Cihatçı terörün destekçileri Validebağ'da

Cihatçı terörün destekçileri Validebağ'da

Cihatçı terörün destekçileri Validebağ'da ABC GAZETESİ-AKP'li Üsküdar Belediyesi İkinci Ulullararası Üsküdar Şiir Festivali adı altında Suriye'de savaşan cihatçı grupların propaganadasını yapıyor. Erdoğan'a aşık olan Ethem Sancak'ın sahibi olduğu Sancak Medya'nın...

ABC GAZETESİ-AKP'li Üsküdar Belediyesi İkinci Ulullararası Üsküdar Şiir Festivali adı altında Suriye'de savaşan cihatçı grupların propaganadasını yapıyor. Erdoğan'a aşık olan Ethem Sancak'ın sahibi olduğu Sancak Medya'nın organizatörlüğünde AKP'li Üsküdar Belediyesi tarafından etkinlik akşam saatlerinde başladı. 

ÇEVRE SAKİNLERİ İZİN VERMEDİ

Validebağ Korusu'nda cihatçı propagandasına izin vermek istemeyen çevre sakinleri ise belediyeye tepki gösterdi. Bir süre yaşanan tartışma sonunda Koru'da açık alanda yapılmak istenen etkinlik İzci Evi'ne alındı. Koru'da bulunan yurttaşların aktardığı bilgilere göre etkinliğe katılım oldukça az oldu. 
uskudar.jpg

KATLİAMCI ALLUŞ HAYRANI "SURİYELİ ŞAİR"

Etkinlikte Suriye'de savaşan cihatçı grupların savunuculuğunu yapan Ammar Rajab Tabbab ve Mahmoud Altaweel yer alacak.  Etkinlikte söz alan Ammar Rajab Tabbab Suriye'de savaşan, geçtiğimiz yıl öldürülen Cihatçı İslam Ordusu lideri, aynı zamanda Suudi Arabistan istihbaratının temsilcisi Zehran Alluş hayranlığıyla biliniyor.

Tabbab'ın Facebook'ta Alluş'un ölümünün ardından paylaştığı gönderi; 

cihatci.png

Gönderide yer alan Arapça ifadelerin tercümesi: "Mücahid Komutan Zehran Alluş" şehit olmanın kendisi için şeref

ZEHRAN ALLUŞ KİMDİR?

İslami Ordusu’nun (Ceyşu’l- İslam) lideri Zehran Alluş, 2009 yılında ''selefi faaliyetleri nedeniyle’ Şam yakınlarındaki meşhur ''Saydnaya’ hapishanesine atılmıştı. Alluş, Esad’ın 2011’de çıkardığı aftan yararlandı ve çıkar çıkmaz Suudi Arabistan’da bulunan babası ''şeyh’ Muhammed Alluş’un yardımı ile İslam Ordusu adlı örgütü kurdu. Alluş’un örgütü daha sonra yine Suudi Arabistan’ın kurduğu İslami Cephe’nin içinde yer aldı.
Alluş İslam Ordusu içerisinde çok sayıda katliama imza attı. Ama onu diğerlerinde kısman ayıran özellikler de vardı. Mesela kurduğu “Tövbe hapishanesi''. Binlerce insanı topladığı bu kamplar belli işlevlere sahipti. Bir yandan Suriye Ordusu’nun insan kaybına yol açmamak için saldırmasının önüne geçiyor, diğer yandan da devletle pazarlık yaparak sivillere karşı kendi terör örgütü mensuplarını serbest bıraktırıyordu. Ayrıca, özellikle Duma’da son dönemde başlayan halk eylemleri de Alluş için bir sorun teşkil ediyordu. Suriye’de, Türkiye’de anlatılanın aksine, halk hiçbir bölgede cihatçılara destek olmuyor. Çoğunlukla korkudan susmak zorunda kalan halk zaten şimdiye dek devletin elinde olan bölgelere de kaçmış durumda. Ülkede toplam toprağın yüzde 40’ı Suriye devletinin elindeyken toplam nüfusun yüzde 80’i de bu coğrafyada.
Alluş ayrıca kafeslere kapatarak kent sokaklarında dolaştırdığı kadınların fotoğraflarıyla da
ünlenmişti.
SARİN GAZI KULLANMIŞTI
Alluş’un liderliğindeki İslam Ordusu, Türkiye’de “Esad sarin kullandı'' propagandası ile sunulan 21 Ağustos 2013 tarihinde Doğu Guta’daki sarin gazı kullanımının da müsebbibiydi. Bu hem BM raporları, hem ABD’nin hazırladığı raporda ispatlanmış, ayrıca Türkiye’den Suriye’ye giden tonlarca sarin gazı malzemesine dair Adana’da yakalanan cihatçıların ifadelerinde de yer almıştı.
 
Alluş, IŞİD, Nusra ve Ahrar gibi Kaideci diğer örgütlerle de çok sayıda ittifak kurmuş ve beraber katliamlar düzenlemişti.
Alluş, 2014 yılında oluşturulan İslami Cephe’nin askeri yetkilisi oldu. Demokrasi ve laikliği reddettiğini duyuran İslami Cephe, Arap Alevilerini öldüreceğini açıkladı. İslami Cephe içerisinde yer alan Ahrar’uş Şam, IŞİD’le yakın zamana kadar ortak operasyonlar yapmıştı. IŞİD ile Ahrar’uş Şam, ''Müminlerin Annesi Ayşe’ adını verdikleri operasyonla Alevi köylerini basarak aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 200 sivili katletmişti. İslami Cephe içerisinde yer alan Tevhid Tugayı ise IŞİD’le birlikte Şii köyleri olan Zehran ve Nubul’a ortak saldırı düzenledi, Halep’te Kürtleri katletti ve iki örgüt Ming havaalanına birlikte saldırdı.
ALEVİLER, DÜRZİLER, İSMAİLİLER VE HRISTİYANLAR KATLEDİLDİ

duma1.png
Alluş’un örgütü İslam Ordusu, El Kaide’nin Suriye kolu El Nusra Cephesi ile Adra kasabasına saldırarak bir arada yaşayan Alevi, İsmaili, Dürzi, Hristiyan halkı katletti. Adra katliamının yanı sıra El Nusra ve İslam Ordusu, El Kındi Hastanesi’ne de ortak saldırı düzenleyerek burayı ele geçirdi.
Zehran Alluş, komutanı olduğu İslami Cephe’nin kuruluşu sırasında El Kaide’nin kolu El Nusra’nın da aralarına katılmasını istişare ettiklerini açıklamıştı.
''IŞİD BENZERİ İSLAM DEVLETİ KURACAĞIZ’
IŞİD’in karanlık, radikal düşüncelerine karşı çıkmayan ancak farklı nedenlerle daha sonra örgütle karşı karşıya gelen İslam Ordusu’nun lideri Alluş, iki yıl önce katıldığı bir yayında “Suriye’de IŞİD’in denediği gibi zor kullanarak bir İslam devleti kuracak mısınız'' sorusuna “Biz ülkemizin insanlarının İslam adaleti altında bir hayat hayal ettiklerini biliyoruz'' yanıtı vermişti. Alluş’un El Kaide’nin öldürülen lideri Usame Bin Ladin’i de öven videoları bulunuyor. İslam Ordusu, Suriye’de dengelerin değişmesinin ardından bir süredir mezhepçi söylemlerinden geri durarak ''ılımlı’ olduğunu kabul ettirmeye çalışıyordu.
İKTİDARA YAKIN GAZETECİLER: ALLUŞ ŞEHİT OLDU
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yakınlarına ait Yeni Şafak gazetesinde köşe yazarlığı yapan Hilal Kaplan da IŞİD ile ortaklık yapmış gruplarla tek çatı altında birleşen ve bu gruba terör örgütleri listesinde bulunan El Nusra’yı da dâhil etmek istediklerini ifade eden, sivilleri canlı kalkan olarak kullanarak savaş suçu işleyen Alluş’u şehit ilan etti. İktidara yakın bir diğer isim olan analist Fatih Tezcan ise Twitter hesabından “Suriye cihadının büyük komutanlarından Zehran Alluş şehit oldu'' dedi.

"Cihatçı terörün destekçileri Validebağ'da" haberi, 10 Nisan 2016 tarihinde yazılmıştır. 10 Nisan 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Cihatçı terörün destekçileri Validebağ'da haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Cihatçı terörün destekçileri Validebağ'da 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 05:03 25 Nı̇san 2024 günlük burç yorumları
  2. 01:30 Mobil operatör abone sayısı şaşırttı: Türkiye nüfusundan fazla!
  3. 01:28 Yeni robot hem hazırlayacak hem de pişirecek
  4. 01:15 Range Rover'ın Yerine Göz Atın! Jeep'in 2 Milyon Satış Barajını Aşan Modeli Artık Türkiye'de!
  5. 00:42 Evlilik Gününüz Hayatınızı Etkileyebilir: Astrolog Günlerin Anlamlarını Açıklıyor!
  6. 00:40 'Bahçeli' Paylaşımı! 'Ben Sana Dost Oldum, Sen Bana Düşman'
  7. 00:35 Kupada gol düellosunu Trabzonspor elde etti!
  8. 00:31 Fatih Terimli Panathinaikos'a, AEK'dan Fark!
  9. 00:25 Yepyeni Tesla Model 3 Performance modeli resmi olarak duyuruldu!
  10. 00:21 ABD üniversitelerindeki Filistin gösterileri, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun endişesini uyandırdı
  11. 00:18 Fenerbahçe Beko'dan; Final Four'a Dev Adım Atıldı!
  12. 00:17 Mehmet Yılmaz değerlendirdi: "Erdoğan’ın MHP’yi itekleme gücü yok!"
  13. 00:14 Batman'da, DEM Parti'nin il binasında arama gerçekleştirildi
  14. 00:03 Özgür Özel'in Steinmeier Görüşmesi Detayları Tek Tek Ortaya Çıktı!
  15. 23:56 Ali Koç'tan Ahmet Ketenci'ye sitem geldi!
  16. 23:44 Estetik Yaptıran Selen Görgüzel Beğeni Yağmuruna Tutuldu!
  17. 23:39 BM, Gazze'deki toplu mezarlarla ilgili bağımsız bir soruşturma yapılması çağrısında bulundu
  18. 23:34 Valilik, iki gün boyunca Kuzey Afrika'dan toz taşınacağını bildirdi: Halkı uyardı
  19. 23:26 Koç Ailesi'ne büyük bir darbe geldi: Bir haftada 150 milyon dolarlık bir değer kaybı yaşadılar
  20. 23:19 Yeliz Yeşilmen'den Hadise'ye Tam Destek!
Gündem Haberleri