Çilem: En büyük güzellik ülkemin kadınlarının arkamda durması!

Çilem: En büyük güzellik ülkemin kadınlarının arkamda durması!

Çilem: En büyük güzellik ülkemin kadınlarını... Hürriyet’ten Ayşe Arman’a konuşan Doğan, 50 bin kefalet ücretiyle tahliye olmayı hiç beklemediğini, zaman zaman hala kendisini cezaevindeymiş gibi hissettiğini söyledi.Evine geldiğinden beri kızından hiç ayrılmadığını...

Hürriyet’ten Ayşe Arman’a konuşan Doğan, 50 bin kefalet ücretiyle tahliye olmayı hiç beklemediğini, zaman zaman hala kendisini cezaevindeymiş gibi hissettiğini söyledi.

Evine geldiğinden beri kızından hiç ayrılmadığını belirten Doğan, kendisinin bu durumda olan tek kadın olmadığını söyledi. Doğan, mahkeme şerhiyle aldığı 15 yıl cezanın Yargıtay tarafından bozulacağına inandığını belirterek, “Yine de kefaletle serbest bırakılmam, tutuksuz yargılanmam, inşallah bütün meşru müdafaa davalarına emsal teşkil olur. Ben kendimi zor durumdaki kadınları savunuyormuşum gibi de hissediyorum. Öyle bir sorumluluk var üzerimde. Çünkü bu ülkede pek çok kadın benim gibi erkek şiddetine maruz kalıyor. İsimlerimiz, sosyal statülerimiz aynı olmayabilir ama biz birbirimizi çok iyi anlayabiliyoruz, çünkü neticede çektiğimiz acı aynı'' dedi.

''BEN BİTTİM DEMİŞTİM’

Tarım işçiliği yapan ailesinin özgür kalması için gerekli kefalet ücretini birikimlerini kullanarak ve borç alarak topladığını belirten Doğan, kadın dayanışmasını da hep arkasında hissettiğini ifade ederek şunları söyledi:

“Benim için en büyük şeref onların ve bu ülkenin kadınlarının arkamda durması. Belki hepsi değil ama inanılmaz destek aldım. Benden desteğini esirgemeyen herkese çok teşekkür ediyorum. Cezaevine düştüğümde, ''Ben bittim, benim kimsem yok!’ demiştim. Hiç de öyle değilmiş. Arkanızda böyle büyük bir destek olunca, hiçbir zorluk yıldırmıyor sizi.''

Doğan, söyleşiye kendisini eşini öldürmeye iten süreci, evlilik hayatı boyunca maruz kaldığı şiddeti anlatarak başladı.

“Evliliğimiz boyunca sistematik şiddete maruz kaldım. 28’inci gününden itibaren dayak yedim. Zaten ben ya babamdaydım, ya karakolda, ya da adliyede… Ruh halini çözemedim, ama gerçek bir psikopattı. Daha cicim aylarındayız, başım çok ağrıyordu, ''Gel seni hastaneye götüreyim!’ dedi, ben de sevindim, ilgileniyor diye, beni göl kenarına götürdü, dövdü, sonra da göle attı. Şoka girdim. Bir insan nasıl böyle bir şey yapabilir diye. Makul bir açıklaması yoktu yaptıklarının'' diyen Doğan, eşinden sayısız ölüm tehdidi aldığını dile getirdi.

''CAN HAVLİYLE ATEŞLEDİM’

Eşinin boşanmaya çalıştığında ölümle tehdit ettiğini, koruma kararı aldırdığında karara uymadığını ve kimsenin de buna engel olamadığını anlatan Doğan, son olarak eşinin kendisini satmaya kalkıştığını da hatırlattı.

Olayın yaşandığı gün eşi ölmese kendisinin öleceğini söyleyen Doğan, “Çünkü uyuşturucu satıcılığı yaptığını emniyete haber verdim, onu ihbar ettim. Bunu da öğrendi. Eve geldi, ''Çocuğu öbür odaya al!’ dedi. Beni odaya kilitledi. Anahtarı cebine attı. Beni tartaklamaya, saçlarımdan sürüklemeye başladı. Silah da yastığın altındaydı. Ben önce davrandım. Tamamen kendimi savunmak için, hayatta kalmak için can havliyle o silahı ateşledim. Ölmesini istemezdim, kimsenin istemem ama o ölmeseydi ben ölecektim'' diye konuştu.

Kendisine gelen evlenme tekliflerine ilişkin soruya da yanıt veren Çilem Doğan, “Yersiz buluyorum. Hoş gelmedi açıkçası. Ben kolay şeyler yaşamıyorum. Ciddiye almadım'' dedi.

"Çilem: En büyük güzellik ülkemin kadınlarının arkamda durması!" haberi, 22 Haziran 2016 tarihinde yazılmıştır. 22 Haziran 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Çilem: En büyük güzellik ülkemin kadınlarının arkamda durması! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Çilem: En büyük güzellik ülkemin kadınlarının arkamda durması! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:06 "Meteoroloji'den Fırtına Uyarısı: Yurdun İç ve Batı Kesimlerinde Etkili Olacak"
  2. 14:02 "Prens William, Çevre ve Topluluklarla Çalışan Kuruluşları Ziyaret Etti"
  3. 13:54 Ünlü ekonomist, et fiyatlarına gelecek olan yüzde 50'lik zam için tarih erdi
  4. 13:54 Galatasaray, iki önemli futbolcu için toplamda 60 milyon Euro hedefliyor
  5. 13:50 "Mağdur, Sanık Tarafından İşyerinde Kilitlenerek Darbedildiğini İddia Ediyor"
  6. 13:36 Borsa İstanbul'da günün ilk yarısında gerileme yaşandı
  7. 13:16 Şubat ayında, özel sektörün yurt dışından sağladığı kredi borcu azaldı
  8. 13:16 Kanalizasyon çalışması sırasında yaşanan göçük sonucunda bir işçi hayatını kaybetti
  9. 13:16 G7 dışişleri bakanlarına "soykırımı durdurun" protestosu
  10. 13:14 Türkiye'nin önde gelen gıda devi halka arz için gün sayıyor!
  11. 13:12 Son Dakika: Hamas lideri Haniyye İstanbul'a geliyor
  12. 13:10 TÜİK çocuk işçi sayısını açıkladı: Türkiye'deki yoksulluk artışı, çocuk işçi sayılarını yükseltiyor
  13. 12:58 Efsanevi film "Oldboy"un dizi versiyonu yolda!
  14. 12:42 TÜİK açıkladı: Şubat ayında tarımsal girdi tutarları yüzde 36,71 arttı!
  15. 12:36 Dolar sahipleri dikkat: Merkez Bankası yıl sonu dolar tahminini açıkladı
  16. 12:32 İsrail-İran Gerilimi ve Fed Belirsizliği Küresel Piyasalara Dalgalandırıyor
  17. 12:25 TÜİK Raporu: Türkiye'nin Çocuk Nüfusu ve Popüler İsimler 2023'te Belli Oldu
  18. 12:12 CIA Direktörü Burns: Ukrayna'nın Savaşı Kaybetme Riski Artıyor, ABD'nin Yardımı Acilen Gerekli
  19. 12:07 Suudi Arabistan'da Keşfedilen Lav Tüpleri, İlk Çobanlık Faaliyetlerine Işık Tutuyor
  20. 11:50 Altın Fiyatları Yükseliyor: Çeyrek Altın 4.257,00 Liraya Ulaştı
Gündem Haberleri