CHP'nin Adana mitinginde ülkücüler de katıldı; başkanlığa hayır!

CHP'nin Adana mitinginde ülkücüler de katıldı; başkanlığa hayır!

CHP'nin Adana mitinginde ülkücüler de katıld... CHP'nin 'Ülkemizi Böldürmeyeceğiz' adlı ilk mitingi Adana'da yapıldı. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, miting sırasında ülkücülerin açtığı pankarta 'Aramızda ülkücüler de var. Onlar da Başkanlığa karşıyız diyorlar'...

CHP'nin 'Ülkemizi Böldürmeyeceğiz' adlı ilk mitingi Adana'da yapıldı. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, miting sırasında ülkücülerin açtığı pankarta 'Aramızda ülkücüler de var. Onlar da Başkanlığa karşıyız diyorlar' diyerek karşılık verdi.Kılıçdaroğlu mitingin ardından Aladağ'daki yangında yaralı kurtulan öğrencileri ziyaret etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Yastığınızın altında ne varsa gelin altına ve TL'ye yatırın, piyasayı düzenleyelim" sözlerine ilişkin "Sen ayakkabı kutusundaki dolarları bozdurdun mu?" dedi. Kılıçdaroğlu AKP'nin dış politkasını da eleştirerek "Türkiye'yi Ortadoğu'nun şamar oğlanına çevirdiler" ifadesini kullandı.

Bugün sabah saatlerinde Adana'ya gelen Kılıçdaroğlu Aladağ'da 11'i öğrenci 1'i eğitmen 12 kişinin yaşamını yitirdiği yurt yangınının yaşandığı bölgeyi ziyaret etti. Yanan binaya karanfil bırakan Kılıçdaroğlu daha sonra Seyhan İlçesi'ndeki Uğur Mumcu Meydanı'nda 'Türkiye'yi Böldürmeyeceğiz' mitingine katıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Ülkemizi Böldürmeyeceğiz' adlı mitingin ilkini Adana'da gerçekleştirdi. Kılıçdaroğlu, AKP'nin dış politikasını sert bir dille eleştirdi, basın ve ifade özgürlüğünü savudu, "rejimin değiştirilmesine izin vermeyeceğiz" diyerek, zulme karşı susanların "dilsiz şeytan" olduğunu söyledi.

Adana'nın Aladağ İlçesi'nde 12 kişiye mezar olan yurda karanfil bırakan Kemal Kılıçdaroğlu, Uğur Mumcu Meydanı'nda toplanan yaklaşık 100 bin kişiye hitap etti. Bu kalabalığın ilçede bugüne kadar düzenlenen en büyük miting olduğu belirtildi. Türkiye'ye hep birlikte sahip çıkacaklarını isteyen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Türkiye hepimizin Türkiye'si hep birlikte sahip çıkacağız. Kışlaya, camiye siyaset sokmayacağız. İbadet yerine siyaset sokarsanız toplumu bölersiniz oysa biz diyoruz ki bütün ibadet yerlerine saygı duyacağız.

"Oralara siyaset sokmayacağız. Cumhuriyetin kurucu değerlerine sahip çıkacağız. Cumhuriyet bizim cumhuriyetimiz ise cumhuriyetimizi kurucu değerlerimize sahip çıkacağız. Kurucu değer cumhuriyeti kuran felsefedir. Bu felsefe hepimizin ortak değeri olmalıdır. Cumhuriyeti kuranlar savaş meydanından geldiler ağır bedel ödediler çocuklarına torunlarına daha güzel bir Türkiye bırakmak için mücadele ettiler.

"Bir kişi gelecek 'Benim sayısal çoğunluğum var rejimi değiştireceğim' diyecek. Bu ülkenin temelinde gözyaşı var. Sayısal çoğunluk yoktur milli irade vardır. Rahmetli İnönü'nü bir sözü var, 'Hadi canım sende' Sen kim oluyorsun da rejimi değiştiriyorsun. Rejimi değiştirmene izin vermeyeceğiz."

DİLSİZ ŞEYTAN

Kılıçdaroğlu konuşmasına şöyle devam etti:

"Yargı bağımsızlığı ve adaletin önemine de değinen Kılıçdaroğlu, "Adalet yüce bir kavramdır. Adalet mülkün temelidir Adaletin olmadığı yerde kadın erkek eşitliği olmaz. Adalet kutup yıldızı gibidir, sabit durur ama bütün dünya etrafında döner. Hukukun üstünlüğü yargı bağımsızlığı siyasete alet edilmemelidir. Yargı bağımsızlığı hukukun üstünlüğü hepimizin üzerinde titremesi gereken kavramlardır. Adalet zulmün emrinde olmamak demektir. Adalet zulme karşı direnmektir. Direnme hakkında söz ediyorum. Zalime ve zulme karşı direnmek hepimizin görevidir. Zulmedenin karşısında susan dilsiz şeytandır. Zalime karşı duracağız insan haklarını ve adaleti savunacağız."

Devletin akılla yönetildiğini anlatan Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Devlet kinle intikam duygusuyla yönetilmez. O nedenle söylüyoruz liyakat, bilgi, tecrübe esastır devlet yönetiminde. Önemli olan liyakat değil Müslümanlıktan diyorlar. Onlar Müslümanlığın da ne olduğunu bilmiyorlar. Çünkü yüce yaratan diyor ki, işi ehline vereceksin. Yani liyakatlı olana vereceksiniz. Bunlar bulu bile bilmiyorlar. Biz neyin ne olduğu çok iyi biliyoruz işi ehline vermenin ne kadar önemli olduğunu çok iyi biliyoruz Türkiye hepimizin Türkiye'si ise devlet yönetiminde onun bunun adamı değil şqu cemaatin bu cemaatin adamı değil devlet yönetiminde liyakat ases alınmalıdır. İşi bilene ehliyeti olana devlet tezlim edilmeli."

OHAL VE LİNÇ EDİLEN ASKERLER

OHAL uygulamalarını da eleştiren Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

"Uygulamaları görüyorsunuz binlerce öğretmenin işine son verildi, binlerce öğretmen açığa alındı. Gencecik çocuklar kapının önüne kondu. Bütün öğretmen, memur kardeşlerime söylüyorum CHP iktidarında hepinizi itibarı iade edilecek. Öğretmenler başımız tacıdır. Zula karşı duracağız, hukuksuzluğa da karşı çıkacağız. 15 Temmuz gecesi 2 askeri lise öğrencisi ile bir asker linç edildi. Linç edilen askerlerin ne günahı vardı. Bunlar emir kulu. Sen komutanı yargılamıyorsun da erden neden hesap soruyorsun. Komutan emir verir herkes emre uyar. Emre uydu diye kişiyi linç edeceksin, komutanın sırtını sıvazlayacaksın. Linç edilen askerin hesabını soracağım.

DARBE FIRSATÇILIĞI YAPIYORLAR

"Darbe fırsatçılığı yapıyorlar. Bütün darbelere tıpkı teröre karşı olduğumu gibi karşıyız. Kimden nereden gelirse gelsin. Darbe fırsatçılığı yapan karşı darbe gerçekleştirmek isteyenlere de karşıyız. Darbe fırsatçılığı yapıp askeri liseleri kapatıp, GATA'yı, Harp okullarını kapatacağım derseniz orada dur deriz. Sözüm söz Peygamber ocağındaki emir komuta zinciri yeniden kuracağız. Harp okullarını, GATA'yı, askeri hastaneleri yeniden açacağız.

"Elbette yanlış yapanları ayıklamalı. Ama yanlış yaptı diye 100-150 yıllık kurumları kapatamazsanız. Bu adamları oralara kim yerleştirdi, bu soruyu kendilerine sormak lazım. Bu adamlara yetkili kim verdi, bu adamları kim ellerinin üstünde tuttu. Kim kalktı söyledi 'Ne istediniz de vermedik' dedi. Onlar ne istediler de siz verdiniz. Türkiye'yi sattınız, şimdi faturayı gariban vatandaşa kesiyorlar. Buna izin veremeyeceğiz. Liyakatin olmadığı yerlerde dikta yönetimi vardır."

TIPIŞ TIPIŞ ANAYASAYA UYACAKSIN

"Hukunun üstünlüğü yok üstünlerin hukuku var, baskıncıların hukuku var" diyen Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: "Ben anayasayı dinlemem' diyor. Anayasa Mahkemesi'ne itibar etmem saygı duymam' diyor. 'Madem anayasaya uymuyorsun o zaman senin için anayasayı sana uyduralım' diyorlar. Ne demek bu. Yüzde 92 ile kabul edilen bir Anayasa uyman diyor. Sen bu anayasa uymuyorsan vatandaşlar niye hapiste. Onlara gelince yasa var sana gelince yok. CHP iktidarında sende tıpış tıpış anayasa uyacaksın o anayasanın gereğini yerine getireceksin.

"Din ve vicdan özgürlüğü, Türkiye hepimizin inançlarımız farklı olabilir. Kim nasıl neye inanıyorsa inansın hepimiz buna uymak zorundayız. Samimi Müslümanlara sesliyorum. Senin inancı benim başımın üstündedir. Benin sağ duyun benim başımın üstündedir. Senin inancını siyasete alet edene prim verme. Senin inancını siyasete alet eden bu ülkeye en büyük kötülüğü yapandır. Eğer sen inancını yerine getirirken bir engelle karşılaşırsan gel kardeşim yada beni çağır ben geleceğim ayağına. İnancını özgürce yerine getir diye seninle birlikte mücadele edeceğim."

"Dünyanın en çok gazetecisi tutuklu olan ülkenin Türkiye olduğunu da vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Bugün medyanın yüzde 90'ı hükümetin kontrolündedir. Televizyonlara bakıyorsun, tek bir ağızdan konuşuyorlar. Çünkü onlara oraya çıkartanlar hükümetin yanlılarıdır. CHP iktidarında medya özgürlüğünü sağlayacağız. Bugün 146 gazeteci hapiste. Dünyada en çok gazetecisi hapiste olan ülke Türkiye, bu bizim ağırımıza gidiyoruz. Hapiste gazeteci olmadığı, medya özgürlüğü olduğu bir Türkiye'yi hep birlikte savunacağız"dedi. Kılıçdaroğlu sözlerine hapisteki gazetecilerin isimlerini de sayarak devam etti.

DIŞ POLİTİKA ELEŞTİRİSİ

"Türkiye'nin dış politikasını da eleştiren Kılıçdaroğlu şu değerlendirmeyi yaptı: "Dış politika bir kişiye, bir partinin siyasi çıkarlarına teslim edilemez. Dış politika milli olması lazım ortak akıl olması lazım. Suriye'ye girdiler yanlış yapıyorsunuz, Müslüman kanı akıtıyorsunuz yanlış yapıyorsunuz dedik. Mısır'da Kaddafi arkadan hançerlenirken, yanlış yapıyorsunuz dedik. Rusya, İran, Irak ile kavga ettiler. En son AB ile kavga ettiler.

"Koskoca Türkiye'yi, Mustafa Kemal ve arkadaşlarının kurduğu Türkiye'yi Ortadoğu'nun şamar oğlanına döndürdüler. Benim ağırıma gidiyor. Ama onlarda onur varsa onlarda insanlık varsa onlarda akıl varsa onların da zoruna gitmesi lazım. Ama yok yapmıyorlar. Suriye'ye girdik askerlerimiz şehit oldu. Kim vurduya gitti, kimin vurduğu belli değil. Bir hükümet var, kimin vurduğu belli değil. Türkiye'de bizim başımıza hiç böyle bir şey gelmedi.

"Türkiye ilk kez dış politikada tarihin en derin hezimetini yaşıyor, böyle bir şey hiç olmadı. Hiç bir sorumluluğu olmayan kişi konuşuyor. Binali Bey, çıkıp söylemiyor; 'Ya Sayın Cumhurbaşkanı bu ülkenin başbakanı benim sen değilsin. Sen Dışişleri Bakanı değilsin, ya izin ver de konuşalım.' diyor mu diyemiyor. Diyemiyor demokrasiye inanmadığı için bunu diyemiyor aklını kiraya verdiği için bunu söyleyemiyor. Koltuğuna sahip çıkamayan ülkesine sahip çıkamaz. 'Eset'i hükümdarlığına son vermek için oraya gittik' diyor. MKG toplantı kendisini başkanı olduğu MKG, 'Biz terörü önlemek için girdik' dediler. Putin, sen çıkıp konuşacaksın tükürdüğünü yalayacaksan yoksa ben buna izin vermem dedi. Ayar çekti, sonra çıkıp dedi ki 'Fırat Kalkanının hedefi herhangi bir ülke veya kişi değil. Kardeşim Eset diyecek de daha zamanı var."

66-001.jpg

"ARAMIZDA ÜLKÜCÜLER DE VAR"

Başkanlık sistemine karşıyız miting yapmak istiyoruz diye başvuruyorlar izin vermiyorlar. Karşı düşünceye izin yok, yasak diyorsun! Sen yasağı al başına çal! Yasağı CHP iktidarında kaldıracağız.

Aramızda ülkücüler de var! Onlar da Başkanlığa karşıyız diyorlar.

Onlar (AKP) böler biz birleştiririz. Hep bir ağızdan söylüyoruz. Şehitler ölmez, vatan bölünmez!

"CHP'nin Adana mitinginde ülkücüler de katıldı; başkanlığa hayır!" haberi, 03 Aralık 2016 tarihinde yazılmıştır. 03 Aralık 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan CHP'nin Adana mitinginde ülkücüler de katıldı; başkanlığa hayır! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP'nin Adana mitinginde ülkücüler de katıldı; başkanlığa hayır! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 20:19 Isparta'da Uyuşturucu Taciri Kaçmaya Çalışırken Yakalandı
  2. 20:14 Tottenham, Fenerbahçe'nin Yıldızı Sebastian Szymanski İçin Hamle Yapıyor
  3. 20:13 Apple, WhatsApp ve Threats uygulamalarını Çin mağazasından kaldırdı
  4. 20:10 Türkiye'de Yüksek Döviz Kuru: macOS mı, Windows mu? İşletim Sistemleri Karşılaştırması
  5. 20:08 ÖSYM tarafından bu hafta sonu 4 sınav yapılacak
  6. 20:03 İzmir'de Meydana Gelen Trafik Kazasında Bir Kişi Hayatını Kaybetti
  7. 19:53 20 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları
  8. 19:49 Türkiye Ekonomisine IMF Değerlendirmesi: Reformlar Ön Planda
  9. 19:38 Prof. Dr. Canan Karatay'dan Sağlıklı Et Pişirme İpuçları!
  10. 19:37 Milletvekillerinin tüm zamları açıklandı!
  11. 19:33 Limonlu Bisküvili Pasta: Lezzetli ve Kolay Tarif
  12. 19:30 Kartlı ödemelerde rekor kırıldı! Geçen seneye göre yüzde 126 artış gözlemlendi
  13. 19:25 Fırında Mercimek Köftesi: Sağlıklı, Lezzetli ve Vegan Dostu Bir Protein Alternatifi!
  14. 19:24 Çiçeklerdeki Mantar Sivrisineği Sorununa Pratik Çözümler
  15. 19:18 İçişleri Bakanlığından İddialara Müfettiş Ataması: Mardin ve Diyarbakır Belediyeleri İncelemede
  16. 19:13 Samsunspor, Adana Demirspor Maçı Öncesi Eksiklerini Belirledi
  17. 19:12 CHP devraldığı belediyelerin borçlarını halka açtı: Toplam 100 milyar TL borç
  18. 19:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Artık Fenerbahçeli değilim
  19. 18:59 Erdoğan Romanya Cumhurbaşkanı lohannis ile telefonda görüşmesi yaptı
  20. 18:37 Stoltenberg açıkladı: "Ukrayna'ya daha fazla hava savunma sistemi sağlama kararı aldık"
Politika Haberleri