüzcüleriyle evlendirilmesi  anlamına geliyor. Bu, çocuklara verilen ikinci bir cezadır. Adalet Bakanı’na şunu sormak gerekiyor. 12-13 yaşında zorla evlendirilen çocuk tecavüze uğramış sayılmıyor mu? Adalet Bakanı ve AKP ne yapmaya çalışıyor?  Tecavüzcüleri, istismarcıları cezaevinden çıkararak neyi amaçlıyor?'' dedi. 
Yarkadaş şöyle devam etti: 
"Sayın bakan, 12 yaşında 13 yaşında bir çocuğun evliliği söz konusu olamaz. 30 yaşındaki bir adam 12 yaşındaki çocukla cinsel ilişkiye girmişse buna cinsel ilişki değil, tecavüz denir. 10 yaşındaki bir çocuk tacize uğrasa bile bunu anlayamaz. O yüzden gelin tacizcileri, tecavüzcüleri temize çıkaracak bu önergeden vazgeçin.’’

GİZLİ SAKLI GETİRDİLER 
AKP'nin küçük yaştaki çocukların uğradığı tecavüzü, "evlilik ya da cinsel birleşme'' olarak adlandırdığını belirten Yarkadaş, "Aramızda temel bir anlayış farkı var. Bunu bildikleri içi önergeyi gece gizlice getirdiler'' dedi. Yarkadaş, "AKP, salı günü bu önergeyi geri çekmelidir. AKP tabanı da partilerine bu yönde telkinde bulunmalıdır'' ifadesini kullandı. 

YARDIM EDENLER DE AFFEDİLİYOR 
CHP'li vekil, sözlerine şöyle devam etti: 
 
"Bu önergeyle birlikte, sadece tacizci-tecavüzcüler değil, onlara yardım edenler de affediliyor. Bunun adı af yasasıdır. Örneğin, 30 yaşındaki bir kişi, 13 yaşındaki bir çocuğu istismar ettiyse ve bu yüzden cezaevine girdiyse, kanuna göre, evlenmeleri halinde bu kişi dışarı çıkıyor. Ve ona bu suçta yardım edenler de affediliyor. Eğer kişi, evlendikten sonra 30 yıl içinde boşanırsa, yeniden hapse giriyor. Ancak ona yardım edenlere herhangi bir yaptırım uygulanmıyor. Bu önerge, çocukların evlenmelerinin önünü de açıyor. Neresinden bakarsanız bakın, bir utanç önergesidir bu...''

'TÜRKİYE'NİN ADINI DEĞİŞTİRMEYİ BİLE KONUŞUYORLAR' 
TBMM'deki basın toplantısında gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Yarkadaş, gündeme ilişkin açıklamalarda  bulundu. Yarkadaş, bir gazetecinin "Anayasa'daki yemin metninden, Atatürk ve laiklik ifadesi çıkartılmak isteniyormuş, yorumunuz nedir sorusunu şöyle yanıtladı: 
 
"Yapılmak istenen, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun da ifade ettiği üzere bir rejim değişikliği çalışmasıdır. Bu bir sistem değil, rejim değişikliği hazırlığıdır. AKP'liler, kendi aralarında, ülkenin ismini değiştirmeyi dahi konuşmaktadır. Başkanlığı getirebildikleri taktirde, ülkenin isminin Yeni Türkiye ya da Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı olmasını konuşuyorlar. AKP'nin bir süredir her konuşmada Yeni Türkiye vurgusu yapmasının sebebi budur. Toplumsal psikoloji buna göre hazırlanmak ve şekillendirilmek isteniyor. 

ATATÜRK YERİNE YENİ SİMGE
Başkanlığı getirebildikleri taktirde, Recep Tayyip Erdoğan'ı da Kurucu Başkan olarak konumlandırmak istiyorlar. Başkanlık tartışmalarını yakından izleyen kamuoyu, bu gerçekleri bilmeli ve ona göre kararını vermelidir.''
 
Yarkadaş, AKP'nin ''tek adam''  rejimini anayasal kılıfa sokarak "Başkanlık'' olarak pazarlamaya çalıştığını belirterek, şunları söyledi: 

İLÇE BELEDİYELERİ KAPATILMAK İSTENİYOR 
"Her yeri, her makamı tek bir kişinin yönetmesini ve her şeyin ona bağlı olmasını istiyorlar. Örneğin, üzerinde çalıştıkları bir tasarı var. Buna göre, ilçe belediye başkanlıkları kapatılacak. Örneğin, İstanbul'un Anadolu Yakası'nda 14 ilçe belediyesi var. Yapmak istedikleri değişiklik hayata geçerse, 14 ilçenin tek bir belediye başkanı olacak. Kadıköy, Ataşehir, Ümraniye, Beykoz, Maltepe, Kartal, Sultanbeyli gibi belediyeler ise Şube Müdürlüğü haline dönüştürülecek.''

KAZANAMADIKLARI BELEDİYELER HEDEFTE
 AKP'nin, İstanbul'u 3 ayrı bölgeye ayırmak ve bu bölgelerin her birine bir belediye başkanı seçtirmek istediğini belirten Yarkadaş, sözlerine şöyle devam etti: 
 
"Örneğin, İstanbul Anadolu Yakası'nın tek bir belediye başkanı olacak. 14 ilçenin belediye başkanlığı tasfiye edilecek. Aynısı Bakırköy ve Beşiktaş için de geçerli. 2. ve 3. Bölge olarak adlandırılan seçim çevresinin tek bir belediye başkanı olacak. Bölge Belediye Başkanı ise Büyükşehir Belediye Başkanı'na bağlanacak. 
 
Ankara'da ise Çankaya, Yenimahalle gibi belediye başkanlıkları bu şekilde CHP'nin elinden alınmaya çalışılacak. Bu çalışma, Konak, Karşıyaka, Alanya, Muratpaşa, Bornova, Sarıyer, gibi tüm belediyeleri kapatmayı hedefliyor.''

AKP'NİN SÖZÜNÜ HATIRLATTI 
AKP'nin 2002 yılında iktidara geldiğinde "yerel yönetimleri güçlendirme sözü'' verdiğini anımsatan Yarkadaş, "Şimdi bu sözü unuttular, kazanamadıkları belediyeleri merkezi sisteme bağlayarak ele geçirmeyi tasarlıyorlar'' dedi. ?

"CHP'li Yarkadaş: Meclis'e bu utancı yaşatmayın" haberi, 18 Kasım 2016 tarihinde yazılmıştır. 18 Kasım 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan CHP'li Yarkadaş: Meclis'e bu utancı yaşatmayın haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP'li Yarkadaş: Meclis'e bu utancı yaşatmayın 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  2. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  3. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  4. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  5. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  6. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  7. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  8. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  9. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  10. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  11. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  12. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  13. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  14. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  15. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  16. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  17. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  18. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  19. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
  20. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
Politika Haberleri