Cinselliğinizi kuvvetlendirecek 6 bitki

Cinselliğinizi kuvvetlendirecek 6 bitki

Cinselliğinizi kuvvetlendirecek 6 bitki Söz konusu kadın cinselliği olunca, Türkiye’de muhafazakar ve İslami ayrımlar, değer yargıları hızla devreye girer. Kadın bedeni erkek egemen toplum geleneğinde cinsel zevk ve arzu nesnesi olarak kabul edilmiş; ele geçirilip...

Söz konusu kadın cinselliği olunca, Türkiye’de muhafazakar ve İslami ayrımlar, değer yargıları hızla devreye girer. Kadın bedeni erkek egemen toplum geleneğinde cinsel zevk ve arzu nesnesi olarak kabul edilmiş; ele geçirilip sahip olunacak, üzerinde namus, ahlak, annelik gibi tabuların inşa edildiği bir “mülk'' olarak kurgulanmıştır.
Oysa kadınların cinsellikten aldıkları zevk, bedenleriyle kurdukları ilişkinin temelinde yer alıyor. Cinsellikten haz duymak, kadınların cinselliği kendi seçtiği biçimlerde ve düzeyde tecrübe etmek, özgürleşmenin, kadın benliğinin ve toplumsal cinsiyet şuurunun gelişmesinin en önemli parçaları.
 
Düşük cinsel istek sahibi olmaktan rahatsız olan kadınlarla, birkaç doğal çözüm önerimizi paylaşmak istiyoruz. İşte, kadınlarda cinsel zevkin tecrübesinin mümkün olduğu durumlarda dürtüleri ve cinsel arzuyu kuvvetlendirecek, zevk alma potansiyelini artıracak 10 bitki: 


 

1. Kış kirazı 

kis-kirazi-001.jpg

Kış kirazı, diğer adıyla ashwagandha, Kama Sutra’da tutkunun ve arzuların güçlü bir ateşleyicisi olarak tanımlanıyor. Kadınlarda libidoyu tetiklediğini ve cinsel tatmini artırdığı düşünülüyor. Kış kirazı, klitorise ulaşan kan akışının hızlanmasını sağlayarak, cinsel tecrübe çok daha yoğun bir hal almasını sağlıyor. 

2. Maka kökü 

maka-kokiu-001.jpg

Maka kökündeki yüksek iyodin, kadınların hormon dengesini destekliyor. Cinsellik hormonları için vazgeçilmez bir mineral olan çinkoda maka kökünde inanılmaz yüksek oranda bulunuyor. 

3. Siyah çikolata 

bitter_cikolatanin_bu_faydalari_da_var_h79826-001.jpg

Bitki olmasa da, siyah çikolatada bulunan %70 oranındaki kakao beyindeki dopamin seviyesini yükseltiyor. Beynin “haz kimyasalı'' düzeyindeki artış da, vücudunuzu rahatlatıyor ve olumlu uyarılara verdiğiniz tepkinin kuvvetlenmesini sağlıyor. 

4. Damiana

damiana-herb-001.jpg

Aromatik yaprakları olan damiana, Amerika’nın güneyinde, Meksika’da, Karayiplerde yetişiyor. Yapraklarının libido artırıcı etkisi olduğu düşünülüyor. İçerdiği yüksek orandaki Ûavonoidler, felonikler, glikozid, terpenoidler ve kafein vücudunuzdaki stresi azaltarak, özellikle leğen kemiği bölgenizdeki kan akışınızın hızlanmasını sağlıyor. Bu da uyarılma düzeyinizin artmasını sağlıyor.


5. Suma kök

sasas.jpg

Brezilya Ginsengi olarak da bilinen suma kök, Güney Amerika yerlilerinin yaygın olarak kullandığı bir bitki. Kadınlarda hormon dengesini kurmaya ve libidoyu yükseltmeye yarıyor. Araştırmalar, suma kökün kadın doğurganlığının temel östrojen hormonu olan estradiol-17 beta seviyesini arttırdığını gösteriyor


6. Tongkat Ali 
 

1378892491.jpg
Dr. Mehmet Öz’ün son dönem önerilerinden biri Tongkat Ali. Tongkat Ali, Endonezya, Malezya ve Tayland’da yetişen bir ağaç. Libido düzeyi düşük kadınlara tavsiye edilen Tongkat Ali, stresle baş etmede yardımcı oluyor, hafızanın ve genel beyin fonksiyonlarının gelişmesini sağlıyor. Kadınlarda hormon dengesini testesteron seviyesini çok az yükselterek dengeleyen Tongkat Aliyi kullanan kadınlar, metabolizmalarının hızlandığını, kolaylıkla kilo kaybettiklerini belirtiyorlar. 

"Cinselliğinizi kuvvetlendirecek 6 bitki" haberi, 28 Kasım 2016 tarihinde yazılmıştır. 28 Kasım 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Yaşam kategorisi altında bulunan Cinselliğinizi kuvvetlendirecek 6 bitki haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Cinselliğinizi kuvvetlendirecek 6 bitki 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yaşam konusunda 23 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:31 Parke Temizliğinde Püf Noktaları: Aseton Kullanımı ve Doğru Yöntemler
  2. 22:29 Merdan Yanardağ’dan Oktay Saral'ın montajlı fotoğrafına tepki: "Büyük bir provokasyon"
  3. 22:27 Zıngıl Tatlısı: Mardin Mutfağının Pratik Lezzeti!
  4. 22:24 Sandık Kokusu final mi yapıyor?
  5. 22:10 Temmuz'da Memur ve Emeklilere Maaş Zammı Şoku!
  6. 22:01 Korhan Berzeg 10 aydır aranıyordu: Kemik parçaları ve kıyafetleri bulundu!
  7. 22:01 Bakan Uraloğlu X açıklaması yaptı: "Kanuni düzenleme gerekecek"
  8. 21:39 Özgür Özel, Erdoğan'la TBMM'deki görüşmesini şu şekilde anlattı!
  9. 21:21 İçkili Araç Kullanma Davasında, Alkol Üreten Vücuda Sahip Kişi Hakkında Karar Verildi!
  10. 21:06 Koç Holding'den Uyarı: Sahte Hesaplar ve Web Siteleri!
  11. 20:56 İflas Dalgası Sürüyor: Türkiye'nin İki Dev Şirketi Daha Battı!
  12. 20:47 Tüm Tazminatı Almak İçin Yeni Bir Yöntem Geliyor! İstifa Edenler Dikkat!
  13. 20:46 Güneş sisteminde dokuzuncu gezegen bulunmuş olabilir!
  14. 20:38 Moda Devi Krizde! Firma İflas Etti ve 100'den Fazla Mağazasını Kapatmayı Planlıyor!
  15. 20:33 ASELSAN'ın Yeni Silahı "Ejderha"! Uzaktan Durma Yeteneğiyle Herkesi Şaşırtıyor!
  16. 20:28 Sigortadan ödeme alabilmek için gerçekleştirdikleri yöntemler tüyler ürpertici!
  17. 20:26 Boğaziçi Üniversitesi'nde Tarihi Bir Durum: İlk Seçilmiş Rektör Okula Alınmadı!
  18. 20:23 Bakan Güler'den Irak İşbirliği ve Savunma Güncellemeleri: Ortak Harekat Merkezi ve F-16 Süreci
  19. 20:21 Apple, Çin Pazarında Zorlu Bir Döneme Giriyor!
  20. 20:20 Uzayda o tehlikelerden koruyor: Akrep derisinden üretiliyor ve Türk yapımı!
Yaşam Haberleri