Çişini yaparken F16 düşüren pilota dair TSK'dan açıklama!

Çişini yaparken F16 düşüren pilota dair TSK'dan açıklama!

Çişini yaparken F16 düşüren pilota dair TSK'... Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ünal, TBMM'nin 26'ncı Dönem 2'nci Yasama Yılı açılış resepsiyonunda, gazetecilerin sorularını yanıtladı.Ünal'a "Daha önceki bazı kazalarda bir pilotun tuvalet ihtiyacını gidermek istediği...

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ünal, TBMM'nin 26'ncı Dönem 2'nci Yasama Yılı açılış resepsiyonunda, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Ünal'a "Daha önceki bazı kazalarda bir pilotun tuvalet ihtiyacını gidermek istediği için kaza olduğu, yetersiz pilotlar yüzünden özellikle paralel yapı çerçevesinde bu kazaların gerçekleştirildiğine dair bir rapor gazeteye konu oldu. Bu iddialar için söyleyeceğiniz bir şey var mı?" sorusunu yöneltildi.

Hava Kuvvetleri Komutanı Ünal, "Son 5 senede gerçekleşen uçak kazamız 7. yıllık ortalaması 1,4. Bu 100.000 saatte 2,7'yi bulur dünya standartlarında. Böyle bir oranın üzerine çok fazla spekülasyon yapılmasının doğru olduğu düşüncesinde değilim. Çiş yaparken düşen pilot çok dikkat çekti. Dünyada buna benzer bir iki olay daha var. Emniyet kemerini açmak zorunda kalıyor. Açarken, sandalye ve kumanda arasına sıkışmasından sonra uçak kontrolden çıktı ve tekrar düzeltemedi. Olayda usul hatası var.

Diğerlerinde paralel yapısı var desen bir türlü yok desen bir türlü. Buna bağlamanın doğru olduğu kanaatinde değilim. Çünkü bütün kazalarda pilotlarımızın ya öğretmen ya da dörtlü kol lideri gibi tecrübeli şahıslar. Bence oralarda biraz fazla abartılmış. Mecburi hizmet 10 yıla düştükten sonra öğretmenlerimizden, tecrübeli pilotlarımızdan ayrılan oldu. Bu bir tecrübe kaybına neden oldu. Bunlar dolaylı olarak bir etki etmiş olabilir. Ama speküle etmenin doğru olduğu kanaatinde değilim. Zaten resmi bir rapor değil, birinin iddiası" diye konuştu.

"KAYNAK BEKLENENDEN ÇOK FAZLA"

Uçuş eğitimi verecek olan üniversitelere 4 bine yakın müracaat yapıldığını söyleyen Hava Kuvvetleri Komutanı Ünal, "Yoğun ilgi var harp okuluna. 350-400 civarında ara sınıflardan öğrenci alacağız. Şu anda 4 bine yakın müracaat var. Diğer taraftan, muvazzaftan dönenler var 30'ya yakın. 40 civarında da 30'u garanti gibi görünüyor. Üniversiteden uçuş eğitimi veren mezunlardan da alıyoruz. Orada da bir 80 potansiyel var. Yani rakamlar güzel, beklediğimiz rakamlar aşağı yukarı yerini buluyor. Esas uçucu kaynağımız yine içimizdeki genç subay arkadaşlarımız olacaklar. Onları da yaklaşık 1000'e yakın subaylarımız pilot olmak için müracaat ettiler. Kaynak beklenenden çok fazla. Bir de hava yollarındaki bizden daha yakın zamandan ayrılmış pilot arkadaşlarımızı da rezerv sistemine alma gibi bir çalışmamız var" ifadelerini kullandı.

"Çişini yaparken F16 düşüren pilota dair TSK'dan açıklama!" haberi, 01 Ekim 2016 tarihinde yazılmıştır. 01 Ekim 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Çişini yaparken F16 düşüren pilota dair TSK'dan açıklama! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Çişini yaparken F16 düşüren pilota dair TSK'dan açıklama! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 03:20 Meteorolojiden fırtına uyarısı: Bu gece başlıyor!
  2. 03:17 20 Nı̇san 2024 günlük burç yorumu
  3. 03:14 Aksaray ve Konya arası kaç kilometre?
  4. 03:11 Antalya ve Alanya arası kaç kilometre?
  5. 03:07 Bu burç 2024 yılında büyük finansal kazançlar elde edecek!
  6. 03:04 Akrep burcu erkeği özellikleri nelerdir?
  7. 02:23 Trump mahkemede uyuya kaldı: Bu durum ona zarar verebilir
  8. 02:02 Türkiye'nin önde gelen şirketlerinden biri iflasını açıkladı ve şirket hızla satışa çıkarıldı
  9. 01:57 IFacebook ve MSN'de bulunan nostaljik bir özellik Instagram'a geliyor!
  10. 01:51 Google haritalar, elektrikli araç sahiplerine güzel haber: Sürücüleri sevindirecek özellik geliyor
  11. 01:47 Jeep'in TOFAŞ hamlesi Türkleri heyecanlandırdı: Düşük fiyatlara hazır olun!
  12. 01:42 Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye bir kredi daha geldi
  13. 01:40 CHP'li Durmaz'dan Tokat açıklaması: Tokat’taki HES’ler fay hattı üzerinde
  14. 01:33 Mobil tabanlı birinci şahıs nişancı oyunu artık bilgisayarlara geliyor!
  15. 01:22 AK Parti'de ıstakozun ardından Rolex krizi gündemde
  16. 01:22 Hamas ve İslami Cihad, Filistinlilere İsrail askerlerine karşı mücadele çağrısı yaptı
  17. 01:22 Zeybekci'den İsrail açıklaması: "Bebek katliamını kınıyoruz ama ticaret anlaşmamız var"
  18. 01:16 CHP'li Durmaz açıkladı: Tokat’taki HES’ler fay hattı üzerinde
  19. 01:14 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan enflasyon açıklaması geldi
  20. 01:11 Sayılar hayatınızı mahvedebilir!
Gündem Haberleri