Cumhurbaşkanı adayının oğlu katliam yaptı, eylemi IŞİD üstlendi!

Cumhurbaşkanı adayının oğlu katliam yaptı, eylemi IŞİD üstlendi!

Cumhurbaşkanı adayının oğlu katliam yaptı, e... ABD tarihinin en kanlı saldırısının arkasından IŞİD çıktı. 1986 doğumlu zanlı Ömer Sadık Metin'in IŞİD'e bağlılık yemini ettiği, babasının da geçen yıl Afganistan'daki Cumhurbaşkanlığı seçimlerin de aday olduğu...

ABD tarihinin en kanlı saldırısının arkasından IŞİD çıktı. 1986 doğumlu zanlı Ömer Sadık Metin'in IŞİD'e bağlılık yemini ettiği, babasının da geçen yıl Afganistan'daki Cumhurbaşkanlığı seçimlerin de aday olduğu ortaya çıktı. Öte yandan, Ömer Sadık Metin'in eski eşi, Metin'in dengesiz bir kişiliğe sahip olduğunu ve evlilikleri sırasında kendisini birçok kez dövdüğünü söyledi.

ABD'nin Orlando kentindeki gece kulübünde katliam yapan saldırgan Ömer Sadık Metin'in IŞİD'e bağlılık yemini ettiği ortaya çıktı.ABD'li güvenlik kaynakları 1986 doğumlu Afgan asıllı ABD vatandaşı Ömer Metin'in saldırı öncesinde acil servisi arayarak, terör örgütünün liderine bağlılık yemini ettiğini aktardı.Çatışmada öldürülen saldırganın, FBI tarafından IŞİD sempatizanı olarak bilindiği ancak doğrudan soruşturma kapsamına alınmadığı ifade ediliyor.Güvenlik güçleri Metin'in Florida'daki evinde arama yaptı.Polis, olayda saldırı tüfeği ve tabanca kullanan Metin'in silaheğitimi aldığı ve eyleme önceden hazırlandığını bildiriyor.

YASAL YOLLARDAN İKİ KEZ SİLAH ALMIŞ

Metin'in güvenlik görevlisi olması sayesinde yasal yollardansaldırı tüfeği ruhsatı alabildiği belirtiliyor.FBI'dan yapılan açıklamada da saldırganın iki defa yasal yollardan silah satın aldığı belirtildi.

OBAMA KINADI
ABD Başkanı Obama, ABD’nin Orlando kentinde, eşcinsellerin gittiği gece kulübüne düzenlenen ve 50 kişinin ölümüne neden olan silahlı saldırıyla ilgili açıklama yaptı. Öte yandan, gece kulübü saldırısını terör örgütü IŞİD üstlendi.

ABD Başkanı Barack Obama, saldırıyı terör ve nefret saldırısı olarak niteledi. Başkan Obama, Beyaz Saray’da yaptığı açıklamada, saldırının bir kez daha ABD’de silah satın almanın ne kadar kolay olduğunu gösterdiğini, buna karşı önlem alınmazsa, okullarda, gece kulüplerinde, meydanlarda, sinema salonlarında bu tür saldırıların önüne geçilemeyeceğini belirtti. Obama bu tür saldırıların Amerikalıları korkutamayacağını, Amerikalılar arasındaki birlik ve dayanışmanın süreceğini belirterek, saldırıda yaşamını yitirenler ve aileleri için dua ettiklerini söyledi.

575db86967b0a9399891f270.jpg

Sosyal medyada saldırgan Ömer Metin'in bu fotoğrafı paylaşıldı.

SALDIRIYI IŞİD ÜSTLENDİ

ABD'nin Florida eyaletinin Orlando kentinde en az 50 kişinin hayatını kaybettiği ve 53 kişinin yaralandığı gece kulübü saldırısını terör örgütü IŞİD üstlendi.

Florida'daki gay kulübüne saldırı düzenleyen kişinin Afgan asıllı Florida doğumlu Amerikan vatandaşı Ömer Metin olduğu açıklanmıştı. Ömer Metin'in saldırıdan hemen önce 911'i arayarak terör örgütü IŞİD'e biat ettiğini söylediği Amerikalı yetkililer tarafından açıklanmıştı. Bu gelişmelerin ardından ise IŞİD'in sosyal medyahesaplarından yapılan açıklamada saldırının sorumluluğunun üstlenildiği bildirildi.

BABASI CUMHURBAŞKANI ADAYI

Onlarca kişiyi öldüren saldırganın babası Sıddık Metin ise "Tüm ülke gibi biz de şoktayız" şeklinde konuştu.Oğlunun terörle bağlantısı olmadığını savunan baba, saldırının  eşcinsellere yönelik bir nefret eylem olduğunu öne sürdü.Metin, "Oğlum Miamı'de gördüğü bazı eşcinsellere çok öfkelenmişti. Saldırının sebebi bu olabilir" şeklinde konuştu.Florida'da yaşayan baba Metin'in geçen yıl Afganistan'da düzenlenen cumhurbaşkanlığı seçimlerine aday olduğu belirtiliyor.

ESKİ EŞİ: 'DENGESİZ BİR İNSANDI'

Washington Post gazetesine güvenlik kaygısı nedeniyle adını açıklamadan konuşan Mateen'in eski eşi "Dengeli bir insan değildi." dedi.

2009'da evlendiklerini söyleyen Mateen'in eski eşi 2009'da evlenip, birkaç ay sonra boşandıklarını belirtti ve Mateen'in o dönem çok da dindar bir insan olmadığını anlattı.

SALDIRGANIN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Öte yandan, ABD’nin Florida eyaletine bağlı Orlando kentinde, genel olarak eşcinsellerin gittiği gece kulübüne silahlı saldırı düzenleyen ve 50 kişinin ölümüne, 53 kişinin de yaralanmasına yol açan Ömer Metin’in, saldırıdan önce 911’i aradığı ve IŞİD’e bağlılık yemini ettiği öne sürüldü. Pulse Club adli gece kulübü önünde çevreye ateş açan ve daha sonra kulübe girerek içeridekileri rehin alan Afgan asıllı 29 yaşındaki Ömer Sıddık Metin isimli saldırganın özel bir güvenlik şirketinde çalıştığı belirtildi.

Yerel saatle 0202’de (TSİ 0902) saldırıyı başlatan Ömer Metin, sabah 0500’da, gece kulübünde bulunanları yaylım ateşine tuttu. Orlando polisi yaptığı açıklamada olayın bir terör saldırısı olduğunu açıkladı. Saldırganın üzerinde herhangi bir patlayıcı madde bulunmazken, saldırıda kullandığı tüfek ve tabanca ile birlikte ölü olarak ele geçirildi. Amerikan medyasında yer alan haberlerde, Ömer Metin’in babasının, oğlunun bu tür bir saldırıyı neden gerçekleştirdiğini bilmediği, ancak oğlunun zaman zaman eşcinsellere karşı söylemleri olduğu belirtildi.

"Cumhurbaşkanı adayının oğlu katliam yaptı, eylemi IŞİD üstlendi!" haberi, 13 Haziran 2016 tarihinde yazılmıştır. 13 Haziran 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Cumhurbaşkanı adayının oğlu katliam yaptı, eylemi IŞİD üstlendi! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Cumhurbaşkanı adayının oğlu katliam yaptı, eylemi IŞİD üstlendi! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  2. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  3. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  4. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  5. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  6. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  7. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  8. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  9. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  10. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  11. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  12. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  13. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  14. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  15. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  16. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  17. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  18. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  19. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  20. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
Dünya Haberleri