CHP’ye soruşturma açan savcı FETÖ sanığı çıktı!

CHP’ye soruşturma açan savcı FETÖ sanığı çıktı!

CHP’ye soruşturma açan savcı FETÖ sanığı çıktı! ABC Gazetesi / ÖZELCumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat hakkında soruşturma başlatan Savcının, Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) sanığı olduğu ortaya çıktı. FETÖ'ye ve darbecilere karşı mücadele...

ABC Gazetesi / ÖZEL

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat hakkında soruşturma başlatan Savcının, Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) sanığı olduğu ortaya çıktı. FETÖ'ye ve darbecilere karşı mücadele ettiğini ileri süren AKP iktidarının bu iki yüzlü tutumu tepki çekti. 

Anımsanacağı gibi, Kemal Kılıçdaroğlu’nun Fatih Cami avlusunda düzenlenen bir şehit cenazesi törenine katıldığı sırada, AKP'li olduğunu söyleyen bir sabıkalı, Başbakan Binali Yıldırım dahil, bir dizi bakanın yanında CHP liderinin ayaklarının önüne patlamamış bir mermi atmış, olay sırasında arbede yaşanmıştı. Saldırıya CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat büyük tepki göstermiş, olaydan sonra AKP İstanbul İl Binası önünde demokrütik bir protesto eylemi düzenlemişti.

Kılıçdaroğlu'nun uğradığı saldırı, başlı başına bir devlet ve hükümet zaafiyeti niteliğindeydi. Dahası, saldırganın polis yeleği giydiğinin anlaşılması ve olaydan sonra serbest bırakılması ise büyük bir siyasi skandala dönüştü. 

DEVLETİN ÇETELEŞMESİ...

Devletin çeteleşmesi anlamına gelen bu olayın sorumluluğu, AKP hükümeti üzerinde olmasına karşın, hukuksal zeminde ciddi bir gelişme yaşanmaması, demokratik çevrelerde şaşkınlıkla karşılandı.

canpolaticerik1.jpeg

Fatih Cami avlusunda düzenlenen şehit cenazesi töreni sırasında Kılıçdaroğlu’nun ayaklarının dibine mermi atılarak tehdit edilmesi olayı, siyasi iktidar için adeta bir suçüstü niteliği taşıyordu. Ancak tam tersi yapıldı ve olay sonrası CHP İstanbul İl Başkanlığı tarafından Haliç’deki AKP İstanbul İl Binası yakınında gerçekleştirilen protesto yürüyüşüne soruşturma açıldı. 

ZORBALARA DEĞİL, CHP'YE SORUŞTURMA 

cemalcanpolaticerik2.jpg

CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat

Kılıçdaroğlu'nun ölümle tehdit edilmesini protesto eylemi nedeniyle CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat'a soruşturma açan savcının sicili ise şaşırtmadı. Kamuoyunun Cumhuriyet gazetesine yönelik FETÖ soruşturmasıyla tanıdığı Murat İnam’ın, dinci terör örgütü 'Selam ve Tevhid' davasında devlet yöneticilerini izinsiz dinlediği için iktidar tarafından "Selam ve Tehdit Kumpası" adı verilen FETÖ davasının sanıkları arasında olduğu öğrenildi. 

FETÖ GEREKÇESİYLE GAZETECİLERE DE SORUŞTURMA

pehlivanicerik1.jpg

Murat İnam'ın FETÖ şüphelisi olduğunu kamuoyuna duyuran gazeteci Barış Pehlivan hakkında da soruşturma açılmış, bu yöndeki soruşturma 24 saat geçmeden takipsizlikle sonuçlanmıştı.

HSYK ÜYELERİNİN FETÖ’YLE İMTİHANI 

FETÖ üyeliği dahil 10 ayrı suçlamadan yargılanan İnam hakkında bir diğer dikkat çekici bilgi ise, meslekten ihracı istenmesine karşın, "görevinden uzaklaştırılmasın" diye oy kullanan iki HSYK üyesi de, FETÖ üyeliğinden hapiste ve meslekten ihraç edilmiş durumda.
  
İNAM HAKKINDA MÜEBBET VE 67 YIL ÜÇ AY HAPİS CEZASI İSTENİYOR

Savcı Murat İnam hakkında, "Silahlı terör örgütü üyesi olmak (FETÖ/PDY)" ve "Askeri Casusluk" gibi 10 ayrı suçlama nedeniyle bir kez müebbet, buna ek olarak 67 yıl 3 aya kadar da hapis cezasına çarptırılması isteniyor. 

ERDOĞAN'I DİNLEMİŞ

Yargıtay 16. Ceza Dairesi’nin baktığı "Selam Tevhid" yasadışı dinleme davasının iddianamesine göre, sanıklar  Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 12 görüşmesini, başbakanlığı dönemindeki danışmanları Sefer Turan ve Mustafa Varank üzerinden dinlemiş. Erdoğan’ın Turan ve Varank’ın telefonundan Somali Cumhurbaşkanı, Filistin Devlet Başkanı, Hamas Lideri İsmail Haniye, bakanlar Taner Yıldız, Mehdi Eker, Efkan Ala, Mehmet Şimşek, Fatma Şahin ve Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü ile yaptığı görüşmeler dinlenerek kayıt altına alınmış.

selamicerik1.jpg

HAKAN FİDAN'I DA DİNLEMİŞ

Yine iddianameye göre MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın da eski AKP’li Milletvekili Faruk Koca ile yaptığı görüşmeler dinlenerek kayıt altına alınmış. 

DURUŞMAYA KATILMADI

Savcı Murat İnam "Selam Tevhid Kumpası" davasının son duruşmasına katılmamıştı...

"CHP’ye soruşturma açan savcı FETÖ sanığı çıktı!" haberi, 01 Aralık 2016 tarihinde yazılmıştır. 01 Aralık 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan CHP’ye soruşturma açan savcı FETÖ sanığı çıktı! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP’ye soruşturma açan savcı FETÖ sanığı çıktı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:23 "TKP'liyim, AKP'ye oy vereceğim" demişti, AKP'nin Gençlik Kolları yöneticisi olduğu ortaya çıktı!
  2. 13:23 Anket şirketi şaşkına döndü, sonuçları yeniden kontrol edecek!
  3. 13:04 Ankara seçim anketi şok etti: Asal Araştırma inanmakta zorlandı!
  4. 12:58 Yaz saati uygulaması başlıyor: Saatler bir saat ileri alınacak!
  5. 12:58 Ankara ve İstanbul için yepyeni bir seçim Kararı!
  6. 12:58 Karabük'te sosyal medya skandalı: 8 kişi gözaltına alındı!
  7. 12:56 Putin: Polonya ve Baltık Ülkelerine Yönelik Saldırı İddiaları 'Tamamen Saçmalık'
  8. 12:51 İsrail'in Gazze Saldırıları: 62 Filistinli Hayatını Kaybetti,Kızılay Çalışanları Serbest Bırakıldı
  9. 12:47 Telefon Ekranınızı Ters mi Düz mü Tutmak: Artılar ve Eksiler
  10. 12:40 ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi Yarın Ankara’ya Geliyor
  11. 12:06 İrlanda, Gazze'ye Destek: Soykırım Davasına Müdahale Ediyor!
  12. 11:55 Karayip Korsanları yeniden çekilecek... Johnny Depp filme dönüyor mu?
  13. 11:45 Altaylı, YÖK'ün denklik kararını sert eleştirdi: "Bunun tek sonucu felaket!"
  14. 11:41 Kuşum Aydın isyan etti: Param bitti
  15. 11:35 Süleyman Soylu icralık oldu: Borcunu 7 gün içinde öde yazısı gitti
  16. 11:24 Karar yazarı Mehmet Ali Verçin: Ey Ak Partililer, Ak Partiyi seviyorsanız Ak Parti’ye oy vermeyin
  17. 11:21 YSK seçim hazırlıklarını tamamladı; Türkiye, önce büyükşehirlerde kazananları öğrenecek
  18. 11:20 Sabancı'dan dev hisse devri: Hisselerin satışı tamamlandı!
  19. 11:19 10 Yunan Adası'nda kapıda vize heyecanı! Bayram tatiliniz hazır mı?
  20. 11:19 Evrenin gizemleri birer birer çözülüyor! Kara deliğin manyetik alanları görüntülendi
Gündem Haberleri