CHP'nin çağrısına HAZİRAN'dan tam destek. AKP darbesine geçit yok!

CHP'nin çağrısına HAZİRAN'dan tam destek. AKP darbesine geçit yok!

CHP'nin çağrısına HAZİRAN'dan tam destek. AK... İstanbul Taksim'de Pazar günü CHP'nin çağrısıyla organize edilen mitinge katılım çağrıları artıyor. ABC'nin edindiği bigilere göre, Birleşik Haziran Hareketi de miting tertip komitesine girerek, üyelerine katılım çağrısı...

İstanbul Taksim'de Pazar günü CHP'nin çağrısıyla organize edilen mitinge katılım çağrıları artıyor. ABC'nin edindiği bigilere göre, Birleşik Haziran Hareketi de miting tertip komitesine girerek, üyelerine katılım çağrısı yapacak. Öte yandan Türkiye Gençlik Birliği Başkanı Çağdaş Cengiz de henüz bir karar vermediklerini, davet gelmesi halinde mitinge katılabileceklerini belirtti. 

MUTABAKATA VARILDI

15 Temmuz Fethullahçı darbe girişiminin ardından CHP'den Pazar günü Taksim'de "Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi" çağrısı geldi. CHP'nin çağrısının ardından CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun miting organizasyonu için görevlendirdiği Gürsel Tekin ile Birleşik Haziran Hareketi temsilcileri arasında dün akşam İstanbul'da bir görüşme yapıldı. Görüşmede Haziran Hareketi'nin önerileri kabul edilerek birçok konuda mutabakata varıldı. 

Buna göre Haziran Hareketi de miting tertip komitesinde yer alacak. Bir ortak metin hazırlanacak, bu metnin yazılmasında Haziran Hareketi de katkıda bulunacak. Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından önce kürsüye çıkarak, bütün katılımcıları temsil edecek konuşmayı yapacak kişi ortak belirlenecek. Ayrıca etkinliğin adına "laiklik" eklenerek, "Demokrasi, Özgürlük ve Laiklik Mitingi" olacak. 

YAKIN TEHDİT AKP DARBESİ

Miting, bastırılan Cemaat darbesinin protesto edilmesinin yanı sıra, esas olarak bunu bir fırsata çevirerek kendi darbesini yapmaya çalışan AKP gericiliğini hedef alacak. OHAL ilanı protesto edilecek. Sokakta kurulmaya çalışılan gerici hegemonyanın kırılması hedeflenecek.

Haziran Hareketi İstanbul Bölge Koordinasyon Kurulu'nun, İstanbul'da bulunan Türkiye Yürütme kurulu üyelerinin de katılımıyla önceki akşam Makina Mühendisleri Odası'nda yaptığı toplantıda, güçlü şekilde mitinge katılma kararı alındı. Haziran Hareketi, Marmara Bölgesi'ndeki bütün üye ve taraftarlarını da mitinge getirecek.

DENGELER DEĞİŞEBİLİR
 
Pazar günü ülkenin ilerici, cumhuriyetçi, devrimci ve demokratlarının Taksim'de darbelere ve diktaya karşı güçlü bir yanıt vermesi bekleniyor. Bu mitingin başarılı olması halinde toplumsal dengelerin değişebileceği, sokak kurulmaya çalışılan gerici hakimiyetin kırılacağı belirtiliyor. 

HAZİRAN'DAN AÇIKLAMA

Birleşik Haziran Hareketi, CHP’nin çağrısıyla 24 Temmuz Pazar günü düzenlenecek Taksim mitingine ilişkin tutumunu açıkladı.
AKP’nin bir karşı-darbe örgütlediğini vurgulayan duyuru, tüm devlet imkanlarıyla sokağa çıkan AKP taraftarlarının ancak cılız gösteriler yapabildiğini, demokrasi güçlerinin büyük bir miting yapma potansiyelinin olduğunu, AKP’nin bu nedenle Taksim mitingini bir ''milli mutabakat mitingi’ gibi gösterecek hamleler yaptığını belirten duyuru, buna izin verilmemesi çağrısı yaptı. Duyuru aynı zamanda laiklik vurgusunda bulundu. Bu koşulların sağlanması halinde Birleşik Haziran Hareketi Pazar günü tüm güçleriyle Taksim’e yürüyecek. İşte duyurunun tam metni:

BİRLEŞİK HAZİRAN HAREKETİ TÜRKİYE YÜRÜTME KURULU DUYURUSUDUR

15 Temmuz 2016 gecesi gerçekleşen darbe girişiminin ardından AKP ''demokrasi şöleni’ diyerek taraftarlarını sokağa çağırmış ve kendi karşı-darbesini örmeye girişmiştir. Emekçilere kapattığı Taksim Meydanı başta olmak üzere, ülkenin çeşitli illerindeki meydanlarda kendi gösterilerini örgütlemiştir. Bu gösterilere demokrasi sloganları değil, idam ve şeriat çağrıları damga vurmuştur. Emekçi halkımız, ''demokrasi şöleni’ adı altında düzenlenen bu şeriat çağrılarına ve AKP’nin kendi karşı-darbesini örgütleme girişimine iltifat etmemiştir. Ulaşımın bedava yapılmasına, yiyecek-içecek ikramlarına, TC Devleti ve Tayyip Erdoğan imzalı çağrılara rağmen gösterilere beklenenin çok altında bir kitle katılmıştır. Nihayet AKP ipleri tamamen eline almak üzere OHAL uygulaması kararı almıştır.

Tam bu sırada CHP 24 Temmuz’da Taksim’de bir ''Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi’ çağrısı yapmıştır. Birleşik Haziran Hareketi olarak, çağrının ilk açıklandığı andan itibaren konuya duyarlılık gösterdik. CHP ile temasa geçerek, bu önemli adımı hep birlikte örme irademizi beyan ettik. Ortaya koyduğumuz perspektif şöyledir:

AKP bir karşı-darbe örgütlüyor, toplumu kendi gerici ideolojisi çerçevesinde yeniden şekillendirmek için ortamı “Allah’ın bir lütfu'' olarak değerlendiriyor. Bu nedenle, miting içeriğinde mutlaka LAİKLİK vurgusu bulunmalıdır.
Taksim’i emekçilere kapatan, bunun için on binlerce polisle halka saldıran AKP, Taksim başta olmak üzere tüm meydanlarda demokrasi müsameresi yapıyor. AKP ve demokrasi yan yana anılamaz. AKP yöneticilerinin de katıldığı bir ''milli mutabakat mitingi’ görüntüsü kabul edilemez. Demokrasi AKP’nin karşı-darbesine karşı savunulmalıdır.
Kürsüde mutlaka bu hassasiyetlerin vurgulanacağı bir metin okunmalıdır.
Özgürlük, demokrasi ve laiklik, 2013 Haziran’ında Taksim’e damgasını vuran tüm renklerle birlikte savunulabilir. 24 Temmuz Pazar günü Taksim’de tüm bu renklerin yansıyacağı bir büyük buluşma gerçekleşmelidir.

Olumlu görüşmeler yaptığımız CHP’den bu temelde bir yanıt bekliyoruz. Beklentilerimizin karşılandığı koşullarda, HAZİRAN 24 Temmuz Pazar günü kendi kimliğiyle ve tüm kitlesiyle Taksim Meydanı’na yürüme kararlılığındadır.
 
Meydanı darbe ve diktatörlük heveslilerine bırakmayacağız.

Halkımıza duyururuz.

"CHP'nin çağrısına HAZİRAN'dan tam destek. AKP darbesine geçit yok!" haberi, 22 Temmuz 2016 tarihinde yazılmıştır. 22 Temmuz 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan CHP'nin çağrısına HAZİRAN'dan tam destek. AKP darbesine geçit yok! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP'nin çağrısına HAZİRAN'dan tam destek. AKP darbesine geçit yok! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 02:15 Katolik Kilisesi'nden 'cinsel istismar mağdurlarına tazminat' kararı alındı
  2. 02:13 İsviçre merkezli Patiswiss'ten Ankara Merkezli Patiswiss'e dava açıldı: Marka 'çalıntı' iddiası
  3. 02:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hasan Kılıç'ın cenaze törenine katıldı
  4. 01:54 Konsere geç çıkan Madonna'ya hayranlarından toplu dava haberi geldi
  5. 01:48 Apple’ın Çin’de satışları düşüşte!
  6. 01:33 İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde Değişim Dalgası: Tugay 5 Üst Yöneticinin Görevini Sonlandırdı!
  7. 01:31 Yorgandaki Sarı Lekelerin Kabusu Bitti! Bu Mucizevi Çözümle Yorganlarınız Bembeyaz Olacak
  8. 01:27 Böbrek Taşına Ne İyi Gelir? Ağrıyı Dindiren ve Taşı Düşüren Besinler ve Öneriler
  9. 01:14 Gümüşhane’de Heyelan Meydana Geldi!
  10. 01:09 Türkiye'de İlk Vaka Görüldü! Haziran ve Temmuz Ayında Vakalarda Artış Bekleniyor!
  11. 01:05 A101 ve BİM artık o ürünü satmayacak!
  12. 01:00 Resmi Gazete'de bugün: 24 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  13. 00:57 Ümit Özat'tan Ahmet Çakar'a: "İtin duası kabul olsa gökten kemik yağar"
  14. 00:56 Trafik sigortasında yeni dönem belirlendi: Primler her ay maliyet endeksine göre belirlenecek
  15. 00:54 Koç Holding'den dolandırıcılık uyarısı: İtibar etmeyin
  16. 00:49 Hyundai'nin nano soğutma teknolojisine sahip cam filmi tanıtıldı!
  17. 00:44 Opel'in yeni elektrikli SUV'u devasa menziliyle Türkiye'ye geldiğini açıkladı
  18. 00:42 Kredi borcu olanlar dikkat etsinler! BDDK yakın takibe alacak
  19. 00:40 İsrail terör iddialarına hala kanıt sunamadı: 'UNRWA çalışanları 7 Ekim saldırılarına katıldı'
  20. 00:39 Fatih Terim, Yunanistan'da çifte kupa hedefinde olduğunu açıkladı
Politika Haberleri