Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü: Obama'nın Erdoğan ile görüşmesi için çalışılıyor

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü: Obama'nın Erdoğan ile görüşmesi için çalışılıyor

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü: Obama'nın Erdoğan ... Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ABD ziyaretine ilişkin açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı Barack Obamaile görüşmesi için çalışmaların devam...

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ABD ziyaretine ilişkin açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı Barack Obamaile görüşmesi için çalışmaların devam ettiğini belirten Kalın, "Bir ikili ziyaret değil, bir zirve ziyaretidir. Program elverdiği ölçüde ikili görüşmeler de olabilir. Obama ile bir görüşme olması için de çalışılıyor. Görüşmeyecek gibi spekülasyonlar yapılıyor. Bunları bir kenara koyup resmi açıklamaları dikkate almakta fayda var" ifadelerini kullandı. 

İbrahim Kalın, 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonlarının kilit ismi olan Reza Zarrab'ın ABD'de tutuklanmasına ilişkin, "Amerika'da yürüyen bir süreç. Bizim onunla ilgili farklı bir şey söylememiz mümkün olmaz. Bize intikal eden bir şey sözkonusu değil" diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kalın'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle: 

DAEŞ belasından kurtulmak lazım. Gerekçesi ne olursa olsun meşru gösterilmesi kabul edilemez. Suriye'de devam eden savaş DAEŞ'i besleyen unsurlardan biri. Suriye'de yaklaşık beş yıldır devam eden savaş aynı kalleşlikle masum insanları katletmeye devam etmektedir. Suriye savaşı devam ettikçe terör örgütlerinni alan bulması devam edecektir. Suriye meselesine baştan beri yaklaşımımız toprak bütünlüğünü esas alan bir geçiş sürecinin sağlanmasıdır. 

İstihbarat paylaşımı konusunda ülkeler daha aktif olmalı. Türkiye olarak, Brüksel'deki hadiseyi ilk defa yaşamadık. İlgili ülkeler gerekli adımları atmadığı için bu sonuçlar ortaya çıkmıştır. 120 küsür ülkeden 37 bin kişiye giriş yasağı koyduk. 100'ün üzerinde ülkeden gelen 3000 kişi sınır dışı edildi. Türkiye üzerine düşeni kararlılıkla yapmaktadır.

Müslüman karşıtı duygular siyasete alet ediliyor. Avrupa'da ve Amerika'da bunların siyset malzemesi yapıldığını gördük. Müslüman karşıtı söylemler DAEŞ gibi terör örgütlerinin elini güçlendirir. Bu konuda iyi sınav veren liderler de var. 

ERDOĞAN'IN ABD ZİYARETİ
Ziyaret çerçevesinde Nükleer Güvenlik Zirvesi bulunuyor. Sayın Cumhurbaşkanımız daha önce de bu zirveye katılmıştı. Bu zirve bağlamında da yoğun bir program olacak. İkili görüşmeler olacak. Türkiye'de yatırımları bulunan şirketler ve işadamlarıyla programları olacak. Türk ve Müslüman toplumu temsilcileriyle bir araya gelecek. Musevi toplum temsilcileriyle de görüşecek. Yine düşünce kuruluşlarıyla da programı olacak. 2 Nisan'da cami açılışına da gerçekleştirecek.

Erdoğan'ın Obama ile görüşmesi üzerinde çalışılıyor

Bir ikili ziyaret değil, bir zirve ziyaretidir. program elverdiği ölçüde ikili görüşmeler de olabilir. Obama ile bir görüşme olması için de çalışılıyor. Görüşmeyecek gibi spekülasyonlar yapılıyor. Bunları bir kenara koyup resmi açıklamaları dikkate almakta fayda var.

ZARRAB'IN TUTUKLANMASI
Amerika'da yürüyen bir süreç. Bizim onunla ilgili farklı bir şey söylememiz mümkün olmaz. Bize intikal eden bir şey sözkonusu değil.

"Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü: Obama'nın Erdoğan ile görüşmesi için çalışılıyor" haberi, 28 Mart 2016 tarihinde yazılmıştır. 28 Mart 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü: Obama'nın Erdoğan ile görüşmesi için çalışılıyor haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü: Obama'nın Erdoğan ile görüşmesi için çalışılıyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:40 ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi Yarın Ankara’ya Geliyor
  2. 12:06 İrlanda, Gazze'ye Destek: Soykırım Davasına Müdahale Ediyor!
  3. 11:55 Karayip Korsanları yeniden çekilecek... Johnny Depp filme dönüyor mu?
  4. 11:45 Altaylı, YÖK'ün denklik kararını sert eleştirdi: "Bunun tek sonucu felaket!"
  5. 11:41 Kuşum Aydın isyan etti: Param bitti
  6. 11:35 Süleyman Soylu icralık oldu: Borcunu 7 gün içinde öde yazısı gitti
  7. 11:24 Karar yazarı Mehmet Ali Verçin: Ey Ak Partililer, Ak Partiyi seviyorsanız Ak Parti’ye oy vermeyin
  8. 11:21 YSK seçim hazırlıklarını tamamladı; Türkiye, önce büyükşehirlerde kazananları öğrenecek
  9. 11:20 Sabancı'dan dev hisse devri: Hisselerin satışı tamamlandı!
  10. 11:19 10 Yunan Adası'nda kapıda vize heyecanı! Bayram tatiliniz hazır mı?
  11. 11:19 Evrenin gizemleri birer birer çözülüyor! Kara deliğin manyetik alanları görüntülendi
  12. 11:18 Çakarlı konvoyla gündem olan muhtardan açıklama: "Araçlar bana ait değil, kiralık"
  13. 11:18 TÜİK verileri ortaya koydu: Emeklilere maaşları artık yetmiyor!
  14. 11:18 Vladimir Putin: Diğer silahlar gibi F-16’ları da yok edeceğiz
  15. 10:52 Hollanda'da bir ineğe tecavüz eden Türk sınır dışı edildi
  16. 10:48 Menzil cemaatine bağlı Semerkand Vakfı Cumhur İttifakı'na desteğini açıkladı
  17. 10:42 Çocuklar Duymasın'ın yıldızı Hayal Garip'ten şiddet itirafı: Hakaret, iftira, dayak
  18. 10:35 Cübbeli Ahmet'ten İsmailağa'ya yanıt: Mürit müridi nasıl ihraç edecek
  19. 10:32 Türkiye İstatistik Kurumu: Ekonomiye güven martta arttı
  20. 10:27 Prof. Ahmet Ercan, İstanbul'da riskli 5 ilçeyi açıkladı: İşte en riskli 5 ilçe
Politika Haberleri