'Cumhurbaşkanımız da hapse girdi'

'Cumhurbaşkanımız da hapse girdi'

'Cumhurbaşkanımız da hapse girdi' Müezzinoğlu, “Siyaset millet için, ülke için, ülkenin birlik, beraberliği için, ülkemizin yarınlarının bugünden daha iyi olabilmesi için, milletin birlik ve beraberliği için yapılır. Siyasetçinin de temel sorumluluğu millete...

Müezzinoğlu, “Siyaset millet için, ülke için, ülkenin birlik, beraberliği için, ülkemizin yarınlarının bugünden daha iyi olabilmesi için, milletin birlik ve beraberliği için yapılır. Siyasetçinin de temel sorumluluğu millete karşıdır. Devletin, milletin birlik berberliğine, bütünlüğü esastır. TBMM’de ettiği yemine sadık kalmakla sorumludur siyasetçi. Özellikle TBMM’de görev yapan milletvekilleri. Tabii ki dokunulmazlıkları da vardır. Dokunulmazlıkları çerçevesinde milletvekillerine dokunulmaz. Şayet ülkenin birlik beraberliğini bozacak, bütünlüğünü bozacak, ettiği yeminin dışında hareketleri olursa bu anlamda da TBMM dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili karar alır. Nitekim TBMM dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili karar almıştır'' dedi.

''CUMHURBAŞKANIMIZ DA CEZAEVİNE GİRDİ’

HDP’li milletvekillerinin daha önce savcıların kendilerini ifadeye çağırmaları karşısında, “O iş o kadar kolay değil'', “Gelsinler alsınlar da görelim'' dediklerini söyleyen Müezzinoğlu, “Sayın Bahçeli, Baykal, Kılıçdaroğlu gitti, ifade verdi. Peki ayrıcalıkları ne bu arkadaşlarımızın? ''Devleti de milleti de bu devletin hukukunu da tanımıyoruz’ diyen hiçbir yapıya devlet de millet de hukuk da müsaade etmez. Dolayısıyla hukukun gereği olarak kendileri ifadeye alındı. Bir kısmı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, bir kısmı tutuklandı. Yargılama süreçleri devam ediyor. Önce herkes hukukun üstünlüğünü kabul edecek, ona saygı duyacak. Bu anlamda siyasetçiye düşen görev bir basamak daha öndedir. Çünkü örnek olması gerekir. Milletin önünde, milletin değerlerine, devletin kurallarına, hukuka saygı anlamında da siyasetçinin örnek olması gerekir. O anlamda örnek siyasetçiler de esasında vardır. Az önce saydığım isimler veya bizim Cumhurbaşkanımız, kurucu genel başkanımız, 1994 yılında büyükşehir belediye başkanı seçildi, şiir okudu diye cezaevine girdi. Gitti ifade verdi, hüküm de giydi cezaevinde de yattı. Neticede hukuk devleti içinize bazen kararlar sinse de sinmese de herkes hukukun gereğine uyacak'' ifadelerini kullandı.
’15 TEMMUZ’U GÖREMİYORLAR’
Hukuksal bir sürecin devam ettiğini ancak burada eleştirilmesi gereken bir konunun daha olduğunu söyleyen Müezzinoğlu, “Hukuktan, demokrasiden yana tavır koyması gereken dost ülkeler anında, büyükelçileriyle toplantı yapıyorlar ama 15 Temmuz’u göremiyorlar. Aylar geçtikten sonra fark edebiliyorlar. Ama bu tür hadiselere de saatler sonrasında tavır koyabiliyorlar. Şimdi onların ülkelerinde hukuk, hukuk da bizim ülkemizdeki hukuk hukuk değil mi?'' 

"'Cumhurbaşkanımız da hapse girdi'" haberi, 05 Kasım 2016 tarihinde yazılmıştır. 05 Kasım 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan 'Cumhurbaşkanımız da hapse girdi' haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 'Cumhurbaşkanımız da hapse girdi' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:22 Gümrükte Terk Edilen Michael Jordan İmzalı Spor Ayakkabılar İhaleyle Satışa Çıktı
  2. 15:18 Mescid-i Aksa'ya Sabah Baskını: Gerilim Tırmanıyor
  3. 15:14 Sergio Oliveira'nın Galatasaray Macerası: Tartışma ve Beklentilerin Altında Performans
  4. 15:11 Merkez Bankası Faizi Sabit Tuttu: Nakit Avans ve Kredi Kartı Faizleri Ne Olacak?
  5. 15:10 Japonya'da Dolar Karşısında Yen Değer Kaybı Endişesi: Yetkililerden Uyarı ve Hazırlık Sinyali
  6. 15:07 Ticaret Bakanı Ömer Bolat: Fahiş Fiyatlarla Mücadelede Kararlılık Artıyor
  7. 15:05 Gönül Dağı Setinde Taciz Skandalı: Mahkeme Kararı Açıklandı!
  8. 15:03 Dondurma Kaşığı İle Çikolatalı Kurabiye Tarifi!
  9. 14:57 Saç Derisi Sorunlarına Doğal Çözümler: Sağlıklı Saçlar İçin Yöntemler!
  10. 14:56 Bu 5 Şehir Tehlikede! Meteoroloji İki Gün Boyunca Uyardı: Tehlikeli Hava Durumu Kapıda!
  11. 14:54 Beyaz Eşya Seçimi Kabusa Dönmesin! Yeni Evlenecekler Dikkatli Olsun!
  12. 14:53 Kayıp Klimt Tablosu: Viyana'da Açık Artırmada 32 Milyon Dolara Satıldı
  13. 14:52 Fenerbahçe, Beşiktaş derbisi için hazırlıklara devam ediyor
  14. 14:49 Ekrem İmamoğlu: "Kanal İstanbul projesi ihanettir"
  15. 14:48 Martı Katliamı: Yalancı Veba Alarmı Şehri Sarsıyor! İnsan Sağlığı Tehlikede!
  16. 14:47 Unlubitlerin Yaydığı Virüs, Batı Afrika'daki Kakao Üretimini Tehdit Ediyor
  17. 14:45 Arizona Mahkemesi, 2020 Seçimine Müdahale Davası: Giuliani ve Meadows Dahil 18 Kişiye Dava Açıldı
  18. 14:38 Türkiye'de Dev Şirketten Şok Karar: Faaliyetler Sonlandırılıyor, 1.800 Kişi İşten Çıkarılıyor!
  19. 14:38 Galatasaray'ın Transfer Hareketi: Davy Klaassen İle Anlaşma Sağlandı!
  20. 14:34 Ankara'yı Yarın Yağmur ve Rüzgar Kasıp Kavuracak! Şiddetli Fırtınaya Karşı Hazırlıklı Olun!
Politika Haberleri